mellan vakna & somna

Besegrade bubblor

Kategori: Diverse

Ha! ÄNTLIGEN!
Jag klarade bubbelspelet!

Puh. Trodde nog faktiskt aldrig det skulle gå och sådan driver mig till vansinne.
Har spelat så mycket att jag mått illa på det.

Men nu så. Ha!

Det är lite som när man måste lägga en patiens om och om och om och om igen tills den går ut - på miljonte försöket...

Sommarkänslor

Kategori: Diverse

Helt sjukt. Helt jävla underbart. Det är vår. På riktigt. Det är faktiskt till och med nästan sommar. Försommar i varje fall.

Gick till ICA och handlade lite och på vägen hem fick jag pirr i magen och värsta sommarkänslorna. Det var havet till höger. Rosafärgad solnedgångshimmel rakt fram. Öppna fönster och musik. Det var alldeles, alldeles underbart.

Fantastiskt hur man kan bli lycklig i magen över sådant. Lycklig i magen när man inser hur bra man har det, hur bra man trivs.

Nu blir det pastasallad och partystassen på.
Klackarna i taket.
Tjena.

Avdelning, framåt, marsch

Kategori: Diverse

Hade en smått bisarr upplevelse vid sex-snåret imorse. Eller det är nästan en underdrift.

Klockan 06.08 stod jag tillsammans med en löjtnant på utsiktsplatsen och tittade ut över stan. Vi var inte där tillsammans och han undrade med största sannolikhet vad jag gjorde där, så dags. Jag anade vad han gjorde där eftersom jag kört förbi ett gäng värnpliktiga på väg upp.

Jag var där för att filma soluppgången, men eftersom jag varken hade kamera eller annat just då så såg jag nog lite halvskum ut. De värnpliktiga stirrade ut mig totalt när jag satt i bilen och käkade äpple i väntan på kamera och kollega.

Det blev väl kanske inte riktigt den förväntade soluppgångseffekten över stan. Plötsligt var det ju bara ljust, utan att solen gått upp. Normalt? Men vi filmade i varje fall själva klotet, blev rätt fräckt. I övrigt blev det mest grådisiga bilder...well. Vad gör man inte för konsten?

Mamma ringde nyss med bästa nyheten för dagen. Hon hade hittat 1500 kronor i ett kuvert hemma. Som är mina. Från min examen. Skoja att jag är bra på att spara. Två år har de legat där. Totalt bortglömda. Vad ska jag shoppa för dem då?

I Alvesta

Kategori: Diverse

Japp. Då bloggar man från Alvesta. Här skulle vi visst stå still i en kvart. Well. Onödigt tycker jag som varken har hund att rasta ett pinnar att förgifta mig med. Men jag passar på att blogga när täckningen är stabil...

Har varit en bra dag i Götet. Konferensen var bra. Inte riktigt så bra som förväntningarna, men de var å andra sidan skyhöga. Två riktigt bra talare, två bra och en okej är resultatet från dagens övningar. Pratade en del om bloggande med några av deltagarna. Dessa två andra tillhör samma generation som mina föräldrar och hade ungefär noll i förståelse över hur "dagens unga" kunde hänga ut sig själva på detta vis...Jag hävdade att det inte direkt handlade om att man hänger ut sig, snarare att man delar med sig. Fast jag antar också att det är upp till betraktaren att avgöra. Jag hade inga bra argument för varför man bloggar. Varför bloggar man? Och varför läser man okända människors bloggar?

Nån som har någon liten idé?

Jag börjar ju tvivla på mitt eget bloggande här...

Ute ur skogen

Kategori: Diverse

Mellan Gnosjö och Borås var det så mycket granskog att det till och med luktade gran inne i tåget. Men en timme senare uppenbarade sig en hel massa lampor. Göteborg.

Trodde jag skulle få problem att hitta till hotellet, de som känner mig vet ju att jag inte har något lokalsinne. Men inga problem. Såg hotellet från tågfönstret, tog sikte på GP-huset och efter fem minuters promenad var jag framme. Imponerad över mig själv faktiskt. Men. Eftersom jag såg hotellet från tåget så innebär det ju också att jag ser, och hör, tågen...well, man kan inte få allt. Litet och traditionellt med nycklar som nycklar. Jag är nöjd ändå.

Nu ska jag sussa. Har hört att tåg kan vara sövande. Fast då måste man kanske sitta på tåget...

Nu i Gnosjö

Kategori: Diverse

Jag åker tåg jag. Och älskar mitt trådlösa bredband. Just nu bloggar jag från Gnosjö. Japp, det är här det händer. I Alvesta dumpade vi, tack och lov, av en gigantisk skolklass. Gissa vilken vagn skolklassen skulle sitta i...rätt igen, samma som jag. Film på datorn och lurar i så överlevde även jag. Men om de hade skullat åka till Göteborg hade jag nog blivit knäpp. På riktigt.

"Annie, Filip är käääär i dig"
Var början på en av diskussionerna dessa sjätteklassare emellan. Jag hörde dock inte fortsättningen. Attans.

Nu är det snart mitt-i-skogen-dålig täckning här.

Adios for now.

Detektivarbete

Kategori: Diverse

Vänta här nu. Envist detektivarbete har nu samlat ihop en rad olika bevis. Men någon lösning på gåtan är inte i sikte. Och eftersom personen i fråga inte har vett nog att ha en egen blogg där hon sprider sitt privata skvaller får jag ju ställa frågan här och hoppas att hon kan svara...

Karro: Har du köpt hus???

Viktiga saker. Husköp innebär nämligen oändligt många vuxenpoäng. Ligger faktiskt på andraplats efter barn i poänglistan...

=)

Smittad

Kategori: Diverse

Med största sannolikhet är det bara en tidsfråga innan jag ligger däckad i influensa...

Hälsade ju på das päron i helgen. Igår låg mamma sjuk i.....*trumvirvel*.....influensa.

Pappa har varit sjuk. Syrran har varit sjuk. Bobben har varit sjuk. Ia har varit sjuk. Trotsbarnet har varit sjuk. Och vilka av dessa träffade jag i lördags, jo just det, ALLA.
Så lagom till helgen räknar jag med att veta om jag på något mirakulöst vis faktiskt har klarat mig...

Idag fick jag för övrigt årets chock när jag slog upp tidningen och insåg att min barndomskompis blivit pappa, till tvillingar. Sjukt. Vi var grannar och satt ganska ofta på stenen i trädgården och täljde pinnar. Han med en riktig kniv, jag med en sådan man äter med, en matkniv...Jag var ju trots allt tre år yngre. Men ändå. Kanske var det då mitt tålamod försvann...

Vinst och jackjakt

Kategori: Diverse

Inkasserade ännu en vinst idag. 5-2. Gottepåse!
Ägnade efter duschen ett tag åt att leta upp en försvunnen jacka.
Tur för oss att alla känner alla i Holmsjö så att mannen på macken kunde numret till Kenta som hade nyckel till omklädningsrummet!

Imorgon bär det av till Göteborg. Jag har ingen aning om var hotellet ligger. Men jag hoppas, och tror, att det säkert löser sig. Har ju ett par timmar på tåget att fundera över det. Massa timmar på tåget är några för mycket.
Hoppas, hoppas att kursen är bra på tisdag!

Grannens balkongdörrsruta är krossad. Och jag är naturligtvis sjukt nyfiken på hur det gått till. Fjärde våningen, så det lär inte vara ett inbrottsförsök om inte spindelmannen plötsligt kommit till stan.

Nu, glass! I stora lass.

Sommartid

Kategori: Diverse

Dags att ställa FRAM klockan en timme, eftersom vi ser FRAM emot sommaren. Det där med att man ställer fram trädgårdsmöblerna fungerar dåligt som kom ihåg när man bor i lägenhet.

Jag blir alltid lite förvirrad när man ska ställa om klockan. Inte så mycket vilket håll den ska ställas, utan mer en allmän känsla av förvirring. Och när det är på detta hållet så blir man ju också sjukt sömnig. Trött i ögat. Blev ju av med en hel viktig timme...

Fantastiskt väder idag.
Dags för match om några timmar.
Ladda!

Den bäste av de bästa

Kategori: Diverse

Jag är nostalgisk.
Jag läste lite gamla dagböcker häromdagen.
Det tillsammans med min nostalgitripp med gamla mobilen för ett tag sedan gör att jag nu fullkomligt sköljs över av känslor. Fantastiska känslor. Blandat med lite skuldkänslor.

A är bäst. Han har varit bäst så länge nu.
Men hjälp vad mycket jag har lämpat över på honom.
Så mycket dåligt och så lite bra.
A är fantastisk på att lyssna, ger världens bästa kramar och är så ofattbart klok.

Tack A.
Och förlåt för att du fått lyssna på så mycket dravel och torkat så många tårar.

Alla borde ha en A. Som är bäst.

Familjedag

Kategori: Diverse

Har haft en riktigt lovely dag.
Besök i Sbg, länge länge sen. Riktigt mysigt att träffa de dära päronen. Tvättade bilen. Ja oj vad jag tvättade bilen. Fan för asfalt i lacken. Slet i flera timmar. Men nu är den rackarns ren och städad. Lunch och soft och sedan avfärd till syster för kalas x 2.

Jag fick specialkalas en dag för tidigt. Syster fyller 30 och lillen ett helt år.
Godaste middagen. Trotsig treåring som mest skrek avgrundsvrål och sov. Fantastisk sexåring med två tappade framtänder som helst ville leka hur mycket som helst. Underbar ettåring som tog två stapplande steg med ett stort leende. Våfflor och en syster som blev väldigt glad för spa-presenten.

Nu är jag mätt som världshistoriens största plätt. Lite öm på kinden också. Jag lyckades nämligen med konststycket att ha foten i vägen när jag öppnade porten vilket ledde till att jag fick dörren rakt i ansiktet...well, say no more. Det är bara något fel på min avståndsbedömning, inte svårare än så...

Fredde som fläkt

Kategori: Diverse

Fredde Granberg leker Carolafläkt på TV. Kan nästan inte bli bättre. Undrade när jag såg reklamen hur det skulle gå med Ronny som programledare och Ragge bakom pianot. Eller var det tvärtom? Vem var Ronny?

Har varit på pakistansk fest i afton. Rätt kul. De är ju så fruktansvärt vänliga och gentlemannamässiga. Ja, inte varenda kotte så klart, men väldigt många. Frågar ytterst vänligt om man skulle kunna tänka sig att ta ett foto.
Ska bli spännande att se hur många mejl jag har på måndag från människor som vill ha bilder...

Inledde för övrigt dagen men svensk och pakistansk nationalsång. Det är baske mig inte ofta man sjunger nationalsången klockan 8 på morgon. Eller någon annan tid på dygnet heller för den delen. Jag var ju egentligen där för att fota, men den tappra skaran som kunde Du gamla du fria behövde lite förstärkning.

Det känns i mosigt huvud att man jobbat cirkuspellidirkus 11 timmar idag.
En fredag. Knas.

Beroendeframkallande bubblor

Kategori: Diverse

Hos Junitjej hittade jag Bubbelspelet.
Lycka.
Eller helvete.
Det är så sjukt beroendeframkallande så det finns inte. Skulle kunna ägna flera timmar om dagen åt dessa jäkla bubblor. Förstår inte varför egentligen. Jag vet inte om det ens går att vinna. Men jag tror det och jag antar att det är det som sätter fart på beroendeframkallningen. Envisheten är total. I afton slutade jag på 54 120 poäng. Var riktigt nära att utplåna varenda bubbla ett par gånger, men så vips, så är det kört igen. Jag förstår inte hur det ska gå till. Hur ska man kunna vinna? Är jag mer usel än genomsnittet på detta? Någon som klarat det?

Ja, ni hör ju. Det är beroendet som talar.

Förutom bubbelspelet har jag även hunnit med att bli invald i ungdomssektionen idag. Höll på att bli ordförande, men jag tror de såg skräcken i min blick, så jag blev sammankallande till första mötet. Till att börja med. Galet kanske, att ge sig in på detta. Men jag tycker jag har räkmackat ett bra tag nu. Tycker nog egentligen det ska bli rätt kul.

Imorgon har vi pakistansk dag på jobbet/skolan. Det innebär bland annat pakistansk fest på kvällen. Jag ska dit. Å jobbets vägnar. Spännande, förutom att jag kanske eventuellt hade kunnat tänka mig att göra annat än jobba på fredagskvällen...

Jag är så feg

Kategori: Diverse

Nu har vi filmat den spanska, sjukt trevliga, tjejen. Glad och hjälpsam och verkligen helt fantastisk!
Men jag är ju feg i kvadrat. Totalbangade spanskan. Där hade jag världens tillfälle att öva. Men icke. Jag mörkade noga bort mina kunskaper.

Det positiva i kråksången är dock att jag i alla fall förstod vartenda ord hon sa på spanska.

Men varför, varför bangade jag?
Skit också.

Skvallerjournalist Fichtelius

Kategori: Diverse

Perssons förra äktenskap var tydligen en bluff. Alla dessa smaskiga detaljer får vi veta tack vare Figge. Yeah. Det kunde man väl kanske inte gissa, att det skulle bli skvallerjournalist av Figge alltså.

Och så sparkas Ragnar Dahlberg från Go'kväll. Programmet ska flyttas till Umeå och folk verkar heeelt oförstående över hur man kan göra så mot stackars Ragnar som varit programledare i minst 164 år. Föryngring är mitt hetaste tips i frågan. Denna nyhet har dock Figge ingenting med att göra. Eller vänta.  Hur kan man vara säker på det? Han kanske egentligen har ett finger med i alla nyheter...Hur ska man kunna veta? Allt har ju förändrats sedan ordförande Persson blev verklighet.

Om 92 minuter ska jag göra en filminspelning med en spansk tjej, på spanska.
Jag önskar att Figge var här, han kan säkert spanska också.

Huvud till salu

Kategori: Diverse

Jag funderar starkt på att adoptera bort, alternativt sälja, mitt huvud.
Idag fick jag gå hem tidigare från jobbet. Huvudet höll för sjutton på att sprängas.
Gick hem och däckade i två timmar i mörkaste rummet.

Imorgon ska jag få en lapp från personal så att jag kan gå och kolla synen.

Imorgon ska jag även filma. Det är alltid superkul. Och på torsdag ska vi göra en film med en spansk tjej. Jag måste plugga lite spanska innan dess.

Men som sagt. Huvud till salu till högstbjudande!

Vi ska på spa

Kategori: Diverse

Nu har jag köpt födelsedagspresent till syster. 30 år fyller hon så då får man ju passa på att ge något riktigt fint och bra. Hon hade önskat sig en mangel och en cykel. Well. Hon får inget av det av mig. Knasönskningar. =)

Istället har jag köpt en spa-dag till henne, där det även ingår en rygg-nackmassage. Tanken är ju att jag sedan även ska köpa en spa-dag till mig själv så att vi kan mysa tillsammans i en hel dag.
Tror ni hon blir glad?

Jag hoppas det.
Jag känner mig i varje fall galet nöjd.
Yeah.För övrigt så är oddsen för att min syster läser min blogg ungefär lika stora som...inte vet jag, att månen trillar ner eller helvetet fryser till is, på ett ungefär. Hon är ingen internetmänniska och jag har dessutom inte avslöjat för henne att jag har en blogg. Och oddsen för att hon skulle hitta den på egen hand är lika stora som ovan. =) Därför vågar jag avslöja presenten här!

Dagens dilemma

Kategori: Diverse

Syrran har varit på anställningsintervju.
Det visade sig vara samma sorts jobb och till och med samma människor som stället hon jobbade på förut. Där hon vantrivdes. Lönen var i det närmaste absurd. Men. Hon vill ju ha ett jobb. Och det är ju alltid lättare att söka andra jobb när man redan har ett.

Så vad gör man då. Lider tills man hittat ett annat jobb. Eller tackar nej och fortsätter söka.

Jag hade noll bra råd att ge.
Fast jag tror det slutade med att jag la min röst på lidandet.

Hur skulle ni gjort, om ni var min syrra?

Bananas!

Heja systeryster

Kategori: Diverse

Det är jag som är lillstrumpa.
Jag har i och för sig för mig att Systeryster och Lillstrumpa var ett lite märkligt barnprogram, men vi kör stenhårt på dem ändå.

Systeryster var precis här och hälsade på. Dags för anställningsintervju idag. Jag håller alla tummar jag har och tänkte nu tvinga alla ni som läser att också hålla en tumme.

Hon skulle vara så värd det och dessutom skulle det innebära att hon sitter bara uppför backen från mig.

Heja syster!

Figge och Persson

Kategori: Diverse

Ikväll sänds första delen av Figges dokumentär "Ordförande Persson".
Hela historien bakom är så...ja vad ska man kalla det. Spännande. Roligt. Intressant. Annorlunda.
Figge har följt Persson i elva år. I smyg. 100 timmar material. Det är sjukt mycket. Fyra avsnitt och jag kommer missa vartenda ett. Träning hela kvällen.

Men jag tror att Figge nog har så hög status att hans dokumentär kan få en repristid också. Jag hade dock velat se det första avsnittet. Mycket för att vara på den säkra sidan att faktiskt få se det överhuvudtaget. Det lär bli en storm värre än Gudrun efter vad som sägs i den här dokumentären och frågan är om SVT vågar stå pall...

Ikväll ska man bland annat få höra Persson säga att Bildt är "Så jävla dålig, jag tycker synd om honom". Nästan, men bara nästan, så det är värt att smita tidigare från träningen för det...

Godsaker en söndag

Kategori: Diverse

Såg precis nya serien på femman. Riktigt bra. Eller ja, riktigt lagom söndagsaktivitet.
Nu är jag hemma hos Jamie. Ja, Oliver då och han är på tv. Man blir ju hungrig bara av att se honom, eller kanske hans mat, eller kanske både och.

Programmet får mig i varje fall att längta efter ett trädgårdsland. Något som helt klart är ett måste i framtida trädgården.

För övrigt känns det nu som att jag har haft huvudvärk sedan i fredags vid 9-snåret, och det är väl ungefär precis så det är också.
Det gör mig lite galen.

Inte ens brillsen verkar hjälpa.


Just det, ovädret har kommit nu. Det känns som att jag snart får påhälsning av lyktstolpen utanför. Himmel och pannkaka vilken jäkla storm.

Mysunderskott

Kategori: Diverse

Jag lider av ett seriöst mysunderskott.
Och jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det.
Någon som har ett bra tips?
Alternativt en trollstav som kan trolla fram mr McDreamy.

Mys funkar helt enkelt inte riktigt lika bra i singelvärlden.

Oengagemang och hopp

Kategori: Diverse

Lyssnar på ett tal med nyvalda partiledaren Mona Sahlin. Och jag tror inte det finns någon annan som kan säga meningar som "Oj vad jag har längtat efter detta." "Det spritter i benen och kroppen" med sådant totalt oengagemang i rösten. Hon skulle lika gärna ha kunnat prata om vädret. Det är lite svårt att ta henne på allvar. Hon har säker längtat och hon är säkert sprudlande sprittande glad. Men jag blir bara full i skratt.

I övrigt, faktiskt ett ganska bra tal.

Snart är det match.
Regn och storm. Kul.
Kan man leva på hoppet och tro att vädret är annorlunda om en timme?

En askungesaga

Kategori: Diverse

Har precis sett Cinderella man. Riktigt bra faktiskt. Jag gillar verklighetsbaserade filmer. En nagelbitare som nästan, men bara nästan, lockade mig till att fälla min första filmtår. Det måste ju om nåt vara ett gott betyg.

Nu blir det sängen så att man orkar stiga upp tidigt och ladda med gröt imorn.
Känner mig grymt laddad inför matchen.
Helt klart ett smart drag att kolla på boxningsfilm dagen innan match.

Se upp Nättraby.
=)

Yr av mättnad och snurrig servitris

Kategori: Diverse

Härlig vårlördag. Fotbollstittande i iskall vind med lite picknick.
Second Hand affärer och billetande som pricken över i:et. (dock inte i kombination)

Middag på kinarestaurang ikväll. Ett rackarns stort gäng blev vi. Riktigt trevligt. Men varför kan man inte sluta äta i tid? Blir det kortslutning i hjärnan så fort man läser ordet buffé? Tror man då plötsligt att det är möjligt att äta helt orimliga mängder mat? Jag är yr nu så mätt jag är.

Den ena servitrisen hade nog också kortslutning. "Okej, vi får se hur det går..." var hennes svar när hon lämnade bordet. På något mirakulöst sätt lyckades vi ändå få nästan allt vi skulle ha, efter lite flyttande av kaffekoppar. Första dagen eller helt fel yrke?

Film nu i alla fall.
Nu slår det lock för öronen också.
Hur mätt kan man vara?

Fredag och inget msn

Kategori: Diverse

Ont i huvudet. Inne på elfte timmen med huvudvärk idag.
Sjukt godissugen också.
Eller egentligen glassugen. Men jag vet inte om jag är så sugen att jag orkar knata till ICA.

Petitess kanske.
Men något som inte är ett litet problem är det faktum att msn verkar ha åkt på semester till fjärran land.

Och vad tusan gör man en fredagkväll med huvudvärk och godissug om msn inte funkar?
Vad gör man?
Jag är desperat.
Jag vägrar kolla på Let's Dance.

Äntligen helt enkelt

Kategori: Diverse

Idag är verkligen en äntligen-dag. Har haft mupphögt tempo hela veckan. Nu börjar jag äntligen känna att det finns tid för en chokladpralin och lite andhämtning (ligger en stor kasse praliner i rummet bredvid - farligt).

Äntligen är personaltidningen klar. Pappersversion och webbversion. Har ont i copy-paste-fingrarna nu.
Äntligen fredag. Det är nästan alltid äntligen-dag på fredag. Om det inte finns något annat att ropa äntligen över så finns alltid fredagsfaktumet.
Äntligen vår på riktigt. Det har faktiskt varit knasbra väder hela veckan. Kortärmat är gött.
Äntligen jobbintervju för systern. Fast inte lika mycket äntligen på att hon ligger hemma i influensa när det äntligen blev dags. Första gången hon är sjuk på evigheter. Dumt.

Personaltidningen förresten. Katastrofdålig. Fast jag tror en del kommer skratta åt min krönika, det brukar de göra. Och eftersom ett gott skratt förlänger livet så har jag ju i varje fall lyckats med något.
Om inte annat så kanske de överlever till nästa nummer. Som förhoppningsvis blir ljusår bättre!

Äntligen!

Flextid och trianglar

Kategori: Diverse

Japp. Klockan slår sex och jag är kvar på jobbet. Kul? Nej. Men bra för flexen. =)
Har gjort en pappersversion av personaltidningen på rekordtid. Så jag är nöjd ändå.

Imorgon ska jag skicka ut ett pressmeddelande om trianglar. Det är märkligt. Och märkligare blir det när man läser texten, som jag alltså inte skrivit själv. Ett utdrag:

"Han beskriver även de tre så kallade metatrianglarna. I var och en av dessa är varje tänkbar triangel representerad av en punkt. Mängden av trianglar kan alltså beskrivas som en triangel, eller rättare som tre stycken. Metatrianglarnas sidor består av de likbenta trianglarna. I en av de tre bildar de rätvinkliga trianglarna en höjd. Metatriangelns öga är den punkt i metatriangeln som representerar metatriangeln själv."

Visst är det hur tydligt som helst?
Min chef skrattade så han grät när jag läste högt. Så nu pågår en kamp om att försöka göra texten lite mer förståelig. En hård kamp.
Hoppas jag vinner. =)

I varje fall något som är bra

Kategori: Diverse

image20

Denna bild ska få pryda framsidan på nästa nummer av personaltidningen. Det är väl ungefär det enda jag tycker är bra med nästa nummer. Ja, möjligtvis att min galna krönika kan räknas till bra också.
Tack Anna för tulpanerna och tack solen för det fina ljuset.

Rastlös och uttråkad

Kategori: Diverse

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
.."konkret kommunikativ händelse (varje text och samtal) kan delas.." Direkt ur Metoder i kommunikationsvetenskap, yeah!
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En inbjudan till ett seminarium i Malmö om "Förverkliga E-myndigheten!"
3. Vad var det senaste du såg på TV?
Oj, igår såg jag något. Spännande serie som jag såg för första gången. Kan den heta Standoff?
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
15.01 (hör att folk börjar gå upp till fikarummet)
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Någon kopierar och häftar, kollegan pratar upphandling och bokstaverar sitt namn och ja steg i trappan på väg till fikarummet också då.
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Gick över vägen till affären på hörnet och köpte en paj till lunch. Kvinnan i affären skrattade åt min namnteckning, jag undrar fortfarande varför.
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Delade min uppmärksamhet mellan bloggsurfande, InDesign och Lotus.
8. Vad har du på dig?
Prickiga strumpor, svarta byxor, svart-vit randig kortärmad tröja.
9. Drömde du något i natt? I så fall - vad?
Japp. Vår blivande rektor blev ordförande i IF Trion. Vilka är oddsen för att man rör ihop det så?
10. När skrattade du senast?
När jag försökte skriva ett pressmeddelande om trianglar. Forskare och andra viktiga människor på det här stället kan verkligen konsten att totalt snöa in på sina områden. Men jag kan väldigt mycket mer om alla olika sorters trianglar nu...

Inget trä här inte

Kategori: Diverse

Visste ni att när man skickar paket till Kina så måste man ha en "Non-wooden-deklaration" på paketet. Att man alltså försäkrar att det inte innehåller trä. Stenkul.

Fast i vissa delar av Guatemala får man inte ta med sig viss sorts frukt. Så det är frukttullkontroll innan man åker in. Nåde den som har en banan i fickan...=)

Små vita piller

Kategori: Diverse

På mitt skrivbord står en lite vit plåtburk, snodd vid någon konferens. I den ligger små starka vita mintpastiller. Jag knaprar såna så det brinner i munnen. De är så starka att man absolut inte kan dricka något kallt de närmaste fem minuterna efter att man tuggat sönder den...

Läser nu på undersidan av plåtburken.
"Överdriven konsumtion kan ha laxerande effekt."
Hur mycket är överdriven, på ett ungefär??

Brandlarmet

Kategori: Diverse

De ska tydligen prova brandlarmet här nu. Fast först måste de gå runt till alla och berätta att de ska prova, så att vi inte springer ut. Visserligen kan jag inte se någon på det här stället springa ut om det skulle börja tjuta.

"Det kommer att tjuta till lite", sa människan som var inne här. Jo tjena. Jag är döv och fick nästan hjärtattack när det satte igång. Så vid närmare eftertanke kanske folk skulle springa ut ändå, om inte annat så för att ha hörseln kvar...

Återupplivningsförsök

Kategori: Diverse

Jag somnade alldeles för sent igår. Med resultatet att jag är alldeles för sömnig idag. Anledningen till att jag somnade så sent stavas återupplivningsförsök.

Jag grävde fram en gammal mobil ur en vrå. Jag gillar den som tusan fortfarande. Hade det inte varit för den påstådda vattenskadan hade jag nog fortfarande använt den. Men det är svårt när knapp 1 och 4 inte fungerar och 7 funkar bara om man trycker det hårdaste man kan. Nåväl.

I den återupplivade telefonen fanns 86 sms. Fråga mig inte hur eller varför. Men de fanns där. SMS från 2003 och 2004. Nostalgi och sentimentalitet. Mycket roligt och en del riktigt dumt. Och faktiskt även en del gulligt. Det finns en eller ett par guldklimpar där ute...

Det borde väl kanske egentligen vara omöjligt att bli nostalgisk när det gått så kort tid.
Men jag kan. =)

Som en punktering

Kategori: Diverse

Plötsligt gick luften ur mig. Jag kan nästan ange exakt klockslag.
Pfst. Sen kände jag mig som en ouppblåst ballong.

Igår hade jag så mycket energi att det kändes som att jag studsade fram hela dagen.

Med luft - utan luft.
Skillnad.

Vad mycket ni har missat

Kategori: Diverse

Jag är otvivelaktigt riktigt yngst på mitt jobb. Det får jag höra ganska ofta. Men eftersom jag lika ofta pikar gamlingarna så känns det rätt lugnt.

Min chef säger minst en gång i veckan "Vad mycket du missat", när de pratar om något som hände innan 1983. Jag brukar kontra med "Men tänk vad mycket jag har kvar". Fast idag slog det mig. Idag tänkte jag tanken: "Vad mycket de har missat". Aftonbladet refererade till Erica Johansson som Let's Dance-Erica. Inte som Friidrotts-Erica. Hon säger till och med själv att dagens unga inte känner igen henne för att hon hoppade längdhopp utan för att hon dansar i tv.

Dagens unga har inte upplevt LP-skivan, knappt ens kassettbandet. De har inte varit med om Kennet Andersson och Tomas Brolin i VM -94, i varje fall inte så att de kommer ihåg det. De har inte behövt åka 15 mil för att komma till närmaste McDonalds, i varje fall inte de inte bor helt avsides. Dagens unga minns väl knappt Gulfkriget och det dröjer säkert inte länge innan Sadam Hussein är ett minne blott. Vem är Olof Palme och vadå Starlet?

Vad har de mer missat?
Och hur gammal känner man sig nu, egentligen...

Vårkänslor och bastukänslor

Kategori: Diverse

Det är vår idag också. Det är fantastiskt. Med solsken och fågelkvitter kommer pirr i magen och vårkänslor. Det är inte bara katter som blir kärlekskranka på vårkanten. Och om det är så, så är jag väl en katt då.

Mitt rum är en bastu. Hittills enda nackdelen. Detta rummet ligger på solsidan och redan nu, med ca 12 grader ute, är det kalasvarmt här inne. När det blir sommar kommer jag att vara tillagad. Kokt eller stekt, det är nog valfritt tror jag. Fast detta visste jag egentligen, jag lever bara i förnekelse. Om inte annat så borde jag ju anat ugglor i mossen när jag såg den gigantiska fläkten på hyllan...

Publicering av personaltidning på fredag. Inte helt omöjligt att det faktiskt blir den sämsta hittills i min karriär som redaktör här. Jag vet inte riktigt vad som hänt, jag vet att jag tappat kontrollen över den den här gången. Jag vet att min chef såg missnöjd ut. Jag vet att det inte är en lysande start på den fasta anställningen.

Men jag orkar faktiskt knappt bli stressad, arg eller irriterad över det.
Tack våren!

Lill-Babs och Oprah

Kategori: Diverse

Aftonbladet frågar: Är Lill-Babs Sveriges svar på Oprah?
Eh, NEJ nej och åter nej.

Lill-Babs är en läskig solarietant med hes röst som jag är lite rädd för.
Oprah är en cool kvinna med hur mycket vettigt som helst innanför pannbenet.

Kan inte riktigt se framför mig hur en pratshow med Lill-Babs någonsin skulle kunna röra mig till tårar...

Zozo

Kategori: Diverse

Igår kväll började jag titta på Zozo, inte helt omöjligt att det är världens bästa svenska film. Jag orkade inte se klart den, inte för att jag var trött - somnade inte förrän mitt-i-natten-sent, utan för att jag hade ont i ögonen. Well. Måste skaffa nya brillor, alternativt börja använda de gamla...

Skandal att avbryta en så bra film efter futtiga 54 minuter.
Så nu vill jag bara hem och titta klart.
Är det ett giltigt skäl för att flexa ut tidigare?

Vårkänslor så det bara dånar

Kategori: Diverse

Var det nu man skulle bli förvånad?


Idag är det vår. Det är underbart. Klarblå himmel, strålande solsken och kortärmat. Och nya prickiga skor. =)

För övrigt älskar jag mitt nya kontor. Jag blir helt glad i magen när jag kommer in här.

Det är ju ett bra tecken så det bara dånar.

Men om jag är kvar här om sisådär 40 år kan ni väl säga till. Då har jag bara blivit bekväm...

Mona i string

Kategori: Diverse

Frågan lyder: Vem vill se Mona Seilitz i string?
Mitt svar är ingen.
Ändå har jag precis sett Mona i string.

Mona Seilitz är alltså kvinnan som är minst 167 år gammal och som drar bingonummer i katastrofprogrammet Bingo Royale.

Nej, man vill helt enkelt inte se Mona i string.
Censurera TV3 censurera!

Advent?

Kategori: Diverse

Gick hem från ICA när mina ögon plötsligt ser något rött i ett fönster. En adventsstjärna. En tänd stjärna. Det är mars och nästan 10 grader varmt ute. Inte december och 10 minus. Det borde vara förbjudet. Något förslag på lämpligt straff?

För övrigt vann vi idag. Äntligen. Tänk om vi bara kunde tro på oss själva också...

Tack Karamellkungen.
Godis är gott.

Bebisgrattis och festlig festival

Kategori: Diverse

Den där fläkten som de använder i den festliga melodiska festivalen, vad kostade den egentligen? Carola har ju haft den ett par gånger. I år har hittills både Sonja och Sanna använt den friskt. Sanna fick ny frisyr, utan lugg. Så för att spara in lite tänkte jag att vi nästa år ska ha melodifestivalen utomhus här i Karlskrona. Just nu blåser det nämligen så att fönsterrutorna rör sig. Samma styrka som fläkten alltså, på ett ungefär.

Kan inte fatta att jag sitter och tittar på den här festivalen. Vad har hänt? Jag är hjärntvättad!

För övrigt sålde jag min bil innan idag. Eller ja, mamma vill köpa den. Och eftersom jag ska köpa ny och hon i praktiken redan äger en tredjedel av min nuvarande bil så kändes det väl rätt okej.

Sen vill jag också säga grattis grattis grattis till Lisa som fött en liten Inez idag. Det är så coolt att man får gåshud!

Sista frågan, var Tommy Nilssons lugg direktimporterad från 1996?

Barnrösten

Kategori: Diverse

Insåg precis att hallåan på svt 1 har en speciell röst klockan sex varje kväll. Då är det nämligen dags att presentera Bollibompa. Så då pratar hon med lite extra lena, lite extra ljusa, rösten. Lägger huvudet på sned och försöker se så snäll ut som hon bara kan...

Det är spännande det där. Jag har nog också en barnröst. Fast min blir inte så len och ljus. Jag pratar nog mest bara extra långsamt i ett försök till att vara pedagogisk...=)

Bebis på väg

Kategori: Diverse

Vilken förändring bloggandet gör. Har följt hur Lisas mage växt de senaste månaderna och nu är stunden här. Bebisen är på väg. Inside information berättar att hon är på BB nu.

Plötsligt vet jag massa mer om graviditeter, och det gör väl kanske inte min längtan mindre direkt. Men kul är det. Liv är häftigt!

Jag har söndagskänsla idag. Det är rätt gött eftersom det är lördag. Var ute en sväng igår, efter obligatoriskt fredagsbad i varmbadhuset. Lugnt och städat men ruskigt kul. Fast det finns ju duktigt många dryga människor. Puh.

Måste fixa foton idag. Till väggen hemma och till katastrofväggarna på nya kontoret. Någon tyckte nämligen att det var en ruskigt bra idé att TEJPA upp saker direkt på tapeten. Inte att rekommendera. Så nu ska jag försöka dölja skadorna med foton...

Inflyttad!

Kategori: Diverse

Nu har jag flyttat in i mitt nya rum. Riktigt skönt med ett eget kontor. Men det var tusan vad många sladdar man visst har till sin dator. Jag fick ju dessutom flytta ut datorn från mitt nya rum först, eftersom personen som satt här innan var hemma och VABade idag. Tajming! =)

Så nu ska jag, grå av damm, gå på möte.

Jag blir kvävd

Kategori: Diverse

Idag fick jag sällskap på kontoret igen. Plötsligt inser jag hur bra jag mått när jag inte haft sällskap.
Människan kväver mig. Hon sprider så fantastiskt mycket dålig energi och jag blir så otroligt påverkad. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är hon gör, men allt är så svårt, så dåligt, så negativt. Enligt henne. Jäkla människa. Jag vill ju vara på bra humör. Jag vill inte vara kvävd.

Tur för mig då att mitt alldeles egna kontor bara står och väntar på inflyttning. Just nu sitter jag i ett rum och har telefonen i ett annat. Spännande.

Dags att bära lådor.

Till alla kvinnor

Kategori: Diverse

Visserligen kan jag tycka att det är lite småtrist att kvinnor måste ha en egen dag för att uppmärksammas... Men visst, jag är inte den som är den. Så jag kan väl hurra lite extra idag.

Hurra för alla kvinnor.

Såhär skrev min förra chef om mig i ett mejl om vackra kvinnor inför den här dagen:
"Saris! Du har förgyllt mitt liv, mina arbetsdagar och fått mig att sjunga - inte bara woodstocks samba. Jag säger bara: du och jag och en dag på Hanö... "

Sånt där blir man rätt glad över och jag vet inte om det är den 8 mars jag har att tacka, men trevligt är det i varje fall.

Mörbultad och blåslagen

Kategori: Diverse

Jodå, jag lyckade sova hela natten utan att vakna alltför många gånger av smärta.
Jag lyckades även ta mig ner för samtliga fyra trappor.

Känns rätt lugnt så länge jag går stelt rakt fram. Vaknade i morse och insåg att jag visst fick en tackling med ett knä på vänster sida av magen också. Det hade jag glömt. Och just där där jag kommer få ett gosigt blåmärke sitter byxlinningen. Så att böja sig fram är att öva på hur hög smärttröskel man egentligen har. På andra sidan känns det mest bara stelt.

Känns som att gårdagens "match" borde varit värsta viktiga seriematchen, med tanke på hur mörbultad och blåslagen jag känner mig, och inte en lingonmatch mot ett lingonlag och en jävla lingonförlust...

Nu ska jag köra bil i dimma och som vanligt göra jag vet inte vad med jag vet inte vem.
Varför är jag alltid så oförberedd?

Åt pipsvängen, åt fanders

Kategori: Diverse

Konstiga uttryck egentligen. Men det är dessa uttryck jag vill vråla nu.
Förlust igen. Jag verkligen HATAR att förlora.

Tänk er in i detta scenario. Man springer mot en boll som är i luften. Plötsligt kommer en kvinna från andra hållet. Också på väg mot bollen. För att nå den tar hon upp benet. Om man inte ser detta springer man in i hennes knä. Kvinnan är av modell större och alltså en bastant mastig bit. Hon flyttar inte sig en millimeter. Hennes knä träffar precis där det inte ska träffa om man tidigare haft sjuka ryggproblem. Precis strax nedanför höften. I full fart gör detta att det blir viss, ja kanske ganska kraftig, smäll där överkroppen åker i färdriktningen och benen stannar upp och åker åt motsatt håll. Sedan faller man ihop och inser att man inte kan röra högerbenet.

Visst låter det skönt?!

Så här ligger jag nu. Fast jag lyckades alldeles nyss knäcka till det hela lite. Det känns som om det blev bättre. Men det återstår ju att se hur det känns imorn. Rörelsen i högerbenet har ju förstås återvänt nu, fast inte utan att det känns riktigt konstigt.

Just nu känns det mest som att jag kanske borde gå i pension.

Fuldag idag

Kategori: Diverse

Idag har jag en riktig fuldag.
Igår var en snyggdag.

En fuldag är en sån dag när man vaknar och känner att det inte spelar någon roll om man går till jobbet i mysbyxor eller värsta snygga partystassen. Allt känns fult. Håret muppar. Kläderna muppar. Man känner sig allmänt uppsvälld. Och om man skulle haft en viktig date inbokad på en fuldag så ligger det rätt nära till hands att den bokas om...

Idag har jag ingen viktig date inbokad. Så jag kan fortsätta min fuldag utan problem. Det enda jag ska göra är att spela match och ni kan ju själva räkna ut hur snygg man känner sig i underställ, benskydd, strumpor, knickers, polotröja, tjock tröja, håret i tofsar...ja, precis så gudomligt snygg... =)

En snyggdag är samma sak som en fuldag fast tvärtom. Då kan till och med understället kännas snyggt...

Är det bara i min värld det finns snygg- och fuldagar?

78 cm lång

Kategori: Diverse

Detta är det sjukaste, mest osannolika på länge länge.
Peng förlorade sin underkropp. Så nu är han bara 78 cm lång och har lärt sig att balansera på händerna.
Det ser verkligen inte verkligt ut.
Är det nu man återigen ska tvivla på källan?

Fisk eller färg?

Kategori: Diverse

Varför luktar det fisk i trapphuset på jobbet?
Lukten börjar leta sig in på mitt kontor också.
Jag vet att de renoverar och målar på våningen under, men varför använda sig av fiskfärg?

En sanndröm

Kategori: Diverse

Inatt har jag drömt en sanndröm. Fast i omvänd ordning. En sanndröm är väl kanske oftare en dröm som slår in? Det här var mer verkligheten som kom till drömmen.

Jag drömde om vår städerska på jobbet. I drömmen vägrade hon städa på mitt kontor, hon var sur på mig. Korrekt. I verkligheten städar hon inte på mitt kontor längre, hon är sur på mig. Jag är inte riktigt säker på varför, men jag tror att det kan handla om att jag fick ta smällen när CD-skivorna visst skulle slängas i brännbart. Jag slängde. Hon plockade upp. Nu vet jag inte vad som hänt. Det var inte ens mina skivor. Jag råkar bara sitta granne med rummet där de slängs.

Visst är det ett härligt fall av en höna av en fjäder? haha.
Fast på fredag ska jag flytta. Undra om hon kommer hänga med i svängarna då eller råka städa på mitt nya kontor av misstag innan hon inser vem som sitter där. =)

Idag fick för övrigt vinterjackan stanna hemma!
Jag har tantinneskor på mig!
Yeah!

Jag hatar att förlora

Kategori: Diverse

Ja, det spelar faktiskt ingen roll om det är träningsmatch eller om det är seriematch. Jag hatar att förlora lika mycket oavsett...

Storstryk dessutom. Uäck.

Att blogg.se sen dessutom har tagit sig friheten att byta mitt lösenord, spännande.
Lägg sen till att det bästa på tvn verkar vara bingolotto.

Höjdarsöndag. Verkligen. =)
Nu blir det lite mat i alla fall.
Det är gött som tusan!


haha, fast lite guldkant på söndagskvällen blev det ju allt när man plötsligt ser ett halvbekant mepansikte i en musikvideo med Alice Timander i Sing a Long.

Dags för match

Kategori: Diverse

Idag är det matchdags. Första träningsmatchen för säsongen. Nervöst.

Jag drömde om matchen igår. Sjuk dröm, som vanligt. Jag hamnde i varje fall i slagsmål med en av motståndarna, jag minns inte riktigt anledningen bara att hon var ruskigt störig. "Ditt jävla marsvin" skriker jag till henne (som om det var det absolut värsta jag kunde komma på...) Hon blev skitförbannad och sen var slagsmålet ett faktum. Handflator och hårdragning. Härligt. Man undrar ju hur man ser ut när man drömmer att man slåss...Drömmen slutade i alla fall med att jag satt på en pall i duschen och grät innan jag gick till min tränare och sa att jag ville sluta...

Får väl helt enkelt hoppas att det inte spårar ut riktigt så mycket i verkligheten.

Vasaloppet idag. Sjukt långt. Fast det hade väl nästan varit ännu lite roligare om man bara fick åka med en stav, som det väl var när det begav sig för Mr Vasa?!

Ladda nu.
Heja Trion.

Vår i luften - äntligen

Kategori: Diverse

Fågelkvitter.
Blå himmel.
Varma solstrålar.
Dofter.

Idag är det vår här i min stad.
Det är underbart.
Aldrig har jag väl varit så lycklig över sol i ögonen och huvudvärk på grund av just denna sol.

Öppen jacka.
Inga vantar.

Det är underbart.
Jag älskar våren.
Stanna kvar nu!

Dilbert är kung

Kategori: Diverse

Dilbert är nästan alltid kung. Han är ofta dagens första skratt. Idag var det kanske inte superduperkul, mer fnissigt småroligt. =)


44694-18

Mars:

Kategori: Diverse

- en månad närmare vår och därmed även sommaren
- trettionde födelsedagen för bästa systern
- första födelsedagen för sötaste systersonen
- årets första träningsmatch
- sommartid börjar
- våffeldag
- kvinnodag
- ett år i lägenheten
- nytt kontor

Har jag glömt något eller någon?

Mars känns som en bra månad.
Nu vill jag bara ha lite flyt också, statistiskt sett borde det vara min tur att ha flyt.
Men vem kan lita på statistiken?

Regn, ljuva regn

Kategori: Diverse

Jag brukar inte gilla regn. Men jag gillar snö ännu mindre. Så därför tycker jag det är gött att det regnar nu. Bort bort bort med fula bruna snövallar.

Idag skulle jag sätta på skattmärket på min bil. Rengör först med tummen och en klump snö. Det var det som fanns att tillgå. Torkar rent och torrt med pekfingret. Det nya märket vill inte fastna. Vilka är oddsen på det? Har för någon vecka sedan hört kollegans historia om hur dottern fick tag på skattmärket och klistrade fast det på golvet. Oooomöjligt att få bort. Mitt ramlade bort och ner i en snödriva. Fast sedan tryckte tryckte och tryckte jag. Det satt fast när jag kom till jobbet. Jag får nog vara nöjd med det.

Biverkning av ny medicin verkar för övrigt vara svårighet att somna. Pigg som en mört igår.
Synd bara att biverkningen för morgondosen inte är densamma så att jag hade varit mörtpigg nu.

Bussfilosofi

Kategori: Diverse

Inget förgyller väl en torsdagsmorgon som ett besök på tjuvlyssnat.se

Tjuvlyssnats i särklass coolaste busschaufför levererar bussfilosofi

8:an mellan Vasaplan och Universitetssjukhuset, Umeå

Busschaufför ~30 med troligen, afrikanskt ursprung sitter och trummar på biljettautomaten till reggae-musik i väntan på avgångstiden när en äldre dam ~70 kliver på bussen.
Dam: Går den här till sjukhuset?
Chauffören (leende) : Vet inte.
Dam: Eh, när avgår du då?
Chauffören (ännu mera leende): Vet inte.
Dam (kommer av sig, vet inte riktigt vad hon ska säga): Jaha…
Chauffören: Det är lugnt, hoppa på. Allt fixar sig!