mellan vakna & somna

Frågorna

Kategori: Diverse

Jag upplevde det vid förra graviditeten också, men nu är de tillbaka - frågorna. :) Det är väldigt spännande att vara gravid, på många vis, inte minst har det visat sig vara en dörröppnare till mingel i korridoren.
 
Topp 5 vanligaste frågor
 
Hur mycket har du gått upp?
Ställs oftast av kvinnor över 50, av okänd anledning. Följs alltid av information om hur mycket de själva gick upp och hur det gick till när de upptäckte att det tog tid att få kilona att försvinna - alternativt hur skönt det var att knäppa på sig jeansen direkt efter förlossningen. ;)
 
Är du säker på att det bara är en?
En klassiker från förra graviditeten, men den hänger med även denna gången. Att få en tydlig gravidmage tidigt ökar tydligen sannolikheten för att det är fler än en bebis där inne. ;)
 
Hur länge har du kvar?
Efter mitt svar följs frågan varje gång av stora ögon, en blick till på magen och ett "mmm, oj oj den är ju redan ganska stor."
 
Vet du vad det är?
Ändå den mest befogade frågan i sällskapet. Men det är väldigt roligt att svara "jag hoppas på en människobebis" eller "jag gissar på giraff". ;)
 
Hur mår du?
Förstås en fråga ställd i all välmening. Men ganska ofta blir jag osäker på om det är gravidkrämpor som efterfrågas eller om det bara är lite vardagligt prat om hur läget är. ;)
 

Semestern

Kategori: Diverse

Semestern blev lite annorlunda i år. Sambon bytte jobb innan sommaren, alltid dåligt för semesterplaneringen. Så vi fick en vecka tillsammans hela familjen och jag fick sedan fyra veckor med Agnes. Att vara ganska gravid och samtidig ensam med en viljestark 2+åring är en utmaning. Men på det stora hela gick det bra och vi hade mysiga veckor tillsammans. Visserligen var vi osams lite varje dag, men oftast om tandborstningen, påklädningen eller något annat som knappt räknas. Det är ju liksom lite mer vardag. ;)
 
Enligt principen en utflykt om dagen är bra för magen susade fyra veckor förbi. Vi hann med att gräva på stranden, fika, åka på utflykt till Kivik, åka tuff-tuff-tåg, leka, hänga hemma hos mormor och morfar, cykla, måla på huset, busa, bada fötterna, baka, shoppa, gå på vernissage, mysa, gå på dop och massa annat. Och här kommer nu en smått hysteriskt lång bildkavalkad. :)

Nu jäser vi mest den där bullen på bilden ovan, jobbar och försöker komma in i vardagen igen. :)

Sommar!

Kategori:

Semester även härifrån minsann. Jag och Agnes har en vecka kvar tillsammans innan allvaret börjar igen. I en månad innan karatekid förväntas komma. :) Vi har det i alla fall superhärligt och njuter för fulla muggar.