mellan vakna & somna

Kloka ord från barn

Kategori: Diverse

Hur bestämmer man sig för vem man ska gifta sig med?
- Du måste hitta någon som tycker om samma saker. Om du till exempel tycker om sport, ska hon tycka om att du tycker om sport, och ge dig chips under tiden. /Emil 10 år.

Vad gör de flesta personer på en träff?
- På den första träffen ljuger de bara för varandra, och det brukar vanligtvis få dem så intresserade att det blir en andra träff. /Ola 10 år.

När är det okej att kyssa någon?
- Det är aldrig okej att kyssa en pojke, de bara dreglar över en. Det är därför jag slutade. /Jeanette 10 år.

Är det bättre att vara singel eller vara gift?
- Det är bättre för tjejer att vara singel än vad det är för killar. Killar behöver någon som plockar upp efter dem. /Anna 9 år.
- Jag får huvudvärk då jag tänker på sånt. Jag är bara ett barn. Jag behöver inte sånt krångel. /Adam 7 år.


Visst är det fantastiskt kul. =)

Oj vad det svänger

Kategori: Diverse

Ja och då inte som Oj vad det svänger - vilken bra låt.
Utan snarare, oj vad det svänger i humöret och när det kommer till vad jag känner för mitt jobb...

För bara ett litet litet tag sedan påstod jag att jag verkligen trivs hur bra som helst på jobbet. Men gör jag verkligen det? Jag har den senaste veckan börjat tvivla. Nu har jag dessutom blivit tilldelad - inte tillfrågad - ett projekt som gör att jag knappt kommer att ha tid med det jag gillar. För varje dag känner jag hur kreativiteten och inspirationen falnar. Har precis fått förlängt till årskiftet. Hurra. Kanske.

Har i vilket fall bestämt mig för att jag måste ju känna efter på riktigt, så att det inte bara är en övergående fas just nu.
Jag har hittat en utbildning jag vill gå. Men hur sjutton ska man kunna överleva på 7000 i månaden? Då måste jag nog jobba extra också, och det har man inte direkt tid med på den utbildningen...

Vad hände egentligen? När slutade jag trivas?
Just nu känns det mest som att jag jonglerar och är ganska usel på det och tappar alla bollarna i huvudet hela tiden...det är ju kanske inte världens bästa känsla.

Uppryckning!

Svaret på månfrågan kommer här!

Kategori: Diverse

Ja, efter en herrans massa googlande hittade jag till slut den fantastiska sidan www.rymdportalen.com. haha, jag hade ju aldrig kunnat gissa att jag någonsin skulle bli medlem på en sådan sida, men nu blev det så. vad gör man inte om man är obotligt nyfiken. och det visade ju sig vara precis rätt forum för min månfråga. här kommer svaret:

På de första bemannade rymdfärderna typ ryska Vostok och amerikanska Mercery fanns inga toaletter utan man fick ha rör och blöjsystem, behållare.
Inte heller i nästa fas Voschod och Gemini fanns toalett men de längre Geminifärderna skedde vill jag minnas i skjortärmar och man slapp blöja... Crying or Very sad tror jag.
På moderna rymdfärjan finns toalett liksom på rymdstationen. Även lite gammalmodiga ryska Soyuz har primitiv toalett, så vitt jag vet.
Rymdpromenader och promenaderna på månen, ja det fick bli i stort sett samma som på de tidiga rymdfärderna på 60-talet. Tryckdräckten måste sitta på och man får lösa det med ett rörsystem, och behållare alternativt blöja... Crying or Very sad ...
Kommande månfärder före 2020 blir efterhand så långvariga att man måste ha toalett i månlandaren. Och sedan bygger man förhoppningsvis någon typ av månstation med toalett möjligheter. Frågan är väl bara om alla får vara med, om det bli samarbete eller om USA ensamt bygger månstationen. Är det politiska läget sådant att alla får gå på toan... Shocked......
Glada rymdhälsningar
Big flyer
_________________
Framtiden finns där ute!Visst är det fantastiskt! haha. Älskar avslutningen "Framtiden finns där ute"
Idag har jag förresten köpt ny soffa...Vill ha den nu. Den heter "Arlanda" och har minsann värsta bästa divanen! Oj vad jag ska mysa! =)

Ciao!

Musiktips

Kategori: Diverse

Det är helg. Härligt. Blir nog ganska lugnt. Träning imorn. Sen ska vi provsitta soffa. Kanske blir köp. Spännande! =)

Nåväl. Här kommer ett riktigt sjukt bra musiktips: http://www.reginaspektor.com/index2.html
Allra helst "Samson" på Songs.
Fast allt är bra.
Grymt bra.

Har för övrigt skickat månfrågan vidare till "Våga fråga" på Rix FM. =)

Adiós!

Månproblem

Kategori: Diverse

Alltså jag har ett problem. Jag kom precis på en frågeställning som jag inte riktigt vet hur jag ska få svar på. Så jag sätter mitt hopp till bloggläsarna...hmm.
Okej. De som åkte till månen och knatade omkring där hur gjorde de sina toalettbestyr? Har de nån slags lucka i rymddräkten - som på pyjamasar för bebisar - eller hur sjutton funkar det?

Jag kan verkligen bli knäpp av att börja fundera på sånt här. Speciellt när det är en sån här fråga som jag verkligen aldrig tänkt på förut.

Alltså, hur gör astronauter för att gå på toaletten när de är ute och far??

Danseskorna på!

Kategori: Diverse

Visst åkte danseskorna på i lördags. Förstår inte varför jag inte går på konsert oftare. Det är ju fantastiskt. Helt Off med Timbuktu inledde och Promoe tog över. Riktigt bra.
Konserterna var toppen i övrigt blev det en tidig kväll - vilket kanske talar för sig själv.

Har funderat lite på det här med galenskaperna. Verkar vara född pessimist, eller har i varje fall blivit det med åren. Följer nästan alltid magkänslan och det är kanske inte alltid jättebra. Jag försöker oftast va mig själv, det är kanske inte heller alltid jättebra - vad vet jag. Orkar oftast inte hålla på med spel och trix, vill man så vill man och då är det väl bara att köra på, annars inte.

Jag kanske borde börja göra tvärtom. Den här taktiken verkar ju fungera sådär. Så det betyder alltså att jag ska: Vara en sann optimist som inte känner efter med magkänslan. Vara någon annan än mig själv och framförallt börja fundera otroligt mycket på när och hur man hör av sig efter att ha träffats. Vilken är regeln? Två dagar? Fast detta känns inte heller som nån jättebra idé direkt. Känns framförallt väldigt jobbigt och ansträngande. =)

Äsch, en himlans massa svammel. Jag kanske bara ska sluta fundera så jäkla mycket helt enkelt. =)
Ciao

Lördagsträning och nyförvärv

Kategori: Diverse

Idag har det tränats. Gode va man tappar mycket på så här kort tid. Jag var helt slut efter bara några minuter. Vi spelade internmatch med inbjudna spelare som vi skulle vilja värva till vårt lag. Efter träningen skrev två av dessa tjejer på direkt. Så det va ju ruskigt bra utdelning. =)

Nu är benen trötta dock. Vila vila vila. Imorn ska det sjungas. Konsert med min nya pensionärshobby. Sänker medelåldern kraftigt i Aurorakören nuförtiden.

Galenskaperna förra veckan var ytterst trevliga. Té och bullar och fotboll så klart. Det var inte tyst många minuter och kändes inte jobbigt eller pinsamt en enda sekund. Rackarns trevligt bara. Får väl se vad det blir av detta, det lär visa sig. Känns åtminstone inte helt kört redan =) Återkommer med mer information.

Ska väl bestämma mig snart också för om det ska bli danseskor på ikväll eller inte. Just nu känns det rätt bra här under filten. Men hur kul är det i flera timmar...=)

adios amigos

Fler galenskaper...

Kategori: Diverse

Ikväll är det dags för ännu en galen del av mitt liv. Galenskaperna avlöser varandra these days.
Ska titta på Brasilien-Ecuador på tv, äta kanelbullar och dricka té är det sagt. Jag ska ta med mig té. Andra halvan av galenskaperna fixar bullar.

På Linas begäran kanske det kommer detaljer senare. =)

Mohahaha

Ljuva äppeltid

Kategori: Diverse

Höst. Det luktar höst. I alla vrår och hörn. Gula löv, äppel, regn och frisk luft.
Äppel är bäst. Gjorde galet god äppelpaj i helgen till alla fotbollstjejerna.

Idag har jag gjort äppelmos. Lite i en skål i mikron. Hade två äpplen kvar. Skala, hacka, tillsätt lite vatten och in i mikron. Efter ett tag - kanske fem minuter - ta ut mosa runt och tillsätt kanel. Det blir en lätt obehaglig färg, men ruskigt gott. Och det är väl det som räknas? =) Ta lite socker också om äpplena är syrliga eller om du bara är en sockergris. =) In i mikron lite till. KLart.
Min skål står på balkongen nu. Luktar...höst.

Singelpaniken har tagit paus. För tillfället. Dejtandet har också tagit paus. För tillfället. =) Hoppas på dejtandet återvänder inklusive pirr i magen, exclusive singelpanik. Eller nåt ditåt.

Pyssla lite nu, och smaka äppelmos. =)