mellan vakna & somna

Trötthet

Kategori:

Då var den här, den välbekanta tröttheten. Med Agnes i magen trillade ju järnvärdet ner i fotknölarna och det är kanske inte helt overkligt att det skulle bli samma resa denna gången. Tänker gå loss på jordgubbar och persilja och annat som kanske stoppar farten lite på den där dippen. :)

Något som definitivt ger energi är ju världen där utanför fönstret såhär års. När fåglarna kvittrar så högt att man vaknar av det på morgonen, ja då är det baske mig vår. :)

Den stora lilla tjejen i familjen är också en riktig energigivande! Alltid. I helgen hann vi med att träffa farmorn en runda, fika och shoppa lite, ha arbetsdag på Stubben och fastna en stund framför filmen Frost. Mycket härligt. Idag var det vanlig vardag med jobb och förskola, men väl hemma passade vi på att njuta av lite uteliv. Och vattenpölar :)


Ny familjemedlem

Kategori: Diverse


Idag fick vi ÄNTLIGEN kika in i den växande magen och ja, trots all oro som tydligen ingår i den här graviditeten, så var det faktiskt en liten krabat där inne.
 
Allt såg bra ut och vi fick se både lilla hjärta, armar, ben och ansikte. Den 30 september är det nu beräknat till att familjen blir en liten människa större. :)

2

Kategori: Diverse

Tänk, idag för två år sedan kom hon. Vårt ljus, vår busböna, vår kloka, fina, underbara unge. Och nu har det redan gått två år, det är ju inte riktigt klokt.
 
 
Agnes är en bestämd, glad, envis, busig, blyg, gosig liten tjej. Älskar att sjunga och dansa. Pratar massor, och allt oftare faktiskt också så att man förstår vad hon menar. "De gö aj aj dä" är nog den längsta meningen hittills. ;) Men "Hjälp mig" och "Ha mer" är nog de mest använda.
 
Även om hon har ett hejdundrans humör med jämna mellanrum så går det oftast att prata och resonera med henne så att hon lyssnar och förstår. Hon tycker väldigt mycket om djur i olika former, och kan göra de flesta djurläten (voff, mjaaau,muuu, bääää, nöff, iiihhhh (gnägg), kakaka, kuckelikuuuu).
 
Favoritmaten är tveklöst ugnsbakad falukorv och potatismos, då äter hon till magen nästan spricker. Men hon är också en riktig godisgris, så det får verkligen ransoneras.
 
Hon älskar att vara ute och greja, fotboll sparkar hon mer än gärna och när hon i helgen fick en alldeles egen gungställning så var lyckan total. Hon leker bäst med lite större barn då det annars är rätt så mycket haaaa och mitt, precis som för många andra barn i den åldern. :) Bygga med klossar, leka med dockor och titta på Pippi är favoritlekarna på hemmaplan. Pippi är överlag en stooor favorit.
 
Födelsedagen firades en dag för tidigt med familj och vänner och i år förstod hon verkligen tjusningen med att öppna paket. Så nöjd och glad och lycklig över fina presenter, fika och uppmärksamhet.
 
 
 
 
 

Påsk

Kategori: Diverse

Härliga sköna lediga påsk!
Många lediga dagar tillsammans och massa tid med min stora lilla skruttunge. Hon har ju varit inne i en extremt pappig period ett tag. Det går hur bra som helst när det bara är hon och jag, men om Morgan är i närheten så är jag verkligen längst ner på listan. Men efter en hel del mamma-Agnes tid i helgen så känns det som att jag snart räknas igen ;)
 
Påsken var ju superhärlig som sagt. Leklandet och påskfest med förskolan för bönis och pappan i torsdags. Familjepåskmiddag i Sölvan i fredags. En härlig utedag och shoppingtur i lördags. Grill med vännerna i söndags. Och lekdejt för bönis i måndags. Hinna umgås med familjen, hinna bara vara hemma och fixa, hinna strosa omkring och bara vara, hinna träffa vänner... Himla fint det där! Man får ju helt klart mersmak! :)