mellan vakna & somna

Söndagsmys

Kategori: Diverse

I detta huset stiger vi ju upp klockan 06 varje dag. Att det är helg tar lilla fröken inte så stor hänsyn till. :) Men vi brukar turas om att få ligga kvar och dra sig en stund och dessutom hinner man ju en hel del när dagen börjar tidigt.

Så idag har en skottkärra ogräs rensats bort, vi har myst och busat, letat rullgardin, lunchat på uteservering, druckit kaffe, fyndat små minigalgar till små söta klänningar, fyllt kylskåpet med mat och så har Agnes ätit ett smått osannolikt lass pasta och köttfärssås - med hela kroppen. :)

Vår härliga familjesöndag i bilder (som vanligt 100% böna på bilderna...)











Premiär

Kategori: Diverse

Alltså denna tiden på året. Så ljuvlig. Så energigivande. Så färgsprakande. Och jag blir lika överraskad varje år! :)



Idag blev det lunch ute medan bebis tog en liten härlig lur i vagnen. Gräset har blivit klippt. Ett berg kläder har rensats ut och huset har fått sig en välbehövlig städning. Dessutom har Agnes invigt sina nya skor som vi köpte igår. Hon stod betydligt stadigare i dem, men annars var hon väl kanske inte supernöjd med det här nya påhittet.. :)



Efter ett lass pasta och köttfärssås, välling och mys så sover det lilla livet gott. Mannen tog en tur ner till sjön och jag sitter här och funderar vad jag ska ta mig för. Vilken känsla. :)




Påsken

Kategori: Diverse

Det har ju varit alldeles fantastiskt väder hela påsken. Jag har mest lyssnat på det fina vädret genom öppen altandörr när jag gosat med febrig dotter i soffan. Men hej, jag är inte den som är den. Hellre fågelkvitter är regndroppar oavsett. :)
 
Den lilla dottern blev i alla fall något lite piggare i söndags och vi bestämde oss för att åka till mina föräldrar i väst för att fira lite påsk med familjen. Lek och bus med kusinerna verkade göra susen för bönan som utan problem höll i gång precis som vanligt hela kvällen. Somnade gott i resesängen och vaknade varm som en kamin vid 03. Men efter lite ipren och kel så somnade hon om och var piggare igen på morgonen.
 
Det var härligt att vi i alla fall kom i väg på lite påskfirande. God mat och så är det ju alltid härligt att umgås lite med familjen. Dock tyckte katten Morris tydligen att det var världens sämsta idé att vi lämnade dem ensamma hemma, fast ute. Han har inte synts till sedan i söndags. Det kanske inte är så länge för en katt egentligen, men denna lilla kisen missar i vanliga fall aldrig en chans till lite käk. Så vi hoppas hoppas hoppas att han bara är instängd någonstans och snart kommer hem igen!
 
I påsk invigde Agnes en av alla ljuvliga födelsedagsklänningar. :)
 
 
 

Sjukpåsk

Kategori: Diverse

Det är något med påsken och sjukdom i den här familjen. Förra året var både Morgan och jag krassliga och i år är det Agnes tur.

Igår hade vi mysigt påskhäng med fina vännerna. Grill och chill. Agnes var supertrött och åt ingen välling innan hon gick och la sig. Borde kanske anat ugglor i mossen här. Men hon somnade som en sten och vaknade ett par timmar senare. Vällingdags tänkte jag. Icke. Det var kaskadkräk-över- vardagsrumsgolvet-dags. Hej magsjukeångest.



Men mer än så blev det inte. Hon sov helt okej i natt och vaknade i vanlig tid. Mumsade välling, rån och gröt på förmiddagen som vanligt. Lite hängig, men ändå vid gott mod.



Sen slog febern till och som mest visade termometern 39,6. Min stackars lilla fis. Så hon har mest sovit idag. På mig. Det fina vädret fick klara sig själv helt enkelt. Stundtals har hon orkat leka lite, lite mat har gått ner men annars har det mest vilats. Och det ska ju vara det bästa mot feber, så vilan är obegränsad.





Vi tror inte det är magsjuka och hoppas på att bönis är så pass pigg att hon orkar med lite påsk i väst imorgon.

Att fylla ett

Kategori: Diverse

Vår älskade Agnes har firat sin allra första födelsedag idag. Vilken obeskrivlig känsla. Mitt barn, min älskade dotter har blivit ett år. Våra härliga familjer och bästa vänner har varit här och firat vår tjej idag och det blev ett superhärligt kalas med massa fika. Och så många fina presenter hon har fått då! Helt fantastiskt! Tack!







Mina systerdöttrar imponerade massor på mig. Äldsta har sytt ett helt otroligt fint täcke, som jag trodde var köpt först, och mitten har målat ett superfin tavla som ska hängas upp i bönans rum.





Har för ovanlighetens skull använt den stora kameran en del också, så det är inte omöjligt att det dyker upp fler födelsedagsbilder. :) Den första födelsedagen är helt klart väldokumenterad.

En helt underbar helg

Kategori: Diverse

Lägger ännu en härlig helg på plats i minnesbanken och längtar redan till nästa helg, när det ju är dags för en stor händelse.
 
I lördags hade jag det stora nöjet att få åka och mysa med mina syskonbarn en runda. Fika, en runda i ett par butiker och så en stund på stora lekparken. Riktigt härligt var det. Det är ju inte direkt barnvakt det handlar om längre (de har ju hunnit bli 8, 11 och 14 år), men det är å andra sidan ett annat slags utbyte att umgås med dem nuförtiden. Det härligaste av allt var ändå att se att ingen av tjejerna bangade för att gå all in tillsammans med lillebror på lekplatsen. Attans vilka fina barn du har uppfostrat syster!
 

Agnes fick mumsa pannkakor på fiket, gunga en stund och hon njöt verkligen av all uppmärksamhet kusinerna gav henne. Mitt lilla troll. Som för dagen premiärade sin fiiina kjol förresten. Kolla vilken cooling.
 
Samtidigt som vi var på utflykt så slet pappan i huset med golvet en trappa upp. Han hann nästan klart i lördags och gjorde resten i allrumsdelen igår. Oj vad fint det blir! Kommer nog smyga upp soffan där redan innan helgen, mest för att det blir svårt att ha kalas för lilla ettåringen med en extra möbel att snubbla över. Ska bli väldigt spännande att se hur känslan blir när det kommer upp lite möbler där också. Kuuul!
 
I helgen har jag också hunnit förbereda lite inför söndagens kalas. Jag har börjat tillverka små flaggor och även bakat tre sorters kakor, varav en kladdkaka med sinnessjukt mycket ingredienser i. :) Någon sort till och så tårta, sen är saken klar och vi är redo för kalas.
 

Och så helgens bästa bild. Från i fredags, när det serverades mumsig fisk med couscous och sås. Agnes har ju i princip alltid varit en liten strulpella med maten. Det är betydligt mindre bråk nu när hon äter en del själv, men kladd är det definitivt inte mindre av... :)
 
 
 
 

Ett år senare

Kategori: Diverse

Alltså. För ett år sedan såg jag ut såhär.
 
Jag kan inte förstå det. Får inte ihop det.
Hur snabbt kan ett år gå?