mellan vakna & somna

Ofärdigt färdigt

Kategori: Diverse

Att bo och leva i ett renoveringsobjekt är lite speciellt. Man vänjer sig lätt vid vissa saker och andra har en oväntat hög stressfaktor. Inget kakel och klinker i köket är till exempel en sådan sak som man lätt vänjer sig vid, och därmed hamnar det snabbt lite farligt långt ner på den mentala priolistan (på priolistan som finns nedskriven är det nämligen inte alls lika långt ner...).

Kläder över precis hela huset. Uppackade, nerpackade, nytvättade och smutsiga. I en salig blandning. Det är exempel på sådant som, tydligen, har en väldigt hög stressfaktor för oss. Därför fick de nya garderoberna sättas ihop och flytta in i sitt rum lite tidigare än planerat. Det kan vara så att vi ångrar det då när vi måste baxa ut dem igen för att fixa till golvet, väggarna och taket, men högst troligt så kommer det kännas värt det även då.



Utan tak

Kategori: Diverse

Sådär ja. Ännu en helg har passerat.
Det blev en helg med lite husfix. Sovrumsdörr och bänkskiva och material till två dörrar till hämtades i lördags. Bänkskivan satt som en smäck och det kommer sovrumsdörren säkert också göra när den kommer upp. Eftersom vi bor i ett miniatyrhus så var det liksom inte bara att beställa en dörr i fina standardmått... Men då är det också bra med ett familjeföretag på andra sidan skogen som kan kapa till en liten dörr utan att handtaget för den sakens skull hamnar i knähöjd. Himla bra.

I lördags blev det också härligt ESC-häng hos våra fina grannar. Vi åt nästan ihjäl oss på mumsig mat, paj och gotter. Så där så att vi nästan var i någon slags koma när Loreen kammade hem segern. :)

Mammas dag igår och då bar det av till Sölvan en runda. Mamman har köpt ny bil tidigare i år och eftersom vädret var alldeles särdeles bra för den här bilen igår så fällde vi ner taket och tog oss en runda.



   

Helt klart lite av en frihetskänsla att åka utan tak. Eller som systern uttryckte det; det är lite svårt att se var bilen slutar och naturen börjar... Kändes himla tryggt att åka med då faktiskt... :)

Jag och kärleken tog oss en tur också och styrde den lilla bilen ner till havet. Sandviken kan vara en av Sölvans absolut finaste platser. Helst såhär års när det inte direkt är packat med folk.





Via fina vänner en sväng styrde vi sedan vår egna takbeklädda dammiga bil mot skogen igen där garderobsihopsättning stod på kvällmenyn. Samma meny presenteras visst ikväll. Ska bli väldigt skönt att kunna packa upp lite kläder, flyttlådor är som sagt praktiskt just när man flyttar. Inte när man ska försöka lokalisera sommarkläderna.

:)

Att komma igång

Kategori: Diverse

Vi kör ju ett 10 veckors kom-igång-program med jobbet just nu. Himla spännande och utmanande faktiskt. Kom-igång-programmet innehåller inspirationsföreläsning, träning i grupp med och utan ledare, kostföreläsning och lite sånt där. Idag var det dags för både ledarledd träning och kostföreläsning.

06.30 drar träningen igång (varannan onsdag, och varannan torsdag är det ledarlett på eftermiddagen). Bara det är en prestation för mig. Kroppen tycker det är sådär att träna så dags och jag känner verkligen skillnad. Programmet vi kör är nämligen väldigt mycket tyngre just så dags på morgonen. Vi inleder varje träning med ett så kallat uppvärmningsprogram (det är egentligen mer som ett komplett träningsprogram) som tar ungefär en halvtimme. Det får pulsen att gå upp rejält, musklerna blir ordentligt trötta och någonstans kring ljushopp och armhävningar undrar man vad man håller på med.

Efter dessa 30 minuter har vi ytterligare en halvtimme då det brukar bli lite olika aktiviteter. Förra gången var det intervallträning i form av cykel, löpning eller rodd. Idag var det stationsträning, som gav ordentliga flashbacks till sån där försäsongsträning som man har pysslat med ett par gånger... Fyra stationer, en minut på varje och sedan kort vila. Två varv blev det idag. Otroligt peppande och roligt och svettigt. Och riktigt skönt, efteråt.

Sedan var det dags för lite kostföreläsning. Kanske inga supernyheter, men man får ju helt klart igång tankarna en del. Så nu vill jag mest bara åka och handla, göra matsedel och få ordning på det där ätandet. Träningen är en sak, den finns ju ändå där i ryggraden. Men kosten är mer av en utmaning för mig att få ordning på.

Men det är kul att komma igång och det ska bli spännande att se på sluttestet efter sommaren om det är någon skillnad. Tävlingsinstinkten är ju alltid lite med på ett hörn...

:)

Fullastat

Kategori: Diverse

Swosh sa det, så var helgen förbi.
Men vilken helg!

Åkte en sväng till Ikea i lördags för att lämna tillbaka ett gäng köksgrejer som inte behövs och för att köpa på oss ett gäng nya grejer som behövs i allra högsta grad. Lite lampor till kök och groventré, en liten köksö/rullvagn, två garderober, källsorteringsmojänger och hyllplan till överskåpen. Hyllplanen lyckades dock bli i fel storlek, vilket känns som något av en prestation när vi berättade exakt vilka skåp det är vi har och ikeamänniskan till och med skrev ut en plocklista till oss... Nåja, vi har fler anledningar än så att åka tillbaka till det där stora varuhuset.

Men lördagens besök är vi ändå nöjda med. Inte minst för att vi faktiskt lyckades få med oss alla prylar hem. I den lille uljen. Smått overkligt och det var på gränsen kan man väl säga...



Söndagen innehöll fotografering av världens sötaste lilla Tuvabebis, lite glassätning på det och väl hemma igen blev det lite trädgårdsarbete. Plantering och röjning i stora lass. Och sen räckte energin ungefär bara till att redigera lite sötnosbilder också.

Fin helg!
Så där så att man bara vill ha mer.

:)

En riktigt härlig dag

Kategori: Diverse

Födelsedagen blev precis sådär härlig som jag ville. Grill och fika och fina presenter med familjen på kvällen. Både popcornmajs, olivträd, presentkort, kökshanddukar och fina blommor finns nu i min ägo. Tårtan var smått fantastisk. Den tog slut, det brukar kunna räknas som ett gott betyg.



För övrigt så är ju vårt uråldriga äppelträd helt galet fint just nu

Otroligt mycket blommor!



Igår var det dags för traditionsenlig metartävling vid sjön. Morgan var något övertaggad, han hade ju en seger från förra året att försvara. Nu blev det ju inte riktigt så, en liten firre räckte inte till seger.

Kallt var det också, sådär så att halsen gör lite ont idag och näsan är lite snorig. Trots regnkläder och gummistövlar alltså. Maj är fantastisk, men värmen har inte riktigt hängt med på att det är maj tror jag...



Min dag

Kategori: Diverse

Idag är det faktiskt min dag. Min alldeles egna födelsedag. Maj är för övrigt en helt fantastiskt månad att fylla år i! Blommande äppelträd, vårsol och härliga tider.

Födelsedagen inleddes med skönsång och ett luktagottpaket från kärleken. Den fortsatte med ett träningspass på Blekinge Health Arena. Blommor och sång på jobbet också och nu ska jag snart avsluta den avkortade arbetsdagen och åka hem till Mallanbrallan och lilla Tuvan för lite lunchmys.

Ikväll blir det grill och tårta (Frusen jordgubbscheesecake på kladdkakebotten) med fina familjen. Det var för övrigt en utmaning att baka igår. Men till slut hade jag hittat både elvisp och decilitermått. Succé!

29 år.
Känns bra (inte minst för att det är ett helt år kvar till 30).

:)

En stor dag

Kategori: Diverse

Har träningsvärk efter helgens aktiviteter. Men det är lite oklart om det är från gårdagens gräsklippning eller från lördagens dansande.

I lördags bar det nämligen av till Skåne för bröllop där Morgans bror skulle gifta sig. I en fin liten kyrka sa de ja och sedan blev det middag, tokigheter, tal, skål och dans resten av kvällen och halva natten.





Tack vare att det råkade finnas en chaufför på plats som ändå skulle styra kosan mot Karlskrona så kom vi hem till vårt hus på nattkvisten. Ganska skönt när man har en del att pyssla med hemma och lätt kan bli lite stressad av att vara på annan ort för länge.

Så igår blev det ett hejdundrans pysslande och fixande. Morgan slipade och fixade med den blivande toalettdörren. Även ett gammalt bord fick sig en liten avhyvling. Jag försökte bringa ordning inomhus, men tog paus en stund för lite svettig gräsklippning. Sjukt effektiv dag.

Men lika härligt som det är att lufsa omkring hemma på landet var det att få anledning att hoppa ur renoveringskläderna i lördags.



Fönsterfix

Kategori: Diverse

Vår alldeles privata hantverkare, min svärfar då alltså, pysslar lite i huset nästan varje dag. De senaste dagarna har han bland annat spikat tak, satt upp dörrfoder, förberett för flytspackling där spisarna ska stå och pysslat med fönstersmygar och fönsterfoder. Himla bra blir det! Och det är guld värt att han vill och kan gå där och pyssla på eftermiddagarna.

Igår fick lite lampor balanseras upp i köksfönstrena. Lite mysfaktor måste man ju försöka få till.



Och nej. Väggarna är inte lila. Eller jo, det är en lila ton i den gråa färgen. Det är det. Men det var liksom inte meningen riktigt. För att göra en lång historia kort så är det sjukt svårt att bestämma färg med hjälp av liten lapp, det är mer rött pigment i en grå färg än man kan tro och vi orkar inte måla om så nu lär vi oss helt enkelt att leva med den här färgen. Det är inget fel på färgen egentligen, det är väl mest bara det att vi var inställda på att den skulle vara lite mer grå...

:)

Pryttlar i överflöd

Kategori: Diverse

Jodå, det händer lite smått och gott i vårt lilla hus mest hela tiden. Vaknade imorse och undrade vart sambon tagit vägen. Hittar honom med målarburken och penseln i handen i groventrén. Han hade visst vaknat tio i sex och kommit på att det nog var bra om vi hann måla taket en andra gång innan elektrikern gör färdigt elen där. Otroligt imponerande, och smått galen, insats där på morgonkvisten.

Jag började igår försöka röja, flytta runt och rensa bland alla grejer som står där andra grejer borde stå. Målet är att kunna sätta matsalsbordet på sin rätta plats lagom till födelsedagen nästa vecka. Mycket pryttlar och grejer blir det.

Och då kan man ju också reflektera lite över hur mycket pryttlar och grejer man behöver, egentligen. Nu har vi ju haft merparten av vårt hem nerpackat sedan slutet av mars och jag måste säga att det går alldeles utmärkt bra att fixa vardagen ändå. Visst, köksgrejer som glas, tallrikar och sådana saker längtar man ju en del efter att hitta (det där med att inte märka upp kartongerna kändes som en mycket bättre idé innan vi flyttade runt på alla lådor fyra varv). Men ändå, många andra pryttlar och grejer är egentligen sjukt överflödiga.

Nåväl. Ikväll, efter ett biobesök, fortsätter försöken att få ordning på nedervåningen. Det innebär nästan bara att bära upp ännu mer på ovanvåningen, men ändå.

:)

Helgen

Kategori: Diverse

För ovanlighetens skull kändes helgen riktigt lång och skön. Känns som att vi hunnit med en hel massa! Jag har hunnit fika på Mandeltårtan med fina tjejer. Hänga en sväng på Trädgårdsmässan. Grilla och mysa med min kärlek. Och igår blev det stora skräpslängardagen. Med hjälp av våra bästa nästan-grannar tömdes altanen och det stora berget på framsidan började betas av.



Dessutom så är badrummet nuförtiden vårt mest färdiga rum. Halleluja! Vi är riktigt nöjda med resultatet och det är helt underbart att ha ett fungerande badrum igen. Nu ska vi bara fixa till en dörr också... :)

Nöjd

Kategori: Diverse

Är riktigt nöjd med min nya telefon. Inte minst för att kameran är riktigt bra.
Dessutom är jag extremt nöjd med att det är maj, årets bästa månad, så det finns anledning att prova den piffiga mobilkameran på så här fina saker:

ÄNTLIGEN!

Kategori: Diverse

Vill skrika ut ett ÄNTLIGEN så det hörs över hela kommunen. Förstå att vi har vatten, ur en kran, inomhus, både varmt och kallt. Vi har även toalett, dusch och diskmaskin. Förhoppningsvis har vi färdig el och därmed spis och fläkt ikväll också. Tvättmaskinen saknar bara lite el, som fixas färdigt när vi satt dit tak och lister. Så förstå vilken euforisk känsla efter att ha levt spartanskt medeltidsliv i en månad ungefär.

Tvättställ och toalett:


Lite kök, här saknas bara en bänkskiva (och kanske lite städning också...):


Andra sidan av köket:


Vatten! Ur kranen!


Tvättmaskinen är inkopplad till hälften, lite el också bara...


Dusch! Och spottar i taket! Yej!


:)

Idag händer det!

Kategori: Diverse

Ja undertiden som vi jobbar händer det grejer på hemmaplan idag.
Både vatten och el fixas i kök och badrum idag.
Dubbelyej på den!!

Känns nästan overkligt.
Vatten och el liksom. Vilken grej!

:)