mellan vakna & somna

Sommartrick

Kategori:

Mitt bästa sommartrick till familjens yngste syns på den här bilden:


Påsar som man kan fylla på med egen fruktpuré. Så väldigt bra. Jag kokmosar ihop puré lite på vad som finns hemma, lägger i påsarna och sen åker de in i frysen. En varm dag blir de sedan först som kylklampar och sen svalkar de bra när lillebror suttar i sig dem.

Perfekt! 

Påsarna har vi köpt här:
http://webbutik.barnmatsbutiken.se/klampasar-for-pafyllning-20-p

Åka karusell...

Kategori:

...och äta karamell. :)
Marknadsdags i staun dagen innan midsommar. Lövmarknaden är ju i det närmaste Karlskronas nationaldag, så det blev förstås ett besök där för oss också. Agnes gick loss på karusellåkandet och vågade till och med åka själv. Sen blev det köp av ballong, klubba och blommor innan vi susade hemåt igen efter lite fika.Svettig midsommar

Kategori:


Förra året drunknade vi nästan i regn på midsommarafton. I år höll vi på att smälta bort i över 30 graders värme. Men ja, hellre fint än regn...mest för att man kan räkna med en riktigt skön kväll. :)

Traditionsenligt åt vi först lunch här innan vi åkte vidare för dans, fika och fiskdamm i Torsås. Efter en svalkande mellanlandning hemma promenerade vi hem till familjen E för grill, mer dans och mer god fika. Sommarkvällen blev helt fantastisk skön och promenaden hem var ganska mycket skönare i temperaturen. 
Schack

Kategori:

Vissa dagar, som denna till exempel, önskar man ju att det var schack eller bridge eller något annat ofarligt som låg en varmast om hjärtat. Men nej, nu råkar det ju vara fotboll och då kan det hända att det säger megaknak i knät, på det där dödsvrålsonda viset. Men det ska väl förhoppningsvis inte göra ont för evigt och jag kan stödja på det i stort sett som vanligt. Lite svullet, lite ömt och förbaskat ont i musklerna i benet. Det får mig ändå att tro och hoppas att det inte är något trasigt på insidan.

Naturligtvis skulle detta hända när barnen var och hejade på mamma. Agnes blev lite förskräckt, men hon är ju supercool i såna här lägen och tittade mest förundrat och frågade om mamma hade aj, så som hon när hon trillade i parken. Söt.

Höll på att bli utburen på bår, men insåg att det nog skulle göra barnens förskräckelse än större. Lite extra djupandning så gick det att hoppa ut med stöd istället.

Astråkigt ja. Och dessutom blev det storförlust. Men som sagt, smärtan är förhoppningsvis inte för evigt och förlusten var inte mycket att säga något om. :)8

Kategori:

Viggo har ju nu hunnit bli åtta månader och klarade sig fin fint när bvc var här på hembesök. Nästan 11 kg och full av fart och bus. Han varvar nu ålandet med att krypa riktigt. Han reser sig upp till fötterna mot lite allt möjligt och börjar tack och lov även behärska vägen ner från stående till sittande igen.

Han är lite överallt hela tiden och har väldigt ofta bus i ögonen. Mat är fortfarande en favoritgren och sen en vecka ungefär äter han samma mat som vi. Det har i sin tur inneburit att han inte kräker lika mycket överallt längre, verkligen skönt.

Han har nu även betydligt bättre sovrutiner även på dagen och sover oftast en längre gång på förmiddagen från 10-tiden och en gång på eftermiddagen vid 15. Ibland, om han vaknat så där overkligt tidigt som han gör ibland, blir det en tupplur på morgonen också.

Vår fine häppe!

Poolhäng

Kategori:

Tänk så lyckliga vi kan vara över att min syster och hennes familj bestämde sig för att bygga en stor fin pool förra året. :) Idag tog vi oss en tur dit för ett premiärdopp och att Agnes inte ville gå upp är det enda betyg som behövs. Hon tycker så väldigt mycket om att leka med sin moster och kusiner och skulle nog gärna göra det både var och varannan dag. Det är verkligen också något att vara lycklig över. :)Sommar!

Kategori:

Jag har alltid älskat sommar, sol och värme. Jag är fortfarande hellre varm än kall, men efter två graviditeter har det helt klart hänt något med min värmekänslighet. Kan nästan få panik av att vara för varm och inte kunna svalka mig. Lite så var det idag när vi hängde en stund i Wämöparken. (givetvis kommer jag förneka allt detta värmetrashtalk när jag fryser rumpan av mig i vinter) Men kul var det ändå, trots värmeslagstendenser, att leka och grilla och så med fina familjen T. Helt harmoniskt var det kanske inte med en häppe som gjort all-over-the-place till sitt mellannamn och en treåring som har gjort mummelprat och tjurighet till en konst. ;) Men hej, harmoni kanske inte heller var målbilden riktigt. Fint och kul kan det ju vara ändå. 

Efter första utflykten tog vi ett handlingsstopp och susade sen vidare hem till sjön för svalkande dopp och härligt häng med fler badsugna vänner. Vi har faktiskt badat tre dagar i sträck nu, både i hemmasjön och i en ny favoritsjö. Sommarkänslorna bara väller in. SÅ väldigt härligt. :)