mellan vakna & somna

Grillning, massage och fotboll (och OS)

Kategori: Diverse

Vår.
Ja tänk, i helgen har det faktiskt varit lite vårtendenser ute. Härligt.

Lördag i Rödebybacken med korvgrillning och fotografering av stiliga hopp. Dock inget åkande eftersom ryggen fortfarande är kaputt. En lugn lördagskväll med OS och film.

Min söndag inleddes med massage. Kan det bli bättre? Känns ungefär som träningsvärk i ryggen nu, men skönt på ett lite smärtsamt sätt var det. Tack Lina.

Mallanbrallanhäng, fotboll på Rosenholm och nu slutspurten på OS.
En riktigt härlig helg.

Och så till dagens klurigaste fråga:
Vad ska vi göra nu när OS tar slut?

:)

Ryggvärk och OS-trötthet

Kategori: Diverse

Nu är det fredag och tur är väl det. OS-tröttheten ligger liksom som ett lock över huvudet. Dessutom gör ryggen ont, ont, ont efter gårdagens isträning. Så jag ser med andra ord fram mot sovmorgon deluxe imorgon och att den där ryggvärken tar sitt pick och pack och drar.

Planerna för helgen är inte jättemånga. Skönt.
Lite fotbollstitt ska vi nog kunna klämma in, det brukar sällan vara svårt. Sen sägs det att det ska vara 5 plusgrader och regn också... kan bli intressant. Gummistövlar på mina vänner.

:)

OS OS och lite mer OS

Kategori: Diverse

Mycket OS blir det. Vad gjorde vi med all vår tid innan OS? Och hur kommer det bli när det är slut? Stora frågor en dag som denna...

Söndagen har spenderats hos mamman, pappan och den lurvige lillebroren. Han är inte så liten längre den lille broren. Ungefär 60 cm i mankhöjd och väger nästan 30 kg. Inte undra på att det kändes när han valpade runt och snubblade över mina ben.

Grabbarna var i metropolen Olofström för att utforska Vinterberget, som den olofströmska skidbacken heter. Redan efter ett par timmar var de nöjda. Ett ytterst dåligt betyg eftersom det brukar vara svårt att uppnå nivå nöjd. Men man måste ju utforska alla backar här i trakterna när det för en gångs skull faktiskt finns snö. Vintern och snön har helt klart blivit rätt så mycket mer intressant sedan darlingen visade skidvärlden för mig.

Vi passade även på att konstatera att vissa nog inte ska satsa på en karriär som kartläsare, att backa uppför en cykelväg är lite småspännande och att Lingonbacken i Karlshamn för sjuttsingen inte går att hitta.

Ännu en superbra helg. Nu blir det lite mer OS och imorgon ställs klockan på 06.05 för att hinna titta lite på... ja just det... OS innan jobbet.

:)

Wooooohooo

Kategori: Diverse

Herregud vilken OS-kväll. TVÅ medaljer och så spännande att man nästan dog lite.
Idag var det riktigt, riktigt roligt att sitta framför tvn och följa skidåkarna.

Sex medaljer totalt. Än så länge.

Coolt!

Ett brons som känns som guld

Kategori: Diverse

Hon är ju helt otrolig den där Anja.
Världens läskigaste krasch igår. Hu.
Brons idag.

Helt fantastiskt.

OrienteringsSkidor - OS

Kategori: Diverse

Semlebak, os-guld, fler semlor, fler os-guld.
Jag tror inte veckan kunde börjat bättre.

OS är trevligt. Men det medför ju helt klart viss trötthet på morgonen. För att ligga vaken och titta på curling till mitt i natten känns ju plötsligt som världens viktigaste och bästa idé...

OS är också spännande. Helst när Sverige åker skidor och ligger bra till för medalj. Då vågar man ju nästan inte titta. Fast sen finns det ju de som åker fel i spåret också så att spänningen liksom försvinner lite. Men han är ju skidåkare och inte orienterare som han själv sa i intervjun efteråt. Betyder det då att alla de 93 som inte åkte fel egentligen är orienterare?

:)

Snö, förbenade älskade snö

Kategori: Diverse

Jag har sagt det förut, men det kan sägas igen.
Vinter och snö tycker jag numera är riktigt trevligt. OM jag står i en backe med pjäxor och skidor på. INTE om jag kör bil.

Dagens fastkörarstatus ligger på två gånger. Gång 1 i backen här utanför - det slutade med att jag backade ner och runt huset för att köra upp på framsidan. Gång 2 hemma hos Ninni och Björn, det var ytterst nära redan när jag körde in och blev ett faktum när jag skulle ta mig ut. Lyckades dock gunga loss och kasa iväg.

Vi karlskronabor är inte riktigt vana vid såhär mycket snö. Det vi dock kommer vara vana vid efter den här mastiga vintern är både att gunga loss på egen hand när man kört fast och att knuffa loss bilar som inte riktigt fått in gungtekniken utan försökt gasa sig ner till jordens mitt.

Har i vilket fall haft en toppenmysig lördag. Utflykt till sölvan och hundbus i djup snö. Lite fotbollstitt och sedan melodifestival och OS i Lyckeby. Ett halvt glas vitt vin och lite surf på det och kvällen är fulländad känns det som.

:)

Helg!

Kategori: Diverse

Mer snö. Oh why?
Jag är ganska så nöjd med snösäsongen nu, så om våren kunde vara så vänlig att anlända låt säga på onsdag i nästa vecka vore det bra.

Nu vankas det helg i alla fall. Härligt!
Det blir lite sölvesborgsutflykt, vovveträff, mys och lugnt och skönt. Med andra ord ganska så precis och exakt vad jag behöver.

Trevlig helg!

Ännu en underbar helg

Kategori: Diverse

En intensiv men otroligt härlig helg har det sannerligen varit.
Spelarfrumöte med flera ton kreativitet i lördags, lite thaimat och melodifestival på det och dagen var fulländad.

Upp strax innan tuppen i söndags för avfärd till Vallåsen. En riktigt, riktigt bra dag. Skidåkningen går framåt, nu har jag och Anna till och med avancerat till blåa backar utan att få dödsångest. Vi är dock inte riktigt framme vid röda backar ännu kände vi när vi åkte fel och fick ploga järnet nerför den röda backen. Men ja, trots mycket folk och lite väl uppåkt på slutet så var det en underbar dag med underbart fina vänner!
Tulpan

Kategori: Diverse

Hur mycket jag än tycker om vinter, skidåkning och sånt där så är det något speciellt med vår, sommar och tulpaner. Så i väntan på vår utanför fönstret tänkte jag att lite vår inne är ju aldrig fel...
Räkna, räkna och räkna

Kategori: Diverse

Igår var det dags för lite arbete i sann föreningsanda. En stoooor butik skulle inventeras. På ett sätt är inventering ganska smidigt, inte jättejobbigt och det brukar kunna gå ganska så fort (igår höll vi dock på mellan 16-21.30). På alla andra sätt är inventering så tråkigt så att man dör lite inombords.

Eller vad sägs om att räkna 356 tandkrämstuber, 293 tvättmedelspaket, 187 läckande duschcremeflaskor... Jag fick igår bara räkna saker som luktar gott, tur var väl det eftersom det var mer än en tandkrämstub och en duschcremeflaska som läckte.

Vid varje inventering slås jag av att det butikspersonal i varje fall inte gör när de jobbar är att ställa iordning bland varorna eller torka på hyllorna... De räknar väl med att få just iordningställandet på köpet när de har inventering.

:)