mellan vakna & somna

Semestertider

Kategori: Diverse

Det duggar inte direkt tätt mellan inläggen så här i semestertider. Precis som vanligt med andra ord. :)


Har spenderat första semesterveckan i Västervik tillsammans med sex fina vänner, världens bästa bebis och en vovve. Mycket sol har det faktiskt varit och om man bortser från de katastrofala sängarna (det borde vara olagligt att hyra ut ett boende med så dåliga sängar) så var det en riktigt härlig vecka. Västervik i sig kanske inte var någon jättehöjdare som stad. Glassen på Hamncaféet var fantastisk, men skärgården får nog se sig slagen av Karlskronas skärgård.


Nu är vi hemma igen och det är faktiskt riktigt skönt det också. Imorgon blir det förhoppningsvis hämtning av våra två små kisar och så har visst min bil fått punktering på inte mindre än två däck. Hurra. Det och lite renovering står på menyn för de resterande tre veckorna. Ja, och så förhoppningsvis grill, sol och bad och läsa bok och sånt härligt också... förstås.


Idag ska vi lämna tillbaka lånad bil och fira liten virrig farmor som fyller 91 på tisdag. Hurra för farmor!


Återkommer med bilder nästa gång jag letat mig fram till en dator. Om inte blogg.se inser vikten av en app till androidtelefoner först förstås...(stor chans).


:)

Nära

Kategori: Diverse

Det är nära nu. Väldigt nära.
Semestern ligger runt knuten och väntar.
Hur bra som helst!

1 dag kvar

Kategori: Diverse

Bara en dag kvar tills det där med stort S börjar. SEMESTER. Så otroligt efterlängtad och välbehövlig. Visst kommer det bli lite renovering på semestern, det är ju en del av vårt liv numera, men lite utflykter och två små kisebebisar ska vi också hinna med att engagera oss i.

På semestern är planen att måla vardagsrummet och lägga golv där. Lite fog på kakelplattorna lär det också bli (kakelplattorna som vi förresten fått från våra fantastiska skogsvänner! Bästa! Tack familjen!) och kanske lite klinkerfix och sånt där smått och gott. :)

Fick förresten ett muntligt besked från värderingsmannen redan idag. Och man skulle kunna säga att det gick BRA. Till och med ganska mycket bättre än vi själva trott och vågat hoppas på. Yej!

Helt klart en bra torsdag, näst sista dagen som sagt.
Det är nära nu.

:)

Värdering

Kategori: Diverse

Lite såhär mitt i renoveringen var det idag dags för en lägeskoll, en värdering alltså. Så det har fixats och fejats en massa för att slutföra diverse projekt som liksom halkat ner lite på priolistan... Igår tog jag gräsklippning, ovanvåningsröj modell stor och allmänt plock. Samtidigt gjorde min kärlek en riktig hjälteinsats i köket. En insats som varade ända till sisådär 01 i natt... Men fint blir det.









Troligtvis får vi ett besked på vad mäklarmannen kommit fram till redan senare i veckan. Mycket spännande. Nästan lite skräckslaget spännande.

På det framtida renoveringsschemat står följande (dock inte i någon prioordning här...)
- vattenrening
- vedspis till köket
- tak- och golvlister i köket
- färdigställa alla fönstersmygar
- golvläggning och målning i vardagsrum
- riva ner murad spis i mellanrummet
- golv, väggar och tak i mellanrummet
- kamin i mellanrum
- klinker och väggar i lillhallen
- luft-luft-pump
- tapetsering, tak och golv i garderobsrummet

Detta är alltså nedervåningen. Är en del att göra. :) Nästa år är planen att vi ska göra iordning ovanvåningen med snickarhjälp och om sisådär 10 år tänkte vi bygga ny altan och nytt trädäck. Ungefär så ser planen ut på renoveringsfronten. Nästan så att det är både bra och dåligt att lista upp allt såhär. Bra för organisationshjärnan och lite mindre bra om stresshjärnan plötsligt skulle kopplas på.

Men å andra sidan börjar vi bli lite härdade nu, så den där stresshjärnan brukar hålla sig på avstånd. En sak i taget funkar liksom mycket bättre. :)

Sista måndagsmorgonen

Kategori: Diverse

Sista måndagsmorgonen på ett tag som det blir tidig uppstigning och iväg till jobbet. Vi är alltså inne på sista veckan innan semestern nu. Äntligen!

I helgen har det blivit väldigt mycket fika och trevligheter med både vänner och familj. I lördags kväll planerades Västervikssemestern så då blev det både grill och fika med semestergänget, igår kom mina föräldrar och vovve på besök och så avslutade vi sedan helgen med en fikastund hos fina vännerna i byn.

Fast vi har förstås hunnit jobba lite i huset också. Jag gick loss med grästrimmern i lördags, så där så att jag har träningsvärk på alla möjliga konstiga ställen idag. Morgan fixade och donade en massor och ikväll kan det bli uppsättning av kakel. Ja, vi ska ju då värdera huset på onsdag så därför råder lite extra febril aktivitet just nu. Ibland är det faktiskt lite skönt när man har något som blir som en spark i baken att komma igång och göra färdigt vissa grejer.

Grymt snygg kan man känna sig när man jobbar i trädgården också... ;)



Högt och fint

Kategori: Diverse

Igår blev det styrelsemöte med sommartouch hemma hos mig på Sjölycke. För att riktigt få till sommarkänslan så satsade jag på att baka den somrigaste tårta jag kan komma på - jordgubbstårta. I vanliga fall gör jag alltid tårtbotten enligt mormor Ellens recept, men denna gången blev jag sugen på att testa något nytt och tog då hjälp av en av favoritbloggarna Bakverk och fikastunder. Här finns en steg-för-steg-beskrivning till en ljus, luftig och hög tårtbotten.

Jag blev riktigt imponerad av receptet, för det blev verkligen en ljus, luftig och hög tårtbotten. Tipset att frysa bottnen för att det blir lättare att skära kommer jag aldrig någonsin att tappa bort. Bästa tipset på länge, det gick som en dans att få till tre lager.

Här ser vi kakan i nygräddat skick


Här ser vi kakan i nästan uppätet skick

Det blev rabarberkompott och jordgubbsmousse på lager ett och två. Ovanpå blev det grädde, jordgubbar och så lite egenhändigt plockade blåbär från skogen, ja från tomten då egentligen alltså... :)

Måste tipsa lite till. Häromdagen åt jag nämligen en, för mig, ny frukt. Platt persika. Den heter egentligen något annat, typ Saturnini. Helt klart värt att prova om ni skulle råka springa på en sådan.


Har jag förresten sagt att jag tillhör världens bästa förening? Det har jag nog, men det kan sägas minst en miljon gånger till. Igår fick vi en fin dagens ros i tidningen för arbetet med vårt barn- och ungdomsläger. Fin fint! Heja oss!



Helt klart en bra vecka det här. Snart är det dessutom bara en liten futtig arbetsvecka kvar innan semester! DET är riktigt bra. :)

Härliga helg

Kategori: Diverse

Ja vilken helg det blev. Ännu en härlig helg att lägga i minnesbanken. En lördag med frukost på trappan i solen, lite fix på hemmaplan och sedan, på eftermiddagen, avfärd i solskenet på cyklarna till vännerna som ordnade bästa sommarfesten.

Vi åt god mat, lekte fantastiskt skojiga lekar, åt lite till, skrålade och skålade och cyklade hem i ösregn.


Med strut över ansiktet skulle vi leta potatisar på marken. Lite halvklurigt ja. Men himla kul.


Det skulle även spottas grodor, här ser vi Morgan i en stilstudie.

Förutom dessa två lekar stod skidåkning, galgstafett, dopp i flaskan, rita med kvasten och skottkärrerace på sjukampsschemat. Just skottkärreracet är en återkommande favorit. Den som kör har ögonbindel på och den som sitter i skottkärran ska guida ekipaget mellan uppställda granar. Jag och min hälft slutade tvåa i just den grenen efter att jag blivit lite fint avkastad in i en gran i den jämna finalen... :)

Är ganska nöjd med iden till sommarpresent till värdparet. Även om is + solsken + skumpiga grusvägar var en klurig mix. Cykla fort så inte isen smälter, men ändå långsamt så inte flaskorna klirrar sönder...



Söndagen blev en något lugnare tillställning. Korvätning och titta på filmen från kvällen innan tillsammans med vännerna och sen fika i skuggan med svärföräldrarna. Och lite bokläsning i solen också och lite blåbärsplockning i hård kamp med myggen.



Jag verkligen älskar vårt Sjölycke. Saknar inte att bo i stan en enda sekund, helst inte såhär års när solen skiner, fåglarna kvittrar, tyskgrannarna gnabbas och vinden susar i träden.





Denna veckan och en vecka till. Nedräkning pågår.
Semesterlängtan. :)

Helg!

Kategori: Diverse

Ännu en vecka har tjoffat förbi och nu är det faktiskt bara två små veckor kvar innan det blir sommarledigt. Yej! I helgen ska vi förhoppningsvis skapa massa sommarkänslor med sommarfest hos fina vänner i byn. I början av veckan såg det ut att bli väder ösregn, men det har nu svängt en smula och lutar mer åt solsken fram till nio på kvällen. Det hade ju varit alldeles utmärkt bra.

Bygga dörrar står också lite på helgens schema, helt jättenormalt när man bor i ett renoveringsobjekt. Toalettdörren ska byggas om och en helt ny dörr ska byggas till ett litet under-trappan-skafferi. Men det lär väl vara sommarfestens blöthet som avgör hur mycket dörrbygge det blir... :)

Hur som helst.
Trevlig helg!

Våra kattungar

Kategori: Diverse

De efterlängtade bilderna på våra efterlängtade kattungar har så äntligen kommit. Vecka 31 flyttar de små kisebebisarna in.

Hankatten:



Typ coolast i stan.

Och så vår söta honkatt:




Hur söta ÄR de inte då?! :)

Musfällehaveri

Kategori: Diverse

Vid ett-snåret i natt vaknar vi samtidigt av en duns som liksom inte går att sova sig igenom. Dunsen blir till flera dunsar, ja det låter faktiskt som att någon springer omkring. Men var? Och vad är det som dunsar? Att det var en mus som sprang omkring listade vi ut i ett nafs. När vi strax därpå lokaliserade ljudet till vinden rakt ovanför oss så var det inte så svårt att räkna ut vad det var som dunsade. En icke tillräckligt väl fungerande musfälla.

Visserligen är det kanske elakt att fånga möss i fällor, men det känns än mer elakt att fånga möss i fällor om mössen i fråga sedan kan springa omkring fast de är fast i fällan. Inte riktigt så det är tänkt att fungera. Detta är modell nummer två som får underkänt i det stora skogsmustestet och man undrar ju lite om tillverkarna inte gjort någon slags test alls innan deras produkter börjar säljas?

Det är lite oklart hur jag hade löst problemet om jag varit hemma själv. Nu löstes ju problemet tack vare att min bättre hälft är klart mer modig. Jag hade förmodligen fått ringa in förstärkning.

Så ja, ikväll blir det inköp av musfällemodell nummer 3. En klassisk gammaldags variant.

Lägerhelg

Kategori: Diverse

Den årliga Trionlägerhelgen har nu passerat. Nästan 50 barn har lekt och spelat fotboll hela helgen på vår fina idrottsplats. Som vanligt var det ett gäng trötta barn och ledare som packade ihop och åkte hem igår. Tröttheten hänger kvar idag och jag undrar lite varför jag inte lär mig att ha semester såhär dagarna efter det där lägret...

Det där med semester ja. Vi kämpar på med nedräkning. Vecka 30 är det dags, så det är alltså denna och två veckor till innan vi får njuta av lite ledigt.

Men den som väntar på något gott...

:)