mellan vakna & somna

Uteplatskärlek

Kategori: Diverse

Ååå vad jag tycker om att ha en uteplats att pyssla med.
Har börjat röja bort trasiga krukor och tokdöda växter så smått. Och idag fick nya små penséer åka ner i krukor och hängas upp på "väggen".


Hoppas att de gröna fingrarna går i arv.


:)

Saker på min önskelista

Kategori: Diverse

Tyckte nästan det började bli längesedan ett inlägg om livet på Björkholmen. Så kan vi ju inte ha det.

Den här önskelistan riktar sig egentligen mest till den dära hyresvärden. Saker han ska fixa, men som ännu inte blivit verklighet. Trevlig är han, men nåt snabbhetspris blir det icke. Nåja, tålamod smittar tydligen så jag har fått lite av sambons också. Men följande önskar jag mig inom en sådär lite halvsnar framtid:

- Fler köksskåp - flyttlådor är praktiska när man flyttar, inte när man bor.
- Bänkskiva på ovan nämnda köksskåp - spisen är bra att laga mat på, inte ha som avlastningsyta. (det är bara en tidsfråga innan smöret hamnar på en varm platta istället för på smörgåsen)
- Någon form av dörr till duschen - vatten är trevligt i duschen, inte över halva badrummet.
- Kakel och tjusigt i badrummet - aprikost är fortfarande inte min favoritfärg.
- TV-kanaler - det är tydligen det senaste att kunna bläddra fritt mellan kanaler och program. (FEM veckor utan tv nu)

Ja, det mesta i önskelistan sägs hända under april.
Så det hoppas jag. För på fredag är det ju faktiskt april. Galet.
Hur det egentligen ska gå till när vi ska få badrummet totalrenoverat samtidigt som vi bor i lägenheten är dock rätt så oklart. En potta på gården och duscha på Friskis ligger väl rätt nära till hands.

Heja heja!

:)

Veckans filmtips

Kategori: Diverse

Eat Pray Love.Se den om ni inte redan sett den!

Jag såg den två gånger i helgen (alltid en fördel att ha extremt kort filmminne) och den fick dels sambon att gråta en skvätt (inget ovanligt, han är den blödige i familjen) men den hade också en härlig boka-resa-effekt. Så nu siktar vi på en tur till Rom i sommar på semestern. Någon som har tips och tankar om Rom som kan vara bra att ha med sig?


Vinst

Kategori: Diverse

Månadens bingolotter trillade ner i lådan. På det medföljande lilla pappret gick att läsa följande:
VINST
5000 kronor Hus, Hem & Trädgård.
Wohoooo. 5000 liksom! Jag har aldrig vunnit så mycket. Tur i spel brukar ju inte vara min grej riktigt. Men så finns det ju då ett problem också. Vinstlotten är från vecka 1. Min bästa gren i livet är att slarva bort bingolotter. Men när det är en vinst på 5000 så känns det ju lite, lite jobbigare att lotten inte går att hitta. Hittade 8 andra gamla lotter - ingen med vinst.
Ringde Folkspel, mest för att få reda på vilken vecka lotten med vinst är ifrån men också för att fiska lite. Det står ju klart och tydligt att man måste ha lotten för att vinsten ska kunna hämtas ut. I have no lott. Skämtade lite om att det kanske finns någon sopgubbe som blir väldigt glad för 5000 kronor Hus, Hem och Trädgård. Och då kryper det fram att vid så stora vinster så finns det faktiskt en chans att man kan få ut vinsten, även om lotten försvunnit i ett flyttrens. Halleluja.
Även om det kan dröja till september innan vinsten dyker upp så är jag ju fantastiskt glad. Hellre en vinst i september, än ingen vinst alls. Som det heter.
:)

Ljumskont

Kategori: Diverse

Har en helt absurd träningsvärk i ljumskarna.
Lite, lite överansträngd från onsdagens gymträning.
Ont i ljumskarna = gång likt en cowboy.

En riktig höjdare.

Tänker ta helg nu istället. Om jag bara tar mig ner för trapporna...

:)

Hittad

Kategori: Diverse

Har haft känslan av att en förkylning liksom legat och lurat i kroppen. Har försökt lura fram den med träning - hellre förkyld och sen frisk, än känslan av förkyld och inte frisk.

Efter att ha träffat förkylda syskonbarn och förkyld pappa i helgen och sedan haft två hostande kollegor någon meter bort hela veckan så känns det som att ja, förkylningen är här.

Täppt näsa, varm innanför ögonlocken och allmänt hängig. Obra.
Var extra glad för mitt mänskliga element igår när jag frös så att tänderna nästan lossnade.

Hej förkylning, nu har du hittat mig. Snälla försvinn igen.

En kärleksförklaring

Kategori: Diverse

Är pirrig i magen. Varje dag.
Vaknar och är lycklig i magen. Varje dag.
Älskar mannen i mitt liv. Varje dag.

Aldrig tidigare har jag känt mig så lugn och så trygg. Det är fantastiskt. Det känns som att det alltid varit vi. Eller i varje fall väldigt mycket längre än snart 5 månader. Det känns smått osannolikt att vi är vi. Att vi kunde hitta varandra. Att vi är så perfekt.

Älskar att ha någon att prata med om allt jag klurar på. Älskar att känna mig uppskattad varje dag. Älskar att ha någon att krama och pussa. Älskar att jag har hittat någon som är som jag.

Älskar att jag har så mycket känslor som bubblar så att jag måste skriva en kärleksförklaring.

Detta är på riktigt. Och det är ju fantastiskt bra.
Jag älskar dig min skatt.

Fantastiskt bra

Kategori: Diverse

Nej. Någon tv blev det inte.
Det är någon vajsing med ledningarna från källaren och upp till vår lägenhet. Så ärendet skjuts tillbaka till Felia, vilket fick oss att åka till Elgiganten och köpa bordsantenn fast i 2011-version. Efter mycket vinklande, sökande och läsande av bruksanvisning gav vi upp och tittade på film istället.

Bordsantennen är återlämnad. Hyresvärden ska prata med Telia och vårt liv utan tv går vidare. Inte utan att jag faktiskt nästan börjar tycka det är lite skönt. Hade nog kunnat leva med att titta på de program jag vill se via Play om vi bara haft en liiite snabbare internetuppkoppling.

Har för övrigt varit en alldeles fantastisk helg. Trots tv-fadäsen i fredags. :)
Vinfika med mallanbrallan i lördags, presentshopping och vårskoshopping hanns också med. Handlade sedan allt man behöver för att klara av årets första grill, styrde mot skogen och letade fram grillen från bersån. Ljuvligt, om än lite kyligt och mörkt.

Söndagen innebar städdag - diversehögen i vardagsrummet är borta. Halleluja! Men det var också dags för kalas i stora lass för systern och lille systersonen (som inte är så liten längre - 5 år!). Hann även med lite lampshopping där borta i metropolen och sedan hem för mys i stora lass.

Och allt detta har ackompanjerats av SOL!
Helt fantastiskt!

Aj

Kategori: Diverse

40 minuters löpning i onsdags.
75 minuters spinning igår.
Behöver jag säga att mina ben är lite småtrötta idag?

Men det är fredag och det är lovely, trots att det SNÖAR!
Idag kanske, kanske, kanske vi dessutom får tv igen. Vilken grej. Har ju varit utan i tre veckor nu och nästan vant oss vid att titta på play via mannens mobila bredband. Det gäller helt enkelt att inte vara så himla kräsen...

Men vi hoppas ändå på tv till helgen.
Tak i hallen har vi igen i alla fall. Alltid nåt.

:)

En annan dag

Kategori: Diverse

Idag är ingen bra dag.
Allt som kan strula strular.
Alla som kan vara sura är sura.
Ungefär.

Blä på denna dagen.
Imorgon är en annan dag. Förhoppningsvis en väldigt mycket bättre dag.

Ska ta första springturen för våren ikväll i alla fall.
Hoppas på sol och en härlig tur (men med dagens tur blir det väl snö, åska och hagel...)

Ett farväl

Kategori: Diverse

Idag tog vi ett sista farväl av världens finaste farfar.
Solen kämpade sig fram mellan molnen för att lysa på oss där vi stod samlade runt graven, lyssnade på ord från prästen och sjöng Härlig är jorden. Nästan absurt fort var det över.

Åkte hem med systern, mamman och pappan för lite fika och fniss över systerns handarbetade tavla modell gigantisk som farmorn kämpat med och nu givit till systern. Storasyster = stor handarbetad tavla. Lillasyster = något mindre handarbetad tavla.

Saknar min farfar. Vill att det ska vara som vanligt, att han ska sitta där med kepsen nerdragen över nosen och småslumra i skuggan en varm sommardag. Men jag får nöja mig med vetskapen att han är en av de bästa änglarna som tittar ner på oss nu och jag tror att varje gång ett minne dyker upp så är det för att han tittar lite extra just då.

Hejdå farfar.

Otrohetssajt

Kategori: Diverse

En otrohetssajt.
Känns inte så lite b.

Och texten i reklamen. "Är du gift? Gör livet levande - ha en affär".
Ja, eller så kan man ju prova på att vara levande i sitt förhållande, eller för all del att avsluta förhållandet om det känns så dött att man måste ha en affär för att känna sig levande.

Puh.
I rest my case.

En lördagsupptäckt

Kategori: Diverse

Inledningen på lördagskvällen blev något lite mer rafflande än önskat. Jag hade intagit viloläge i soffan, stör mig på ett mystiskt ljud. Jag tror det är väskan som kasar, flyttar på väskan och inser ungefär samtidigt att det är blött på golvet och att vattnet kommer från taket.

Av med strömmen, ner med lampan - som är full med vatten, ringa hyresvärden och springa upp till grannen för att ta reda på vad de pysslar med. De berättade att de spillt ut lite vatten, men jag tänkte ju - så klart - att lite vatten ska man väl kunna spilla ut utan att det rinner ner till grannen. Det skulle man kunna tro. Men riktigt så funkar det visst inte om det 1. saknas fuktspärr i grannens badrum och 2. finns ett mystisk borrat hål där vattnet kunde ta sig ner.

Hyresvärden kom, gjorde hål i taket och redde ut var vattnet kom ifrån. Skönt ändå att det inte var typ avloppsröret som läckte...brrr.

Men ja. Såhär fint har vi det i hallen nu. Visst är det tjusigt?!
:)

Bordet och våren är här

Kategori: Diverse

Eftersom det här mer och mer verkar bli en lägenhetsblogg så fortsätter jag väl på den inslagna vägen och presenterar här det nyanlända matbordet.

 

Och när jag för ovanlighetens skull var hemma i dagsljus passade jag på att föreviga sovdelen i sovrummet också. Lampor saknas, men att läsa med pannlampa funkar också visade gårdagens test...Men nästan det bästa ändå. De här hittade jag i rabatten:En kväll över

Kategori: Diverse

Det är en mycket konstig känsla att ha en hel kväll liksom över. Inga flyttlådor att bära, inga möbler att skruva ihop. En konstig men bra känsla. Förstås.
Imorgon kommer bordet och stolarna. Hurra, hurra. Nu vill vi bara ha lite tv-kanaler också. För det är väl möjligen den andra sidan av myntet med en kväll utan aktiviteter. Inget slökoll på dumburken inte. Ska nog gå och kika om det ändå inte finns något att sortera eller packa upp. Börjar bli som en drog känner jag...
:)

Rensa, rensa och rensa lite till

Kategori: Diverse

Den stora rensningen fortsätter.
Idag har vi fyllt en hel bil med saker som ska slängas och en hel bil med saker som ska skänkas. Det enda som känns dåligt med det är att vi släpat ner det från fjärde våningen, in i nya lägenheten och nu alltså ut igen. Var kommer alla konstiga prylar ifrån?
Men vi närmar oss sakta men säkert komma i ordning. Antalet lådor som inte är uppackade har minskat drastiskt den här helgen. Och nu finns det till och med plats för bord och stolar som anländer på tisdag.
Hurra för oss.
:)

Korv blev bord

Kategori: Diverse

Skulle köpa blodkorv och morötter igår. Kom hem med ett soffbord. Också.
Oväntat kanske, men bra blev det.Svårt att se på den mörka bilden kanske, men ett sånt här bord är det:Vi har ju även fått ihop både skoställ och vitrinskåp. Och här syns båda, på en kornig iphonebild tillsammans med vår vän sopskyffeln... :)

Vett

Kategori: Diverse

Efter några tappra försök att få upp temperaturen i ugnen över 150 grader blev det igår till slut ett sms till hyresvärden. Och han har i alla fall vett att vara vettig:
"Det är inte ugnen det är fel på. Förra ägaren har kopplat helt fel. Ursäkta alla problem. Jobbar på att lösa det imorgon."

Känns som en prestation av den förre ägaren att både lyckas koppla in en spis fel. En helt vanlig spis, men vanliga plattor och vanlig ugn OCH dessutom lyckas måla hela lägenheten i en spännande aprikosgulrosa nyans. Är riktigt glad att det inte är den hyresvärden som har ansvar fortfarande. Återstår att se om den nya värden får tummen loss i rask takt denna gången så att det kan lagas mat utan gissningslekar i fortsättningen...

Igår byggdes i alla fall den sista ikeamöbeln ihop. Heja heja! Framåt går det.

:)

Att trivas

Kategori: Diverse

Trots att havet av prylar och lådor är enormt, trots att tv:n och bredbandet inte kan kopplas in just nu och trots att det inte går att bara vara hemma eftersom man då får ångest över att man inte gör något så trivs jag. Så in i bängen bra trivs jag.

Det känns verkligen som hemma.
Fast jag längtar efter fler skåp i köket, färre lådor i vardagsrummet och mindre rörigt i hela lägenheten. Men skåp kommer, förhoppningsvis inom en snar framtid och lådorna kommer förhoppningsvis bli färre hela tiden. Det tar sig, om än långsamt. Flytt i stora lass är inget för den otålige.

Ikväll blir det sista pillet med fina vitrinskåpet som världens bästa byggde ihop igår, leta efter knivar för att kunna laga mat, packa in saker i vitrinskåpet och annat som hör livet till såhär i flyttider.

Hej Pukesgatan. Nu är vi här!

Förresten. Vi fotograferar friskt, men har inte hittat sladden till kameran ännu. Bilder kommer med andra ord.

:)