mellan vakna & somna

Strålande jul!

Kategori:

Det är härligt med jul. Ledigt, träffa familjen, äta gott, ha tid för massa lek, ha tid för vila mitt på dagen, ge och få fina klappar. 

I år firade vi lilljul med syster och hennes fina familj. En riktigt härlig kväll hemma hos föräldrarna. Agnes busade som vanligt som en tok med kusinerna så fort hon blivit lite varm i kläderna. Hon var lite lagom skeptisk mot han den där tomten och delade gärna med sig av sina julklappar. :) Hela familjen fick så himla mycket fint och bra. Somnade gott och tog julsovmorgon.


På julafton styrde vi hemåt torpet igen. Tillsammans med föräldrarna och en hel massa god mat. Piffade till oss och hemmet lite och firade sedan en andra julafton. Nu även med Morgans mamma och farbror. Ingen stress, lugnt och mysigt. Och så kom ju han den där tomten igen. :)


Idag har Agnes lekt och lekt och lekt. Den fina röda dockvagnen har redan rullat många vändor och mycket mat har lagats på spisen med alla tillbehör. Vi har hunnit ta en promenad med vovven på förmiddagen också, Morgan har provat den nya trappfixaridén och så har.vi bara varit lite också. Det lyxigaste jag vet med att vara ledig. :)God jul

Kategori:

Vi har åkt på ännu en dunderförkylning, men börjar återhämta oss och bli redo för jul. I helgen kom tomtarna upp, gran höggs och kläddes, julgodis bakades. Tyvärr fick planerat glöggmys ställas in på grund av den där förkylningen, vill ju gärna inte ha sjuka familjer på julafton på mitt samvete. 

Julen är nära nu. Tänkte faktiskt vara ledig en hel massa härliga dagar och inte återvända till skrivbordet förrän 7 januari. Nytt år om lite drygt en vecka. Det är ju galet om något! 

Men ja, från oss alla till er alla
en riktigt god jul!Stormvindar

Kategori: Diverse

Det är fredag och helgdags alldeles strax. Ljuvligt! :)
Julkänslorna lyser fortfarande med sin frånvaro dock. Får nog snart bli gran och pynt på hemmaplan så att det händer lite på den fronten.
 
I tisdags var det i alla fall juligt värre på förskolans lucia- och julfest. Något intensivt också med alla spralliga barn. ;) Agnes, som är i en extremt pappig fas, bröt ihop totalt när vi kom dit, ville inte ha något lusselinne på sig och var alldeles otröstlig. Till slut gick i varje fall jag, Agnes och älskade giraffen Ralf med i luciatåget. Så långt allt bra, men så fick hon se sin pappa och då tog hon löpet. :) Så där satt jag själv i luciatåget... Bytte plats med Morgan och Agnes sen och jag tror nog hon tyckte det var rätt kul, egentligen.
 

Dans runt granen var däremot en riktig succé. Agnes skrattade så hon tjöt och ville aldrig sluta dansa.
 
 
I tisdags hann jag också med att hålla årsmöte för fina föreningen och efter tre spännande år är jag nu inte ordförande längre. Känns bara skönt och bra. När tiden inte finns så försvinner engagemanget också till slut och då blir jag bara frustrerad. Så det var med lättnadskänslor jag åkte hem därifrån, inte minst eftersom jag fick en grymt bra efterträdare.
 
Igår bockade jag av några klappar på julelistan och känner mig rätt så väl i fas nu faktiskt. Ett varv till i nästa vecka, sen så. :)
 
Nu tar vi helg och håller tummarna för att den där stormen håller sig lugnare än väntat så att vi får behålla strömmen. Imorgon vankas julbord med ett stort häligt gäng. Kan eventuellt behövas lite tumhållning där också, är på grund av pappigheten lite nervös för hur det kommer gå att lämna bönis med farmor. Det blir säkert hur bra som helst och jag ser verkligen fram emot en rolig kväll med vännerna!
 

Full fart framåt

Kategori: Diverse

Juletid. Julefrid.
Inte riktigt än kanske. Men ganska snart hoppas jag. :)
Hemma är det lite myspyntat och fixat. Om någon vecka får tomtarna åka upp också och så ska vi ju gå på den årliga granjakten. Fantastiskt härligt att kunna gå ut i sin trädgård och hugga en gran. ;) Lite julbak (/födelsedagsbak för sambon) har hunnits med och vid förra helgens styrelsemöte mumsade vi på en helt fantastisk saffranspannacotta. Rekommenderas verkligen, recept finns här:
 
Vi tar lite bildkavalkad för att sammanfatta den senaste tiden. Himlans tur att jag är snäppet mer aktiv på instagram än här...
 
Äntligen har vi fått en taklampa på plats på ovanvåningen. Hittade en fin fin begagnad som funkar utmärkt till dess att vi kommit på vad vi vill ha för slags lampa där. Inte helt lätt att hitta något som passar och funkar:
 

Årets adventsljusstake blev precis så som jag såg den framför mig i huvudet. För ovanlighetens skull. Mossa från tomten, lite gamla pärlor och så min nya fiiiina ljusstake från glasverandan.se.
 

Min envisa lilla unge vägrar hittills att ta på den där tomteluvan som jag letat fram. Solhatt däremot... :)
 
 
På första advent passade Morgan också på att klippa gräset. Konstigt på så väldigt många olika vis.
 

Det har varit lite mycket jobbmässigt på sistone. Lite mycket överlag egentligen. Men det är bara att hålla näsan över ytan och hoppas att det vänder där någon gång lagom till julefriden. ;) Till dess njuter jag av lyckan och lugnet och buset och allt det härliga som finns i min underbara familj. Lillbönan har ju fastnat på bild också. Första förskolebilden är här. Man blir ju helt salig.