mellan vakna & somna

Rabatt

Kategori:

Vi njuter allt vad vi kan av livet, sommarlivet i ledig form. Ljuvligt så klart. Men också lite utmanande med en gosse som gärna vill smaka på allt och utforska allt. Det är lite skillnad mot storasyster som var nöjd på en filt i skuggan med ett gäng leksaker både sin första och andra sommar. ;) Nåväl, det är fint med lite fart och fläkt också.

Förra veckan längtade Agnes så väldigt efter att leka med mormor. Så på den lediga tisdagen styrde vi västerut och hängde på en gräsmatta där en hel dag istället. 
Mormorn och morfarn kom ju sen hit i helgen för att barnvakta de två trollen medan jag och Morgan styrde mot festlig maskerad. Det var så himla himla kul. Temat var det något breda "Praise the lord - vad jag älskar naturen. En hyllning till Frej", typ. Väldigt kul att se allas tolkningar. Vi gick som Ernst och hans rabatt. Ganska nöjd med det hittepået ja. ;) Lite mindre rolig söndag dock, man är visst inte 20 längre...men det kan det få vara värt när lördagen var så skoj. :)
Utforska sommaren

Kategori:

Livet med en treåring är ta mig sjutton sällan tråkigt. Utmanande ibland ja, men också väldigt roligt väldigt ofta. Just nu är Agnes i en liten upptäckarfas när hon frågar mycket om allt möjligt, kan bli rädd för en myra ena dagen och vilja fånga in den nästa dag. Det är också mycket bus och skratt, mycket av "jag är stor tjej nu mamma" och helt klart lek på ett annat sätt - mer på riktigt nu. Helt underbart att få följa. Självklart är det också mycket känslor, mycket drama och den dagliga kampen om nappanvändandet. :)

33

Kategori:

Javisst, nu är jag 33 sedan i måndags. Fint. Jag tillhör ju dem som faktiskt tycker om att fylla år. Det är helt klart kul med en vettig anledning till att få baka. :) På min födelsedag är jordgubben alltid hedersgäst på något vis. I år blev det genom yoghurtpannacotta med marinerade jordgubbar och en tårta i form av jordgubbscheesecake. Mumsigt var ordet. Födelsedagen firades med familjen i söndag och så restfirade vi i måndags också, bara för att vi kunde. ;) Jag fick fina fina grejer till det stora lilla bakskåpet från min kärlek, bidrag till ny cykel och jättefin blomma från mamma och pappa, fin necessär med superhärliga produkter i från systern och fina blommor från svärmor. Japp, det är härligt att fylla år. 

Sen sist har jag och de två små som jag hänger mest med om dagarna även som vanligt hunnit med en hel del mys, Agnes har knäckt koden till gung på stora gungan (jag är stor tjej nu mamma) och Viggo jobbar vidare med sin krypteknik. ;)

Sju

Kategori:

Tänk att han blivit sju månader nu den store lille gossen. 

Det är full fart mest hela tiden nu, han paddlar runt i huset och övar allt oftare på den riktiga krypställningen men har inte knäckt den koden helt än. Det är rätt mycket bus och humör i det lilla barnet. Som det ska vara. Allra sämst humör har han när maten inte är i magen typ nyss när han blir hungrig. Puh. Men det är inga större problem att få i honom mat så länge han får lite fruktpuré tillsammans med maten. Lika knasig som sin syster med andra ord. ;) Jag hade planer på att laga mat själv denna gången, men efter några ratade portioner så tappade jag bort inspirationen kan man säga. Så jag tror vi satsar på en övergång till samma mat som vi äter lite tidigare istället. 

Men en vanlig matdag ser oftast ut såhär för häppen:
Välling när han vaknat (och jag lyckats få upp mina ögon) oftast runt 06.
Gröt vid halv tio-tio.
En burk till lunch. 
Något lite mindre mellis på eftermiddagen. Typ frukt och rån.
En burk till middag.
Och så välling på kvällen.

Känns som ett bra flow. :)
Han somnar oftast runt 19 på kvällen, och sover sen gott fram till halv sex ungefär. Men han kan också vakna halv fem och sen somna om med mig i soffan ett par timmar till. Det är fortfarande lite av ett lotteri. :)

Han älskar när han får vara med syrran och busa, gillar musik väldigt mycket, tycker om när det händer mycket, sover tre gånger per dag varav en gång oftast blir lite längre, blir ledsen när man lämnar rummet, blir frustrerad när han inte tar sig fram tillräckligt fort, vaknar med det soligaste leendet jag vet, måste också äta om vi andra gör det, älskar att plaska i badbaljan, tuggar på allt och blir alltid tokglad när en katt springer förbi.

Vår älskade häppe!


Mina stjärnor

Kategori:

Ja jösses vilken sommar vi plötsligt fick. Halleluja. Vi njuter allt vad vi kan (något säger mig att det inte varar så länge som man önskar...) och har sen sist hunnit med allt från metartävling, grill, kalas för barnens morfar, härlig fika med föräldragruppen och en hel massa annat mysigt. Men varför ändra på ett vinnande koncept, vi tar väl det i bilder istället. ;)


Sjörövarkonsert

Kategori:

Idag har Agnes fått åka med de stora barnen in till stan för att gå på sjörövarkonsert. Eftersom de skulle åka buss och vi aldrig gjort det så tog vi en tur med bussen igår också. Och det lär nog bli fler bussutflykter, Agnes älskade det.Och idag var hon superpepp på att klä ut sig till pirat och åka buss med fröknarna och kompisarna istället. :)

Maj

Kategori:

Jag älskar maj, har alltid gjort (av födelsedagsskäl) och kommer nog alltid göra. Träden får löv, gräset blir grönt, solen är varm, man kan sitta ute och äta, livet är gött. Vad finns det inte att gilla där liksom.

Igår firade vi ut april med traditionsenlig grill med vänner, en tur till hembygdsgården för körsång och brasa (och ett helskumt vårtal), fika och massa busiga härliga barn. En väldigt härlig kväll.

Idag har vi njutit av ett helt otroligt väder, ätit lunch ute, gått långsam skogspromenad och bara varit. Det är himla fint med sådana dagar faktiskt. :)

Å så en liten bildkavalkad från våra senaste dagar.