mellan vakna & somna

Glad pristagare

Kategori: Diverse

Glad pristagare

Den främsta!

Kategori: Diverse

Oj vad förvånad jag blev. Förstod inte riktigt vem de pratade om. Men jösses det var ju jag. Fick vackert gå upp och ta emot priset från ordföranden. En pokal med mitt namn ingraverat. oj oj oj.
"Bertil Corneliussons vandringspris. Till Trions främsta damfotbollsspelare"

Bästa spelare 2006. Jag?! Shit vad glad jag blev. När tränaren dessutom sa att det inte varit nån diskussion om vem som skulle få det, ja känslan blev ju inte direkt sämre då...=)

IF Trion fyllde 70 år igår. Det firades med trerätters, liveband, allsång och så då prisutdelning. Kvällen var fantastiskt rolig. Mycket länge sedan jag hade en så bra kväll! Dans o sång. Mat o vin.

Underbart!
Nu ska jag bara hitta en bra plats till det där priset. Och självklart kämpa lika mycket nästa år så att jag får behålla det i ett år till sedan! =)
Inte helt lättplacerat. Det är ju ingen liten pjäs direkt.

Fantastiskt! =)

Bryt ihop eller bit ihop?

Kategori: Diverse

För det mesta biter jag ihop, tar ett djupt andetag och räknar till tio.
Ibland har man nog nått sin kvot av hur många gånger man kan bita ihop, ta ett djupt andetag och räkna till tio.
Igår var en sådan dag.

Igår gick jag från bit ihop till bryt ihop. Droppe efter droppe. Till slut svämmade bägaren över och jag kunde inte hålla emot. Det gick inte att stoppa tårarna. Jag grät nonstop i flera timmar. Ungefär halvvägs gick jag hem från jobbet. Väl hemma fick jag puffa i mig lite Bicanyl eftersom jag då lyckades gråta till mig ett astmaanfall.

Det är stressigt. Jag trivs inte. Jag har inte roligt på jobbet. Jag funkar inte om jag inte har roligt. Visst att man kan ha mer eller mindre roliga arbetsuppgifter. Men jag måste ändå känna att grundkänslan är bra och rolig. Jag har tappat bort det nu. Det har varit så ett tag och igår rann det över.

Innerst inne vet jag att jag funkar så. Jag vet att om jag biter ihop så kommer det att rinna över förr eller senare. Men man brukar ju klara av att bita ihop tills dess att man är hemma. Ibland kan det dock vara bra att bryta ihop offentligt. Har fått massa pepptalk och förmaningar från fantastiska kollegor idag. Uppskattning. Det hjälper en hel del.

Chefen är väl den som borde veta, men jag klarar inte av att ta den diskussionen riktigt än.

Fystestet igår kväll var också bra när man gråtit en halv dag. Skönt att bara springa och hoppa och ta i allt vad man kan. Slippa tänka för en stund. Migränen på kvällen/natten var däremot sådär.
Nåja. Just nu tar jag en dag i taget. Ska fundera över mina prioriteringar. Vad vill jag? Sen ska det nog bli bra. Allt ordnar ju sig, förr eller senare.

Systerdottern är tomten på spåren...

Kategori: Diverse

Det kan bli knivigt att få till det med tomten i år.
Äldsta systerdottern är nämligen hemligheten bakom tomten på spåren. Hon har så smått börjat lägga ihop ett och ett. Syrran kör stenhårt på historien med tomten, att han vet vad alla ska få i julklapp och så.

Systerdottern har bestämt sig för att ge en teckning till tomten i julklapp, han ska ju också få något, då slås hon av tanken att eftersom han vet vad alla ska få så vet han ju då vad han själv ska få. Och hur kul är det. haha. Syrran får rädda det med "Ja, men han vet ju inte hur teckningen ser ut..." Systerdottern filosoferade också över varför farfar aldrig var på plats när tomten var där och varför han alltid hade något ärende precis innan tomten skulle komma...

Sannerligen. Hon är hemligheten på spåren. =) Hon börjar bli ruskigt stor. Världens härligaste barn. Syrran och jag konstaterade också att minstingen aldrig kommer att få tro på tomten. Hans två storasystrar kommer med all säkerhet att berätta hur det ligger till.

Som vid mammas födelsedag för nåt år sedan när paketen överlämnades: "Grattis mormor, det är en pyjamas" =)

Kålle å Ada å spårvagnar å grejer

Kategori: Diverse

Jag har bott på fin fint hotell där jag fick bada badkar, äta smarrig frukost och ligga i sängen och titta på tv.
Jag har åkt sjuans spårvagn upp och ner för backarna.
Jag har funderat på var alla göteborgsvännerna bor och varför jag inte hann hälsa på.
Jag har blivit inspirerad av Uppdrag Gransknings redaktör.
Jag har kommit till insikt.
Jag har åkt förfärligt mycket tåg.
Jag har börjat prata någon slags blekingsk variant av göteborgska - det var ungefär då jag insåg att det var dags att åka österut igen.
Jag har inte hunnit shoppa ett endaste dugg - det är sådär, fast bra för ekonomin.

Bra just nu är att min hyresvärd gett mig "tillåtelse" att måla fondvägg. Ja, jag frågade väl inte direkt utan berättade att jag hade tänkt måla och om det var något speciellt jag skulle tänka på. För att vara säker på att minimera riskerna att få ett nej.
Ännu bättre är att min nya soffa har kommit. Hela fyra veckor för tidigt. Den ska hämtas och bäras upp på lördag. Min största oro just nu är att den inte ska gå in genom dörren...=)

Min insikt jag kommit till handlar om jobbet. Det pendlar verkligen hysteriskt just nu. Vissa dagar trivs jag jättebra, andra vill jag bara gå hem och aldrig mer sätta min fot här. Ungefär. Det jag kom fram till på Centralstationen i Göteborg är att jag saknar det här att möta helt vanliga människor. Att sitta ner med någon som berättar sin historia. Att skildra historien och verkligen få använda sin kreativitet. Just nu är det alldeles för mycket copy-paste i mitt jobb.

Vet bara inte riktigt hur jag ska göra. Hur jag ska få göra dessa artiklar och reportage...

För övrigt såg jag Paolo Roberto i Alvesta igår. Det var annars väldigt ont om kändisar i sikte under den här resan..

Ciao!

Oj va jag är inne!

Kategori: Diverse

Alla är sjuka

Kategori: Diverse

Förkylningen verkar ha blommat ut. Snörvel och snor i hela systemet. Vill inte. Förbaskat tråkigt att vara sjuk.

Min farmor är också sjuk. Det är jobbigt. Hon är 85. Det är ganska allvarligt när en 85-åring har 39 graders feber. När farmor får feber så slutar hennes hjärna helt att fungera. Så har det varit i flera år. Hon kan inte gå och har ingen koll på nånting. Riktigt jobbigt för farfar som så gärna vill ta hand om henne. De är så söta. Innan har farmor sovit på nedervåningen när hon varit sjuk, men nu i veckan har de flyttat ner dubbelsängen så att de båda sover nere. Det är svårt att förklara. Men hon betyder verkligen allt för honom, och han för henne.

Därför är det så jobbigt att höra att farmor gråtit idag när mamma o pappa var där. Hon grät för att hon kände att hon inte orkade göra något för att hjälpa till. Hon orkar inte laga middag till dem längre, det var nog det hon kände var värst. Nu ska de i varje fall skaffa sig lite hjälp från hemtjänsten. Fast farfar är mycket bestämd med att han ska fortsätta städa. =)

Fast usch va jobbigt det känns. De är ju så gamla.

well, well...
Min bil är också sjuk förresten. Eller på väg att bli i varje fall. Behöver tydligen en ny drivrem. Jag känner snart att jag hellre lämnar in mig själv på service...full service...

Adios!

Dagisförkylning och CD-fodral

Kategori: Diverse

Tänka sig. Det är fredag igen. Nyss var det måndag och man kan vara hyfsat säker på att det alldeles strax är måndag igen.

Förra helgen tillbringades med mamma, pappa, syster, barnen, vännerna och övrig släkt i gamla sölves. Det var trevligt. Mysigt till och med. Kalas x 2. Jag drack kaffe (det är värt att nämna eftersom jag i vanliga fall inte dricker en endaste droppe...) Jag blev smittad av värsta dagisförkylningen. Pussar och kel med världens bästa barn. Party och dans. God mat och tårta. Ja, det var en hejdundrans bra helg.

Veckan har också varit bra. Trots förkylning. Testade ny träning på friskis. Bosu. Jösses va jobbigt och halleluja va roligt. Har varit på utflykt med konstföreningen och köpt in konst. Mycket trevligt. Jag har redigerat klart senaste forskningsfilmen och idag har jag lämnat in bilen för blodtransfusion. Ja - oljebyte då.

I helgen blir det ännu lite mer kalas. Treåringen ska firas.
Ikväll blir det träning. Halvt hysteriskt att träna mellan halv åtta och nio på fredagskvällen. Inte helt ultimat skulle jag vilja säga. Men vad gör man när damfotboll inte direkt ligger högst på prioriteringslistan hos de som bestämmer. Jag hinner i varje fall hem till Hey Bab, alltid nåt.

Nu är det fralla en trappa upp.
Förresten, imorse fick jag skrapa rutorna. Med ett CD-fodral. Måste verkligen hitta en sån där isskrapa i nåt skåp här. Det ska finnas. Har jag hört.

Ta hand om er!