mellan vakna & somna

Tjejmilen

Kategori: Diverse

Är världens stoltaste som orkade springa hela milen!
Hurra för mig!!

Milångest

Kategori: Diverse

Det kommer bli en intressant söndag. Utan tvekan.
Jag har aldrig sprungit en mil. Det hänger allra mest ihop med att jag tycker det är riktigt riktigt urtråkigt att springa. På söndag ska jag vara med i tjejmilen. Det kan låta som en ekvation som inte går ihop, det är det också. Det är faktiskt ganska oförklarligt varför jag gick med på det här. Ingen vet hur det gick till. Det hade kanske varit en sak om det hela varit en plojgrej där vi var ett gäng på samma nivå som åkte. Så är det inte heller. Jag är på en nivå, de andra två på en helt annan.

Så med andra ord är det jag och mitt psyke i en evighet på söndag. Intressant var ordet.
Jag hoppas att allt som händer runt omkring får mig att tänka på annat än själva springandet/lufsandet.

Utöver det här springet så ska det bli riktigt trevligt att åka till Stockholm. Igen. Andra helgen i rad. På lördag hinner vi förhoppningsvis med lite shopping och på söndag ska vi fira med en smarrig middag. På väg hem på måndag ryktas det om ett stopp på ikea. Tjoho! Så jag väljer helt enkelt att fokusera på dessa trevliga bitar (mat och shopping) och ignorera det där andra som händer på söndag...

:)

Så nära så nära

Kategori: Diverse

4-3. Förstå hur nära det var att vi tog vår första poäng igår.
Vi hämtade upp ett 3-1 underläge. Bara det. Vi gjorde 3-3 med fem minuter kvar (ja, det var till och med jag som pangade in det målet) och höll andan. Fem minuter. Snälla snälla, lite flyt. Men icke. Med två minuter kvar gör de 4-3. Rumpa! När till och med deras lagledare tycker att vi var värda en poäng, ja då känns det mest bara surt.

Men men, nya tag. Det känns i alla fall som att vi närmar oss. Kanske att det hade varit lite lite bättre om vi kommit igång såhär lite tidigare på säsongen. Men man kan inte få allt.

Nu är det full fart på jobbet. Semestrarna är slut, över och förbi. Men det känns rätt bra också. Höst, full fart och nu kör vi. Ja, jag är faktiskt rätt så peppad på hösten. När hände det senast?

:)

Stockholmshelg

Kategori: Diverse

Jag och darling har varit på äventyr i storstaden. Åkte dit tidigt på lördagsmorgonen med ett tufft tåg och tuffade hemåt igen nu ikväll.

Det har sannerligen varit en fantastisk helg. Vi har bott på tjusiga Hilton vid Slussen, gått minst två mil i inte så gåvänliga skor (just detta kanske inte var fantastiskt, men stockholm är ju fint så det gick bra ändå), lyssnat på en tokbra konsert med Coldplay och shoppat en liten sväng. Coldplays konsert slår alla andra konserter jag varit på med hästlängder.

För en frukostälskare som jag var det ju dessutom hur bra som helst att få vakna i morse och åka ner till en gigantisk frukostbuffé. Jag var i himmelriket.

En underbar helg med världens finaste darling.

 :)

Kakkalas

Kategori: Diverse

Smarrigt och alldeles, alldeles underbart mysigt med kakkalas. Mer sånt! Mer sitta på en filt med fina vänner och äta goda kakor och snacka om allt allt allt möjligt. Mer! :)

   

   

Fint!

Lugn energi

Kategori: Diverse

Vara vaken länge. Vakna och somna om. Länge.
Det är semester och det är ljuvligt skönt.

Dagen har passerat. Inga måsten, inga planer. Ja, förutom fotbollsträning på kvällen då, men det är ju snarare en del av mig än en del av min kalender.

Resten av veckan ser väl ut på ungefär, ganska precis, samma sätt.
Inga måsten, inga planer. Bara massa energibuffering inför hösten.
Fint det.

Mest bara ljuvligt

Kategori: Diverse

Ljuvliga fredag. Ljuvliga semestervecka som väntar efter helgen. Hurra Hurra.
Var i Olofström igår och såg de fina grabbarna förlora. Inte nog med att regnet öste ner och det blev beckmörkt innan vi var hemma, en förlust också. Det är allt annat än Hurra Hurra.

Nåväl. Det är bara att ta nya tag. Och det är väl precis ungefär vad vi i damlaget ska göra i helgen när vår höstsäsong sätter igång. Hej och hå. Det hade varit trevligt att spräcka den där poängnollan. Riktigt trevligt. Fotboll blir det alltså i helgen. Lite Sail också kanske och så lite kalas i förväg för darling doo.

Det ser ut att bli en bra helg.
Det ser även ut att bli en riktigt bra semestervecka.
Först siktar vi på en bra fredag med damsjuanmatch ikväll.
Lovely.

:)

En dotter

Kategori: Diverse

Hjääääääälp vilken dröm.
Jag har drömt, klart och tydligt, att jag varit gravid och även fött en dotter i natt. Jag hade en ganska liten mage och reflekterade över det i drömmen. Fick vara i ett litet rum hos en kvinna, det var tydligen min variant av förlossningen, hur länge som helst. Till slut gick jag en runda, bland annat till jobbet, för att jag var så uttråkad. Men så plötsligt gick vattnet och vips så var min dotter född. Darling kunde inte vara med på förlossningen, han hade fotbollsträning....

Den var så detaljrik och tydlig även när jag vaknade så jag var helt förvirrad. Det tar på krafterna att föda barn tydligen för jag är heeeelt slut idag.

:)

Igång

Kategori: Diverse

Så. Då har vi en fullt fungerande toalett igen. Härliga tider. Jag tror att någon har varit och lagat, eller så har avloppet självläkt. Det är alltid lite svårt att veta eftersom det aldrig finns något spår, till exempel en fin liten lapp, efter de som varit inne och fixat. Nåja. Jag är nöjd. Nästa projekt är att meddela att köksfönstret är på väg att förinta sig själv. Verkligen ett tipptopp hus man bor i... :)

Insåg idag att det minsann bara är tre jobbdagar kvar innan en veckas semester. När jag kommer tillbaka sedan är alla här igen och jag kommer förmodligen få århundradets chock. Vi har ju vant oss vid lugnt tempo nu.

Nej, nu är det dags att överväga om regnkläderna ska dras på ett packas ner. Labilt väder för dagen. På kvällens schema står kaffekalas. Fin fint det.

:)

Stopp

Kategori: Diverse

Förbannade odugliga hyresvärd.
Kommer hem i fredags till en darling som torkar badrumsgolv för fulla muggar. Hade det varit i städsyfte så hade väl allt varit frid och fröjd. Men när det är i upptorkningssyfte känns det lite mindre kul.

Inget vatten rinner ner. Vi kan således inte använda toalett eller dusch. Kul.
Ringer hyresvärden. Klockan är strax efter fyra på fredagseftermiddagen. Käre hyresvärden meddelar mest bara att ja eftersom det är fredag och fint väder så har ju de flesta gått hem från jobbet. Fastighetsskötaren har tydligen åkt ut med sin båt. Men om jag hade ringt en timme tidigare så hade han kanske kunnat lösa det. Ja... om jag hade varit hemma och upptäckt detta en timme tidigare så hade jag självklart ringt då blev mitt svar.

Jag gav dem full frihet att gå in i lägenheten under helgen, tur i oturen så skulle vi ju åka till Öland... När vi kommer hem igår, svettiga och längtande efter en dusch tror ni att det har hänt något överhuvudtaget på fixa-avlopps-fronten då? Icke. Om det inte har hänt något idag när jag kommer hem så kommer jag få ett utbrott som den käre hyresvärden nog önskar att han aldrig fick uppleva...

Lår

Kategori: Diverse

Just nu hejar jag mest bara på farmor som ramlade igår och bröt lårbenshalsen. Hon har opererats nu och allt verkar ha gått bra. Men en bruten lårbenshals på en farmor som är 88 år och ganska skröplig känns ju minst sagt sådär bra...

Så heja farmor och hennes lagade lår!

Tröttheten, del 1074

Kategori: Diverse

Yey. Trött är ordet.
Min kropp är helt slut. Jag är till och med trött i armarna, trots att det inte direkt var dem som utsattes för gristräningen igår. Och ikväll blir det mer träning. Hjääälp. Fast det är skönt och kul att komma igång också. Alla känns så himla laddade och taggade för höstsäsongen, hoppas det håller i sig hela vägen och att det gör skillnad på resultaten...

Är liiiite trött i ögat också efter att ha sovit på tok för få timmar i natt. Fram till klockan fyra vaknade jag stup i kvarten. Från fyra till sex var jag vaken fast med stängda ögon. Så när klockan ringde 07.00 kändes det som att jag precis slumrat ner i djupsömnen.

Men. Torsdag idag. Och imorgon är det både fredag, mamma&pappa-besök och sen avfärd till Öland som står på schemat. Fina grejer det.

Ofrivillig konsert och burkplockarman

Kategori: Diverse

Jag är inne i en sån där svårt-att-sova-period igen. Eller, egentligen har jag absolut inte svårt för att sova, men jag har ruskigt lätt för att vakna.

Igår, preciiis när jag skulle somna, så tycker någon i grannhuset att hela kvarteret skulle lyssna på samma konsert på tv som han/hon. Och för att inte vi andra skulle behöva slita på våra tv-apparater var han/hon vänlig nog att skruva upp volymen och öppna balkongdörren.

Lagom till jag börjar kunna stänga av dragspelstoner i rysk stil är det någon annan som har kommit på den briljanta idén att sortera sina glasflaskor. Eller så var det någon som behövde bli av med lite aggressioner och stod och kastade lite flaskor i sopsorteringen nedanför mitt fönster. Ja, varför inte.

I natt kom en styck burkplockande man och började just plocka burkar från ovan nämnda sopsortering. Kvart i ett på natten. Jag grymtade mest lite, irriterad för att jag vaknat igen. Men okänd man på okänd balkong var inte riktigt på grymthumör, så han vrålade helt sonika "Ey, du, se till att göra det där på dagen va". Det skulle inte förvåna mig om konsertspelande figur och man på balkong är samma person...

Jag väljer att se det som att jag har ett par upp på kvarteret. Undra just när jag ska utnyttja det...
:)

Dokusåpa och tjejmil

Kategori: Diverse

Så var det måndag igen. Tjoff tjoff säger det bara.
Helgen har varit bra. Shopping, bad och mer shopping med Mallanbrallan i lördags. Därefter lite party som började bra men slutade lite väl dokusåpaaktigt för min smak.

Söndagen tillbringades mestadels i ryggläge. Lite lätt slitna. Mysigt med en mysdag med darling.

Idag sätter träningen igång igen. Hjäääälp. Hur ska jag överleva? :)
Å andra sidan är det ju välbehövligt, allra helst med tanke på tjejmilen om fyra veckor...