mellan vakna & somna

Jonglören som tappade alla bollarna

Kategori: Diverse

Jag har alltid sett mig själv som någon som är bra på att organisera och ha många bollar i luften.
Jag är inte riktigt lika säker längre.

Det känns som att det blir overload i hjärnan så fort jag ska organisera något som innefattar fler än tre personer. Det senaste är en fotografering av vår nya styrelse, totalt 21 personer. Dessa ska kontaktas, fotografen ska kontaktas, den som är ansvarig för planeringen av mötet ska kontaktas. Vilka är oddsen för att jag inte glömmer någon eller något?

Plötsligt började jag känna en nästintill sjuklig längtan efter att ha ett eget företag där jag bara har mig själv att hålla reda på.

Sen är jag ju galet trött idag också. Det brukar inte vara speciellt bra för jongleringskunskaperna.

Ropa aldrig hej

Kategori: Diverse

Det var inte en ny låt.
Bara lägre volym.

Så jag sjunger fortfarande med i "Det ska va reggae på sommarn och massvis med sol..."

Härligt.
Verkligen.

Musik är visserligen trevligt...

Kategori: Diverse

...men kanske inte Markoolios sommarlåt fyra gånger i rad. So far. Killen som städar har nog den som sin favoritlåt. Alternativt är det den enda han har på sin spelare. Det var trevligt de två första gångerna, nu börjar det krypa så smått i kroppen.

Inatt fick ett barn i huset vansinnesutbrott. Jag har verkligen aldrig hört ett barn skrika så mycket, högt och länge. Då är jag ändå trippelmoster. Jag misstänker att detta är en av anledningarna till att det känns som att jag ska somna varje gång ögonen sluts. Det vill säga varje gång jag blinkar.

Ah. Annan låt nu.
Tack för det.

Månlångt till friska ben

Kategori: Diverse

Kan jag inte bara få ha ont i en lårmuskel eller nåt annat säkert kort. Om jag nu måste välja. Helst hade jag inte haft ont alls någonstans, men det känns månlångt borta.

Nu är det hälsenan som spökar. Eller det är i varje fall det jag tror. Det gör muppont i trakterna där hälsenan borde sitta om jag skulle gissa. Dessutom liksom knarrar det lite i den. Jag tror det är ett dåligt tecken. Det känns så.

Någon som har hälseneerfarenhet?

Igår var jag nära att åka och kolla på bil. Men jag fick hindra mig själv eftersom jag, när jag kände efter, insåg att det var en sådan där dag då jag mycket väl skulle kunna komma ut med en lastbil eller en trehjuling från bilhandlaren. Definitivt ingen bil till rätt pris i alla fall. Men idag kanske är en bättre dag. Jag kommer ju bli lurad vilket fall som, så jag behöver ju liksom inte göra det enklare för dem...

Jag vill vinna!

Kategori: Diverse

Jag vill vinna en rosa kamera!
Helt sjukt mycket till och med!

Därför gör jag precis som man ska och länkar till tävlingen här.
Rosa-kamera-tävlingen

Årets sommarplåga

Kategori: Diverse

Rösta Rösta Rösta!
Självklart röstar jag för att ni ska rösta på Plums - Nakenbada (av märkliga sölvesborgspatriotiska skäl) men egentligen är det ju fritt fram!

Varför blir fotona gröna?

Kategori: Diverse

image32

Varför blir mina foton gröna? Det är liksom som att de oxiderar. Någon som har en bra idé?

Jag ska skriva till papperstillverkaren och fråga, hoppas självklart på lite provpapper! =)

Drinktips tack!

Kategori: Diverse

Jag har bjudit hem mina kollegor innan vi ska avtacka vår nuvarande rektor.
Nu behöver jag lite tips. Både på några smarriga drinkar, som är enkla att göra, men gärna också på något slags tilltugg.

Jag vet att det finns läsare av denna blogg som sitter inne med ovärderlig drinkkunskap!!

Hilfe por favor!

Strejken är över

Kategori: Diverse

Jajamensan. Idag när man vaknade berättade radiotanten att SAS nu slutat strejka och att flygen går som vanligt imorgon. Riktigt usel tajming faktiskt. Det har nämligen inneburit en hyfsat förvirrad morgon då vi försökt besluta oss för om vi ska åka upp till Östersund i alla fall. Men efter att ha kollat upp nattåg och skrattat oss halvt fördärvade åt vilka vrak vi skulle vara när vi kom fram och efter att ha insett att en flygbiljett imorgon skulle kosta 4000 så behövde vi inte fundera mer.

Det känns faktiskt rätt skönt att det inte blir av. Trist visst. Men det innebär ändå att man plötsligt inte behöver stressa sig fördärvad för att hinna göra en hel massa saker. Och så fick jag ju plötsligt ett par lediga kvällar!

Så jag får väl säga tack SAS!

Ingen konferens här inte

Kategori: Diverse

Det ser mörkt ut. Becksvart till och med.
Vi får nog bestämt stanna hemma.
SAS fortsätter strejka och ställer in alla sina flygningar imorgon också.

Förutom att det skulle ta sjukt lång tid att åka tåg så är de till 99% säkerhet fullbokade och lite till. Så det är inget alternativ. Nej men det är väl bara att hem och putsa på cykeln om man ska komma iväg...

Ska vi cykla till Östersund eller?

Kategori: Diverse

SAS har slutat flyga. Åtminstone tillfälligt. Det är ett problem.
Vi ska åka till Stockholm imorgon och efter en rundvandring på riksdagen ska vi flyga vidare till Östersund. Med SAS. Och hur bra tror vi att det kommer att gå om SAS inte flyger? Jag gissar på så där bra.

Och oddsen för att de lyckas komma överens i förhandlingarna känns lika stora som att vi kommer att cykla till Östersund.

Vänta här nu...

Kategori: Diverse

...har jag lyckats vara på det enda stället i landet som inte haft fint väder i helgen?
Tycker var och varannan människa pratar (läs bloggar) om solsting och brända axlar.

Jag bloggar om grillning i ösregn.
Say no more.

Man kan ALLTID grilla

Kategori: Diverse

Matchen i fredags slutade 0-0. Eller ja, den slutade ju aldrig eftersom den bröts på grund av åskväder. Himlen var rosa och blixtar och dunder kom tätare och tätare. Så vi kände oss en smula utsatta. Det extremtråkiga med detta är att nu måste hela matchen spelas om. Och vi som var så bra! Vi gjorde nog lätt vår bästa första halvlek för säsongen. Så ska ett åskväder komma och förstöra. Knappast tur. Men i övrigt är jag nöjd med den tur den nya flaskan förde med sig!

Igår blev det tidig avfärd till Malmö. Klänningsshopping på stan. Dock inte till mig. Soft och mat i fin finaste lägenheten. Verkligen helt sjukt fin! Vidare till Staffis där den svenska sommaren visade sig från sin bästa sida. Men man kan ALLTID grilla. Även om regnet öser ner. Spelade Rapparkalja delvis på svenska, engelska och spanska. Det var en smått bisarr upplevelse. Men rackarns kul.

Idag blev det en lugn dag. Lunch med tjejerna på Möllan. Och sedan tre härliga timmar på ett tåg och en tågbuss. Här i finaste staden är det självklart blå himmel och solsken.

Söndagskväll och inte ens 1 % ångest.
Det måste varit en hejdundrans bra helg helt enkelt!

Turflaskan?

Kategori: DiverseInnan förra matchen hade jag en turflaska. Den hade givit oss två poäng. Förra matchen var 9-0-förlusten. Den flaskan är nu förpassad in i dammigaste mörkaste hörnet av lägenheten.

Nya tag med denna fin fina flaska.
Och ja, jag är skrockfull, paranoid och galen

Ovanligt klantig eller bara otur?

Kategori: Diverse

Igår var jag på akut skadehantering. Jag kunde säga Check på i stort sett alla skador som han gick igenom. Människan i fråga sa för övrigt "Inte helt ovanligt" sjukt många gånger. Och har man väl börjat lyssna efter det....

Käke, check
Knä, check flera gånger om
Fot, check ännu fler gånger
Rygg, check
Lårkaka, check i snitt en gång per match
Muskelkramp, check

Är jag ovanligt klantig eller har jag bara otur?
Jag tror jag behöver byta sport. Schack kanske. Fast då skulle jag säkert lyckas få drottningen i ögat och svälja en löpare. Boule går inte. Hårda klot som man tappar = ont.

Nej, det enda som återstår är nog bridge. Det finns en bridgeförening på mig gata. Hur bra som helst.

Ikväll är det match.
Jag har ont i knät.

Heja IF Trion!

Städkillar

Kategori: Diverse

Vi har två killar som städar på jobbet just nu. Det brukar vara en kille som går runt med dammvippan, dammsuger mattorna och glömmer fylla på papper på toa. Man brukar kunna snubbla över dammråttorna i trappan, men något säger mig att om de ska fortsätta vara två kommer det vara sjukt rent här.

På något märkligt vis verkar det nämligen bli en tävling mellan dem. Så alldeles nyss dammades till och med hyllan här utanför. Det har nog inte hänt sedan det gick militärer i dessa korridorer.

Den nye killen kan dessutom nästan kvala in till att räknas som ögongodis. Ja, allt är ju relativt, men nästan så.

Väldigt yngst

Kategori: Diverse

Vi ska nattvandra med laget, för att tjäna pengar. Igår var vi på "utbildning". Det var en smått absurd situation där vi både var yngst och även i målgruppen som de pratar om... Frågan är ju hur pass på allvar vi kommer att tas av de fulla ungdomarna på stan - det vill säga våra jämnåriga kompisar...

Well.

I helgen skulle visst allt roligt hända på samma gång. Men jag har kommit fram till att man inte får tycka synd om sig själv för att man har FÖR mycket roligt att göra. Så det var bara att välja.

25-års fest
Kanotpaddling och allmän hajk
Utflykt till Malmö

Det blev det sista alternativet som fick flest röster av inblandade - det vill säga jag. Så på lördag bär det av söderut.

Semestern är förresten beviljad också.
4 veckor.
Tackar.

Magiska under

Kategori: Diverse

01.48 vaknade jag av att rummet plötsligt var ljust.
Strax därefter kom den första knallen.

Låg i sängen och blev bländad av blixtrarna. Även när jag hade ögonen stängda. Hörde åskan komma närmare och närmare. Till slut var mullrandet så högt att fönsterrutorna skallrade.

02.28 öppnade någon en kran i himlen. Ett skyfall gjorde entré. Det brukar vara ett tecken på att åskan är över och förbi. Icke sa nicke. Det höll på ett bra tag till. Med en kudde över ansiktet försökte jag somna om. Nästan omöjligt. Helst eftersom det vid detta laget var omöjligt att inte ha börjat nynna på "Blixtar och dunder, magiska under..."

Dagen som försvann

Kategori: Diverse

Den här dagen försvann. Det blev möten hela dagen istället.
Jag var väl i och för sig lite förberedd. Men det är ändå märkligt när man inser att man kommer vara upptagen från 9 till 16. Egentligen är det bara fyra timmars möte och hur det kan bli en hel arbetsdag kan jag inte räkna ut.

Mystisk ekvation.

Den här veckan är det möte och fotboll varenda kväll.
Damn I'm busy... =)

Och någonstans mellan vakna och somna så behöver jag titta på bil, byta bank och planera inför helgen. Kanske även ta ett mastigt lån, men det hänger ju på huruvida punkt ett hinns med.

Now, work!

Ingen bil men en mobil

Kategori: Diverse

Idag har det varit billetardag. Bil är dyrt.
Det är ruskigt svårt att hitta en bra bil till ett bra pris.

Så jag köpte mig en mobil istället.
Det var på ett ungefär lika nödvändigt.
Nu ligger den nya på laddning. Så tråkigt att behöva vänta.

Matchen igår ja. Det gick väl inte riktigt som jag tänkt mig.
En hårsmån från tvåsiffrigt i baken.
Det enda jag är nöjd med med min insats är att insparkarna faktiskt blev både långa och höga. Men that's it. I övrigt var det mesta dåligt. En smula pinsamt kanske. Men revansch kommer det att bli.

Sverigedemokrater på årsmöte här i stan idag också.
Puh. Känns som att det är läge att hålla sig inomhus.

Fast lite lördagsgodis kanske man ska handla ändå.

Vadå klämdag?

Kategori: Diverse

Resultatet av arbetsdagen so far:
3 mejl
1 telefonsamtal
0 möten
1 fika

Arbetsdagen brukar se ut ungefär såhär:
25 mejl
10 telefonsamtal
2 möten
2 fikor

I snitt.

Nej, jag tror bestämt jag går hem.
Flexing flexing.

Viktigaste matchen - ever

Kategori: Diverse

Idag känns det som måndag. Fast sett till hur många som är på jobbet så verkar det vara lördag. Och i almanackan står det fredag. Är det konstigt att man är förvirrad?

Idag är det dags.
Redan innan serien började började min nervositet inför detta.
De senaste kvällarna har jag inte kunnat somna.
Nervös är ordet.

Ikväll kommer jag att springa ut på gräsplanen på Svarta Led, för första gången i andra kläder än de svarta.
Det går inte att beskriva hur mycket jag vill vinna idag.
Jag är visserligen genomförkyld, men det skulle krävas ett benbrott för att hålla mig borta från den här matchen.

Sölvesborgs GoIF - IF Trion 2007-05-18, 19.00

Heja heja heja
IF Trion!

Fantastiska födelsedag

Kategori: Diverse

Födelsedagen igår var toppen. Många roliga sms och samtal.
Avslutade med kakbak. Kärleksmumsen blev för övrigt mastigt goda.

Efter att ha läst läst och läst i Stenhuggaren (galet bra bok) så var det dags för kalas idag. Bästa överraskningen var när min bästaste farfar plötsligt stod utanför dörren. Jubel och kramar. Det var första gången han var hemma hos mig och han var väldans imponerad över både lägenhet och mina baktalanger.

Fick coolaste dammsugaren. Som jag ju önskat mig. Snygg är den.

Systern och bästa barnen kom också förstås. Verkligen bästa barnen. Kurragömma och annat bus. Rätt roligt att vara den som räknar när de som gömmer sig hela tiden svarar ja på "Nu kommer jag"...

Okej här kommer bilder på hela fina familjen (hoppas att systern inte har emot att jag lägger ut bilder på sötaste barnen - och henne =))

           

Kärleksmums

Kategori: Diverse

Jag blev flåsig av att gå till ICA.
Jag nyser stup i kvarten. Alltså värre än vanligt.
Drogar mig själv med panodil och nässpray.

Jo men det ser jävulskt bra ut inför fredagens match.

Jag bakar kärleksmums också.
Nästan världens vackraste kaknamn va? Något som vet något vackrare?

Det bästa med att baka själv, till sig själv, är att man garanterat får slicka skålen själv också.
Rackarns god smet.

Min dag

Kategori: Diverse

Ålder: Fyller 24 år idag!
Född för antal dagar sedan: 8 766 dagar
Född på vilken veckodag: Måndag


Stjärntecken: Oxen

Kinesisk astrologi
Födelseår: 4681 (enligt månkalendern)
Element: Vatten (typiska egenskaper för elementet Vatten: Kreativ, problemfri, förstående.)
Djur: Gris (typiska egenskaper för en gris: Uppriktig, social, driftig, envis.)

Hänt samma dag - olika årtal i historien
1804
-  Den här dagen utropar sig Napoleon Bonaparte till fransk kejsare.
1929 -  Det amerikanska filmpriset Academy Award delas ut för första gången. 
1932 -  Den här dagen föds Meg Westergren, svensk skådespelare.
1951 -  Sveriges riksdag fattar beslut om obligatorisk treveckors-semester för svenska arbetstagare.
1953 -  Den här dagen föds Pierce Brosnan
1966 -  Den här dagen föds Janet Jackson
1983 -  Den här dagen föds jag.
1986 -  Denna dag har filmen "Top Gun" premiär.
1990 -  Denna dag vinner italienska fotbollsklubben Juventus den 19:e UEFA-Cupen i Avellino.

Källa: birthday.se

Nästa år fyller jag för övrigt år på en fredag. Kan nästan inte bli bättre upplagt för en hejdundrans 25-års fest!

Vad är det för dag idag?

Kategori: Diverse

Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är min alldeles egna födelsedag.
Hurra. Hurra. Hurra.

Dagen började storstilat redan strax efter 6 när det ringde på dörren. Utanför stod bästaste M med paket och kaka med ljus i. Skoja att jag blev paff.

Mamma ringde strax efter sju och vid åttasnåret kom min kollega in sjungandes på "Med en enkel tulipan, på bemärkelsedan..." Och nyss kom ytterligare en kollega in och sa grattis och berättade vad hon gjorde för 24 år sen när hon var 24. Cool kvinna!

Imorgon blir det kalas. Jag måste baka en kaka. Ikväll. Skulle gjort det både i förrgår och igår, men feber satte stopp. Idag går jag på panodil, så då ska jag nog kunna baka lite.

Hipp Hurra för mig!
Nu är jag inte osannolikt ung längre utan bara väldigt ung (som min kollega sa)

Feber och blästring

Kategori: Diverse

What a day.

Triangeldrama.
Ångest.
Halsont.
Tandläkarbesök.
Blästring av tänder.
661 kronor fattigare.
Feber.
Mer halsont.

Fast lite ljusglimtar också.
Inte ett endaste hål.
Spionaget på Sgif gav oss lite hopp inför fredag.

Nu blir det panodil och säng.

168 personnummer

Kategori: Diverse

Eftermiddagens uppgift:
Ta reda på 168 personnummer.
Enkelt trodde jag och ringde till Skatteverket.
Jo tjena.

På grund av deras köer - eller nåt ditåt - så får de bara lämna ut 5 personnummer åt gången. Jag frågade om det alltså innebar att enda sättet för mig att lösa detta var att jag kunde få fem, lägga på, ringa upp, få fem till och hålla på så tills jag fått alla 168.

Svaret blev ja.

Det skulle innebära ungefär 33 samtal.
I min värld är den här lösningen inte direkt logisk om man vill få bukt med telefonköer...

Det växer

Kategori: Diverse

Jag trodde väl inte riktigt att något som kändes så litet skulle kunna bli så stort.
Precis så stort blev det.

Jag känner mig som en dum blondin i ett big brother-hus. På ett ungefär.
Jag har satt mig själv, men framförallt andra, i skiten. Så det bara dånar.

Det kändes som något som skulle passera och försvinna. Ack så fel jag hade. Men, man ska stå för det man gör - även sina misstag - så det är bara att bita i det extremt sura äpplet och se vem som hänger mig först.

Om jag hade ångest innan så är det inte ens i närheten av hur det känns nu. Jag vet inte ens hur det gick till och det är så invecklat att det inte går att beskriva. It sucks. Singellivet sucks.

Så vad lär man sig nu av detta. För ja, man ska lära sig av sina misstag också.
Hångla aldrig offentligt kanske?
Eller nej.
Hångla aldrig är bättre.
(för övrigt är hångla ett ord jag verkligen avskyr. men det är det som finns att tillgå just nu)

Helt ärligt

Kategori: Diverse

Fan
Helvete
Satan
Jävlar
Piss
Skit
Gaah

Idioti

Hur är det möjligt?

Under jorden

Kategori: Diverse

Jahapp. Nej, men man kanske skulle ta och gå under jorden.
Eller emigrera.
Eller bara försvinna.

Eller bli nykterist, nunna och flytta till annan ort.

Känns faktiskt som att de flesta alternativen är bättre än ovan jord i verkligheten.
Just nu.

Sara

Kategori: Diverse

Jag snodde en lista från Petra, som tagit den från jag vet inte vem. Kul är det i varje fall. Det är en bokstavslista som visar vad ens namn betyder.

S: Easy to fall in love with.
A: You like to drink.
R: Fucking crazy.
A: You like to drink.

Härlig blandning och extremt trevligt att You like to drink kommer med hela två gånger när jag fortfarande har ångest från lördagens aktiviteter...

Prova!

A: You like to drink.
B: Everyone wants you.
C: You are really silly.
D: You like to drink.
E: Damn good kisser.
F: You are dead sexy.
G: You never let people tell you what to do.
H: You have a very good personality and looks.
I: You are great in bed
J: People adore you.
K: You're wild and crazy.
L: Everyone loves you.
M: Best kisser ever.
N: You can keep secrets.
O: Awesome kisser.
P: You are popular with all types of people.
Q: You are a hypocrite.
R: Fucking crazy.
S: Easy to fall in love with.
T: You're loyal to those you love.
U: You really like to chill.
V: You are not judgemental.
W: You are very broad minded.
X: Your very good at work/school.
Y: Best girlfriend/boyfriend anyone could ever ask for.
Z: Always ready

På gränsen

Kategori: Diverse

Jag sitter och skrattar halvt hysteriskt för mig själv och inser då att det nog bara är en tidsfråga innan det kommer män i vita rockar som sätter på mig en fin fin tröja och låser in mig...

Men jag har nu nått gränsen då jag bara kan skratta åt eländet.
Det är kaos på jobbet. Verkligen kaos så att det nästan är absurt.

Men ett jobb måste man ju ha, så då kan man väl lika gärna skratta sig igenom kaoset.

Fast jag skulle vilja komma igång med skrivandet istället. Tänk att kunna försörja sig på att skriva. Det hade varit underbart. Kanske skulle knåpa ihop en bok om singelpanik. Jag har ju extremt bra insyn i en del verklighetsbaserade exempel...

Singelpanik

Kategori: Diverse

Singelpanik finns inte med i Svenska Akademiens Ordlista. Singel finns dock med, och panik likaså. 

Singel:
adj. oböjl. ensam; enmans m.m. person som inte lever i fast samboförhållande.
Panik: bestörtning, besinningslös skräck. 

Singelpanik borde då alltså vara en besinningslös skräck för att vara ensam eller för att vara en person som inte lever i fast samboförhållande. Jag vet inte säkert, det gör nog ingen. Det var en av mina klokaste vänner som uppfann ordet en sen kväll när jag beklagade mig över att jag varit på ännu en dejt utan pirr i magen.
Det här är bara början.

Ja jäklar vilken rosa fest

Kategori: Diverse

Jag är ett vrak. Jag brukar inte bli ett vrak. Men det var en hejdundras rosa fest. 30 personer i en hyfsat liten lägenhet.

Det var trångt och högljutt och rosa och kalaskul. Vin och cider. Prat och försök till att se tvn. Allsång och hopp i soffan när The Ark gjorde entré. Rosa slips med fantastisk god parfym. The Big Talk i regnet under promenaden till stan. Mingel och öl. Fuldans och skandalartad händelse.

Huvudvärk. Ångest.
Bakis.
Men det är det  för en gångs skull värt. Det var en bra kväll.

Informationsdag för massa barn idag. Kanske inte riktigt vad man var upplagd för med huvudvärk och ångest. Men det gick bra. Riktigt bra till och med. Vi trodde det skulle komma typ fyra barn. Det kom 15. Mycket bra. Nu blir det knattelag.

Jag luktar grill och är trött i ögat.
Mumma.

Redo för rosa fest

Kategori: Diverse

Lite vila och lite mat gjorde susen.
Nu är jag väldigt mycket mindre irriterad.
Gött.

Så nu är jag istälet redo för rosa fest.
Rosa linne får det bli i alla fall.

Och så fick jag precis reda på världens absolut mest underbaraste fantastiska hemlis.
Jag är bäst på såna här hemlisar.
She made my day. Det blir leende resten av kvällen.

Det känns som en förlust

Kategori: Diverse

Förra veckan fick vi oavgjort. Det kändes nästan som en seger.
Idag fick vi också oavgjort. Det känns så långt ifrån en seger man kan komma ungefär.
Antagligen mest på grund av att vi tappade en 3-1-ledning.
Och antagligen även till viss del på grund av att domaren måste ta på sig två av målen. Och hur kul är det.

Deras andra mål:
Domaren blåser frispark. Pekar att det är vår. Vi flyttar upp hela vårt lag och de andra backar hem. Precis när jag ska slå den så säger han "Nej, den var ju gul" Varpå de gula slår en snabb frispark och eftersom hela vårt lag är på deras planhalva var de hyfsat fria...Han måste ju för bövelen lära sig att peka rätt! Och kanske till och med låta frisparken gå om när han så tydligt är ute och cyklar.

Deras tredje mål:
Jag har fortfarande ont i armen efter att en människa visst hängde i den över halva planen. Så då är det för mig en liten gåta hur hon kan få frispark...Precis utanför straffområdet. Men det värsta av allt. När jag då står och skäller ut domaren efter noter, vad gör han. Nej nej, ingen varning inte. Han småler och blinkar med ena ögat...QUE?!

Man ska inte skylla på domaren jag vet.
Men idag är det baske mig befogat.

Nu ska jag vila och se om det går att bli sugen på rosa fest.
Ciao.

Heja Trion!

Kategori: Diverse

Nyss var två herrar som jag intervjuat på TV4-nyheterna.
Migrationsminister Billström
och Volvochef Johansson.

Se där. Är jag känd i andra hand då eller hur funkar det?

Imorgon är det dags för match.
Jag vill ha tre poäng.
Vill vill vill.

Heja heja IF Trion!

Melodiernas fest i valen

Kategori: Diverse

Igår var det visst någon slags semifinal till någon slags stor final i den där eurovisionsschlagerfestivalen (världens längsta ord?). Jag är inte så värst insatt eller intresserad. Men det var ett lagom tidsfördriv tillsammans med matintag och mejlläsning.

-Tycker Makedoniens låt var en trevlig liten dänga.
-Undrar över varför alla måste envisas med att sjunga på engelska - oavsett om man kan engelska eller inte.
-Skrattade gott åt kommentatorn som totalsågade Tjeckien och hade stenkul åt programledarens efternamn.
-Kommentatorns kollega fick hela tiden försöka städa upp den andres klavertramp. Sånt är kul.

Det var väl behållningen på ett ungefär. Har faktiskt även sett lite på ett av de här inför-programmen. Fast jag lyckades med att se samma tiominuterssnutt två gånger. Det är nog därför Makedonien är en favorit.

I övrigt tycker jag det hade varit HELT okej om samtliga radiostationer slutade spela samtliga melodifestivalbidrag ungefär...nu.

Nej, Nej, Nej, Nej, Nej

Kategori: Diverse

Idag fick jag ett halvt bryt innan klockan ens närmat sig nio. Inget bra tecken.
Vaknade även med huvudvärk för femtielfte dagen i rad. Inte heller något bra tecken.

Det som dock är bra är att jag har sjukt bra kollegor. Stänger dörren och pratar lugnt och metodiskt om att jag måste lära mig att sätta gränser, att säga nej.

Så nu ska jag börja öva på att säga nej. Jag är verkligen sjukt dålig på det. Riktigt usel till och med. Men jag måste lära mig annars kommer det inte vara några halva bryt jag får.

Nej!

Visste du det här?

Kategori: Diverse

Tre saker om mig som du kanske inte visste......


Tre jobb jag haft i mitt liv:
 
- Fabriksarbetare på Ifö Ceramics. Tvättade bland annat isolatorer, och ja, det var precis så roligt som det låter...
- Reporter på Sydöstran i Sölvesborg, och en sväng i Olofström. Det var däremot roligt helt utan ironi.
- Webbredaktör på BTH - visserligen inte ett jobb jag haft eftersom jag fortfarande har det. Men ändå.


Tre platser där jag bott:
Sölvesborg - meteropolen.
Kalmar
Antigua, Guatemala - i mastiga tre veckor.


Tre platser där jag semestrat:
- Öland oändligt många gånger när man vara plutt.
- Gran Canaria - två veckor året jag fyllde 18. Fest och sol är en bra sammanfattning.
- Guatemala - i dryga två månader. Fantastiskt så det går inte att beskriva.
 

Tre utav mina favoriträtter:

- Grillat i alla former
- Mammas inbakade fläskfilé med klyftpotatis och dragonsås
- Det mesta som har en god sås till. Såsen är det viktigaste i alla maträtter. Om jag är på restaurang väljer jag maträtt på menyn efter vad det är för sås...


Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu
- På en massagebänk. Helkroppsmassage tack!
- På stranden en solig dag när det är varmt och skönt i vattnet.
- I omklädningsrummet med tre poäng inkasserade på lördag ;)


Tre personer som jag tror kommer att svara på detta:
Johanna
Emeli
Lollo


Måste ju sätta lite press på er i alla fall! =)

Det är ju fritt fram för alla att svara, så klart.

En sandlåda tack

Kategori: Diverse

Avdelningsmöte. Diskussion med chefen. Jag kan inte hålla tyst. Ibland vore det verkligen bättre om man bara bet sig i tungan och knep igen. Men jag funkar inte så. Till slut fick jag ändå ge mig för att inte åka ut med huvudet före. Lite för komplicerat och invecklat för att förklara nu. Men i stort sett så handlar det om att jag tycker man ska göra det bästa av situationen och avsluta det som påbörjats - även om man råkar vara sur på den som påbörjat projektet.

Bollen är i rullning, fine, lek med den då och gör det bästa av situationen.

Istället kör vi nu sandlådeversionen; tjurar och vägrar hjälpa till.

Och det var väl ungefär det här om sandlådan jag kunde hållit för mig själv. Men å andra sidan är det ibland ganska småtrevligt att ta en dust.

Synd bara att det här var andra på två dagar...med samma chef.

Förevigad reunion

Kategori: Diverse

Man måste väl ändå säga att det är baske mig inte alla klassåterträffar som förevigas och publiceras på webbsidor som börjar med svt.se...

Jag sa inget, men ja jäklar vad jag hörs ändå.
Vadå? Skrattar jag?
Kolla här

Kul är det. I varje fall om man var där...

Dagens godaste

Kategori: Diverse

Här kommer denna bloggs första recept - tror jag.

Valfri mängd vaniljyoghurt
Några frusna blåbär
Några frusna hallon
En banan

Mixa.
Drick.

Gott.

Vuxenpoäng

Kategori: Diverse

Fyller mastiga 24 om en dryg vecka.
Har planterat blommor i balkonglådorna och tyckte det var fantastiskt kul.
Gjorde vuxenpoängstestet.
Jag borde vara 31,1 år enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse.

No more blomplantering!

Dubbelhakorna anfaller

Kategori: DiverseFulare än så här blir man nästan inte.
Fast bilden är så rolig att jag inte kan låta bli att visa den.
Fler bilder från lördagens reunion hittar man här (och det är galet många bilder)

Kreativitet...

Kategori: Diverse

...på beställning. Nej, inte min grej. Men ibland måste man. Nu är ett sådant ibland.

Om informationssäkerhet dessutom och forskning. Inte världshistoriens mest kreativa ämne från början kanske.

Ingenting är omöjligt, det är bara olika svårt.

Just idag, sjukt svårt.

Reunion & Taube

Kategori: Diverse

Hur ska man sammanfatta den här helgen? Det är nästan omöjligt. Fort har den gått. Sliten är jag.

Lördag
:
Avfärd till old studentstad. Min bil var mer än fullpackad. Fem människor i min minibil är lika med absurt trångt. Roligt redan där. Fika och häng i staden där man bott i tre år. Nu kändes det som om vi bodde där igen, som om inget hade förändrats fast ändå väldigt mycket. Vårt hotellrum var....sunkigt är nog ett bra sammanfattande ord. Men eftersom vi var där i ca 20 minuter i vaket tillstånd så överlevde vi. Öl i solen. Buss till Smedby. Reunion med stort R. Vi blev så uppassade att det nästan är skamligt. Sjukt god mat. Sjuka skämt. Sjuk vinflaska. Sjukt mycket skratt. Sjukt kallt. Sjukt helt enkelt. Det fortsatte i ungefär samma anda hela natten. Tittade på våra gamla filmer, missade en buss, haffade en buss, fick spelet på fulla kalmariter, hotell, sova.

Söndag:
Hotellfrukost. Jag vill hyra in någon som kommer och gör hotellfrukost till mig varje dag. Eller i varje fall varje söndag. Flykt från sunkigt rum och istället prat och soft på en bänk i en stad som inte vaknat. Ajöken och god morgon. Bakisträff och hemfärd. Vidare från Karlskrona till Sölvesborg utan uppehåll. Födelsedagskalas. Syskonbarnen var underbara som vanligt. Grattis pappa - imorgon. Rallykörning till Lyckeby där Taube väntade. Eller i varje fall en Taubekonsert med min kör - som jag inte sjunger i längre. Härligt var det i alla fall att bara lyssna också. Hemma, mat och överraskande resultet.

What a weekend!
Gosh!

Nollan är spräckt

Kategori: Diverse

Japp. Igår hände det.
Vi gjorde vårt första mål och tog vår första poäng.
1-1 på bortaplan känns helt okej. Dessutom var vi nära att vinna.
Så härligt. Nollorna är borta.

Fick dock apajaj i foten. Så att trycka ner kopplingen är en smärtsam process. Och om ganska exakt en timme ska jag köra till Kalmar. Dags för reunion idag. Ska bli riktigt kul och spännande och hur bra som helst. Ska sova på hotell också, med den bästa. Tjoho.

Nu ska jag slå in slangvagn.

Ideellt arbete

Kategori: Diverse

har jag ägnat mig åt i tre timmar på förmiddagen. Har besökt meteropolerna Strömsberg och Kättilsmåla och informerat små söta barn om IF Trion. Riktigt söta barn!

Men Kättilsmåla alltså. Vi kom fram till att världens ände förmodligen låg strax bortanför skolan. Vägen till Kättilsmåla var en sådan som man blir åksjuk på - även när man kör...

Möte resten av dagen och sedan är det dags för match. Måste hinna köpa presentpapper också så att jag kan slå in el slangvagn.

Oh well.
Heja Trion!

Inatt återvände jag...

Kategori: Diverse

...till Guatemala.
I drömmarnas värld alltså.

Det var fantastiskt. Vi var på marknad, tror det var i Antigua. Jag hade glömt det mesta av min spanska, det var inte lika fantastiskt. Dessutom hade jag helt glömt att man måste ha pengarna redo så att man inte står och bläddrar bland sedlarna i plånboken - ja, om man inte vill bli rånad alltså. Jag köpte ett par regnbågsfärgade örhängen som var gjorda som ett fiskben. För 100 Q. Det är sjukt mycket för ett par örhängen från Guate. Men det kändes helt rätt. I drömmen. Hyfsat dåligt prutat om det varit i verkligheten.

Nästan så man längtar tillbaka helt sjukt mycket

Veckan är för kort!

Kategori: Diverse

I vanliga fall brukar man tycka det är ganska trevligt och skönt med korta veckor.
Den här veckan tar kål på mig.

Jag ska försöka hinna samma mängd saker på tre dagar som på fem. Det är en smula klurigt, men det går.

Idag får vi besök från Gotland. Så i stort sett hela dagen kommer gå åt att leka värdinna.

Imorgon ska jag träffa små barn i två olika skolor och berätta för dem om Trion. Är man ordförande i ungdomssektionen så är man. Efter det ska jag skicka ut ett pressmeddelande och sitta i möte om tillgänglighet - helst samtidigt, men det är en fysisk omöjlighet. Efter det är det dags för match. Och någonstans under dagen hade jag ju velat ladda lite inför den.

Innan veckan är slut ska jag även hunnit ringa till medlemmarna i ungdomssektionen och kalla dem till möte nästa vecka, göra ett besök på systembolaget inför lördagens reunion, komma på lekar till fredagens barngrej, skriva ut 50 lappar om IF Trion, fundera ut vad vi ska säga....

Jag tror bestämt det blir en lång dag.

Fast nyss fick jag ett betalt fotojobb. Det är gött så det bara dånar.

Guldstjärna till mig

Kategori: Diverse

Nu har jag gjort det.
Det som jag skjutit upp i ungefär 100 evigheter.
Bokat en tid hos tandläkaren.
Ha.

Till Folktandvården fick man inte komma. De hade fortfarande patientstopp. Om jag har hål tror jag att jag ska stämma dem för vilseledande reklam. "Hos oss är alla välkomna" står det på deras hemsida. Jo tjena. Men folktandvårdstanten tipsade i alla fall om en annan tandläkare. Jag gillar tandläkare som har trevliga människor som svarar i telefon, en bra hemsida och som lugnar en när man lite paranoid börjar yra om att tänderna känns konstiga.

Dagen innan födelsedagen är det dags.
Vilken uppladdning. Kommer säkert bli ruinerad.
Men jag ger ändå mig själv en guldstjärna, för bokningen.
Nu ska jag börja hetsanvända tandtråd. Som alltid innan tandläkarbesök.

398 Snickers & 157 påsar mjöl

Kategori: Diverse

Inventering. Vilket påfund. Helst när det är öppet så att kunder hela tiden plockar av det man precis räknat. Nu var det väl i och för sig ingen galen åtgång på mandelmassa, senap och diskmedel. Värre var det med chokladen. Där försvann en Twix innan jag räknat klart Marsen.

Vi slapp räkna gratulationskorten idag. Alla var livrädda för korten.
Men ischoklad-formarna, sockerpåsarna, ostarna, chipsen, kakorna, glassarna, mjölken, hundmaten, barnmaten - ja, allt annat skulle räknas. Så det tog ett tag. 3 timmar och 17 minuter. Om man vill vara exakt. =)

Kommer drömma om snickers och mjöl inatt.
Ungefär samma dröm som igår natt då med andra ord.

Inatt jag drömde...

Kategori: Diverse

Hur godissugen är man om man till och med drömmer om godis? På en skala...
Jag och J på ekonomi tog vägen om Kungsmarken på lunchen för att handla godis. Och ja jäklar vad vi handlade godis. Värsta bästa godisaffären.

Man kan väl säga att jag inte direkt är mindre godissugen nu...

Igår vaknade jag av de otysta byggjobbarna utanför fönstret.
Idag gick en blåsorkester förbi.
Härligt.

Det blev en lugn Valborg med grill, vin, märklig allsång och Lasse W i bilen hem.
Nöjd!

Idag är det dags för inventering. Vis av erfarenheterna från förra året ska jag i år undvika gratulationskorten. Vet ni hur många olika sorters kattkort det finns?!?!?!