mellan vakna & somna

Baksmälla

Kategori: Diverse

Sliten ja. Roligt ja.
Helgen blev så otroligt lyckad. Vi fick så himla mycket positivt från föräldrar, barn och annat löst folk. Det var 65 nöjda, trötta och leende barn som åkte hem igår. Full fart hela helgen tar sannerligen på krafterna. Jag höll på att somna i soffan tjugo i åtta.

Maten var smarrig. Barnen var söta. Ledarna var duktiga. Vädret var underbart. Discot var en succé. Godispengarna tog slut. Bonnabrännan var snyggast.

Solsken, glada barn och ett roligt gäng som arrangerar hela kalaset. Ja, då är det värt att vara sliten som en gnu. Det är som en lägerbaksmälla det här. Känns kanske sådär lyckat att det är match ikväll...

:)

14

Kategori: Diverse

14 kilo.
Ja, ni läste rätt. 14 KILO köttfärs har vi gjort köttfärssås på ikväll.
Om någon känner sig tveksam så kan jag bekräfta att ja, det ÄR sjukt mycket köttfärs och ja det tar fyra evigheter att tillaga. Men smarrigt blev det och förhoppningsvis tycker alla söta barn det också.

:)

Sömn sömn och sömn

Kategori: Diverse

Sömn. Jag behöver sömn. Jag längtar efter sömn.
Jag har sovit alldeles för få timmar i natt. Ungefär fyra timmar tror jag det blev. Inte bra.
Vaknade när darling kom hem och kunde inte somna om igen. Vid halv fem på morgonkvisten tror jag att den där John Blund hittade mig igen. Puh. Jag är död idag.

Väcktes dessutom av telefonen i morse. Det är aldrig en lyckad grej att ringa mig när jag fortfarande sover, särskilt inte när jag bara sovit i fyra timmar. Resultatet brukar oftast bli att jag inte riktigt förstår vad den andre säger, inte har kontroll på vad jag själv säger och har glömt allt som sagts när luren lagts på.

Det var ungefär precis vad som hände idag.
Så om ni vill veta mina mörka hemligheter är det ett hett tips att ringa och fråga ut mig på morgonkvisten...

:)

Before and after

Kategori: Diverse

Livet delas just nu in i: Före och efter trionlägret.
Puh!

Så om jag fortfarande lever nästa vecka återkommer jag då.
Denna veckan blir det mest bara matlagning på kvällstid, bakning och pannkaksstekning på nattetid och en liten snutt träning också. Innan helgen då. För i helgen blir det barn barn barn och fotboll fotboll fotboll. Endast och enbart.

:)

Citat

Kategori: Diverse

Helgens bästa citat stod (inte helt oväntat) Anna B för. Vid torsdagens grillning:
- Mmmm, vad gott det är att suga på svålen...

Först förvånade ögon och sedan skratt tills ögonen tårades. Helt oslagbart.

Så:
Sug på svålen, här kommer skålen.

:)

Midsommar

Kategori: Diverse

Vilken underbar midsommar det blev.
Vi styrde kosan mot Öland och Egby i torsdags för att grilla, fotbollstennisa, kubba och bara ha det allmänt gött. På självaste midsommarafton kom frukosten som en skänk från ovan och sedan var det dags att förflytta sig några kilometer till campingen. En husvagn, två tält och ett partytält utgjorde världens snyggaste camp.

Det var allsång, tokgod mat, regn, sol, regn, sol, en stormvind som gjorde att partytältet nästan flydde till andra sidan vägen, mer allsång, skålar, dans runt egenhändigt byggd midsommarstång, kollapsade stolar, mys och prat och gos. Alldeles, alldeles underbart med andra ord.

Midsommardagen började med sol. En mastig regnskur tvingade in oss i tält och husvagn, men när det klarnat upp igen var det dags för årets upplaga av Midsommarpokalen. Efter en svettig final var det Björn som stod som segrare. Lite lätt slitna fick vi sedan styra hemåt. En lugn kväll med tidig sömn gör visst att man vaknar totalt utvilad klockan nio. Det är fint det.

Ikväll är det match. Heja Heja. Men först ska stora systerdottern firas. Hon fyllde nio igår. Fatta, nio år!! Hon börjar bli stor nu min lilla hönapöna.

:)

Att trilla i trappan

Kategori: Diverse

Dagens konstaterande: Jag måste sluta trilla i trappor. Det gör alldeles för ont för att göra det så ofta som jag gör. Idag missade jag, återigen, sista trappsteget och fann mig plösligt sittandes på knä nedanför trappan med aj aj aj i vänsterfoten. Påpassligt nog hade jag en kartong i famnen också, bara för att göra det hela lite mer spännande liksom.

Ikväll bär det av och iväg till den där ön. Det ska firas midsommar så det står härliga till. Ska bli väldigt mysigt och väldigt kul. Dock blir det hemfärd igen redan på lördag eftersom darling visst ska träna på självaste midsommardagen. Så är det med det. Jag hoppas mest bara på fint väder så man kan sitta ute och glassa i en solstol, äta jordgubbar och ha det gött.

Glad midsommar!

Blå

Kategori: Diverse

Träningen igår var en pina. Att slå en passning gav mjölksyra upp till öronen. Aj. Men det är väl ändå på något vis ett bevis på att man faktiskt gett allt och lite till på matchen, så ja, jag tar det ändå som något positivt.

Kände mig riktigt sliten i kroppen. Det var liksom som att hela jag var blå på insidan. Det var jag nog också. Det var nog ett helt gäng blåmärken som bara låg och lurade under huden. Idag har jag hittills hittat tre maffiga blåa bulor på armarna. Aj igen.

Jag skulle vilja ha ett par frisparkar och kanske även en straff i efterhand. Går det att lösa tror ni?

:)

Drömmar om semester

Kategori: Diverse

Tisdag. Inte min favoritdag direkt, men den anländer ju varje vecka så det är bara att bita ihop och se glad ut. :) Ikväll är en sådan där unik kväll. En kväll utan planer. Jösses, det var sannerligen inte igår en sådan kväll traskade förbi. Skönt!

Jag skulle vilja ha semester nu. Fast inte från och med nu och typ två veckor framåt. Det provade jag förra året - ingen hit. Men från och med nu och sisådär 7 veckor framåt hade känts lagom. Drömmar, ljuva drömmar.

:)

Fotboll, golf och sömn

Kategori: Diverse

En lugn lördagskväll står på menyn. Helt på egen hand.
Har tillbringat dagen med att hålla i en golfturnering för världens finaste fotbollsförening. Eller ja, 21 medlemmar från världens finaste fotbollsförening hade letat fram golfkunskaperna. Mycket trevligt.

Somnade som en gris när jag kom hem. Det tar på krafterna att titta på golf. Eller ja, det tar på krafterna att somna sent och vakna tidigt.

Darling tofflar med grabbarna och jag tar en kväll för mig själv. Lite gotte och film och kanske lite sömn tidigt på kvällskvisten. Det är nog faktiskt precis vad jag behöver. Imorgon är det matchdags och jag har seriösa planer på att göra mål och vinna. Så så får det bli. Ska ladda upp inför matchen med ett efterlängtat besök hos päronen, det var alldeles för längesen.

Så ja. Det blir ännu en bra helg.

:)

500 pannkakor

Kategori: Diverse

Vaknade med den här på hjärnan idag. Känns lite otippat, men visst. Var så trött när jag cyklade till jobbet att jag allvarligt funderade på om man skulle kunna blunda lite samtidigt som man cyklar. Bara lite. Vis av erfarenheten från när jag, när jag var liten, provade om det gick att stå upp och cykla utan händer så provade jag inte.

Det är väldigt lite ledig tid just nu. Det kan vara anledningen till den här himla tröttheten som aldrig verkar ge med sig. Men någon gång lagom till semestern är här ska det ha lugnat ner sig. Då har vi klarat av ett fotbollsläger för ungefär 60 fina barn. I samband med det där lägret ska vi bland annat fixa fram 500 pannkakor, köttfärssås på 12 kilo köttfärs, köpa 100 liter mjölk och annat som känns smått osannolikt och svårt. Men det kommer gå bra och vi kommer ha massa glada, mätta och spralliga barn på idrottplatsen. Det är bestämt.

Så ja, om någon känner sig sugen på att grädda lite pannkakor.... hör av er till lägerledningen.  :)

Drömmar och nostalgi

Kategori: Diverse

Idag är jag själv på jobbet. Och det är så tråkigt så jag nästan svimmar. Speciellt såhär års när det är lågsäsong och inte jättemycket att göra. Det får ju mig att börja fundera över om jag skulle överleva som egen företagare, på fler sätt än det rent ekonomiska...? Fast den där drömmen om eget företag innehåller ju även den där biten med mycket att göra och då hinner man liksom inte ha tråkigt.

Drömmar var det ja.

Idag ska jag titta lite på fina studenter, hänga blomma runt halsen och vara nostalgisk långt in i sjäääälen. Vita mössor och skrålande skön(?)sång ger direkt en våg av nostalgikänslor. Så är det bara.

Och så ska jag längta lite till semester också. Och sommar. Det ska ju helst infalla samtidigt då.
Så ja, om sisådär 17 arbetsdagar kommer sommaren.

:)

Det kanske lossnar nu

Kategori: Diverse

En styck underbart bra helg är avverkad.
Seger för våra fina grabbar i fredags och bättre start än så på helgen går ju knappast att få. I lördags var det dags för heldag på IP. Oj oj vilken dag, kväll och natt. Kubb, sjukamp, bad, fotboll, partaj, dans, grill, övernattning. Precis hur bra som helst.

Lite trött söndag. Men den avslutades med damsjuematch och jaaaaa, äntligen fick jag vara med och vinna!! Vi vann med 5-2. Gissa vem som gjorde tre mål. Ja, precis. Jag tror bestämt att jag har hittat målformen nu. Så nu ska jag bara konservera den till söndag då det är div 4-match. Konservera, konservera.

Nu är det måndag och det är ju i ärlighetens namn inte riktigt lika underbart.

:)

Vi ska inte flytta - nu

Kategori: Diverse

Så, då har vi klarat av vår första lägenhetsvisning. Mycket spännande. Det var inte lägenheten i våra hjärtan. Planlösningen var lite för skum, det var lite för mycket att göra och den där balkongen som sträckte sig ut över uteplatsen kändes inte helt optimal. Men det var trevligt att gå på visning, vi har ju inte bråttom alls så det är bara att spana vidare.

Nu är det torsdag och jag har börjat dagen med en diskussion om det är en bisyssla att titta på fotboll, vara clown och stå i kiosk. Det var det inte. Tack för det. Att fylla i blanketter är ju  nämligen inte min favoritsysselsättning direkt.

:)

Lägenhet

Kategori: Diverse

Imorgon ska vi på visning. Jag har övergett mina vackra fem miljoners-drömmar och nu faktiskt hittat ett realistiskt alternativ.

En trea, 82 kvadrat, visst uppfräschningsbehov... och det viktigaste av allt: Egen uteplats!
Priset ligger just nu på 495 000, som sagt lite mer realistiskt och kanske även genomförbart. Så jag är laddad som tusan och vill se den nu nu nu. Men jag får vänta tills imorgon.

Ni kan få se den nu nu nu. På bild.

Juni

Kategori: Diverse

Nu är det juni mina vänner. Sommaren är här både i kalenderna och utanför fönstret. Underbart. Fast det hade ju faktiskt varit ännu lite mer underbart om man varit ledig och kunnat ligga på playan och glassa.... well well.

Helgen har varit fin fin som vanligt. Och som vanligt har den gått i fotbollens tecken en smula. Igår höll vi oss mest inomhus, trots tokfint väder, och laddade för match. Darling och hans lag vann. Woho. Jag och mitt lag vann inte. Men oj vad vi kämpade och oj vad vi var värda i alla fall en poäng. Men det där med stolpe ut förföljer oss en smula. Man ska inte skylla på domaren, men den här snubben var verkligen.... intressant. Inte så att han var hemmadomare, inte alls. Han dömde snarare inte överhuvudtaget. Underbart.

Jag fick i alla fall göra ett mål. ÄNTLIGEN! Så jag är faktiskt lite glad ändå. Det är riktigt kul att göra mål, så det kanske man skulle fortsätta med... :)

När jag inte har spelat fotboll eller tittat på fotboll så har jag:

  

:)