mellan vakna & somna

Flytthelvetet

Kategori: Diverse

Jäklar i min låda vad jag aldrig vill flytta igen. ALDRIG.
Och om jag möjligen flyttar igen så ska jag ALDRIG flytta till en lägenhet på fjärde våningen utan hiss (eftersom det bevisligen är ett helvete att flytta därifrån).

Nu är i alla fall allt som ska vara på Pukesgatan här. Det är ett sjukt kaos. Men sååå skönt att allt i alla fall är nere från helveteslägenheten. Imorgon ska vi visserligen tömma vinden. Men det tänker vi inte på nu. Nu placerar vi oss i sängen, mitt i kaoset, med varsin öl.

Och så det viktigaste.
TACK TACK TACK fantastiska föräldrar och underbara syster och syskonbarn för all hjälp!

Flyttfronten

Kategori: Diverse

Det känns som att vi har kommit en bra bit på flyttfronten redan. Igår hämtades i princip alla vardagsrumsmöbler, vi körde ett lass lådor till lägenheten och sedan blev det tidig sänggång - att sitta på en filt och titta på tv går bara en kort stund med dåliga ryggar...

Såhär såg det ut igår eftermiddag:

 

Och såhär såg det ut efter några timmars bärande och försäljning:

 

Viss skillnad.

På det här spartanska viset åts middag och tittades tv en liten stund igår:




Ber om ursäkt för suddiga iphonebilder, men det var den enda kameravariant som gick att hitta i stöket...

Flyttkaos

Kategori: Diverse

Nu har flyttkaoset infunnit sig på riktigt. Grejer, mest lådor dock, står ganska precis överallt. Plus att vi då fortfarande har två soffor i vardagsrummet. Det är med fara för tårna man rör sig i lägenheten nu. Men i eftermiddag hämtas en soffa och ikväll skjutsas ett gäng lådor till nya lägenheten. Hurra.

Vaknade för övrigt med lagom rinnande näsblod i natt. Inte varje natt, tack och lov, som det händer. Tur man är van sen förr. Men att försöka få stopp på nosen gör tydligen att man blir pigg och pigg mitt i natten är inte önskvärt. Lite, bara lite, trött idag med andra ord.

Två nätter kvar på Hantverkaregatan. Sen jäklar!

Vill ha...

Kategori: Diverse

...sportlov.
Eller semester.
Eller vad som helst egentligen.
Vill helt enkelt vara ledig. Länge.
Vill packa, flytta, packa upp, piffa och fiffa.

Framförallt så vill jag inte ha mer av det där vita som faller utanför fönstret just nu. Jag är vansinnestrött på att frysa och ungefär lika trött på att ha åtta ton kläder på mig. Två saker som nog förmodligen hänger ihop...

Finns ju en del saker jag vill ha till det nya hemmet också.
Två sådana här till exempel:


:)

Sålt

Kategori: Diverse

Alla möblerna är sålda. Hurra Hurra!
Köparen är nöjd och glad.
Vi är extremt nöjda och glada.
Kan inte bli bättre.

Sälja, sälja, sälja.
Shoppa, shoppa, shoppa.

:)

Det närmar sig

Kategori: Diverse

Oj. Jag har nog inte riktigt förstått än att flyttlasset faktiskt går på fredag. Nästan exakt på dagen fem år sedan jag flyttade in fyra trappor upp ska jag nu flytta ut. Det känns riktigt, riktigt bra. Längtar efter att ha något som är vårt.

Igår hämtades soffan. Hej och hå-knuffade upp den till lägenheten och var väldigt glad att soffan inte var tyngre och att det bara är en trappa upp till lägenheten.

Idag ska möbler visas, bilen lämnas tillbaka och på torsdag hämtas min soffa äntligen. Alla köksskåp utom skafferi och städskåp är tömda. Möbler ska förhoppningsvis inte bara visas utan också säljas idag. Sen jäklar är det inte så väldigt mycket kvar.

Mot Pukesgatan!

Bildbevisen

Kategori: Diverse

De bra bilderna finns på mannens kamera, men lite halvtaskiga iphonebilder är ju bättre än inga bilder alls tänker jag. :)


Grundmålar. Här ser man även färgen som var på väggarna innan. Inte riktigt vår smak.


Mannen bättrar på lite i hörnen. Nu börjar det bli vitare.

 
Och såhär vitt är det nu på ett ungefär. Vi gillar vitt. Allra helst när man ställer det mot aprikosgult...

Vi målar även vitt i köket och den lilla gången in till sovrummet. Hyresvärden målar vitt i sovrummet och lägger ett ljust golv. Förhoppningen är att han lyckas pilla dit golvet idag eller imorgon. Då blir livet lite lättare för oss. Men att han är både tidsoptimist och långsam gör helt klart det hela lite mer... spännande.

:)

Målarvärk

Kategori: Diverse

Har träningsvärk värre än efter en utflykt till gymmet. Kontorsråttekroppen tål inte riktigt sånt där målerijobb. Oj vad det målades igår. Hela dagen med en pensel eller roller i handen. Först grundmålning av vardagsrummet eftersom mannen varit duktig och hunnit grundmåla köket på fredagskvällen när jag hämtade finbilen. I väntan på att färgen skulle torka blev det lunchpaus med mammas varma smörgåstårta.

Fram med den riktiga färgen och måleri målera hela eftermiddagen och halva kvällen. Strax innan åtta lämnade vi lägenheten. Nöjda och ofantligt trötta. Hyresvärden var imponerad att vi hann måla så mycket och det var ju lite vårt mål - att visa att man kan hinna jäkligt långt om man bara får loss tummen (vilket han inte riktigt lyckats med än).

Och ikväll är det soffhämtardags!
Hej vad det går!

Vi är med soffa

Kategori: Diverse

Hurra. Imorgon hämtar vi nya soffan.
Det blev en sådan här från Karlskronamöbler:


Mycket nöjd.

Det blev visst en del andra möbler igår också. Storshopping på Ikea. Vitrinskåp, bokhylla, skoställ, hallspegel, lampor.... Ja en massa saker fick följa med hem!

Tack mamma o pappa för att ni har en stoooor bil som vi kunde låna och lasta in halva Ikea i:



Nu är det målardags! Heja!

Ett val

Kategori: Diverse

Det här med soffa är inte helt lätt alltså. Våra viktigaste punkter är:
1. Den ska vara skön - så klart.
2. Leveranstiden ska helst inte vara åtta veckor. En liten vecka är önskningen. Återstår att se hur vi lyckas med det. Men min gamla fåtölj är ju inte såld än, så den får väl extraknäcka som soffa annars.

Och ja, det finns ju en del att välja mellan. Det här är mina tre miofavoriter just nu:

Focus




Limerick




Maxim



Ganska lika varandra ja.
Sedan tidigare har vi en lunchutflykt till Mio inplanerad imorgon, så då ska jag provsitta i raketfart och hoppas på att de har en soffa hemma som liksom bara väntar på att hämtas.

Heja.

Matbord har mitt hjärta beställt nu i alla fall. Levereras hem och monteras om sisådär tio dagar. Lovely.
Förstå att det närmar sig med stormsteg nu. Sista helgen på Hantverkaregatan alldeles snart och packpressen börjar infinna sig, så då kanske jag kan få fart under packgaloscherna!

:)

Soffan

Kategori: Diverse

Men för helveteeeeeeeee.
Ungefär ganska precis så kändes det ikväll när vi för första gången (!) mätte om bredden på soffan gjorde sig i vardagsrummet. Och ja, om man är ett fan av kringelikrok och bockhoppning runt och över möbler så satt den ju som en smäck.

Hur kan vi ha mätt allt (?) annat utom just detta?
Osannolikt för tusan.

Men ja, en ny soffa är ju inte fel. Och vi sparar pinnstolarna ett tag, så att vi har något att sitta på om det visar sig vara hundra veckors leveranstid på soffan. Alternativet är ju att vi får ta den enda soffan som finns hemma. Kan bli intressant.

Haha. Lite, bara lite, mycket just nu.

:)

Vårt

Kategori: Diverse

Hyresvärden har bestämt sig. Det blir ingen flytt av vardagsrumsvägg. Som vi har önskat. Han tycker att det andra rummet blir för litet då. Så skulle det kunna vara, om det inte vore för att vi också vill ta bort en annan vägg som gör rummet ganska precis lika stort - fast på andra hållet. Nåja. Fördelen med detta är ju att oddsen för att lägenheten faktiskt är färdig tills vi flyttar in ökar ordentligt. Mycket bra. En annan fördel är att det rent planlösningsmässigt är bättre för det tredje rummet såhär.

Nackdelen är att vardagsrummet inte blir så stort som vi trott - vilket kräver utflykt med pannlampan på ikväll för att mäta och fundera.

Men det kommer bli bra.
Det kommer bli sjukt bra. Det är jag övertygad om.

Inte minst för att det är VI som flyttar in där och gör det till vårt.

The lägenhet

Kategori: Diverse

Veckans irritationsmoment från blivande hyresvärden:
- Tvättmaskinen går inte att bygga in så som vi tänkt. Det kan ju förstås inte hyresvärden hjälpa. En murstock flyttar man ju liksom inte på i en handvändning. Men man hade ju kunnat önska en liten koll innan löften... Nåväl. Tvättmaskinen kommer hamna i källaren istället så länge. Inget jätteproblem egentligen. Försöker se det från den ljusa sidan att vi slipper centrifugeringsljudet i lägenheten på det här viset... :)

Problemet är egentligen inte att det blir förändringar, det förstår jag också att det kan bli. Det jag blir irriterad på är att det hela tiden blir förändringar för att han har lovat saker utan att kolla upp. Det kommer alldeles säkert bli skitbra när vi väl är på plats. Till helgen ska vi i alla fall få börja måla. DET är trevligt det.

Veckans möbelförsäljning:
- 1 byrå (check)
- 1 soffbord (troligtvis check)
- 1 vitrinskåp (troligtvis check)
- 1 tv-bänk (troligtvis check)

Så jäkla skönt!
Har även skänkt bort en styck tv och troligtvis även ett styck köksbord med tillhörande stolar. Lovely. Mitt enda mål med det här är nämligen att slippa flytta med mig saker jag inte vill ha kvar. Win-win för alla känner jag.

Ger mig själv stora klappen på axeln efter att ha packat lådor hela förmiddagen och tömt nästan fyra skåp i köket. Men för bövelen vad mycket grejer det äääär. 4 lådor packade. Halva köket tömt. Framåt med babysteps.

:)

Härligt är ordet

Kategori: Diverse

Vilken härlig HÄRLIG lördag.
Vaknade upp av att mannen i mitt liv studsade iväg för att köpa nybakade frallor och morgontidningen. Bättre morgon går inte att få. Brakfrukost och bläddra tidning. Lovely.

Rensade järnet i en byrå, fyllde ytterligare sopsäckar med konstiga kläder som inte går att förklara varför de fortfarande finns i min ägo.

Åkte ut och träffade fina familjen F hos bilhandlaren och provkörde KIA Sportage. Mannen och jag fortsatte sedan över gatan och provkörde Hyundai IX35. Riktigt trevliga bilar, helt klart. Och så ska vi nu då bara komma fram till vad vill vi ha och vad behöver vi, egentligen. Dessutom behöver vi ju inte någon ny bil, egentligen. Men det är fantastiskt trevligt att drömma lite.

En sväng till nya lägenheten för att fota lite till, smida planer och längta lite.

Och så lite härligt mellomys med familjen F nu på sluttampen av dagen. En sjukt härlig lördag som sagt.

:)

Flyttpackningen

Kategori: Diverse

Tiden går tossigt fort alltså. Swosch och så var det torsdag. Inte för att det gör mig något alls eftersom jag nästa längtar ihjäl mig till Pukesgatan. Det går dock sådär med flyttpackningen. Riktigt dåligt skulle man också kunna säga. Jag har drabbats av klassikern "Var tusan ska man börja" och misstänker även att "Jobbar bäst under press" också gäller för flyttpackning. Tänka sig.

Snart bara två veckor kvar.
Galet.
Galet bra.

:)

Halleluja

Kategori: Diverse

Var på besök i lägenheten idag. Igen. Rustade med ett lakan i samma storlek som sängen för att liksom kunna känna in placeringen lite bättre (allt efter erfarenhetstips från systeryster).

Och hejsan hoppsan vad det redan hänt grejer. Väggen i sovrummet var borta och plötsligt kändes rummet så mycket bättre. Inte så långt som jag trodde och inte så smalt som jag befarade. Halleluja.

Nu är det bara projekt övertyga fastighetsägaren om att flytta en vägg i vardagsrummet också, sen är saken biff! Tänka sig. Det blir ju bra det här.

Och idag fick första saken flytta in. En adopterad blomma tog plats i köket.
Verkligen ett hallelujamoment idag.

Heja!

:)

Plan

Kategori: Diverse

Förutsatt att flyttbar vägg flyttas, att rivbar vägg rivs och att bärande vägg inte som genom ett trollslag blir rivbar så är det ganska precis såhär planlösningen för vår lägenhet blir. Inte helt skalenlig kanske, men rätt så nära.

Full fart

Kategori: Diverse

Plötsligt insåg vi att det bara återstår två helger på Hantverkaregatan. Sedan är det flytt som gäller, i stora lass. Två helger, tre veckor. Men veckorna är ju som de är och för att inte stryka med av stress fick kommande helgens trevliga aktiviteter flyttas framåt i tiden.

Har planer på att packa järnet varje kväll denna veckan. Ska bara hinna med en liten utflykt till sambons föräldrar, träna lite, andas lite och så där också.

Full fart mot Pukesgatan var det ja!

:)

Spänning

Kategori: Diverse

Kan efter dagens byggmöte konstatera följande:
- bärande väggar är ett helvete.
- utlovade ändringar utan att ha koll på att den bärande väggen är just bärande är ännu värre.
- att möblera ett extremt långsmalt sovrum är skitsvårt - förslag tages tacksamt emot.
- om Mr Hyresvärd inte går med på att flytta den vägg som faktiskt går att flytta kommer de framtida gästerna att erbjudas gående bord.
- Februari är en kort månad och det känns intressant att se i vilket skick lägenheten är i när vi kommer med flyttlasset om tre veckor.

- Lägenheten kan nog alldeles säkert bli kanonfin. Det är just bara delen med att få plats med en säng som känns lite lurig just nu. Men våningssäng kan ju vara intressant det också...

Spänning i tillvaron. Indeed.

Känslor

Kategori: Diverse

En helg med otroligt mycket känslor är snart över och förbi.
Farfars begravning var väldigt vacker, ljus, fin och jättejobbig. Grät, grät och grät. Inte oväntat på något vis. Idas sommarvisa med den duktige musikern på gitarr och sång var fantastiskt fint, otroligt jobbigt och väldigt mycket farfar.

Har spenderat resten av helgen hemma hos mamman och pappan och ätit, ätit och ätit. Busat en massa med vovven och bara tagit det lugnt. Alla känslor tar tydligen väldigt mycket på krafterna.

Melodifestival, fantastiskt god mat och mys hos fina vänner igår och nu är det snart dags för byggmöte i nya lägenheten.

Heja!

Pysselhylla

Kategori: Diverse

Jag var på utflykt till ett tryckeri idag och blev helt prilligt glad av att en hel vägg togs upp av en hylla med papper i alla regnbågens färger. För vet ni vad jag önskar mig. Jo, en hel hylla med papper i regnbågens alla färger, pennor i alla möjliga former och färger, lådor, burkar. Ja, pyssel helt enkelt.

Tror jag måste propagera lite för att i alla fall få en liten hylla till bara pyssel i nya lägenhetens tredje rum.
Så får det bli. Två hyllor böcker. En hylla pyssel. Det borde jag ju kunna sälja in.

:)

Full fart

Kategori: Diverse

Känner mig nästan lite bakis idag.
9,5 timmars jobb + 3 timmars styrelsemöte igår har visst lite trött-i-hatten-effekt.

Men idag ska det produceras, sedan shoppas och sedan packas.
Full fart mot mars och Pukesgatan!

:)

Något nytt

Kategori: Diverse

Efter några månaders lågvarv på skaparfronten så börjar den där känslan vakna till liv igen. Känslan av att vilja göra något spännande och kreativt. Frågan är bara vad. Det är inte det att det inte finns idéer, det gäller bara att hitta den där extra kuliga idén som känns utvecklingsbar.

Klura. Klura. Klura.

:)