mellan vakna & somna

Heja hemförsäkringen

Kategori: Diverse

Himla bra med hemförsäkring alltså.
Fick hela glaskraschen ersatt i ett nafs. Visserligen gick ju 1500 kr till självrisk, men ändå liksom. Bara grejen att man genom ett par mejl redan dagen efter kan veta att man får ersättning för sin oturlighet. Väldigt bra!

Krasch

Kategori: Diverse

Igår trillade den där hyllan i vitrinskåpet som helst inte skulle trilla ner, ner. Så klart. 8 stycken Orrefors-vinglas gick i bitar. Verkligen i tusen bitar. Sjukt drygt på alla sätt och vis. Men eftersom vi hade en otursdel i vår hemförsäkring så gör jag ett litet försök att få ersättning för kraschen. Hoppas, hoppas!

image description
Suddig bild på före detta glas...

Men ja, två flyttlådor blev i alla fall packade igår. Kan väl säga att luften gick ur mig lite efter glasfadäsen. Funderar allvarligt på att börja leva ytterst spartanskt med inga grejer alls, eller att aldrig någonsin flytta igen. Känns som det blir det senare alternativet där.

:)

Badrum

Kategori: Diverse

I helgen är det dags att riva badrum så det står härliga till. Allt gammalt ska bort. Heja heja! 
När det sedan blir dags för det nya att komma in så tänker vi köra på våtrumsmatta på golv och väggar. Helt enkelt för att det är detta alla vi pratat med rekommenderat oss.

Den här blir det på väggarna:Och den här ska pryda golvet både i badrummet och tvättstugan som ligger precis utanför:Och i helgen när vi var i Kalmar så passade vi såklart på att ta en sväng inom Bauhaus också. Där hittade vi de möbler vi redan innan fastnat för till ett fint litet rea-pris.

Det här blir det:


Tror det kommer bli väldigt bra. Ungefär en ziljard gånger bättre än det är idag om man säger så...Eller?

:)

Lyssna

Kategori: Diverse

Måste bara dela med mig lite av fin musik från fina Lukas Wägbo!
Lyssna lyssna!

Vårt Sjölycke

Kategori: Diverse

På torsdag är det 1 mars. Det där smått magiska datumet som känts så väldigt avlägset. Efter torsdag så är vårt Sjölycke verkligen bara vårt Sjölycke. Helt fantastiskt.

Och för den som inte riktigt förstått hur fantastiskt det är: (funkar även för er som inte riktigt förstått hur långt ut i skogen det ligger...)


Här börjar vår väg, precis vid den där stenen faktiskt.


Här är vi ungefär halvvägs upp på vår väg mot huset.


Börjar ni förstå det fantastiska nu? Här kommer då huset, med ladan/stallet/garaget på höger sida.


Ännu lite närmare och ännu lite svårare att se på grund av/tack vare den härliga solen.


Här har vi ladan/stallet/garaget där det bott både grisar, någon ko och någon häst. Dock inte samtidigt tror jag.


Och här är vårt Sjölycke. Anledningen till att bilden är lite kapad i vänsterkan är för att just där till vänster är en mindre soptipp på väg att byggas upp. Himla charmigt. :)

Visst ÄR det fantastiskt?

Vela vela vela

Kategori: Diverse

Historiens veligaste dag.
I morse: Ja! Vi åker och provkör en Volkswagen Passat på måndag.
I förmiddags: Ja! Vi säljer Uljen på Blocket istället och väntar med att köpa ny bil.
Vid lunch: Ja! Vi köper nya sommardäck till Uljen och kör med den en säsong till.
Just nu: Service för Uljen inbokad nästa vecka.

Det går jättebra, verkligen. :)

Men det som är helt säkert är att det är fredag, imorgon ska köket beställas och det blir även party på kvällskvisten med de fina skogsvännerna och på söndag ska det pysslas. Vilken helg!

Himla bra!

En himla massa shopping

Kategori: Diverse

Ungefär i samma veva som vi lånat pengar till ett hus har vi insett att vi skulle behöva en ny bil också. Högst obra tajming känner snålekonomen inom mig.

Den lille Uljen är föremålet som vi liksom genom ett trollslag skulle vilja förvandla till en lite större och lite bättre bil. Vi funderar på att försöka sälja bilen själva först, typ på Blocket, eftersom det skulle vara en bättre deal för oss. Men fasen alltså, sälja bil själv känns som det ligger lite utanför min kunskapszon.

Kan inte någon bara komma och hämta Uljen och lämna kvar en lagom bra bil?
Jag har liksom ingen energi till det här riktigt känner jag. Ändå råkade jag igår visst nästan boka tid med en bilförsäljare för att titta på vad vi tror kan vara en lagom bra bil för oss i nästa vecka. Ibland undrar jag över hur mitt eget huvud funkar alltså.

:)

Bredbandsbolagets bästa tips

Kategori: Diverse

Någon kanske kommer ihåg det här. Det är ganska precis ett år sedan nu. Både bredband och tv funkar ju fint nuförtiden. Men nu är situationen lite den omvända.

Ni kanske har snappat upp att vi köpt hus och alltså ska flytta. Dit vi flyttar (mörkaste skogen) är täckningen inte den bästa. Vi skulle mycket väl kunna tänka oss att flytta med oss vårt fina abonnemang till huset, men då Bredbandsbolaget inte kan leverera dit så blir det liksom svårt.

Nu råkar det ju vara så att vi flyttar efter bara ett år och bindningstiden för vårt abonnemang är två år. Såhär långt är jag helt med på banan. Bindningstid är bindningstid, det håller jag med om. Men om Bredbandsbolaget inte kan leverera sina tjänster dit vi ska flytta så borde det gå att hitta någon lösning på temat kundvård tänker jag. Det går sådär i vår kommunikation med den där leverantören. Bindningstiden är två år. Punkt.

Deras bästa tips? Jo, att vi ska kolla med våra vänner på Facebook om det finns någon som vill ta över vårt abonnemang. Jag har ju tyvärr lite svårt att sälja in det här hos vännerna, så just nu ser det ut som att vi får betala för abonnemanget ett år utan att kunna använda det...

Visst är det fantastiskt?!
Men ja, är det någon som behöver ett bredband/TV/telefoni-abonnemang? Jag har visst ett över.

Hej nya hyresgäster

Kategori: Diverse

Välkomna till er nya lägenhet. Vi kan väl börja genomgången här i hallen. Lampan i taket kan vara bra att behålla, skålformen på den har nämligen visat sig vara ypperlig för att fånga upp vatten som ibland har en tendens att försöka ta sig ner från grannarna ovan. Och ja, när vi ändå pratar om grannarna ovan. Ljud som högljudd gråt, vedträ och porslinssaker som kastas på golvet, klampande steg, det är liksom lite vardagsmat här. Inget ovanligt alls.

Badrummet så. Tvättstället är ju fastskruvat nu så det ska inte vara någon rasrisk där längre. De sviktande kakelplattorna i duschen kan dock behöva lite tillsyn. Det som sticker fram där vid tröskeln är bara den gamla våtrumsmattan som ligger under kaklet. Inget konstigt alls. (Stortorgets toaletter är helt okej, Saltös funkar också om det är lite mer bråttom - om ni skulle behöva gå igenom en badrumsrenovering till alltså...)

Här i köket hittar ni musfällan i skåpet under vasken. Korv är mössens favoritsnacks. Tror det går lika bra med salami som falukorv faktiskt. Bänkskivan är flexibel, lös alltså, men det går säkert att ordna. Om ni skulle tappa något ner genom den decimeterbreda springan mot väggen så går det enkelt att fiska upp under skåpen igen. Inga problem alls.

I sovrummet ser det lite ut som att någon tagit ner en vägg och sedan glömt fixa till taket. Det är lite så det är också. Men hyresvärden har säkert någon golvlist över från när han fixade taket i hallen efter vattenläckan, så det ska nog gå att ordna inom ett par, tre år i alla fall. Det där ludna på träet i fönstret är inget farligt enligt hyresvärden. Men han ska byta fönstret i alla fall, mögel har ju så dåligt rykte med sig.

Hade ni några frågor där?
Hoppas ni ska trivas!

Ah, just det. Grannen under er. Om jag säger Ove Sundberg så kanske ni också är med på varför det kan vara bra att ta ett extra varv runt kvarteret ibland.

:)

Redo

Kategori: Diverse

Nytt bankmöte idag och nu är vi så att säga riktigt redo för renovering i stora lass! Känns himla skönt!

Så i helgen blir det förmodligen en utflykt till Ikea för köksbeställning! Man kan väl säga att vi börjar närma oss de delar av renoveringen som jag gillar lite mer. Reglar är ju mer nödvändigt än kul om man säger så.

:)

Oj

Kategori: Diverse

Men hallå. Det här börjar bli absurt. Hur fort får tiden gå egentligen? :)
Helgen har passerat i ett rasande tempo.

Lördagen bestod av utflykt till liten sjuk farmor i Kristianstad. Himla märklig öststatsliknande byggnad den där infektionskliniken ligger i. Lilla farmor var verkligen liten, lite virrig (sådär som man förmodligen är när man börjar närma sig 91 år och har både lunginflammation och blodförgiftning...) men ändå rätt så bra koll på saker och ting tycker jag. Åkte vidare en sväng hem till mamman, pappan och den brune (friskförklarade!) vovven.

Lördagskväll framför svärföräldrarnas tv och sedan var det dags för två människor och en hund att försöka sova i den fantastiska 105-sängen. Det gick lika obra som vanligt. :)

Söndag och husfix. Nu börjar vi närma oss slutet på allt reglande och snart kan elektrikerna få komma dit och ge oss el igen. Halleluja. Söndagskalops hos svärföräldrar och smarrig fika hos vännerna. Fint!

Som vanligt kändes det lite konstigt att åka hem till lägenheten. Den känns mer och mer som "hem". Men tiden går ju som bekant fort så det lär väl bara säga swooosh sen är det dags att flytta till skogs.

:)

Aj

Kategori: Diverse

Knappt hade jag väl skrivit om att jag nog behövde dra ner på tempot om inte magkatarrsfiluren skulle hitta mig igen förrän den gjorde precis det. Hittade mig alltså. Himla kul natt blev det. Inte.

Men ikväll blir det lugnt och fint.
Börjar med massage och sedan tänkte jag parkera mig själv i soffan och försöka göra just ingenting resten av kvällen.

I helgen ska lilla farmorn hälsas på och så ska det byggas lite förstås. I VÅRT hus. Hej vad coolt! :) Men om magen kräver det så får jag väl strunta i så värst mycket byggande och heja på från en sittande position på trägolvet istället. Det funkar det också.

:)

Husägare

Kategori: Diverse

Ja nu är det faktiskt klart. Nu är huset vårt på pappret och vi är husägare. Känns fantastiskt overkligt!!

Måste säga att vår bankman är klockren. Seriös fast ändå rolig. Jag kan ställa alla mina frågor utan att skämmas och så kan vi klämma in lite fotbollssnack mellan varven. Himla bra!

Den här dagen blev minst sagt intensiv. Var ganska uppspelt efter bankbesöket och då var det dags att plocka på ordförandehatten en stund och presentera vår fina styrelse för de grönvita spelarna. Sådär fokuserad med tusen tankar i huvudet, men det gick ändå okej tycker jag.

Hemåt på snötäckta vägar och nu har jag landat i sängen, lätt yr och illamående med en fin huvudvärk på toppen. Sån väldig tur att jag har en massage inbokad imorgon! Hurra! Och så kanske jag behöver sänka tempot lite, innan magkatarrsfiluren tittar fram igen!

:)

Babyboom och bankbesök

Kategori: Diverse

Det känns som det föds bebisar till höger och vänster nu och avslöjas jäsande magar lite överallt. Himla mysigt förstås. I helgen blev jag med kusinbarn när kusin Ida födde en bedårande söt liten Nelly. Hurra!

Och igår fick jag gosa med liten Tuva.
Väldigt bra när föreningsarbete och bebisgos liksom kan kombineras. :)

I eftermiddag ska vi bli med hus är det tänkt. Då ska vi studsa iväg till banken och ordna med allt som behöver ordnas. Iiihhh, det är verkligen på riktigt nu. Pirr i magen på den!

:)

Energi

Kategori: Diverse

I tider som dessa, när det snurrar galet mycket i huvudet. Renovering, jobbstress, ordförandeskap, gubbstruttar, mer renovering, planering och sånt där. Då greppar jag efter alla små strån av energi och stänger snabbt av delar som försöker sno åt sig av energin.

Musik kan vara bra energigivare.
Den här ÄR en bra energigivare.

Längtan

Kategori: Diverse

Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar efter att bo i vårt Sjölycke. Jag längtar till väggarna i sovrummet har fått både gips och tapeter på sig och vår nya säng fått flytta in. Jag längtar till ett nytt fräscht badrum.

Jag längtar till och med efter att få börja riva ner det gamla köket och sedan sätta in det nya fina. Jag kan längta så långt som till nästa vinter när vi kan sitta framför brasan och mysa.

Längta, längta, längta. Alltid denna himla längtan.

:)

Hjärta

Kategori: DiverseIdag är det den där hjärtedagen. Oavsett om det är en väldigt kommersiell dag och även om det är klart att man ska visa sin kärlek alla andra dagar på året också så tänker jag och mitt hjärta ändå fira lite idag. Ett restaurangbesök står på firarmenyn och det ska bli himla mysigt. Så det så. ;)

Mer renovering

Kategori: Diverse

Sådär ja. Tiden går fort när man har roligt och vips var det måndag igen.
Osannolikt.

Projekt sovrum går så smått framåt. Vi är rätt nöjda med vår prestation i helgen. Vi har ju faktiskt aldrig gjort det här förut och saker man gör för första gången har ju en tendens att ta lite längre tid. Men ja, vi närmar oss. Vi har lite regling kvar på en vägg och sedan återstår att klura ut något fiffigt så att vi får till det med murstocken som kommer lite mitt i alltihopa.


Den som tittar noga kan nog ana lite springor här och var. Det är för att vi siktar på att få till en rak vägg nu jämfört med den vansinnessneda som finns bakom reglarna.

Fint

Kategori: Diverse

Igår visade Karlskrona sig verkligen från sin bästa sida när vi fick äran att ta med lilla ljuva Tuva på en morgonpromenad medan hennes föräldrar fick en lugn scandicfrukost! 

 
(Malin får säga till om jag ska ta bort bilden på Tuvan)

Resten av dagen gick sedan i föreningens tecken där vi insåg ännu en gång att det är ju obegripligt hur gamla människor kan bete sig! Men också att det, utöver surgubbarna faktiskt är världens bästa förening!

Avslutade med mellomys hos vännerna i byn och nu har vi samlat nya krafter för fortsatt renovering! Idag ska det reglas väggar!!

Alla dessa val

Kategori: Diverse

Ja jösses vad många val som ska göras när man renoverar hus. Himla många roliga val förstås, men lite klurigt är det allt.

Det senaste på val-listan är våtrumsmatta + golv. Vi tror att vi eventuellt, möjligen, kanske har kommit fram till att det är den här varianten det blir på väggen, med en mörkgrå matta på golvet.
Med reservation för att det kan vara något helt annat som är aktuellt imorgon...

:)

Badrum

Kategori: Diverse

Det rum som kommer ligga 100% i fokus från och med 1 mars är badrummet. Så igår hade vi ett litet möte med golvfirma nummer två för att få ett pris på vad det kan kosta. Vi har alltså bestämt oss för våtrumsmatta. Allra mest för att det är det väldigt många rekommenderar i ett gammalt trähus som rör sig, men också för att priset blir ganska mycket bättre jämfört med kakel och klinker.

Golvfirma nummer två lämnade i alla fall ett klart mycket bättre pris än nummer ett. Halva priset på ett ungefär. Himla bra att fråga runt lite, men framförallt att få tips från vänner som också renoverar badrum!

Så nu ska vi bara hitta och enas om matta och golv också. Heja! Väggmattan har vi nog hittat, men ett passande golv har ännu inte hoppat fram ur katalogen. Så om någon har inspirationstips tas de tacksamt emot.

:)

Renoveringsliv

Kategori: Diverse

Ännu en helg är förbi. Ännu en helg med renovering har passerat.
I lördags anslöt jag på seneftermiddagen och då hade mannen min hunnit riva ner hela innertaket i sovrummet (det är bara där vi renoverar - eller kanske exprimenterar...).

Under allt det vita hittade vi ett rätt så fint trätak. Men problemet var den fantastiskt isoleringen i form av spån ovanför trätaket. Eftersom trätaket inte direkt var 100% tätt så hade vi fått leva som spånhuvuden om vi låtit det vara kvar.

 

Först var tanken att bara kika lite. Kanske försöka få bort så mycket spån som möjligt, men ändå låta trätaket vara kvar. Man kan väl säga att det spårade ur lite. Fast på ett bra vis. Till slut stod vi som i ett hav av spån, men med ett tak med bjälkar ovanför huvudet. Hurra!

 

Farbror J, som ju bor i huset nu, fick en mindre chock när han tittade in och det är väl tveksamt om han ännu riktigt har förstått vår lilla plan.

Igår var det mer reglar i fokus. Men kombinationen historiskt snett hus och vår okunskap gjorde att vi fick se oss besegrade. Men vi väljer att se det som att vi lär av våra misstag och tar nya friska tag på regelfronten i veckan - förhoppningsvis på rätt sätt då...

Spånigt

Kategori: Diverse

Vi rev ner innertaket och hittade visst lite spån... :)

Spontanshopping

Kategori: Diverse

Bio var det tänkt att vi skulle roa oss med ikväll. Men filmen hade havererat så då fick vi ju lov att roa oss på något annat vis. Och ja, då skulle man ju till exempel kunna åka till karlskronamöbler för att titta lite på en ny säng. Och så skulle det till exempel kunna hända sig som så att man kommer ut därifrån och har köpt en ny säng... :)
Så ja, från och med den 11 mars ungefär har jag en sängram storlek 140 cm modell Malm (svart) över. Om någon skulle vilja köpa för en billig liten peng. Madrassen kan förstås ingå om det känns intressant.

Förnekelse

Kategori: Diverse

Jag känner hur den försöker ta sig fram. Liksom tvinga sig ut. Men nej, jag tänker inte bli förkyld. Jag har inte tid att vara krasslig, inte ens nästan. Så det blir förnekelsevarianten all over again.

Det enda som är lite, lite svårt att förneka eftersom den gör så in i bubblans ont är förkylningsblåsan som tagit plats nästan nere i halsen. Det känns med andra ord som halsont, som strålar upp mot örat så att det lite känns som öroninflammation också. Visst låter det som en riktig höjdare?!

Men jag är ju inte på något vis, inte ens lite, ett fan av klagan. Så därför tänker jag istället med glädje se fram emot helgens härliga aktiviteter. Bio, kick-off och husrenovering. Himla härligt!

:)

Instagram

Kategori: Diverse

Har laddat ner instagram-appen och var ju tvungen att prova lite när jag ändå sitter här och väntar på mannen i mitt liv.

Vad gjorde man för övrigt när man väntade förut, innan smartphonetiden? Bara tittade? Känns avlägset. ;)

Trolla

Kategori: Diverse

Ibland skulle jag vilja kunna trolla.
Eller i alla fall vara en fé med lite magiskt stoft i en påse.
Jag tänker nu-är-allt-flyttat-och-klart-stoft, nu-är-alla-trevliga-mot-varandra-stoft, nu-är-nya-köket-på-plats-stoft, nu-har-alla-jättemycket-energi-stoft, nu-är-alla-positiva-stoft, och så där.

Det hade väl varit fint? :)

Fast jag tror det får bli uppiggande och härlig musik i lurarna istället.
Det känns något lite mer realistiskt.

Februari

Kategori: Diverse

Äntligen ny månad! Känns som att januari eventuellt var den längsta månaden i mannaminne. Välkommen februari. Det absolut mest pirriga är ju att nästa gång det blir ny månad, ja då är vi faktiskt husägare. Sjukt bra!

Men vi har ju också en himla tur som kan vara i huset redan nu och fixa. Målet är ju att ha ett sovrum klart till mars nån gång. I helgen blir det inte golvslipning som tänkt utan mer riva och sedan bygga upp. Elektrikern kommer ikväll och gör det säkert för oss att riva loss.

Morgan och snickar-Mats hittade ett fint trätak under allt det vita igår, så det ska vi fixa fram. Lite tilläggsisolering av väggar och förberedelse för ny el hoppas vi också hinna med. Eller ja, kanske mest Morgan på lördag, jag ska ju kick-offa lite med världens finaste förening också och får dra mitt husstrå på söndag istället.

Det är mycket nu.
Men ack så roligt.
Och så länge det är roligt så får det gärna vara mycket tänker jag.

:)