mellan vakna & somna

Lycka

Kategori: Diverse

Kvällen igår var en sån där kväll när spanskan plötsligt vaknade till liv igen. En efterhängsen gubbe (det finns oroväckande många sliskiga typer på O'learys) fattade inte vinken förrän jag vrålade åt honom... på spanska.

Tänk att det är fyra år sedan nu. Fyra år sedan Guatemala, spanska, Gallo-öl, äventyr, vulkaner, sol, svarta sandstränder, ryggsäck, världens vackraste Lago de Atitlán. Fyra år går fort. Och mycket har hänt på dessa fyra år. Mycket bra har hänt.

Lycka i hela magen är det enda jag känner. Lycka för det som varit, för det som är och för det som kommer.

Hasta mañana! :)

Underbar helg

Kategori: Diverse

Yeah vilken bara kväll det var igår. Helt sjukt bra.
Vi dansade och dansade och dansade och dansade. Skratt och svettiga ryggar och bara så jäkla kul. Grymt kul först i Lyckeby och tipp topp kul på stan.

Är trött idag, men det är det lätt värt.

Mys med nya adventsljusstaken, fina stjärnorna, pepparkakor och inslagning av kolor.
Det är en helt jäkla underbar helg det här.

:)

Kola och pys och helg och december och jösses

Kategori: Diverse

Ja, det är ju bara att konstatera att ännu en vecka har gått. Jösses. Och att det blir december nästa vecka känns som ett gigantiskt JÖSSES!

Ska ägna helgen åt kolabak överraskande nog. Lite annat ska det väl också kunna bli, men kletig kola står högt upp på listan (dock inte önskelistan).

Ska susa hemåt nu. I en bil som hade pys från bakhjulet när jag sist såg den. Pys är sällan bra, så det ska bli spännande att se hur min lille Ulj ser ut nu när jag kommer ut.

Trevlig helg!

:)

Livet som marknadsknalle

Kategori: Diverse

Kolaproduktionen går vidare. Ska bli spännande att se hur många vi orkar/hinner göra. 411 stycken är nu i alla fall inslagna och klara. Jag svepte in 116 stycken igår. Jäklar vilken tid det tog, ett halv äntligen hemma och ett helt house för att vara exakt. Jag brukar inte kolla på house, men nu var jag så kletig att jag inte kunde byta kanal... :)

Min överenergiska inslagning har resulterat i att mina pekfingrar inte är sig själva idag. Ömma, röda, torra och med ett skärsår som pricken över iet. Ja, livet som marknadsknalle är hårt. Det har jag alltid trott.

:)

Ett nytt liv

Kategori: Diverse

Darling har blivit morbror idag. Ett nytt litet liv. En ny liten flicka. Ett par nya ögon har för första gången mött världen utanför tryggheten i mammas mage.

Det är så fantastiskt.

Och jag är så jäkla blödig nuförtiden att jag var milimeter ifrån att börja gråta när jag fick smset från svärmor och började fundera över det fantastiska i ett nytt liv.

Stort grattis till hela fina familjen!

Pigg måndag med mys

Kategori: Diverse

Helgen försvann i ett rasande tempo. Som vanligt. Fotbollstitt, vinsmutt som blev till utgång hejsanhoppsan roligt, tröttare än planerat i söndags, kolabak tills vi nästan stupade och sedan stupade jag verkligen - i soffan.

Vaknade pigg imorse. När hände det en måndagsmorgon senast?! Var på jobbet en halvtimme tidigare än vanligt och fick således gå hem en halvtimme tidigare än vanligt. Fint det. Kanske skulle göra det till en tradition.

Nu är det snart dags för måndagmys.
Måndagsmys är fina grejer!

:)

Fredag - tack och lov

Kategori: Diverse

Att det är fredag är så fint så det är inte sant. Jag är så trött så jag knappt vet vad jag heter så hade det varit någon annan dag än fredag vet jag inte om jag hade kommit upp ur sängen.

Veckan har gått fort. Precis som alla veckor gör.
Fatta att det snart är december. Galet men mysigt.

Denna helgen blir nog lite mindre intensiv än den förra och det är ju precis vad som behövs. Lite frupyssel står på schemat, men i övrigt inga planer.

Jo, det skulle vara fredagsmys då. Det är ju alltid en stående plan.

:)

Ovädrigt

Kategori: Diverse

Blåser det ute?
Bara lite va...

Shit. Höll verkligen på att blåsa av vägen när vi var ute och körde en sväng till skogen och tillbaka. Istället för träning blev det en sväng till finaste huset i Lyckeby och hjälpa finaste Ninni att packa upp lite och bygga ihop ett köksbord. Sensationellt bra.

Nu ska jag försöka kombinera bakning med titt på Greys.
Och samtidigt hålla tummarna för att fönstrena inte blåser in i lägenheten... det vore lite småtrist.

:)

Bilprovning

Kategori: Diverse

Att börja veckan med att stiga upp en halvtimme tidigare, sätta sig i bilen och åka till Bilprovningen kan väl kännas som en lite mindre kul idé.

Men det var det som stod på menyn för denna måndagsmorgon. Uljen klarade sig galant. Det är alltid lite smärtsamt att se när de rycker och vrider och drar men Uljen visade inga tecken på smärta. Dessutom var besiktningsmannen trevlig och pratsam. Det har inte hänt sedan... nej det har faktiskt aldrig hänt innan.

Och eftersom jag var på Bilprovningen långt innan det blivit nästan ljust så var jag också på jobbet ungefär en halvtimme innan någon annan dök upp. Inte för att jag fick så väldigt mycket mer gjort för det, jag är lite trögstartad på morgonkvisten, men ändå.

Somnade för övrigt som en sten igår. Tidigare än vanligt.
Det tar på krafterna att vara barnvakt.

:)

En liten nattgäst

Kategori: Diverse

Har en liten liten nattgäst ikväll. Min lille systerson följde med hem hit idag och efter mat, bus och gos ligger han nu och sussar.

Eller ja, riktigt så smidigt kanske det inte gick med just den där sovbiten. Systersonen somnade som en sten i bilen på väg hem hit. Kvällstupplur = pigg liten kille när klockan passerat läggdags för längesen. Inga protester, inga ledsna miner. Bara en väldigt pigg liten kille.

Men till slut hittade den där John Blund rätt och jag ska väl tillägga att det var närmast ett under att inte jag somnade först...

:)

Skrivkramp

Kategori: Diverse

Den är massiv. Skrivkrampen alltså.
Och vet inte hur jag ska ta mig ur den.
Har börjat och börjat om på en text ungefär 200 gånger nu.

Hur svårt ska det vara?

Helgplaner

Kategori: Diverse

Tänk. Då var det fredag igen. Solen skiner och allt utom snoret i näsan känns bara ljuvligt bra.

Helgplaner:
- DM i idrottshallen är perfekt fredagsunderhållning.
- samla granris till julmarknaden.
- kalas hos 6-åringen.
- sällskap av 3-åringen hem och sovaöverparty med honom.
- aktiviteter med min lille bobbe (som då alltså är 3-åringen, inte Dennis...)
- söndagsslappislappi i soffan.
- om energin är enorm kan det bli söndagsträning också.

För övrigt rycker det en massa i pysselnerven. Vill klippa, klistra och pynta en receptbok. Så det kanske också ska stoppas in i helgplaneringen.

:)

Vill du gifta dig med mig?

Kategori: Diverse

I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut.
Eller egentligen drömde jag om en dröm.

I drömmens dröm hade jag drömt att Dennis plötsligt gick ner på knä och friade. Ganska oväntat till och med i drömmen.

Men som sagt, det var ju i en dröm i en dröm och där är ju saker ganska sällan verkliga... :)

Lite lite sliten

Kategori: Diverse

Vilken kväll. Vilken fest. Vilken förening.
Underbart är ordet.

Tiden gick i rekordfart. Tittade på klockan vid åttasnåret och sedan var den plötsligt två. Swosch sa det bara.

Sliten idag och full av fantastiskt fina minnen från gårdagen. Uppskattning, priser, överraskningar, dans, skål, allsång. IF Trion är inte bara en förening, det är så mycket mer än så. Vi är en familj. Så är det bara.

Den fina galna och tokiga familjen.

:)

Mañana!

Kategori: Diverse

Tänk. Imorgon är det äntligen imorgon. Imorgon är det lördag, årsfest och bara galenskaper från start till slut. Fantastiskt.

Halsontet har försvunnit. Tack! Snoret har anlänt. Inte lika mycket tack på det. Men hellre snor än halsont som det heter.

Igår var jag och svärmor på hemligt uppdrag. Mycket spännande.
Idag blir det kalas för mamman.
Imorgon. Ja, imorgon är bara imorgon och kräver inte mer beskrivning än så.

Och så har jag kommit fram till att det är ju alldeles fantastiskt det här med självinsikt. Eller kanske snarare bristen på. Allra helst i kombination med har-alltid-rätt-attityd. Mmm, mm, mm. Ljuva fredag.

:)

Halsjävel

Kategori: Diverse

Halsont.
3 (!) dagar kvar till årets bästa fest och jag har ont i halsen. Lite snörvel i näsan och allmänt hängig också. Känns inte riktigt som den ultimata uppladdningen.

För att det inte skulle bli ännu värre fick det bli halstabletter och soffläge idag istället för mördarträning. Lite té också tror jag bestämt det får bli.

Kurera. Kurera. Kurera.

4 dagar

Kategori: Diverse

Det närmar sig lördag.
Världens bästa lördag. Ååååå vad jag längtar. Och sedan drabbas jag lite av den här tanken att nej vänta nu, inte för höga förväntningar, då blir det inte kul. Så nu försöker jag plocka ner förväntningarna, men det är svårt. Jag önskar att lördagen inte bara var en dag och en kväll utan i alla fall två dagar. Fast det hade vi nog aldrig orkat. IF Trions årsfest brukar ju vara en livad historia...

Jag har i alla fall återhämtat mig efter helgen. Både efter vaccinbiverkningar och 30-års fest. Känner att näsan är täppt och det svider lite i halsen, men jag har varken tid eller lust att vara förkyld så det kan den där förkylningen bara glömma.

Så är det med det.