mellan vakna & somna

grill, dans och nakenbad...

Kategori: Diverse

midsommar. underbart. ja, det var fantastiskt även denna gång. även om jag saknade några av grabbarna - pricken över i:t liksom. fast vi klarade oss ganska bra ändå.

båt ut till hanö vid tre-snåret. kom fram lagom tills dansen var slut. kollade när folk hoppade säck och utövade diverse andra lekar. solade och drack öl. prima liv. knatade några få barfotasteg hem till saras hus där jordgubbstårtan var framdukad - som vanligt. fantastiskt.

efter några timmar i solen. efter några öl. började vi känna att det nog var dags för mat. packa väska och leta batterier till bandspelaren och gå över stock och sten till grillplatsen. vår vanliga var upptagen av snorkiga wannabees så vi satte oss på andra sidan busken. gick hur bra som helst. gudomligt god mat. lite vin. och till slut flytt till grillplatsen på andra sidan busken. brasa och dans på klipporna. sjunga högt högt högt och ingen blir störd. hoppa ur alla kläder och ta årets första dopp. nakenbad börjar även det bli en, kanske något märklig, midsommartradition. mera sång. mera vin. mera dans. hemåt över stock och sten. somna vid tre. vakna till ljudet av vännernas röster - vissa hesare än andra. haffa båten till fastlandet. och that's it. fantastisk midsommar återigen.

mindre underbar var sveriges match igår. leken med hundarna på ängen efteråt väger dock upp. underbara djur. solnedgång.

idag kom syster med barn. blev cykeltur till lekparken med de två äldsta och kel och gull med den yngste. de är ta mig tusan världens bästa. så är det bara.

imorgon är det måndag. första semesterdagen. tjoho. åker hem till kalleskrona en sväng. läste i tidningen att nu ska det minsann bli högsommarvärme. så jo, jag är rätt nöjd med tajmingen. haha.

Sommar, sol och sand mellan tårna

Kategori: Diverse

Nu är det bara timmar kvar. Sen sitter jag i bilen. Åker västerut. Har semester. Känns helt sjukt.

Vad gör man egentligen på semestern? Renoverar huset man inte har? Jag har aldrig haft semester på sommaren förut. Jag har förvisso inte haft semester någon gång under resten av året heller förut. Det är premiär för mig, och jag känner att jag samlar på mig i det närmaste oändligt många vuxenpoäng.
Ska man boka en solsemesterresa till september redan i februari för att man är övertygad om att det blir ännu en klassisk svensk sommar? En klassisk svensk sommar är lagom bra. Lagom är ju även det klassiskt svenskt. Regniga dagar blandas med stekheta. Kylslagna kvällar varvas med underbara sommarkvällar då människor och mygg trivs som bäst. Några månader in på hösten minns man de stekheta dagarna på stranden, de underbara sommarkvällarna och hur mycket myggbetten kliar. Få minns vad de gjorde den där eftermiddagen då regnet öste ner. Det är kanske detta som gör att vi uppskattar sommaren så mycket, att vi nästan enbart minns det som var bra.
Det doftar nyklippt gräs och hundkex när man cyklar till jobbet. Regnet öser ner. Åskan går. Sand mellan tårna och rödbrända axlar. Du ska inte tro det blir sommar, i fall inte nån sätter fart.

Midsommar blir det garanterat. Jag ska sitta på en klippa på favoritön. Se när solen går ner vid horisonten. Ta ett första sommardopp. Dricka vin. Prata med vännerna. Dansa en sväng. Ha det bra. Midsommar på Hanö är fantastiskt. Så är det bara.

det här med fester...

Kategori: Diverse

oj oj oj vad jag är trött. helt slut i rutan. så trött att det känns som att jag ska svimma vilken sekund som helst. en intensiv helg.

det har varit drakbåtsfestival i staun. jag har haft ett tivoli ca 1 cm utanför lägenheten. ett tivoli som spelar HÖGT fram tills klockan ett. kul om man är där. trist om man vill sova. med jämna mellanrum slänger de också in en tuuuuta. sova? nej nej.

i lördags hade jag hat-tvättiden 07.00 och framåt. puh. men måste man tvätta så måste man. så är det bara. vid lunch var det dags för avfärd till kallinge. match och vi vann med 4-0. perfekt. vi spelade dessutom sinnessjukt bra. välförtjänt seger.

efter det styrde jag bilen Klaura västerut. landade hemma hos moren o faren. grillade och vilade innan det bar av till olssons för en hejdundrans 25-års-fest. vid halv fyra hade jag fått nog. balanssinnet hade fått nog långt tidigare. det blev en vinglig färd hem på cykeln. ett under att jag inte välte. så går det när man slår till på värsta festen efter att ha spelat en hel match och dessutom inte festat till det på ett bra tag. haha. kul var det i varje fall.

att söndagen var seg är bara förnamnet. pallrade mig upp strax innan tolv. klämde i mig en ordentlig frukost. men sen var det stopp. att tro att man skulle kunna få ner lunch också. vilket skämt. långtifrån körduglig satte jag mig sedan i bilen. efter en snabbvisit hos lina för att säga hejdå bar det iväg till syster och framförallt systerdottern som firade födelsedag. 6 år. galet va tiden går fort. hon är ju helt stor nu. kelade med världen sötaste bebis. busade med de andra. åt kakor och en mycket spännande barbie-tårta. den var på gränsen till obehaglig. en barbie mitt i tårtan. haha.

är det konstigt att man är liten schleten idag. nej.

men bara denna veckan också. sen väntar semester. ho ho ho. förresten så fick jag idag lite förlängt till på jobbet. sista oktober är det senaste budet. och hon som jag är vikarie för kommer inte tillbaka. möjligheterna är oändliga.

det här med vm...

Kategori: Diverse

Jag vill stå på en läktare i Tyskland. Sjunga "In med bollen i mål" tillsammans med 40 000 andra klädda i gult och blått.

Fotbolls-VM. Vilken tillställning. Även den stelaste svensk blir mjuk. Även de svenska fansen vågar dansa och sjunga på läktaren. Man samlas framför tv-apparaterna, om man nu inte får stå på en läktare i Tyskland...Vrålar högt när Sverige missar mål. Drar efter andan när motståndarna närmar sig mål. Tjuter förskräckt när förbundskaptenen aka "den jävla tomten" byter in Jonsson.

Jublar så det hörs hela vägen ner till Tyskland när Ljungberg nickar in bollen, i 89de minuten. Egentligen hade jag gett upp för längesen. Men mitt jubel var likväl lika starkt. När jublet i framför vår tv tystnat hör man ekot från människor framför andra tv-apparater i andra hus.

Härligt.

Vem kunde tro att Ljungberg skulle göra ett NICKmål. Eller som Simon Bank på aftonbladet skriver: "Till och med Teddy Lucic var nära att göra mål, men det är mycket möjligt att matchen i så fall hade fått spelas om." haha


Osannolik match, men ack så härligt när man vinner!

en smula strandad...

Kategori: Diverse

Solen skiner från en klarblå himmel. Mitt kontor ligger på skuggsidan. Det är jag väldigt glad för. På andra sidan huset står fönstren på vid gavel, fläktarna går för högtryck och svetten lackar.

Telenor har strömavbrott i sin server. Så jag är en smula strandad. Vår växel påverkas nämligen av detta och jag får bara trevlig upptagetton när jag ska försöka ringa. Kanske blir en långlunch idag då.

Bilen är förresten frisk nu. Hurra. Det hjälpte att åka dit och skälla. Fast attans va trist det är att det kostar pengar också. Hoppas nu att hon håller ihop ett bra tag till. Annars är det ännu tristare.

Planerar morgondagens grillkväll med jobbet. Ska ordna mat till 12 personer imorgon. ho. Men det går nog alldeles säkert bra. Så funkar det ofta här, att om man kommer med en bra idé - i det här fallet grillspett - så åker man ofta på att genomföra den också...

En vecka kvar till besked om jobbet. En och en halv vecka kvar till midsommar och sedan tre veckors betald semester. Livet på en pinne det.

Nu får jag väl försöka sysselsätta mig lite. Har ju ett gäng texter att skriva egentligen, men jag förnekar det...in i det längsta...


det här med smärta...

Kategori: Diverse

sverige förlorade - det var i alla fall så det kändes. katastrof. tog ett tag innan alla hämtat sig. vännen hoppade lite på sin sverigetröja. öl efter öl korkades upp. sen var alla fit for fight igen. förstå hur fantastiskt det är att ha kompisar som är musiker. bröderna som tar fram gitarren och spelar och sjunger så hejdundrans bra att man får gåshud. diverse allsång också så det säkert hördes hela vägen ut till hanö. fantastiska sommar. underbara vänner. snart är det midsommar och semester för mig. kommer bli toppen. det vet jag.

inte nog med att sverige inte vann igår åkte jag och mitt lag dessutom på storstryk. vilken helg. min kropp åkte också på storstryk. en lårkaka och en öm svanskota. blåmärken och allmänt ont överjävlarallt. och jag har ändå hög smärttröskel. snittar på en lårkaka per match. det gör sjukt ont när någon lyckas träffa den mjuka delen av benet - allra helst precis i muskelfästet - med exempelvis ett knä eller liknande vass kroppsdel. aj.

vännen ligger hemma och sover i min lya. men snart kommer hon hit och hälsar på. underbart att hon är hemma. önskar bara att det varade lite längre. och det önskar hon också.

bilen är för övrigt fortfarande sjuk. jag var där och var arg igår. så arg att jag inte är 100 % säker på att de faktiskt kommer laga den nu eller om de blev sura på mig. hehe. sjukt.

nu ska jag planera och delegera. jobba.