mellan vakna & somna

Magrapport

Kategori: Diverse

Lite bättre idag. Magen alltså. Det är det det mesta kretsar kring nu. Jävligt velig mage man har. Bra. Inte bra. Bra. Inte bra. Bättre. Sämre. Puh.

Men finns det någon bättre medicin än shopping?
Nej.

Så nu ska vi åka o köpa en grill till balkongen.
Yeah!

=)

Älgdröm

Kategori: Diverse

För övrigt lyckades jag, under min inte så mastiga nattsömn, drömma en helknasig dröm om att jag såg min första livs levande älg ute i naturen. Han var gigantisk, typ beige och kom springande mot mig i en hejdundrans fart. Jag hängde i en gren för att inte bli översprungen...

Vad betyder det?
Det enda jag vill att det ska betyda är att alla sjukdomar kommer springa i väg fort fort fort.

Bananmage

Kategori: Diverse

Medicinen mot min magkatarr hjälpte bra. Riktigt bra. Den första veckan.
Nu, inte riktigt lika bra.

Natten: Somnade väl strax efter två. Ont ont ont i magen. Vaknade vid tre igen när tre glada gossar kom hem på efterfest. De försökte muta mig med ros och sång. Det gick sådär. Kvart över fyra hade jag så ont i magen och var så trött att jag fick ett litet fint utbrott på grabbarna i soffan. Det där med att man inte riktigt har sin normala hörsel kvar, och därför pratar högt och tittar på tv högt, när man är full är ju ingen myt direkt. Försök viska när du är full...

Nu hade det onda nästan mer gått över till kramper. Behöver jag säga att det var sådär...?
Som pricken över i:et i denna historia var det ju meningen att jag skulle stiga upp kl 06.20 och åka till lägret. Det var inte riktigt aktuellt med ont i magen och ungefär 45 minuters sömn...

Så nu är jag sjukskriven från mitt ideella arbete och vill bli av med magen så fort som möjligt. Någon som är intresserad av att köpa den? Eller kanske i alla fall någon som har råd vad jag kan göra för att må bättre?

Nu ska jag se om jag ska hämnas på de tre snarkande filurerna eller inte...

Lägerliv

Kategori: Diverse

Jag är mattant denna helgen. Det är lite sisådär. Mest för att jag gärna hade haft en ledig helg tillsammans med Darling, men också för att det är otroligt tunt med barn på det där lägret i år. Oh well.

Dagens lärdom: De andra mattanterna lärde mig att göra köttfärslimpa idag. Så nu ska här limpas.

Dagens mål: Darling gjorde ett kalasfint frisparksmål när herrlaget vann med 3-0 idag.

Dagens kallaste: Flipflop. Var är sommaren?

Dagens längtan: Öl på en uteservering. Mmm, minst en sådan på semestern - om jag så ska göra det själv.


Imorgon ska jag vara in the woods klockan 07, så man kanske skulle sussa snart. Kanske.

=)

Semesterslö

Kategori: Diverse

Då var en halv semestervecka avklarad. Jag kanske borde få panik över att det går så fort. Men det är ju betydligt lättare att inte ha så lång semester när man faktiskt har ett jobb man tycker om.

Har varit en lagom slö semesterdag. Lite shopping med Mallanbrallan. Det blev väl kanske inte riktigt som vi tänkt oss på Second Hand-rundan eftersom INGA affärer var öppna. Men efter lite fika med Johanna och Trille kunde vi i alla fall göra några fynd. =)

Dagens bästa:
- Darling har blivit antagen till en utbildning till hösten. Han är bäst. På alla vis.

Dagens kallaste:
- Juni? Isvind? Sluta blås för bövelen.

Dagens knak:
- Nu i efterhand var det kanske inte helt nödvändigt att offra sig på en omöjlig boll så att ryggen visst ligger kvar i ena straffområdet i Spjutet.

Dagens längtan:
- Jag vill vara turist. Det behöver inte vara exotiskt, inte utomlands, utan bara sådär för en dag någonstans. Jag har försökt få turistkänslor i min egen stad, men det är svårt.

Dagens glapp:
- Fotbolls-EM på TV utan ljud och bild är sådär. Glappkontakten i Basel behöver nog fundera lite på det där med vilka knappar som kanske egentligen borde vara röda och förbjudna att trycka på.


=)

Nattjobb

Kategori: Diverse

Vi slog till på värsta bästa shoppingdagen idag.
Mys på stan och massa bra köp. Jag är very very nöjd. Linne, linne, shorts, tröja, flipflops, tröja. Japp, helt klart en bra shoppingdag.

Darling jobbar sin första natt inatt. Vilket innebär att jag alltså ska sova själv för första gången på typ hundrafemtio år. Jag försöker sälja in det till mig själv genom att locka med att jag ju kommer ha hur mycket plats som helst och därför kunna sova som ett kryss om jag vill.

Det går sådär.

=)

Semester

Kategori: Diverse

Det är härligt att vara ledig.
Lite mindre härligt är det att huset här bredvid ska få både nytt tak och nya fönster. Tydligen är det också det senaste att köpa lite för stora fönster så att man måste såga bort delar av väggen först. Gärna så tidigt som möjligt på morgonen också.

Oh well. Gött är det i alla fall att darling också är ledig idag. Vi hade tänkt åka på utflykt, men han som jobbat 24 timmar på två dygn var visst lite sliten... Men lugn passar mig och min stressade mage alldeles utmärkt bra.

Det enda jag önskar mig nu är lite sol, så blir det toppbetyg.

=)

Midsommar

Kategori: Diverse

Ändrade planer, men rackarns bra ändå.
Det blev en lugn och mysig midsommar i skogen och jag är så glad att darling och jag fick fira ihop trots bananjobbet.

Midsommarafton i bilder:
(säg till om du inte vill vara med på bild, så plockar jag bort)1. Snyggast i stan?
2. Malin med fin krans
3. Elinor


1. Carina
2. Koncentration i plockepinnturnering
3. Vinner killarna?


1. Psykning pågår
2. Party
3. Plockepinn


1. Jag i min krans
2. Dennis gör krans till sig
3. Min växte och blev för stor

     
1. Pastasallad is the shit
2. Goding!
3. Uppställt? Arrangerat? Stelt?

Förlust

Kategori: Diverse

Om någon missat det så tokförlorade Sverige igår.
Jag kikade tillsammans med M & P in the Buskaboda och vi var väl alla rörande överens om att Sverige var så muppigt dåliga att vi inte förtjänade att vinna. För att vinna en match krävs att man har ett försvar som inte joggar och ett anfall som inte lufsar. Typ.

Nu är det sista dagen innan semester. Underbart.
Imorse vaknade jag lite lite sent med mobilen i handen. Att jag nästan försover mig borde väl vara ett tecken på att lite ledighet behövs...

Fick forcera en Lövmarknad på väg till jobbet också. Jag är inget fan av marknader, men jag kommer väl mer eller mindre ofrivilligt ta en sväng på den här efter jobbet.

Bara timmar kvar nu.
 
=)

Bananjobb

Kategori: Diverse

Igår fick darling besked att han fått jobb. Hurra, skulle man kunna säga. Men smaka på detta midsommarschemat:

Midsommarafton: 07-15
Midsommardagen: 07-19
Söndag: 07-19

Plötsligt inte riktigt lika mycket hurra längre.

Midsommarfirandet har därför styrts om en smula. Så istället för att sova i tält på Öland ska vi dansa kring stången i Buskaboda. There's where the action is. Jag tror det blir kalas.

Men 5-skift är ju lite sådär alltså.
+ för lediga dagar när jag snart har semester.
-  för helgjobb och annat dravel


Nu är nya webben lanserad. Yeah!
Så snyggt! Vi kan eventuellt ha världens bästa webbredaktör (som för övrigt precis nästan började gråta när hon fick grattisblommor)

=)

Seger!

Kategori: Diverse

Det blev ta mig tusan seger igår igen. Så nu är vi för tillfället tvåa. Hur gött som helst. Guldhattarna är på gång nu.

Det där med att inte stressa är ju en klurig grej. Igår hade vi samling kvart över fem. Kvart över fem var jag fortfarande på jobbet och hade säkert kunnat vara kvar här hela natten eftersom vi har lansering av vår nya webbplats typ om tio minuter. Det innebar i alla fall mat i handen i bilen, rallyfart till matchen och allt annat än ostressigt. Man kan väl säga att det där stressiga kom ifatt mig igår kväll...

Så jag gör en nytt försök till lugn idag.

=)

Katarr

Kategori: Diverse

Domen från läkaren:
Magkatarr.

Medicin i två veckor ska förhoppningsvis ta bort mitt illamående.
För övrigt så lyckades jag för första gången träffa en riktigt bra läkare. Han lyssnade, kände, pratade och skickade mig vidare till provtagning. Det är ungefär det jag kräver av en läkare, men det är långt ifrån det jag fått vid mina andra besök...

Nu börjar bara kampen att kanske försöka stressa lite mindre och få en glad mage igen.

=)

Mys

Kategori: Diverse

Vilken härlig helg det blev.
Vinst för både damer och herrar i lördags. Och gissa vem som gjorde det avgörande 2-1-målet för oss? Jomen visst, jag slog till när jag fick spela forward. En härlig blågul fest på kvällen, även om resultatet för Sverige var allt annat än härligt.

Gårdagen kan eventuellt ha varit årets mysigaste söndag. Darling och jag gjorde verkligen inte mycket som var ansträngande. Låg i sängen, läste bok och mös. Åkte till Trion för att hämta bilar, grilla och titta på lite mindre bra fotboll. Sedan tillbaka till bokläsning och mys. =)

Nu är det måndag och jag hoppas att doktorn ringer upp snart. Ska försöka tvinga till mig en tid och få svar på varför jag mår illa hela tiden och mår allmänt skumt.

Heja måndag!

Fyrkantig

Kategori: Diverse

Den där myten om att man får fyrkantiga ögon om man tittar för mycket på tv känns just nu som en sanning. Jag har stirrat in i datorskärmen konstant hela dagen och mina ögon känns nu fyrkantigare än någonsin. Är det bra?

Jag har nog, utan att överdriva, gjort 50 nya webbsidor idag. Så det känns som att jag är värd lite studentkalas istället nu. Undrar hur det är att köra bil när man har fyrkantiga ögon... tunnelseende?

=)

Trevlig helg!

Fredag

Kategori: Diverse

Hur man än vänder och vrider på det så är det underbart härligt med fredag. Nu väntar först lite hetswebbjobb, det var visst ett par sidor att flytta över innan den nya webben kan lanseras...

Men sedan blir det studentkalas hela kvällen. Hurra vad darlings syster är bra. =)
Och imorgon blir det en kavalkad av viktiga matcher. Det börjar klockan 12 när vi möter Ronneby hemma. Vi lär nog få kämpa tills vi stupar eftersom ett helt gäng viktiga spelare är borta.

Nästa viktiga match är ju den på kvällen. Sverige-Spanien. Då ska vi äta blågul tårta, ta på blågula peruken och heja allt vi kan. Lite lätt ironiskt är det väl ändå att hejandet ska ske i nykterhetsrörelsens lokal... Oh well.

Webbhets nu.

=)

Linjen

Kategori: Diverse

Igår blev jag hastigt och inte så lustigt ombedd att vara linjedomare i herrarnas reservlagsmatch. Jag gick med på att ta en flagga under förutsättningarna att jag bara skulle vinka när bollen var ute. Det är inte så komplicerat och till och med jag lyckas oftast vinka åt rätt håll. Jag som alltså inte har någon domarutbildning överhuvudtaget. Utöver att jag ganska ofta skäller på domaren då.

Lagom tills det är dags att marschera in är min träning slut och jag ansluter till det mastiga domarteamet. Ve och fasa. Jag ser vem det är som är huvuddomare och är beredd att fejka ett benbrott för att komma därifrån. Domaren som jag verkligen inte klarar av. Och som för den delen inte klarar av mig heller. Hurra. Han inleder med att säga till mig att inte gnälla på honom nu, eftersom vi ju är ett team i denna matchen. Puh.

Som lite extra grädde på moset vill han också att jag ska vinka offside. Det är betydligt svårare och svettigare än att bara vifta lite när bollen rullar ut över linjen. Helst när den nya offsideregeln kan få den lugnaste back eller forward att bli skogstokig. Kul. Så jag viftade lite och blev inte hängd i alla fall.

Det mest plågsamma var dock inte löpningarna längs kanten utan minglet med huvuddomaren i paus. Tänk er ett litet litet domarrum där två personer som inte tål varandra sitter och försöker konversera... oh well.

=)

Mååååål

Kategori: Diverse

Yeah vad gött med seger för Sverige.
Vi hejade i nya snygga peruker och blågula kläder.

Fast allra mest förundrades vi över Daniel Andersson. Daniel sidled Andersson. Hur kan han få spela från start? Hur kan han få så mycket beröm? Hur kan han få spela i 90 minuter? Det finns många gåtor med den grabben. Fast egentligen är det väl Lagerbäck som är den största gåtan...

Grekland kan ju för övrigt ha spelat världshistoriens tråkigaste fotboll. Rulla runt lite mer i segtempo i backlinjen vet jag...

Heja Sverige!

=)

Heja!

Kategori: DiverseIkväll är det dags!
Heja Sverige!

Studenskan

Kategori: Diverse

Igår bytte jag träning och möte mot studenfirande och jordgubbstårta. Ett inte helt otrevligt byte. Har inte träffat mostrar och släktingar på evigheter, så det var gött. Roligast var när bobben pekar på mig och säger: Tanten också.

=)

Imorse bytte jag sömn och lugn mot fet lastbil utanför fönstret som ska lasta av takpannor i en evighet. Klockan 06!. Det borde vara förbjudet. Jag ska skicka en räkning, en saftig räkning, på en timmes morgonsömn så fort jag har kommit på vem som ska betala...

Idag är det sex månader och därmed världens bästa tisdag. Underbart.

Ikväll spelar Sverige i EM och chefen går idag omkring i blågul tröja med sitt efternamn på ryggen. Hon är cool.

=)

Malinbild

Kategori: Diverse

Tack Malin för lånet av bilden här till höger.
Sommarhäng på Annas balkong is the shit!

Match

Kategori: Diverse

Solen skiner. Himlen är klarblå. Vi ska spela match. Jag kommer avlida. Klockan 14.00 ska vi vara laddade och redo att ta oss an Ramdala. Jag vet ju hur varmt det var igår vid tvåtiden. Jag tror det var då vi tog svalkande dopp nummer två.

Nej men så jag går väl och dricker lite nu då. Puh.
Heja Heja IF Trion.

Flasksnurrsfest

Kategori: Diverse

Har jag berättat om kvällen då vi spelade Buzz och Galenpanna och lekte Ryska Posten och Snurra Flaskan?

Det var förra helgen och det var så hysteriskt jäkla roligt.
En bild säger ju mer än tusen ord sägs det och ja, i det här fallet stämmer det. Frågor man kan ställa sig när man tittar på bilderna är:

- Varför har Johan Annas kjol och linne på sig?
- Varför äter Fabbe jordnötter som varit i Dennis kalsonger?
- Varför har Björn en stor svart mustasch?
- Varför är min BH på Johans huvud?

Många frågor och svaret är detsamma. Flaskans lag gäller.

=)

Just det, om man inte vill vara med på bild så säger man till så plockar jag bort.

Dödstrött

Kategori: Diverse

Om jag var sömnig igår så är jag dödstrött idag.
Ännu en natt utan ordentlig sömn.

Halv två var både jag och darling vakna. Han åt lite glass och somnade sedan inom fem minuter. Jag låg vaken, bytte till soffan, bytte tillbaka till sängen, lyssnade på fågelsången och fick lite lagom panik för att jag var så trött. Jag misstänker att jag sovit ungefär fyra timmar inatt. Om jag blundar nu finns det risk att jag somnar, så jag spärrar upp ögonen allt vad jag kan.

Varför ska det vara så jäkla svårt att somna?

Sömn

Kategori: Diverse

Varför ska det vara så jäkla svårt att somna nuförtiden. Är trött som ett hvete innan jag går och lägger mig, men så fort huvudet nuddar kudden blir jag piggast igen.

Efter att ha vridit mig ungefär 800 varv i natt slutade det med att jag gick upp och slumrade lite på soffan istället. Så alla som tror att jag är trött som en gnu idag räcker upp en hand!

Majdopp

Kategori: Diverse

Har ju glömt det viktigaste.
Jag tog årets första dopp i maj. Att det var den sista maj behöver vi ju kanske inte prata så högt om. Att bada i maj låter ju så väldigt mycket häftigare än att ta första doppet i juni...

=)

Lunchshopping

Kategori: Diverse

En trevlig del i att jobba i stan är att man på lunchen kan ägna sig åt mer saker än själva ätandet.
Så idag shoppade jag en gulgulgul bikini som kommer att ge mig en very nice bränna hoppas jag.


Om sisådär tre veckor infaller det stora S:et och då ska ovan avbildade bikini användas flitigt i hela två veckor. Just ur semesterdagssynpunkt så är det ju en liten miss att börja på nytt jobb i maj. Dagarna blir liksom inte så många. Men det är väl just den enda missen med jobb-bytet som jag kan komma på också...

=)

Flaskan

Kategori: Diverse

Vilken underbar helg!
Det känns på de röda axlarna att det varit fint väder. Inledde lördagen med lite oseriös träning. Åkte vidare till Långö efter det och stekte ett par timmar. Grill och öl och rosé på kvällen. Och de roligaste lekarna någonsin.

Vi började med att leka Ryska posten. Lite halvklurigt eftersom ingen riktigt kom ihåg reglerna. Efter ett par famntag gick vi vidare till att leka snurra flaskan. Vilken succé. Det slutade med att en av grabbarna hade fransosmustasch, en annan kille satt i Annas kjol och linne och rosa smink i hela ansiktet. Junisen hade LBJ i pannan. Jordnötter hamnade innanför kalsonger och åts därifrån. Ja, det spårade helt enkelt ur precis lagom mycket.

Hela söndagen spenderades på långö beach. Riktigt gött. Somliga är nu rödare än andra. Darlings rygg har samma färg som tomtens luva och min vänstra axel är inte helt nöjd med sin nya färg...

Kortvecka nu. Det är göttans!

=)