mellan vakna & somna

Blommigt

Kategori: Diverse

"Jag tyckte du behövde lite färg i renoveringsvardagen", sa världens finaste sambo i fredags. Och så fick jag en fantastiskt fin bukett blommor. Han kan han, min kärlek.

:)

Kök

Kategori: Diverse

Igår hände det. Köksskåpen kom på plats i köket!
Fantastiskt bra med snickarvänner som kan hjälpa till med kökeri i världens snedaste hus. Bra blir det! På kvällskvisten baxade vi alla vitvaror nästan på plats också. Vilken känsla. Nu saknas mest bara lite el och vatten. Detaljer. :) Och ett högskåp och en bänkskiva.

Det har aldrig varit så nära som nu! :)

Uppförsbacke och motvind

Kategori: Diverse

Man kanske skulle skriva en bok.
Kanske skulle den kunna få titeln "Varje dag är ett äventyr - att föreningsarbeta i uppförsbacke och motvind".

Jag har snart material till en bok, ja kanske till och med till en hel serie. Har under mina år aldrig anat att föreningsarbetet skulle kunna vara så här rafflande. Men envishet och ålder är visst en kombination som kan skapa oanade högar av frustration...

Badrum

Kategori: Diverse

Hej och hå.
Nu är badrummet klart. Eller ja. Klart och klart. Vi är i nästa fas skulle man kunna säga. Jaga rätt på rörmokaren och köpa alla prylar man inte trodde var så dyra (duschblandare, tvättställsblandare, toalettstol...).

Men det är klart ett stort steg i rätt riktning.
Och himla fint blir det!

Undrens tid...

Kategori: Diverse

...är sannerligen inte förbi.
Idag har överraskningarna fullkomligt rasslat in.

1. Mattläggaren är helt klar i badrummet. Svärfar rapporterar att jobbet är bra utfört, men att vi nog har lite olika smak när det gäller mattans utseende. Hoppas att det verkligen är så att vi har olika smak... körigt annars.

2. Bingolotto ringde. Vann ju 5000 kronor Hus, Hem och Trädgård på en lott i början av 2011. Lotten försvann i en flytt, men eftersom vinsten var så pass stor så skulle det ändå gå att få ut den. Nu, nästan 1 ½ år sedan ringde de och ville göra rätt för sig. Så 5000 pix att handla för på Claes Ohlssons. Rätt okej överraskning en måndag i april.

:)

Kök och badrum

Kategori: Diverse

I helgen har det hänt en hel del på husrenoveringsfronten. Bara att få se en våtrumsmatta på plats i badrummet i fredags var ju något av ett hallelujamoment. Svärfar har gjort en hjälteinsats med pärlsponten i taket och igår fick vi förstärkning av min mamma och pappa och fick både köksskåp ihopsatta och golv i köket. Och det blir så himla bra!! När allt är klart så ska jag visa före och efter bilder på alla rum. Det är lite skillnad om man säger så...


Badrumsgolv! Yej!


Kökstak! Woho!


Köksgolv! Yeah!

:)

Renoveringsnytt

Kategori: Diverse

Jodå, det händer saker mest hela tiden i vår renovering. Vi har just nu en liten lågaktivitetssäsong själva, men hantverkarna och svärfar håller bygget igång.

Igår köptes golvet som ska ligga i köket.  Blev ett ljust laminatgolv som vi tror kommer bli riktigt bra ihop med ljust tak, vit köksinredning och ljusgråa väggar. Svärfar började sätta upp pärlsponten i taket igår och det kommer bli tokbra! Ungefär ljusår i skillnad mot hur det såg ut innan.

Och idag, idag har det hänt stora grejer. Mattläggaren har varit på plats och lagt matta på golvet i badrummet. Hurra hurra, snart har vi förhoppningsvis en toalett!! Enligt svärfar som sett mattan på plats blir det riktigt bra! Det också. :)

Ja, det rullar på! Himla skönt.
I helgen ska taket sättas klart, kanske kommer även lite slät väv på plats i köket, kanske lite golv också och jag har siktet inställt på att slipa toalettdörr.

Men jag har också tänkt hinna med lite föreningsfix (föreningslivet är helt klart mer spännande än man tror), äta på restaurang med vänner och ha det bra.

Fin helg på er! :)

Nytt

Kategori: Diverse

När klockan börjar ta egna initiativ. När det inte går att skriva sms utan våld mot skärmen. Ja, då känns det som att det är dags. På lunchen införskaffades en ny, stoooor, mobil.

Tack Samsung.
Välkommen Sony!:)

Något krassligt

Kategori: Diverse

Det är något krassligt i min kropp som liksom verkar försöka ta sig ut. Skulle målat takpanel igår, men det fanns ingen energi. Noll ork verkligen. Orkade inte ens sitta upp i soffan. Frös och var varm på samma gång. Ont lite överallt.

Idag är jag mest trött. Hängig.
Känns som jag skulle kunna sova i ett halvt liv. Minst.

Det kan ju, eventuellt, vara de senaste månadernas hushets som börjar komma ifatt nu. Det vore ju inte helt osannolikt. Men jag hoppas det är en vanlig vårförkylning som tar sitt pick och pack och drar väldigt snart.

:)

En mening med allt

Kategori: Diverse

Det skulle kunna kännas som att det inte går så där jättebra med badrumsdelen. Men jag väljer att se det som att det finns en mening med allt.

Våtrumsmattan som vi hade bestämt oss för hade säkert sett jättemärklig ut så det är ju säkerligen meningen bakom att den inte finns att beställa förrän maj...

Nu ska vi bara hitta en annan som både finns och är fin.

:)

Bakslaget krymper

Kategori: Diverse

Ja man kan ju säga att gårdagens bakslag med tre månaders torktid på det himla golvet har krympt lite nu när vi fått veta att vi faktiskt kan ställa dit tvättmaskinen ändå, måla väggarna och fixa alltihop. Utom golvet då. Men det känns helt klart mer överkomligt än att ha rummet helt tomt i väntan på golvet.

Och det som känns nästan mest imponerande är den resa vi själva gör med den här renoveringen. Hade detta bakslaget kommit i början så hade vi förmodligen brutit ihop en smula. Nu blev det mer en axelryckning och tänk, det var ju faktiskt inte värt mer än en axelryckning heller.

:)

3 månader

Kategori: Diverse

Dagens spännande nyhet:
Det tar tre månader innan mattläggaren kan lägga matta i groventrén!

Himla fint.
Det är ju visst så att det där golvet som vi fått hjälp med att gjuta behöver tre månader på sig att bli så torrt att det går att limma fast golvet...

Det är ju ändå tur att det inte är samma visa i badrummet, så vi i alla fall kan få det klart.

Känns lite trist att vi inte tagit reda på det där med tre MÅNADERS torktid. Man kan ju också önska att den som gjorde golvet kanske skulle kunnat vara lite tydlig med det.

Men det är inget att gräva ner sig över. Vi har ju lite annat att pyssla med medan vi väntar...

:)

Renovering och mys

Kategori: Diverse

Ååå jag vill bara att det ska vara helg igen så vi kan få pyssla och fixa i vårt hus. Följande har hänt i renoveringsdjungeln (och i livet i övrigt) i helgen.

Sambon åkte iväg till brodern i Skåne på svensexa och jag åkte med svärfar till bygghandeln på andra sidan skogen för att köpa väldigt långa grejer. Pärlspont till kökstaket och golvlister till sovrummet inhandlades tillsammans med ett par gipsskivor.

Jag har även premiärsovit ensam i det lilla huset. Det gällde ju att välja film för kvällen med omsorg. Romantisk komedi - ja. Thriller och deckare - nej.

Och igår tog sambon tag i den mystiska lilla balkongen/platån vid trappan. Den är nu ett minne blott och oj vad ljust och trevligt det blev. Under tiden passade jag på att åka till mysiga café Sött&Salt i Kristianopel med Mallanbrallan och Tuvan. Som vanligt gick vi loss lite med alla idéer och planer som susar runt i våra huvuden. Någon gång kommer drömmarna förverkligas, så är det bara.

Svärfar har även jobbat vidare med köket i helgen. Så nu är det färdiggipsat och det är dags för nästa steg - tak. Hurra vad det tar sig. Denna veckan hoppas vi innerligt på att golvläggarens tumme fortfarande är loss så det kan bli matta i badrummet.

Köket i bilder så:


Och så den lilla förvandlingen i trappan:

Före


Och efter:


Mattläggarens tumme

Kategori: Diverse

Idag har mattläggaren äntligen fått loss sin tumme och ska nu börja arbetet med vårt badrum! Det är väldigt mycket ÄNTLIGEN eftersom badrummet just nu är nyckeln för att vi ska kunna flytta in i vårt hus på riktigt. Och eftersom just den här hantverkaren har visat sig vara stereotypen av en hantverkare när det kommer till att få fart på det som ska göras så är jag väldigt glad att det är på gång nu.

För övrigt måste jag tillägga att våra övriga hantverkare som hjälpt oss verkligen har bevisat motsatsen till den där stereotypa bilden. Snabbt jobb, i tid och bra. Det är faktiskt allt jag begär. :)

Så jag kan varmt rekommendera både AC EL, Bergdala VVS och Jotac Bygg!

Första!

Kategori: DiverseNu har vi sovit första natten i huset! En fantastisk känsla (trots att jag hade väldigt svårt att somna och dessutom fick studsa ut på vår naturtoalett mitt i natten). Sängen är helt underbart skön och så det kompakta mörkret och tystnaden och fågelkvittret på morgonen. Underbart helt enkelt!

Långledighet

Kategori: Diverse

Påskhelgen och ledigheten har rasslat förbi ett ett rasande tempo. Vi har jobbat en del i huset, men faktiskt också tagit det lite lugnt. Och vi insåg också, då när vi tog det lugnt och slappnade av, hur trötta vi egentligen är. Tupplur är fint. :)

Idag är det måndag, fast tisdag. Elektrikerna är på plats i huset och fixar en hel massa och mattläggaren har fått en blåslampa där bak. Ikväll kan det nog bli montering av säng och om elektrikerna hinner med att koppla in elementet så kan det bli första natten i huset!

I fredags hann vi med en hel massa i huset. Vi satte slät väv i groventrén......och svärfar reglade klart i köket!

Sen susade vi till Sölvan för lite påskmys. Bland annat med den här snygga påskgubben......och den här söta påskharen. :)


I lördags blev det iskall arbetsdag på idrottsplatsen. Jag höll mig inomhus mest hela tiden, men tappra medlemmar räfsade loss ute på planen.

På kvällen var det dags för 30-årsmiddag för finaste Mallanbrallan. Delar av den lediga skärtorsdagen hade ju ägnats åt favoritsysselsättningen bakning och i lördags fick vi så smaka på mästerverket.

 

I söndags blev det en lugn dag. Viktiga detaljer som TV och bredband installerades och sattes på plats.


Och igår blev det ett ryck med spånet igen. Denna gång för att se till så att spottarna i badrummet inte möter spånet mellan badrummets tak och vindens golv. Sjukt mycket spån i det här huset alltså!


Ja jösses vad man hinner med på en påskhelg alltså. Och då har jag ändå inte berättat om födelsedagskalas för syster, shopping, grill med fina vännerna i byn och sånt där himla mysigt.

Man borde helt klart vara långledig oftare. :)

Det tar sig

Kategori: Diverse

Ja så smått växer faktiskt insidan av vårt hus fram.
Det tar sig, helt enkelt.

Sovrummet ser till exempel ut såhär just nu

Den vita väggen ska målas en gång till idag. Golvet är skurat, skurat och skurat och får överleva utan slipning. Lite lister och lite el också så är saken biff. Fast sängen får nog högst troligt flytta in innan listerna, vi vill ju så gärna sova i vårt hus!

I förrgår genomfördes även en mindre räddningsaktion. Räddning av toalettdörr för att slippa specialbeställa en ny dörr i omöjliga mått. Toalettdörren fick flytta in igen och igår tyckte jag det var dags att kika lite på den. Dörren hade nämligen en extra skiva på sig. Och en extra skiva skulle ju kunna innebära att en fin spegeldörr gömde sig där bakom.Tada! En fin gammal spegeldörr. Hurra tänkte jag. Men...


...fin spegeldörrstesen stämde bara till hälften. Övre halvan av dörren fanns inte riktigt där man skulle kunna förvänta sig att övre halvan av en dörr borde vara. Och just när det är en toalettdörr så känns ju detta lite väl luftigt...

:)

Flyttat

Kategori: Diverse


Sådär ja. Då var vi skogsbor och har pendlat in till jobbet vår första måndagsmorgon. Fint det.
Helgen har gått i ett rasande tempo, så piggheten är ungefär 2% just nu.

I fredags hämtades sängen av dess nya ägare, jag tog mig själv i kragen och flyttstädade sovrummet inklusive fönsterputsning till tonerna av grannens grillkväll. När mamman och pappan installerat sig på hotellet studsade vi iväg till pizzamiddag och i väntan på den after workande sambon blev det sen tv-häng på hotellrummet. Där det är såhär fin utsikt:Lördag morgon inleddes med en rejäl frukost på scandic med föräldrarna, himla bra eftersom jag annonserat att fram till klockan 14 blir det inget annat än full fart. Klockan 14 var det nämligen dags för besiktning och överlämning av lägenhet. Med en timme kvar var mamman rätt så övertygad om att vi aldrig skulle hinna. Men med bästa huggtekniken frostades frysen av i en hast och ungefär samtidigt som hyresvärden kom i trappan dammsög mamma vardagsrumsgolvet. Intensivt till max, men vi hann. Vilken prestation!

Hotellfrukost:Flyttkaos i huset:

Middag på Scandic på lördagskvällen, men det var fyra trötta individer så det blev en tidig kväll. Söndagen innebar brädskruvning och lite allmänt pyssel. Och fika med fina vänner och föräldrarna klämde vi också in.

Jag har inte riktigt landat i att vi faktiskt lämnat lägenheten nu. Men det hänger säkerligen ihop med att vi inte flyttat in oss själva i huset ännu utan camperar hos svärföräldrarna tills badrummet är klart. Det är självklart tur och väldigt bra att vi kan bo hos Morgans föräldrar så länge, men otåligheten börjar göra sig påmind nu och längtan efter att få bo i vårt hus är total.

:)