mellan vakna & somna

Underbara helg

Kategori: Diverse

Vilken häääärlig helg och midsommar jag haft.
Det blev riktigt lyckat med midsommarfirande på IP, trots vissa små tveksamheter innan. Vi dukade långbord ute, bar in borden en gång när det kom en regnskur, grillade och åt och åt och åt. Hade rolig frågesport, åt lite till, satt vid brasan, orkade inte äta jordgubbar, fjöpplade ett litet uns och somnade sedan i domarrummet på vår magnifika madrass.

Vaknade till klarblå himmel och strålande sol på midsommardagen. Åt jordgubbar till efterrätt, spelade den traditionsenliga midsommarpokalen, brände ryggarna, grillade lite, städade lite, hängde en sväng vid en pool, somnade gott i sängen hemma.

Vaknade tidigt av att en sönderbränd rygg ville bli insmord, kunde konstatera att det var ännu en dag med sol sol och sol utanför fönstrena. Den solskygge stannade inne, jag tog årets första heldag och dopp i Alljungen. Invigde grillhinken på kvällskvisten på den mastiga gräsplätten. Kika lite vm och sen så var det måndag. Sista måndagen innan semestern. Det kan nog förmodligen inte vara bättre!

Underbara helg!

:)

Midsommar - redan?

Kategori: Diverse

Tänk att det är midsommar imorgon. Vad hände där liksom? Tiden går fort när man har roligt heter det ju, så jag måste med andra ord har ruskigt kul.

Imorgon blir det lite firande på vårt kära IP. Lite långbord ute, blommor, lekar och fina människor. Jag tror det blir kalasbra. Fint väder är lite nyckelfaktorn, som alltid.

Idag ska stora systerdottern firas. 10 år! Herregud, hon är verkligen stora tjejen nu. Vad hände där? Men  innan jag beger mig västerut ska jag med livet som insats göra ett besök på alkoholaffären och försöka forcera den himla Lövmarknaden. Det kommer bli en intressant eftermiddag...

:)

Semesterlängtan

Kategori: Diverse

Idag var det en helt underbar morgon. Strålande sol, klarblå himmel, knappt ingen vind (stort kryss i taket) och det var en fröjd att cykla till jobbet. I och för sig hade jag ju självklart hellre cyklat till stranden, men eftersom jag precis insåg att det bara är futtiga 6 arbetsdagar kvar till 3 veckors semester så känns det liksom lite mer överkomligt.

Det känns dock heeelt tossigt att det redan är semesterdags. Jag är inte riktigt i fas med det kan jag känna. Men jag har ju hela nästa vecka på mig att komma i fas och ställa in mig på lata dagar vid stranden, kanske någon kall öl på en uteservering, troligtvis någon utflykt och så grill och jordgubbar i stora lass.

Semesterlängtan!
6 arbetsdagar kvar!

:)

Bröllop i stora lass

Kategori: Diverse

Vilken underbar dag! Ungefär 500 bilder och skratt tills det blev kramp i magen. Helt otroligt bra och underbart och fantastskt! Bröllop och dop på ett soligt härligt Öland! Jag tror inte det kan bli bättre. :)

Helgutflykt

Kategori: Diverse

Snoret är kompakt i näsan.
Hostan är ihärdig.
Smak- och luktsinne är som bortblåst.

Men vad gör väl det. En förkylning stoppar inte mig för att åka på en häääärlig utflykt till Öland i helgen. Kommer bli riktigt kul, mysigt och alldeles underbart. Det är jag säker på.

Så nu ska jag och min förkylning cykla hemåt. Mätt på prinsesstårta och smarrig lunch. Det är en fredag helt i min smak det.

:)

Då & Nu

Kategori: Diverse

Satt och blev nostalgisk en stund. Det är lätt hänt.
Allra helst när det finns bilder på fejjan som liksom hjälper till.
Tänker på vännerna hemifrån där kontakten är så sporadisk att det knappt räknas. Tänker att livet går ju vidare - det är klart det gör - med en hejdundrans fart för oss alla. Någon har en bebis i magen, någon har en sambo jag ännu inte träffat, någon har blivit osambo och någon har flyttat fast jag är osäker på vart.

Tänk så det kan bli.
Tänker att det är ofantligt tråkigt med obefintlig kontakt. Men det är nog så det blir när man glider åt olika håll och när man, som jag, dessutom flyttar åt ett annat håll.

Men sen tänker jag också på hur otroligt underbart bra det blev då när jag flyttade åt det där andra hållet. Dåtiden är fin att tänka tillbaka på, fin att sakna litegrann.

Men nutiden är baske mig ruskigt fin den också.

:)

Sommarlista

Kategori: Diverse

1. Ditt favoritställe på sommaren?
I solstolen. I en hängmatta. På en strand. Vid en grill. Kallekrona är ju riktigt härligt på sommaren så här är jag gärna. Likaså är ju Sölvesborg en höjdare och Öland ska vi ju inte heller glömma bort.

2. Hur spenderar du hellst den perfekta sommardagen?
En härlig dag på stranden, varmt och vindstilla, lek och bad. Lite afterbeach med en kall öl på en uteservering innan en smarrig grillkväll på kvällen.

3. Vad lägger du hellst på grillen?
En köttbit och halloumiost är ju aldrig fel. Grillspjut är en höjdare, men egenmarinerad fläskfilé är inte heller fel.

4. Vad har du för planer för årets semester?
Någon slags spontanutflykt lär det bli. Annars är lata dagar i solen mina enda planer. Ja förutom helgen med hela fina trionfamiljen på Öland förstås.

5. Dina bästa sommarfärger?
Blått och vitt kanske.

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
Jordgubbar och grillat. Alltid och i alla former, så där så att man nästan längtar efter makaroner och köttbullar till slut. Hetsa till stranden så fort det är fint väder är väl också lite klassiskt (även om det kanske blåser storm och är 15 grader varmt - är det sol så är det strand).

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
Oj. Härliga långa sommarlov. Härliga långa dagar på den vita sandstranden. Barfotaspring bort till bästisen och lek hela dagen lång.

8. Havet, sjön eller poolen?
Havet. Alltid havet allra helst. 

9. Vad väljer du i glassbaren?
Har alltid så svårt att välja, helst om glassbaren är Glassiären. Kombinationen mjukglass och en smak är ju en favorit, gärna pecannöt.

10. Vart går din drömsemester?
Drömsemestern övrig tid på året är nog just nu Hawaii. Men på sommaren stannar jag helst i Svea, varför lämna det när det är som finast liksom? Men någon speciell plats drömmer jag nog kanske inte om direkt. Skulle möjligen vara Gotland då.

15 dagar kvar

Kategori: Diverse

Vilken härlig helg det blev.
Inledde med toklyckad överraskningsfest för nyblivne polisen i fredags. Han gick omkring och var chockad ett bra tag efter att vi gastat Grattiiiiis!

I lördags var det derbydags, gick väl inte riktigt som vi ville, men det är ju inte alltid som den där fotbollen är rättvis. Det är ju ändå så att det lag som gör flest mål alternativt kommer undan med flest offsidelöpningar som vinner.

Well well, lite rosévin och fotbolls-vm råder ju bot på det mesta så det blev en fin lördag ändå. Avslutade dock dagen med mördarhuvudvärken som var ofin nog att hänga med hela söndagen också.

Kakbak, sömn för att försöka bli av med huvudvärken, lite städ, lite klädrensning inför klädloppisen och så smarrigaste maten på kvällen. Darlingen och jag firade 2,5 års-dagen lite försenat med grillad fläskfilé, bea och potatisskivor. Mumma.

Vaknade med huvudvärk imorse, suprise! Men nu börjar den ge med sig tror jag.
Härliga 15 arbetsdagar kvar till semester, känns helt sjukt!

380

Kategori: Diverse

Gjorde ett rekordsnabbt besök hos tandläkaren igår.
På schemat stod lagning av trasig fyllning och jag hade förberett mig på ett långdraget, smärtsamt och dyrt besök. Så döm om min förvåning när det inte blev något av det.

Hos min tandläkare är vanlig borr helt ute, de gjorde rent med laser och fyllde sedan på med ny fyllning. Allt som allt tog det ungefär 8 minuter. Och inte gjorde det ont heller.

Jag var beredd på en kostnad på 850 kronor, som var sagt som maxbeloppet, tjohejsan vad glad jag blev när jag bara behövde betala 380 kronor.

Det är ju fortfarande en ruskigt bra timlön för tandläkaren, men med tanke på att det nästan är omöjligt att komma från tandläkaren utan att göra av med mindre än 500 så blev jag superglad.

Så nu ska jag bara fundera ut vad jag ska hitta på för alla pengarna jag sparade.

:)

5,21

Kategori: Diverse

Tomatröd fick helt klart en helt ny innebörd efter min löprunda idag. 5,21 km kändes som en mil i 25-gradig värme. Jag klagar alltså inte på värmen, jag älskar den, men det blev väldigt väldigt varmt att motionera. Jag önskade att det funnits en vätskedepå ungefär vid Blå Port. Men icke... :)

Sjukt nöjd att jag kom över 5 km.
Riktigt härligt väder också och det är ju nästan olagligt hur vackert det är i den här staden. 5 km längs vattnet. Kan knappast bli bättre.