mellan vakna & somna

Världens bästa Malin

Kategori: Diverse

Titta här vilken fantastisk onepiece/jumpsuit som Malin sytt till Agnes!!



Jag älskar den! Den är mjuk, varm och gosig. Och otroligt fin!

Tveka inte att göra en beställning om du vill ha ett unikt och tokfint plagg till din bebis!

Nov. 29, 2013

Kategori: Diverse

Idag blev det verkligen en heldaged utflykter. Jag och bönan åkte hemifrån strax efter nio för att vara med på avslutningen av babyrytmiken och de andra grupperna på Mariagården. Blev en riktigt mysig stund och julkänslorna är nära nu! Inte minst för att jag hade en sån här söt tomtenisse med mig idag! <3



Efter det tog mammagänget sig en promenad till vårt lunchhak för att äta lite gott och vänta in babysimmet. Att skutta ner i bassängen var lika härligt som alltid och det är otroligt kul att se hur mycket Agnes gillar det. Dessutom har alla bebisarna utvecklats supermycket sedan de första gångerna när vi knappt vågade doppa tårna på dem.

Efter flera timmar iväg så blev det en härlig kväll på hemmaplan där bönan har röjt runt som en tok. Det är inte många sekunder som hon är på samma ställe nu alltså. Roligast är förstås att krypa dit hon inte får vara, vid sladden till elementet. Och hon är väldigt medveten om att hon inte får vara där, för hon liksom kikar efter mig och skrattar när hon paddlar dit.

Nu har jag nog äntligen fått vår älskade virvelvind att somna och inväntar nu min store älskling som varit på julbord. I helgen blir det full fart med allt från granhuggning, dopdroppehämtning, renovering och adventspynt. :)

Plötsligt händer det

Kategori: Diverse

Blev hyfsat förvånad när jag hittar Agnes i mellanrummet efter att jag varit och fixat med tvätten. Lämnade nämligen henne i vardagsrummet. Så ja, nu börjar det gå undan här för den lilla damen. :)

Igår träffade vi äntligen våra favorittjejer Malin och Tuva. Sjukdomar och späckade scheman har gjort att det gått alldeles för lång tid sen sist! Men nu äntligen blev det både fika och en liten runda på stan! Och så fick Agnes massa fina kläder med sig hem igen. Återkommer med bild på världens finaste jumpsuit som Malin sytt! :)



Igår fick jag faktiskt också lite tid till pyssel. Fyra juliga kuddfodral blev det av en gammal gardin som aldrig används! Riktigt nöjd!



Nehepp, nu är bönan på väg mot golvlampan med snabba paddeltag...

Tvära kast

Kategori: Diverse

Det har varit lite mycket på senaste tiden. Skulle man kunna säga.

I fredags tog vi ett jobbigt men fint farväl av Morgans älskade pappa. Byns lilla kyrka var nästan full och mitt i allt det jobbiga var det otroligt värmande att se.

Under tiden hade bönan världens bästa barnvakt här hemma. Min bästa syster kom hit och hängde med vår dotter. Det gick förstås superbra, men jag trodde aldrig något annat.

I lördags skulle jag sedan försöka ladda om och gå på föreningens årsfest. Inte helt lätt kan jag säga. Men det blev till slut en rolig kväll med god mat, dans och skratt i stora lass.



Före - Under -Efter :)

Jag hade i år ansvaret för bordsdekorationerna, men det blev också lite ljuslyktepyssel till utsidan. Tänk vad man kan uppfinna med lite ståltråd och ett gäng barnmatsburkar.



Och så igår åkte vi på mysigt kalas till systerdottern som fyllt 10! 10 år!! Jösses, jag hänger inte riktigt med. :)

Utflykt

Kategori: Diverse

Igår åkte vi på tågutflykt. Ända till Hjärup åkte vi, till våra fina vänner där. Eller ja, just tågutflykten tog slut i Eslöv igår. Där var det totalt kaos i tågbytet och både bussar och tåg lyste med sin frånvaro. Då var vi extra glada att Ann redan listat ut att det skulle bli kaos och skickat iväg Andreas för att hämta oss. Räddaren i nöden! :)

Väl i Hjärup gick tiden som vanligt alldeles för fort. Vi hann med att gosa med den lille toksöte sonen, äta massa mumsigt och gå på promenad. Och prata och skvallra ikapp och allt sånt också förstås.

Sen vips var det dags för oss att hoppa på tåget igen. Hemresan gick betydligt smidigare, det var mest bara tröttheten som var emot oss. :)







7 månader

Kategori: Diverse

Det är inte riktigt klokt att det redan gått sju månader sen bönan kom. SJU månader liksom. Stor tjej nu. :)



Det är verkligen full fart nu på Agnes. Det ska helst hända något varje vaken stund, och just de vakna stunderna blir bara fler och längre. Vi har fått igång ätandet lite bättre sen vi bytte till Hipps barnmat. Dock är magen fortfarande lite krånglig, så vissa dagar är mat inte så intressant. Men vi kämpar på. :)

Kvällsrutinerna ser nuförtiden ut som så att hon får välling runt sju, går sedan och lägger sig och somnar oftast rätt så snabbt. Sen sover hon fram till strax efter sex för det mesta då hon vill mysa en stund innan vi stiger upp och äter gröt i stora lass.

Hon tar sig runt och framåt och kan även sitta själv korta stunder. Hon tycker om att leka och busa, allra helst tittut och bu. Hon är oftast glad och sprallig, eller skitarg. Inga mellanting här inte. :)

Vår älskade skatt!

Världens bästa pappa

Kategori: Diverse

Häpp, så gick tiden så där fort igen.

Sedan sist har vi bland annat hunnit fira bönans halta pappa på fars dag för första gången. Det blev inget storslaget firande, men en present hade jag i alla lyckats smuggla hem. Världens bästa pappa är han i alla fall.



Vi susade även till Sölvan för att fira min pappa, men även mamma som fyllt år. Mumsig kalkonmiddag och efterrätter i stora lass stod på menyn. :) Sen vips så var det ny vecka igen. Som vanligt inledde vi med babyrytmik och mammalunch igår och idag har vi haft en riktig mys- och busdag hemma. Det behöver man det också ibland. Sägs det. :) Agnes röjer ju järnet nuförtiden och leken går lite vildare till än för några månader sen...



Vi har också övat lite på att sitta. Det är än så länge inte hennes favoritgren. Fast det går ju rätt så bra!



Imorgon fyller den lilla bönan sju månader. Fatta. SJU månader. Det är så galet så jag vet inte var jag ska börja.

Ur led

Kategori: Diverse

Kom hem igår kväll efter en eftermiddag på stan med mammor och barn följt av bankmöte. Planen var att få i den matvägrande dottern lite mat innan välling och natt, men det fick raskt styras om när telefonen ringde. Det är alltid läge att ana ugglor i mossen när den som är och tränar ringer innan träningen är slut... Och mycket riktigt. Morgan hade dragit knät ur led för femte gången. Massa bedövning, knäskål på plats igen och sedan ambulans till akuten.



Där mötte jag och Agnes upp och efter ett par timmar fick vi åka hem igen. Fotboll är kul nästan jämt, fast inte när träningen slutar på akuten..

Utflykt

Kategori: Diverse

Idag tog vi oss en utflykt till Höstmarknaden i Sölvesborg. Och eftersom stora bilen fortfarande befann sig hos verkstaden så fick det bli en tågutflykt. Något som verkade falla den lilla bönbebisen i smaken.



Vi hann också med en lunch med hela min familj, fantastiskt mysigt! Och när marknaden var avklarad traskade vi hem till bönans mormor och morfar där det blev bus och mys i stora lass.



När vi skulle ta oss hem igen var tåget förstås försenat. Men lite drygt en halvtimme senare än planerat kom vi i alla fall iväg. Man kan säga att det var en trött Agnes som smaskade i sig vällingen när vi kom hem och sen somnade som en sten. :)


Fix

Kategori: Diverse

En lugn och skön helg blev det här i skogen. Igår besökte vi minnesgudstjänsten i kyrkan och förundrades lite över siffran 13 som verkar ha blivit någon slags följeslagare. Jag tycker faktiskt det är väldigt rogivande att sitta en stund i kyrkan och låta tankarna vandra fritt. Det verkade vår bönbebis också tycka för hon somnade och sov i nästan en timme trots orgelmusik, körsång och knarrande präst.

Idag har vi hunnit städa lite efter det strömlösa kaoset som blev inne i huset. Morgan har även målat taket i bönans rum och satt upp en tavellist där vi placerat det finaste vi har.



Vi har även hängt en stund i mataffären eftersom kylskåpet ekade toktomt efter strömavbrottet. Men det hade ju alla fall något gott med sig, kylskåpet blev ordentligt städat och torkat. :) Under handlingen konstaterade vi (igen) att vår lilla dotter inte är helt nöjd med att åka liggvagn när hon är vaken. Hon vill ju vara med och kunna titta sig omkring, så ikväll gjorde jag om vrålåket till en sittvagn. Den ska provas imorgon när vi ska träffa bebiskompisarna och fina mammorna.



I stormens öga

Kategori: Diverse

I måndags stormade Simone genom våra skogar, fällde elva stora granar över vår väg och gjorde oss strömlösa. Ikväll vid halv åtta, alltså typ 98 timmar senare, fick vi äntligen ström igen!!



Men med allt som vi just nu går igenom, så har det ändå varit ganska skönt att sitta i stilla lugn om kvällarna och prata, minnas och filosofera.

Fast visst, att kunna laga mat utan att behöva göra eld i spisen. Kunna diska. Kunna gå på toaletten. Kunna ha mat i kylskåpet. Det är ju faktiskt värt en hel del och tända ljus och stänga av tvn går ju utmärkt ändå.