mellan vakna & somna

Vingligt

Kategori: Diverse

Idag var det dags för babysim igen och nu var hon lite mer inne i det igen så det var inte lika läskigt att dyka och hoppa från kanten. :) Det gick riktigt bra idag, fram tills vi var lite oense om avstigningen från min rygg... Tokledsen bönbebis en liten stund, men det gick över med lite sång och gung.

Annars handlar mycket just nu om att resa sig upp mot allt möjligt och gärna även ge sin mamma hjärtsnörp genom att släppa taget. Puh! Minst en ordentlig krasch om dagen blir det just nu. Men det brukar bara behövas en kram, sen är det full fart igen. :) Hon rör sig också i sidled längs med soffan eller soffbordet. Vår stora lilla krabba!



Snökaos

Kategori: Diverse

Hej och hå. Nu kan man verkligen säga att det är vinter. Snön har bara vräkt ner här och idag fick vi äntligen tag på Allan i dalen så att vi kunde få vår väg plogad. Började bli lite på gränsen att vi tog oss fram. :)

Igår trotsade jag och Hannah snökaoset och tog oss till en rolig, svettig träning i Rödeby. Känns riktigt skönt att ha kommit igång med i alla fall två träningar i veckan. Det blev lite träningskänsla idag också när jag knuffade och släpade vagnen genom ett snötäckt Karlskrona.

Men en mysig dag har vi haft, trots yrvädret ute. Vi höll oss inne i värmen, fikade och mös. Fina mammor och våra älskade tjejer! Är det något jag kommer sakna när jag börjar jobba så är det just dessa härliga fikaträffar!

Jag och Agnes har också hunnit med att fynda en vinterjacka och en overall av en tjej som svarade på min efterlysning på facebook. Halleluja för fina begagnade saker!



Busbebis

Kategori: Diverse

Det finns så otroligt mycket bus i min lilla böna just nu. Inte minst när hon får syn på en liten katt. Igår tyckte jag riktigt synd om Morris som låg och sov helt fredligt när den lilla ligisten plötsligt kikade förbi..



Jag märker också stor skillnad på Agnes som verkar ha kommit förbi den senaste separationsfasen och nu kan tänka sig att leka några varv på golvet på egen hand igen! Guld värt för mamman som gärna gosar och så, men ibland är det ju smidigt att inte ha en liten apa på sig. :) Hon sover också riktigt gott nu igen. Även om hon för det mesta sover bra så har hon haft en lite mer orolig period ett tag.

I övrigt så rullar livet på här och jag njuter allt vad jag kan av mina sista föräldralediga veckor!

På ovanvåningen rullar renoveringen på i full fart och nu byggs det upp igen efter all rivning. Väldigt spännande att se det nya växa fram!

Snö!

Kategori: Diverse

Snön och vintern är här och idag susade jag och bönan därför iväg och köpte en liten fin pulka till henne!

Vi tog oss en liten tur på gräsmattan direkt när vi kom hem och jag tror nog att lillfisen tyckte det var ganska spännande. Men hon tittar väldigt förundrat på allt det vita runt omkring henne. :)



Tillbaka

Kategori: Diverse

Efter en djävulsk magsjuka börjar vi nu komma tillbaka till verkligheten igen. Det började i söndags och igår var första dagen vi fick behålla maten vi lyckades pilla i oss. Även Agnes fick sig en släng av sjukan, inte kul. Hon har ändå varit hyfsat som vanligt förutom att hon inte velat äta.

Fy och blä.
Men nu verkar det vara över här i alla fall.

Idag har Agnes haft en riktig stådag. Det enda som gjort henne nöjd har varit att stå vid soffbordet och trampa runt lite. Lilla gullungen. :) Även Agnes börjar nog bli rätt så trött på att vara hemma, det är ju inte riktigt vad hon är van vid. Så imorgon får vi nog allt ta oss en liten utflykt!







Nio månader

Kategori: Diverse

Tänk, nu har hon varit lika länge utanför magen som i magen. Eller egentligen har hon ju varit utanför magen lite längre eftersom det blev ankomst lite tidigare än beräknat. :-)

Just vid den här tiden för nio månader sen var vi inne på den absoluta slutspurten. Och jag må vara knäpp, men förlossningen var en så cool upplevelse att jag riktigt ser fram emot att få göra det igen. Nån gång. :-)

Hur som helst. Bönan är alltså nio månader nu! Hon reser sig upp mot soffan och mot oss och om man håller henne i händerna. Hon har övergett sin ålteknik och istället börjat krypa "riktigt". Hon pratar massa mer, en hel del mamma och pappa och babba och dadda och tatta blir det om dagarna.

Agnes är fortfarande väldigt nyfiken och är som mest nöjd när hon får vara med i centrum. Hon kryper gärna på upptäcktsfärd och är en riktig klätterapa. Hon sover nu i sitt eget rum och oftast hela nätter utan problem. Ibland vaknar hon tiiiidigt på morgonen, men somnar då gärna om en stund hos mamma och pappa. Det verkar som att hon gillar djur, kisarna här hemma blir hon alltid glad av och både farmors vovve och mormor och morfars hund är superspännande.

Det är en riktig mysbebis vi har, som gärna ligger hos sin mamma och vilar på dagen. Älskade böna, nio månader!!



Sen sist

Kategori: Diverse

Vardagen är ju lite här igen, även om min vardag just nu och i några veckor till är tillräckligt flexibel för att inte kännas speciellt vardaglig.

På hemmaplan har vi börjat renovera ovanvåningen. Totalt kaos råder, men det kommer bli sååå bra! Så jag försöker stå ut med att snubbla över en miljon pryttlar som nu flyttat ner till nedervåningen. :)

I tisdags blev det i alla fall lite härligt mys på leklandet med syster och barn. Bönan stormtrivdes i bollhavet! :) I onsdags tog vi oss en fixartur på stan och igår blev det en regnig promenad på dagen och ett svettigt träningspass på kvällen! Hurtigt! Det vägde jag upp med att vila träningsvärken på café idag med mammagänget!

I övrigt så har lilla dottern flyttat till eget rum och verkar gå med på det nya upplägget. Rummet sitter liksom ihop med vårt sovrum så jag kan fortfarande se henne från sängen om dörren är öppen. Fast lite konstigt känns det allt att inte ha henne på armlängds avstånd längre. Men det var dags och desto mysigare är det ju att hämta henne på morgonen och gosa lite extra.

Agnes har tagit ett litet skutt i utvecklingskurvan. Hon försöker resa sig överallt, inklusive i matstolen och vagnen, Och hon har även börjat säga mammamammamamma och pappapappapappa oftare. Tokigt vad tiden går, på måndag blir hon nio månader!!







Nattsömn

Kategori: Diverse

Vi har ju börjat det här året med en snorig bebis och därmed minst sagt lite svajig nattsömn... Två nätter har har halvsuttit med bönan på mig för att hon skulle komma till ro. Kroppen är något skev nu. :) Men så plötsligt igår så blev snorisen mycket bättre och inatt har hon sovit riktigt gott, i sin egen säng. Känner mig väldigt utvilad faktiskt! Tänk vad mycket nattsömn gör!



Och så var det långhelg igen och det är ju helt fantastiskt trevligt!

Stående

Kategori: Diverse

Den 2 januari är verkligen en dag att minnas lite extra. Idag hände det nämligen. Agnes ställde sig upp själv för första gången. Hon har kommit till knästående innan, men idag tog hon sig hela vägen upp på fötter med soffan som stöd. Och såg väääldigt nöjd ut efteråt. :)
 
Min stora lilla älskade bönbebis!

Fortsättning

Kategori: Diverse

Nu så. Äntligen sammanfaller tid och ork och nu kommer resten av tillbakablicken på 2013. :)
 
JUNI

I juni fick vi en mer nöjd, glad och vaken bebis när amningen slopats och flaskmatningen tagit över. Jag försökte få bönans leende att fastna på bild, hon upptäckte tjusningen med babygymmet och så blev det förstås en hel del fotbollstittande. 
 
Vi hann också med lite roliga jobbaktiviteter, njuta i solen och äta alla frukostar på altanen. En massa fikor med fina vänner, hänga lite på bvc och så den stora skräcken - en orm under altanen. 
 
En systerdotter blev tonåring, bönan åkte båt för första gången, jag provade på livet som tvåbarnsmamma en kort stund och så jobbade vi på att flytta Agnes långa sovpass till lite senare på kvällen så att det istället blev på natten. Framåt slutet av månaden så lyckades vi faktiskt och lillfisen började i princip sova hela nätter.
 
Vi hann också med att mysa med systern i Brunnsparken och åka på långutflykt till fina vänner i Malmö. Vi firade en härlig midsommar och avslutade månaden med Trionläger, som sig bör.
 
         
 
JULI
 
Och så kom då en efterlängtad semester- och sommarmånad. Det blev killebommarknad, fotavtryck, bästa sommarfesten och riktigt härlig sommarvärme. Inte så härligt om man är bebis kanske, så rätt mycket tid spenderades inomhus trots det fina vädret.
 
Agnes fyllde tre månader och fick en spruta i varje ben. Och den 14 juli ställde vi till med dop för den söta lilla dottern. Efter de tårtförberedelserna så är det ytterst tveksamt om jag någonsin ger mig på prinsesstårtor igen. :)
 
Och så fick Morgan semester och det "firade" vi med att få bilen bärgad då den klappade ihop totalt här hemma på skogsvägen. Annars njöt vi mest av sommaren vid sjöar eller hemma i trädgården. Lite renovering i form av färdigställande med lister och trösklar hann Morgan också med. Vi gick på grisfest i byn, hängde med föräldragruppsgänget, hittade ett bisamhälle i skorstenen och turistade lite i vår egen stad.
 
  
   
  
 
AUGUSTI

Augusti bjöd på ännu fler härliga sommardagar som spenderades vid fina sjöar. Vi slog också till på en roadtrip till Hässleholm och en till Sölvesborg och Älmhult. Var på grillkväll hos vänner, besökte stans skärgårdsfest, köpte nya soffor och övade på att rulla från mage till rygg. 
 
Bönan lämnades hos farmor och farfar i några timmar och vi slog till på middag och bio en kväll under Morgans sista semestervecka. Agnes fyllde fyra månader, busade med sina bebiskompisar och så var det premiär för babysimmet i slutet av månaden. Augusti bjöd också på skojig brännbollsfest och en hel del fotbollstittande.
 
           
 
SEPTEMBER

Så var det dags att komma tillbaka i vardagen igen efter härliga lediga sommarveckor. Det var också nu vi började få riktiga matkamper med bönan som plötsligt vägrade äta sin ersättning. Puh. Jag fick små bryt över att jag tappat bort mig själv någonstans längs vägen, men jag har tack och lov världens bästa man i mitt liv som gav mig tid för mig själv och sig själv tid med dottern.
 
Vi styrde även kosan till Agnes kusiner i Hässleholm, bönan rullade runt från rygg till mage och så fyllde det lilla livet fem månader. Vi fyllde dagarna med alla möjliga aktiviteter tillsammans med bebisvännerna och så kom min farbror med sambo på besök till skogen. I september fick också världens bästa Ann och Andreas träffa sitt lilla pyre när lille Vidar äntligen kom till världen.
 
       
 
OKTOBER

Varannan dag höst, varannan dag riktiga sommarkänslor. Ungefär så kan första delen av oktober sammanfattas. Vi fortsatte med härliga måndagar med både babyrytmik och mammalunch. Vi gick på loppis, firade kanelbullens dag och gladdes åt att byn blev en bebis större när lille Victor föddes. Agnes fyllde ett halvår och började mer och mer äta andra saker än ersättning - hej vilken vetenskap.
 
Vi ordnade som vanligt rosa fest i oktober, denna gången med temat återhämtning för trötta mammor. Lika lyckat som alltid. :) Jag och Morgan firade tre år tillsammans, vi började planera för renovering av ovanvåningen och så en stormig kväll i slutet av oktober hände det som fortfarande känns otroligt overkligt. Morgans pappa lämnade livet här hos oss, alldeles för tidigt och inget blir riktigt detsamma igen.
 
      
 
NOVEMBER

Stormen Simone i slutet av oktober fällde elva stora granar över vår väg och det strömlösa livet höll i sig i 98 timmar, ända in i november. Men i det strömlösa livet kunde vi också tända ljus, prata i massor, gråta och minnas en saknad familjemedlem. 
 
Första onsdagen i november tog jag och bönbebisen tåget till Sölvan och gick på marknad. Vi fick också ta oss en tur till akuten några dagar senare när Morgan drog sitt knä åt pipsvängen för femte gången. Vi firade mammas födelsedag och fars dag och det blev full fart på lilla bönan som började ta sig framåt allt snabbare. I mitten av månaden tog vi tåget söderut för att äntligen träffa lille Vidar och hans fina föräldrar. 
 
Innan månaden var slut hann vi fira en liten Julia som blivit stor, gå på en otroligt fin men jobbig begravning, och sedan börja förbereda hemmet för julen. Det var också avslutning på babyrytmiken och jag och Malin lyckades äntligen få ihop liven och träffas.
 
          
 
DECEMBER

Årets sista månad. Som vanligt full av julmys i stora lass. Som jag älskar denna månad! 
Förutom alla julförberedelser firade vi förstås även Morgans födelsedag. I snöstorm. Med jordgubbstårta. :) Ännu en storm kom till oss och gjorde oss strömlösa. Vi åt julbord med fina vänner, jag började träna så smått och Agnes fyllde åtta månader på självaste luciadagen. 
 
Vi gjorde de sista gångerna på babysimmet, tog undervattensbilder och sen vips så var det jul. Granen hämtades, tomtarna plockades fram, julgodis bakades och paket öppnades. En riktigt härlig jul blev det, trots allt.
 
           
 
Ännu ett år alltså. Tiden har gått alldeles för fort som alltid. Nu ska jag verkligen njuta av mina sista två föräldralediga månader, sen är det dags för en ny fas i livet. Spännande!
 
God fortsättning på det nya året!