mellan vakna & somna

Sorg

Kategori: Diverse

Så ofattbart. Så overkligt.
I måndags lämnade Morgans pappa livet här hos oss på jorden. Det stora fina hjärtat var för svagt och orkade inte mer. Även fast han varit sjuk en längre tid så kom det som en chock. I söndags när vi träffades verkade han så glad och faktiskt pigg. Han hade gjort kroppkakor för första gången och busade för fullt med bönan.

Så plötsligt tar ett liv bara slut. Alldeles för tidigt.

Du fattas oss! <3

Renovering

Kategori: Diverse

Den senaste veckan har tyvärr innehållit en hel del ryggont. Ingen höjdare alls! Fick i alla fall tid hos min ryggkvinna i torsdags och man kan ju säga att hon förstod att jag hade ont. Återbesök nu på torsdag och då kan hon förhoppningsvis rätta till ryggen lite mer.

Men vi har också hunnit med att fira tre år tillsammans. Tänk att det redan gått tre år sedan den där promenaden i regnkläder. :)

Treårsdagen firades med byggmöte med våra snickare som i januari börjar bygga om vår ovanvåning. Ska bli sååå kul! Och förhoppningsvis blir det precis så bra som det ser ut i mitt huvud! Redan i helgen tog vi dock tag i lite annan renovering. Nu är det dags för lilla bönan att få ett eget rum och tills ovanvåningen är klar (och tills hon kan bemästra den tokiga trappan) så ska hon flytta in i minirummet bredvid vårt. Har googlat ihjäl mig på inspirationsbilder för barnrum i helgen och det ska bli riktigt kul att pyssla med detta! Att ta tag i den här renoveringen innebar också att två garderober skulle flyttas ut. Lite för stora för rummet och lite för ont i ryggen hos mig, men det gick! :)

Helgen har också innehållit en promenad med en gammal klasskompis till Morgan i vackra Karlskrona och en mumsig mysig kväll med våra fina vänner här i skogen.



Och så avslutade vi helgen med kroppkakor hos svärföräldrarna. Typ bra helg ja! :)

Sådär kul dag

Kategori: Diverse

Inte alla dagar kan vara toppendagar och just den här dagen kommer inte gå till historien omsluten av rosa fluff direkt.

Igår gav min rygg upp totalt. Lite oklart exakt varför, men det är väl de gamla vanliga ryggproblemen toppat med bebisbärande. Så det blev en natt med ganska dålig sömn eftersom det var precis omöjligt att röra sig och ligga still också för den delen... :)

Så jag var trött och hade ont idag. Agnes var grinig och matvägrade. Ingen jättebra kombination. Puh! En flaska ersättning ville hon i alla fall ha, både till frukost, lunch och mellis. Och då får hon förstås det. Vi försöker gå framåt i hennes takt, men det är lite svårt att hänga med i svängarna. För ett litet tag sen bara gillade hon det mesta vi la på skeden. Det har ju svängt lite kan man säga. :) Provade burkmaten från Hipp ikväll och den verkade ändå falla henne liiite bättre i smaken.

Varje dag är sannerligen ett äventyr! Imorgon hoppas jag på lite mindre ryggont och lite mer skratt från bönbebisen! :)

Rosa lugn och magont

Kategori: Diverse

I helgen var det dags för årets Rosa fest. Årets tema var återhämtning för trötta mammor, så det var faktiskt mest mys, prat och ätande det handlade om. Perfekt och nog ganska precis det vi behövde.

Under tiden som jag roade mig med energipåfyllande aktiviteter så hängde bönbebisen med sin pappa. Oj vad jag hade agnesabstinens framåt kvällen. :)

Söndagen handlade mycket om magont hos den lilla dottern. Inte jätteoväntat med tanke på att vi trappat upp mängden vanlig mat. Men så jobbigt det var att se henne kämpa för att få ut det som ville ut, och inte lyckas. Lite katrinplommonpuré gjorde dock susen och nu verkar det vara fart på magen igen.

Just när det kommer till maten så kämpar vi på. Frukt, gröt och välling är mums. Varm mat är lite mindre mums än så länge. Små små steg. :)

Idag har vi hunnit med babyrytmik och lunch med tjejerna innan vi brummade hem och gosade ner oss under filten en stund. Precis vad som behövs en sån här dag när regnet liksom inte verkar ha något slut.



Mycket på gång

Kategori: Diverse

Det händer mycket i bönbebisens liv just nu. Häromdagen övade hon friskt på sin krypteknik och man kan väl säga att det gick oroväckande bra. :) Jag gick ju när jag var sju månader, men jag önskar faktiskt att Agnes väntar lite längre med just den aktiviteten.



Vi har också börjat med mer mat istället för ersättning om dagarna. Hon får fortfarande tillägg efter varje mål, men den börjar bli ganska ointressant. Till frukost äter hon gröt, det är mums. Framåt elva är det dags för lunch och hittills kör vi på olika sorters burkmat. Det är dock inte lika populärt. Men hon vänjer sig nog! :) På eftermiddagen, vid tre, får hon lite mellis. Igår blev det banan och lite tillägg. Bananfika var verkligen en hit. Sen får hon något att mumsa på samtidigt som vi äter middag och sen håller vi på och introducerar välling innan natten.



Det är mycket att tänka på nu, från att bara behövt mäta pulver i en flaska. Men visst är det spännande också! Och kul när hon äter och mumsar på något hon gillar. :)

Snabba ryck

Kategori: Diverse

Det är så overkligt att ett halvår redan passerat sen vår lilla bönbebis föddes. Ett halvår liksom, det är ju en evighet. :)

Men så mycket som har hänt i utvecklingen hos Agnes på de här sex månaderna! Från att ha varit ett stillsamt litet knyte till att nu vara en sprallig tjej som aldrig vill vara still. Hon rullar friskt från både rygg och mage och tar sig fram över golvet med hjälp av just rull och en mycket spännande ålteknik. :)

Hon tycker om att provsmaka mat och från och med denna veckan kör vi på med lite större portioner. Tillägget får bli just ett tillägg istället för att vara huvuddelen av måltiden. Mycket spännande.

Att busa med pappa är en annan favorit och att titta på katterna är alltid spännande. Morris är lite av en barnvakt, för han kommer alltid skuttande när bönan är ledsen och när hon får syn på honom så blir hon lugn. Perfekt!

Men även sim och rytmik med kompisarna är uppskattat och att fika med tjejligan har även det blivit kul (en himla tur). :) Att rulla runt på golvet tycker hon är härligt, men även att ligga och mysa hos mamma när det är dags för vila. Hon sover fortfarande hela nätter, även om det ibland är lite mer oroligt, oftast från strax efter 20 på kvällen till 07 på morgonen.

Igår var vi på sexmånaderskontroll och allt såg fint ut. Hon följer sina kurvor fint och är nu 65,5 cm lång och väger 6760 gram.

Vår stora lilla tjej!



Grattis Agnes!

Kategori: Diverse

6 månader idag! Hurra!!



Välkommen till världen!

Kategori: Diverse

Igår kom han så äntligen. Den otroligt efterlängtade lillebroren, sonen, barnbarnet och Agnes blivande kompis! Välkommen byns nye lille dräng. :)

Lite spännande är det att det i början av året föddes mest tjejer i bekantskapskretsen, men nu har det blivit fem små gossar i rad.

Det är så fantastiskt med alla små nya liv så jag blir alldeles prillig. :)

Förflyttning

Kategori: Diverse

Ännu en intensiv fotbollshelg har passerat där vi hunnit med två matcher och en lagfest. Det ska bli ganska skönt när den här fotbollssäsongen är över faktiskt. Jag längtar lite efter lediga myshelger på hemmaplan. Men det är ju alldeles runt knuten och nu njuter vi av den sista spänningen.

Agnes hänger förstås med både på matcher och fester. Och verkar minst sagt rätt så nöjd med det. :)



I fredags myste vi i simhallen som vanligt. Övade på dyk och lite nya flytvarianter. Efteråt firade vi kanelbullens dag, så det var helt klart en extra mysig fredag.



Den lilla bönbebisen ligger inte längre där man lagt henne. Med en avancerad rullteknik tar hon sig fram och hamnar för det mesta lite halvt under diverse möbler. Även om hon blir lite lagom frustrerad just då så gör hon om samma sak igen en liten stund senare. Learning by doing har vi inte riktigt börjat med än. ;)



Idag inhandlades en ny spännande grunka till barnet som aldrig vill sitta still. Det är en Hop n pop som ser ut lite som en gåstol fast utan hjul. Ett fin fint loppisfynd som gick hem hos det lilla barnet. :)



Kyliga höstdagar

Kategori: Diverse

Just nu kastas man lite mellan riktigt kyliga höstdagar till väldigt skön värme i solen - lite sådär så att svetten lackar. Hyfsat svårt att klä på sig och sin bebis såna här dagar.

I lördags hann jag och bönan först med en tur på en barnmarknad i stan tillsammans med Malin och Tuva. Gjorde några små köp, men hade trott att jag skulle fynda ännu mer. Fast jag hade visst blivit lite kräsen. :) Köper ju hellre kläder som ser nya ut på Tradera för en tia än köper urtvättade plagg för 40 kr. Inte så klurigt.

Efter marknad och fika hann vi hem en sväng innan det bar av till Ramdala och fotboll. En lite onödigt spännande match var det inledningsvis, men sen gick det som det skulle och mitt favoritlag kammade hem tre nya poäng! Bönbebisen hejade och sov en stund och invigde sin lite tjockare overall.



I söndags blev det också fotboll. Men då höll vi istället på att svettas ihjäl ute på Hasslö. Då var det dags för byns lag att spela och även här blev resultatet rätt och riktigt. Härliga tider.



Och så blev det ännu en ny vecka i föräldraledighetens tjänst. Veckan inleddes som vanligt med rolig babyrytmik. Och när man ändå är ute och far så kan man ju passa på att hitta på lite mer. Så även denna måndag blev det långlunch med härliga mammor följt av en liten promenad. Bra måndag.

Nu tisdag och Agnes har precis deppat ihop i gymmet eftersom hon rullat över på mage och inte kan ta sig tillbaka till rygg... En klassiker. :)