mellan vakna & somna

Längta till en söndag

Kategori: Diverse

På söndag blir det byggmöte i nya lägenheten.
Byggmöte kanske inte är helt rätt benämning, men det känns lite piffigare än gå-igenom-vad-som-ska-göras-möte.

Jag längtar.
LÄNGTAR!
Till en söndag. Jösses.

:)

Bäst

Kategori: Diverse

Har haft en sjukt härlig helg. Men jag vill inte att den ska ta slut. Jag vill ha mer helg!
Slog till på fika x 2 och shopping med bästa Mallanbrallan igår. Hämtade en lite småtrött man vid färjan, hyrde film och kunde konstatera hur mycket mysigare det är att sova två jämfört med ensam.

Idag blev det långbrunch där vi sällskapade med Buskabodianerna. Lite kik på önskebilar, mat och handboll på Stars och så lite träning på gymmet på toppen.

Och nu snyftas det för fullt i soffan till reprisen av Sofias änglar. Mannen är alltså den som står för snyftande, helt klart den mest blödiga i familjen. Lovely.

Som sagt. Sjukt bra helg.

:)

Rensa och sakna

Kategori: Diverse

Har rensat lite lådor såhär på fredagskvällskvisten. Känns på något vis bra att det inte kommer finnas utrymme för ohämmat, och smått ohälsosamt, sparande av diverse pryttlar, lappar och konstiga saker.

Dagens bästa fynd var helt klart en födelsedagspeng, flera år gammal, i ett kuvert från farmor och farfar. Som också gav mig en liten ledsam stund av saknad av farfar.

Nej, mindre sparande av onödiga pryttlar, mer ordning och självklart ännu mer kärlek ska det bli på Pukesgatan. Det har sagts förr, men tål att sägas igen, jag är så fantastiskt lycklig. Och tänk, det får man vara.

:)


Tondövt

Kategori: Diverse

Nej det blidde ingen final för de blågula handbollsfigurerna. Tusan.
Jag har stora frosserifredagen på egen hand. Har skjutsat mannen till polenfärjan och kan nu njuta (?) av underhållning från den gitarrövande, tillika troligtvis tondöve, grannen resten av kvällen. Hurra.

:)

Vårlängtan

Kategori: Diverse

Längtar så otroligt efter vår, sol och värme så det fick bli lite omdesign av bloggen idag.
Och så har jag lagt till en del nya favoriter i min länklista.

Roligast av allt känns att systrarna från söder har börjat blogga, inspiration it is:
Do you fancy this

Inspiration

Kategori: Diverse

Hittade ett tyg på Åhléns på lunchen som kvalade in som kandidat till köksgardin (en vanlig enkel kappa) i nya lägenheten. Vi samlar inspiration till allt möjligt nu och jag dokumenterar friskt med telefonen. I den finns allt från bilder på tyg och kuddar till skoställ, hatthyllor och matbord. Känns som en klockren taktik.

Såhär ser tyget ut: (ska bara sälja in det till mannen också...)

Klappat och klart

Kategori: Diverse

Fix och färdigt.
Klappat och klart.

Lägenheten är uthyrd från och med 1 mars.
Lovely klirr i kassan.
Nu längtar jag nästan bara lite ihjäl mig till "byggmötet" nästa vecka. Känns ju som att det var en evighet sen vi var i lägenheten och de där iphonebilderna börjar nästan kännas utslitna.

:)

Hyresvärdigt

Kategori: Diverse

Längtar en massa till 1 mars. Inte minst för att få möjlighet att kanske kommunicera lite på enkelt vis med en hyresvärd.

Min nuvarande hyresvärd är nog historiens mest förvirrade, minst engagerade och mest svårkontaktad. Man kan utan problem ägna en hel dag åt att telefontrakassera utan att få napp. Men så idag ringde han fel och ringde till mig istället för den som ska ta över min lägenhet. Prisa felringningarna. Nu kunde jag ju få svar på mina frågor och visst är det så att de som ska ta över lägenheten vill göra det redan i mars. Hurra och klirr i kassan.

Fast det allra roligaste var ju att han trodde ett ganska bra tag att han pratade med Johan, som är den som ska ta över lägenheten. Hallå, hur manlig röst har jag egentligen?

:)

Låga nivåer

Kategori: Diverse

Energinivå - låg
Tålamodsnivå - extremt låg
Positivitetsnivå - låg

Brukar vara den som försöker sprida energi och positivitet. Men nu har liksom mina depåer tagit slut. Hade varit fint om någon annan ryckte in istället då. Men icke. Blir så härligt trevlig stämning istället...

:)

Fint

Kategori: Diverse

Fint om farfar i tidningen:

När din steg har tystnat
finns ändå ekot kvar.
När dina ögon slocknat
vi alla minnen har.
Vi spar dem i våra hjärtan
tar fram dem då och då.
Så kommer du för alltid
att vara här ändå.


Så är det.
Var jobbigare än väntat i kyrkan idag. Det blev liksom så väldigt uppenbart varför hela familjen satt där på gudstjänst. Det är ju inte riktigt vad vi gör om söndagarna annars. Nåja. Det var bara att låta ett par tårar falla, krama älsklingens hand lite extra och klämma i ordentligt i nästa psalm.

Saknad

Kategori: Diverse

I natt somnade min fina farfar in och slipper lida mer.
En tung dag.

Men det är så här jag minns honom. Glad, lite busig och så härlig som bara farfar kunde vara.



Så oändligt saknad.

Mums

Kategori: Diverse

Soffan

Kategori: Diverse

På fredag.
På fredag.
På fredag.
På fredag.
På fredag.

Ska jag visa soffan för en intresserad tjej.

Heja!

:)

Kontrakt

Kategori: Diverse

På torsdag.
På torsdag.
På torsdag.
På torsdag.
På torsdag.
På torsdag.

Ska vi skriva kontrakt.
Woho.

Pukesgatan. Här kommer vi.

:)

Positivitet

Kategori: Diverse

Denna dag.
Inte historiens bästa direkt.
Men som kollegan sa, det är tur att det bara är måndag, för nu kan det ju bara bli bättre...

Jag har för tillfället många tankar som snurrar, mycket känslor och tydligen går det mesta av energin åt till detta. Det finns väldigt lite energi kvar till att till exempel prata vänligt med någon som är riktigt otrevlig. Obra eftersom jag egentligen jobbar efter principen att otrevlighet ska med extrem trevlighet bemötas.

En annan dag blir det ett nytt försök.
Ska bara samla kraft, ta ett djupt andetag och försöka hitta sjukt bra argument för att kunna komma vidare med en fantastiskt onödig och utdragen process.

Heja.

Utflykt

Kategori: Diverse

Vaknade imorse, tittade ut och såg stooora vita flingor singla ner.
Så jag gick och la mig igen och meddelade att jag inte tänkte stiga upp förrän det slutat snöa. Och en stund senare hade det i alla fall minskat ordentligt och det såg lite mer hoppfullt ut för vår planerade utflykt.

Så Lilla Blå styrdes till Kalmar för en möbelinspirationsrunda. EM, Rum Interiör och Ikea blev det och vi hittade en massa fint som sparas ner till inspirationsmappen. Blev lite kläder också och ännu en gång en önskan om att Karlskronas affärsutbud skulle kunna få genomgå samma utveckling som Kalmars.

På Ikea slog något slags rekord när vi gick ut därifrån och hade handlat för mastiga 229 kronor. Jösses. Kunde också konstatera att vi kan tjäna 2000 på att köpa bord + 6 stolar på EM istället för på Ikea. Lite lätt förvånande.

Lutar åt det här från EM:


Eller det här alternativet från Ikea, ungefär 2000 kronor dyrare:


Ååå, jag vill flytta nuuuu. Är ju så väldigt roligt att planera och möblera och ordna något tillsammans. Jag och mitt hjärta.

Lovely.

:)

Tankar

Kategori: Diverse

Susar ett par tankar genom huvudet nuförtiden.
Bara dagar kvar, säger farfars läkare.
Tungt.

Tudelat också på något vis. För samtidigt som jag vill att han ska finnas jämt och vara samma fina farfar som alltid, så vill jag ju att han ska slippa lida nu när det inte verkar finnas någon återvändo.

Tungt var ordet.

En soffa

Kategori: Diverse

Min soffa står fortfarande stabilt på sin plats i vardagsrummet. Samtidigt som soffa nummer två står i sina delar i...vardagsrummet. Väldigt spännande möblering med andra ord.

Så ja, det skadar väl inte att använda alla kanaler som finns.
Jag har en soffa till salu. För bövelen. :)

Innan mars ska den helst vara såld och hämtad och alltihopa. För då, ja DÅ ska vi äntligen flytta!
Heja!

Lika som bär?

Kategori: Diverse

Pappa för några år sedan och jag alldeles nyss med hjärtats brillor.
Lika?
:)

Oseriöst

Kategori: Diverse

Verkar tusan ta mig vara min tur att träffa på jordens alla oseriösa blocketmänniskor den här gången. Ingen sofförsäljning idag. Heller.

Nya försök och livet med två soffor i vardagsrummet går vidare. Woho.

Farmor och farfar

Kategori: Diverse

Dagen innan julafton fick farfar läggas in på sjukhuset.
För att göra en lång historia något kortare så har hans cancer spridit sig till levern, en lunga har kollapsat och det ser väl inte jätteljust ut för världens finaste farfar. Jag och systern hälsade på på nyårsafton. En liten fin farfar låg i sängen med en andning som närmast påminner om ett dunderastmaanfall. Konstant.

Lilla farmor har varit hemma hela tiden. Hennes krasslighet gör att hon inte får gå ut när det är kallt, så hon har inte kunnat hälsa på farfaren på de här två veckorna. Men igår fick hon också åka in. Så nu ligger de på samma avdelning och hade ätit middag ihop idag. Fint ändå trots allt det jobbiga.

Så ikväll, som så många andra gånger den här senaste tiden, är tankarna hos mina fina, gamla, farföräldrar. Jag önskar bara att de slipper lida. "Det här är inte att leva" hade farfar sagt. Min farfar som varit så väldigt levande tills bara för ett litet tag sedan...

Livet är tufft. Speciellt när det närmar sig slutet.

Det går bra nu

Kategori: Diverse

Prisa gudarna, eller i alla fall Blocketguden.
På fredag kommer en soffspekulant på besök och om han gillar soffan tar han den med sig direkt. Hurra hurra. Två soffor i vardagsrummet skulle kunna vara praktiskt. Men så är inte fallet här, det är mest bara trångt och snubbelriskigt. Så att förhoppningsvis bli av med en av dem snart känns riktigt gutt.

Och imorgon kommer en lägenhetsspekulant och tittar på min lägenhet. Jag har varnat för flyttkaos, men de ville gärna komma och titta i alla fall. Så ikväll har vi försökt göra det bästa av kaoset och städat järnet det som går. Man borde ha visningar oftare, det blir ju så väldigt rent då... :)

Det går bra nu!
Bättre och bättre för varje dag.
Och varje dag är en dag närmare Pukesgatan 9.
Hej på den!

:)

Det nya året

Kategori: Diverse

Jag har ju helt missat att berätta om det fantastiskt trevliga nyårsfirandet. Så kan det gå när flyttlassen duggar tätt.

Åkte västerut för att fira in det nya året med 8 helt nya bekantskaper och mitt hjärta förstås. Galet mycket och gooood mat blev det. Massor av roliga lekar och en hel del skratt. Pussade in det nya året, var lite rädd för ungdomsgänget med inte full koll på sina raketer, skålade i skumpa och fortsatte festligheterna framåt fyra-snåret.

Sov in 2011 med en brun vovve i knävecken, åt smarriga rester, promenerade med hunden på ishala gator och susade sedan hem till öst och flyttkartongerna.

     

En fantastiskt fin nyårshelg blev det.
Nu längtar jag mest bara framåt mot hyreskontrakt, sofförsäljning och flytt.
Heja.

:)

Produktiva söndagen

Kategori: Diverse

Vilken helt tossig söndag.
Produktiv är bara förnamnet.

Fyllde skåpbil med skräp och susade till Bubbetorp. Tömde och brummade hemåt för att bära ut en soffa genom fönstret, köra hem den till mig och bära upp den till fjärde våningen. Matpaus innan det var dags för den härliga inventeringen. 677 klädvårdsrullar, 299 diskborstar och 178 gurkburkar. Bland annat. Vidare hem till den tömda lilla lägenheten för att städa lite i ett skåp och bakom en spis.

Nu har vi äntligen landat hemma hos mig. Kaoset är totalt. Två soffor i vardagsrummet har ju lite den effekten, men min är nog förhoppningsvis såld så snart kan det bli lite lite mindre kaosartat. Dessutom så är det ju värt lite kaos ALLA dagar i veckan eftersom bästaste sambolivet väntar i mars. Jihaaa.

:)