mellan vakna & somna

Sommarkänslor

Kategori: Diverse

Det har varit gott om åååå-ande om helgens härliga väder. Och sommarkänslor har det inte heller varit någon brist på direkt. Så härligt att känna sol mot nosen och bli lite för varm i vinterjacka.

I lördags stod arbetsdag på IP på schemat för mig och bönis. Vår idrottsplats piffades på alla möjliga vis inför seriestarten. Bönan sov efter en stund gott i sin vagn och fortsatte med det så länge att jag både hann städa en kiosk och äta en grillad korv. Fint!



Igår blev det utelunch och sedan kalas för stor liten åttaåring och systeryster. Åt så många goda kakor så att det nästan inte fick plats någon middag när vi kom hem. :)







Och igår ställdes ju klockorna om också. Vilket jäkla hittepå! Agnes var inte alls sugen på sömn där på kvällskvisten. Att hon sovit en stund i bilen på väg hem från kalaset och att det fortfarande var ljust ute kan ju ha gjort sitt till... Men till slut så! Och idag på morgonen var inte ens katterna uppstigna när jag gick upp, möjligen nåt som kan vara positivt med klockvridandet. :)

Supersäkert - ish

Kategori: Diverse

Igår efter träning för mamman och ovanligt stökig nattning för pappan och bönis så tog vi tag i del två av tapetseringen på ovanvåningen. Denna delen innebar ju lite pulshöjande höjdaktiviteter också... Morgan hade snickrat ihop en supersäker platå som han precis fick plats med stegen på. 5 meter för huvudet ner till golvet ungefär. Jag höll andan och koncentrerade mig på att inte klantknuffa på stegen. Puh. Alla överlevde och tapeten är nu på plats! Eftersom väggen den sitter på liksom fortsätter ner till nedervåningen så hade vi bestämt oss för att då får tapeten också gå hela vägen ner. Det pusslet hittade Morgan energi till igår också och jag fick mig en fin fin överraskning när jag vaknade i morse. :) Det blir verkligen superbra!



Som om detta inte vore nog. Idag har min fantastiske sambo målat klart och tapetserat fondvägg även i Agnes blivande sovrum. En rosa prickig tapet blir det där till lilla bönis och resultatet blev verkligen kanon!



Nästa steg är nu att måla det andra sovrummet, sen lägga golv och få sista elen fixad, lister och fönstersmygar. Det har aldrig varit så nära klart som nu! :)

Det tar sig

Kategori: Diverse

Igår började vi tapetsera fondväggen i det blivande allrummet på ovanvåningen. Det blir förbaskat fint om jag får säga det själv. :) Men helt enkelt är det ju inte att tapetsera med mönsterpassning (som nog är liiite sned) och tre meter upp till nock. När vi kom fram till trapphålet tog vi paus, det behövs någon form av anordning för att minska risken att tapetseraren slår ihjäl sig.
 
 

Måndag

Kategori: Diverse

Ny vecka, nya möjligheter. Eller nåt. :) Hade gääärna varit hemma med familjen, men när jag väl är på plats vid skrivbordet så är det helt okej det också.

I helgen har jag passat på att mysa massor med min böna samtidigt som Morgan kämpat på med vävtapetsering på ovanvåningen. Igår slog lillan till på långsovning i vagnen så då kunde vi båda fixa lite en trappa upp. Färgburken öppnades och snart är det färdigmålat och dags för fondtapeter. Härligt!

Vi har också hunnit med en härlig grillkväll hemma hos våra fina vänner, titta på lite film och sälja en stol för en överraskande slant. Bra helg helt enkelt! :)

Dessutom har den där nya tanden äntligen fastnat på bild!



Och vi har läst favoritboken om chokladälvorna typ hundra gånger. :)



Dessutom, med en sån här utsikt på väg till jobbet på måndagsmorgonen kan ju inte veckan bli annat än bra! Heja landsbygden! ;)



Igenom

Kategori: Diverse

Äntligen!! Efter elva evigheter och lika mycket gnäll är nu äntligen en av framtänderna i överkäken igenom. Vasst som tusan är det och nu sticker man inte in fingret i munnen på den lilla bönan ostraffat. :) Försökte få den nya skönheten att fastna på bild igår, men det var ju förstås heeeelt omöjligt!



Har förresten köpt en så fin kjol till Agnes. Bästa mallanbrallan har sytt och vår lilla böna kommer ju vara coolast i världen med denna på!!



Återkommer med bild från verkligheten med kjolen på. :)

Och idag är det ju faktiskt en stor dag! Min lille fine systerson fyller 8 idag! Det är ju inte riktigt klokt så stor han är nu! Grattis finaste Filip!!

En trappa upp

Kategori: Diverse

Vi har ju gjort om en del på vår ovanvåning. Haha, liten nätt underdrift känner jag. Vi har, med hjälp av duktiga snickare, blåst ut hela ovanvåningen och gjort nytt! Det är nu öppet upp till nock, golvet är rakt och stabilt, fyra nya fönster finns på plats, all el är ny, panel är uppsatt i taket och nu börjar det bli dags för oss att ta över efter snickarna. Tapeter och golv, lister och annat småfix. Men redan nu kan man ju lugnt känna att det syns att det hänt grejer! Och vi är så otroligt nöjda!
 
En lång bildkavalkad kommer här.
 
Före:
 
 
 
 
Under:
 
 
 

Och nu:
 
 
Tjohooo! :) Snart har vi liksom ett ganska mycket större hus. Och ganska mycket mindre pryttlar och pinaler på nedanvåningen som ska bo där uppe. Hurra!
 

Världens värsta sjuka

Kategori: Diverse

I torsdags slog den till. Igen. Lika oväntat och överraskande som alltid. Magsjukan. Lagom till jag skulle packa ihop på jobbet och bege mig hemåt så meddelande Morgan att han börjat känna sig hängig som tusan och illamående. Och när jag kom hem satt både han och Agnes på golvet i duschen efter att Agnes kaskadkräkts och Morgan var rätt så grön i ansiktet.
 
Båda två trillade alltså dit samtidigt. Jag pysslade om och buffrade med mycket dricka eftersom jag kände på mig att den där sjukan skulle nå mig också. Och mycket riktigt. På natten tog den mig. Fruktansvärt intensiv sjuka, men kort som tur väl var. Efter att själva magsjukedelen lagt sig så skulle visst förkylningen ut också, så då tog jag en runda feber också.
 
Agnes var som tur väl var ändå den som klarade sig lindrigast undan. Även om det var något lite påfrestande för två sjuka föräldrar att ha en pigg liten unge. Men som tur väl var så har vi ju världens bästa lilla bönbebis som kan roa sig ganska bra på egen hand i små stunder. :)
 
Nu är vi friska och på benen, men orken är ju inte riktigt på topp än.
Och jag hoppas nu verkligen att vi har haft vår beskärda del av magsjuka för ett långt tag framöver. Fy bubblan!

11 månader

Kategori: Diverse

Håll i hatten! 11 månader blir den här lilla busbönan idag. Det är ju inte riktigt klokt att hon faktiskt blir ett helt år om en månad!
Det är verkligen en busig liten tjej vi har. Just nu testar hon alla möjliga gränser för att se vad det egentligen är hon får eller inte får göra. Och om det är något hon inte får, men väldigt gärna vill, så kan det bli ett lagom dramatiskt sammanbrott. :) Kan inte alls förstå varifrån hon fått detta humör...
 
Hon har ju ställt sig upp vid möbler sedan början av året, men några försök att stå utan att hålla sig har det inte blivit än. Men hon har avancerat till att stå och hålla sig med bara en hand och igår gick hon även baklänges med soffan och bordet som stöd. Annars är hon nog faktiskt en liten fegis som tycker det är liiite för läskigt att inte kunna hålla i sig. Än så länge.
 
I snart två veckor nu så har hon ju varit hemma med pappa istället och det funkar förstås kanon. Jag trodde ju aldrig något annat. De busar, myser och är ute en hel del. Men det blir även lite sång- och fikastunder även för dem. :)
 
Med sömnen går det fortfarande bra. Även om det just nu, med våra mått mätt, är lite ovanligt trassligt när det lilla livet är förkyld. Hon får oftast sin välling runt klockan 19, somnar oftast en stund senare och sover sen (oftast) fram till 06-07 någon gång. Vi känner oss väldigt lyckligt lottade.
 
Med maten är det som vanligt lite kamp ibland, men jag har ändå känslan av att det går lite bättre. Eller så känns det bara så eftersom jag inte håller på och trugar med maten flera gånger om dagen längre. På kvällarna får hon nu samma mat som oss, som hon äter själv med fingrarna, och om det inte pillas in så mycket mat där kompletterar vi med lite burkmat. Annars är det som vanligt välling, lite smörgås medan vi äter frukost (det avundsjuka barnet accepterar inte att vara utan mat om alla andra äter ;)), gröt, lunch, frukt och yoghurt, middag och välling igen. Är riktigt nöjd med rutinerna och den senaste vägningen visade ju att även bönan är nöjd med upplägget. :)
 
Och så en liten bildkavalkad såhär på 11-månadersdagen:
 
 
 
 
 

Familjen paljett och vårkänslor

Kategori: Diverse

Igår slog vårkänslorna till ordentligt, ja idag också för den delen! Vilket väder!! Agnes premiärlekte i bästa grannarnas lekstuga igår och stortrivdes verkligen med det.



På eftermiddagen bar det av till Ramdala för häng med tjejligan och härliga mammor och pappor. Tjejerna busade och lekte, vi åt mumsig mat, kikade på mello och tränade skrattmusklerna en hel del. En superbra eftermiddag och kväll! Temat var glitter och med hjälp av lite paljettyg och textillim så förvandlade jag min familj till fina glittriga mellosar. Riktigt nöjd med pysslet faktiskt. Och att limma istället för att sy var ju lite av ett genidrag. :)



Idag har jag myst i stora lass med min bebis på förmiddagen och sen tog vi oss en liten tapetletarutflykt. Inget napp på tapetfronten idag, men en tallrik med sugkopp till Agnes fick följa med hem. Det lilla livet tycker nämligen det är himla spännande att äta själv, så det har hon fått prova lite med organiserat och kontrollerat idag!



Nytt vrålåk

Kategori: Diverse

Igår slog vi till på ett nytt vrålåk till bönbebisen. Eller ja, inte nytt nytt men nytt för oss. Vårt emmaljungaskepp har många fördelar, men att smidigt ta den in och ut ur bilen är inte en av dem...

Så nu blev det en fräsig babytravel istället. Tre stora hjul, bra liggläge och lång sufflett! Dessutom ingick en åkpåse och regnskydd också. Den är i riktigt fint skick, en 2012a, och jag tror vi kommer bli nöjda!

Bild från säljaren:



Rapporter från hemmafronten

Kategori: Diverse

Att få små bildrapporter från hemmaplan under dagarna när man jobbar år väldigt kul. Och nödvändigt för att stilla längtan något. :)

Snart har vi ju haft ombytta roller i en vecka och det verkar helt klart som att Team Daddy har det lika mysigt som vi haft det.





2331

Kategori: Diverse

Då är den nya vardagen igång och det känns faktiskt helt okej. Även om jag gäääärna hade myst med bönan hela dagarna så är det på något vis ändå lite skönt att vara på jobbet där jag är någon annan än "bara" mamma. Mamma är jag ju ändå förstås, men ja... Det är kul att få komma hem och vara efterlängtad om jag säger så då. :)

För pappan går det också fin fint på hemmaplan. Lite nervigt såhär de första dagarna innan de hittat sina rutiner, men jag är inte det minsta tveksam till att han fixar det alldeles galant!

På jobbet håller jag på och skolar in mig själv lite. Läser ikapp dokument, friskar upp fingerminnet som tydligen glömt alla kortkommandon och så där. Lite lagom tempo har jag gett mig själv de här första dagarna. Och när jag väl tagit mig igenom första dagens mejlskörd (och konstaterat att jag behövde läsa typ fem av dem) så var det liksom bara att köra på. :)



Sista kvällen

Kategori: Diverse

Jag har nog inte förstått det riktigt. Inte insett att imorgon ska jag sätta mig i bilen och åka till jobbet. Inte vara med min lilla böna. Det låter ju helt galet. ;) Men så är det och det ska faktiskt ändå bli lite härligt och spännande att få komma iväg och vara bara Sara.

Efter ungefär en veckas tid med gnäll i stooora lass hos lilla fröken Andersson verkar det nu ha vänt en smula. Åtminstone har vi idag skymtat vår solstråle ett flertal gånger. Om de där tänderna bara kan komma fram nu så vore vi ytterst tacksamma. När Agnes är på bra humör så här så är det extra kul att studera henne. Det är full fart hela tiden och hon kryper gärna in på sitt rum själv och sitter där och pysslar med sina saker en stund. Sötnos! Idag har hon övat mycket på ljudet Mmm, med Mamma som följd. Sen tidigare säger hon ju pappa och mamma och vet vem som är vem av oss. Men idag utökade hon repertoaren och sa även Tatt när Morris gick förbi. Hon har nog provat ordet innan, men nu var det ingen tvekan om att det var rätt betydelse också!

Oj vad jag kommer sakna henne hela långa dagarna!

Och oj så mysigt hon ska få ha det med sin pappa!



The final

Kategori: Diverse

Hela familjen har varit lediga tillsammans i två extra dagar denna veckan. Himla mysigt! Dock blev det en tur till bvc i torsdags då bönbebisen vaknade med skumma prickar på kroppen. Prickarna var av okänd sort, men ofarliga visade det sig. Skönt! När vi ändå var där passade vi på att väga lillfisen och nu hade hon skuttat upp hela 300 gram sedan vägningen för två veckor sen. 8100 gram totalt och nu följer hon sin kurva fint igen. Hurra!

Igår var det dags för babysim för sista gången för mig. Nästa vecka är det ju pappans tur att bada. Efter badet susade vi till tacokväll på bönans blivande förskola. Himla trevligt och full fart på alla barn. Agnes somnade som väntat som en sten i bilen på väg hem efter alla dessa roliga aktiviteter.

Nu ska vi njuta av den här sista helgen i föräldraledigheten och ladda inför verkligheten på måndag! :)