mellan vakna & somna

Guldstjärna

Kategori: Diverse

Dagens mest oväntade samtal:
Läkaren jag träffade på vårdcentralen ringer upp för att kolla hur jag mådde idag.

Största guldstjärnan till honom ja!

Akut, avsked och räka

Kategori: Diverse

Oj vilken helg det blev.
Tillbringade hela fredagen i sjukvården för att försöka få bukt med mina magsmärtor. 2 timmar på vårdcentralen resulterade i att läkaren (en riktigt bra för en gångs skull) skickade mig direkt till akuten. "Gå direkt till akuten, utan att passera gå" sa han på monopolvis.

På akuten fick jag hänga i en vilohytt i sisådär fem timmar. Blev prover i massor och röntgen av hela magifikationen - fick alltså åka in i en sån där tunnel och röntgas. Var lite lätt uttråkad där jag låg och tvingades lyssna till personalens skvaller på andra sidan skynket. Tack syster för att du kom och höll mig sällskap på sluttampen!

Mina fem timmar på akuten resulterade i att jag blev hemskickad utan att egentligen veta mer än att ett prov visade tecken på inflammation. Mycket mystiskt. Om jag kände mig lika dålig var jag välkommen tillbaka för nya prover dagen efter. Men skrämseltaktik verkar funka fint på min kropp, det känns verkligen som att det är på väg åt rätt håll nu. Inte helt bra än, men väldigt mycket bättre.

Åkte västerut i lördags för fotbollstitt och bloggeliblogg. Trots viss drunkningsrisk på grund av skyfallet så blev det vinst och en härlig utflykt. Kom hem, vilade magen, tvingade mig själv till att äta och studsade (stor överdrift, lunkade långsamt är mer sanningsenligt) vidare till Palles avskedsfest. Blev en riktigt RIKTIGT rolig kväll. Dansade mig svettig, drack varannan vatten, fick historiens skrattattack på dansgolvet och hade det helt enkelt hur bra som helst. Tack Palle!

Varannan vatten är ju verkligen guld värt dagen efter. Vaknade helt utan baksmälletendenser. Ja, om man bortser från den helt tossiga tröttheten. Ägnade sedan nästan 6 timmar åt inventering på CityGross. Precis så okul som det låter. Fast den inte helt fräscha räkan jag hittade bland platsglasen var ju lite spännande...

:)

Smärta

Kategori: Diverse

Aj.
Jag har ont. Det gör ont liksom i mellangärdet och bak i ryggen. Är det bra? Tror inte det. Men nu kan jag i varje fall både sitta och gå utan att se ut som Quasimodo och kan till och med prata normalt och inte lika stötvis som imorse.

Ja. Jag har ringt sjukvårdsupplysningen. Svårt att säga vad det är över telefon tydligen. Mycket förvånande. Blev rekommenderad två panodil och se om det blev bättre. Och ja, det blev det ju. Bättre men inte bra. Tänker avvakta lite till och får väl pallra mig till das vårdcentral imorgon om det inte känns bättre. Kul.

För övrigt så har det visat sig vara ruskigt svårt att sluta gråta när man väl börjat. Kollegorna började nästan sympatigråta och cheifen fick komma och krama.

Måndagstrots

Kategori: Diverse

Var på plats på jobbet riktigt tidigt idag. Härligt laddad för en ny vecka. Typ.
Men allt det där rann liksom bort och försvann när det visade sig att vi inte har någon kontakt med någon server = kan inte maila, kan inte öppna några dokument som ligger i den gemensamma mappen (alla dokument gör det), kan inte uppdatera webben... ja ni förstår.

Kan inte göra så mycket alls. Förutom att leta efter papper som kan hoppa in i pärmar, läsa nyheter på övriga webben till förbannelse, prata med kollegorna...

Härliga måndag.

:)

Handflata

Kategori: Diverse

Är det normalt att ha träningsvärk i handflatan?
Känns som att det är tur att det där "nya livet" ligger och lurar runt knuten. Man kan ju inte få träningsvärk i handflatan för bövelen.

:)

Lite nytt

Kategori: Diverse

Ja när jag nu håller på och köper nytt och flyttar runt på hemma plan så tänkte jag att det kunde vara på sin plats med lite nytt här på bloggen också. Vet inte om jag är klar än. Men nu får det vara såhär. Det är alltså texter från bloggen, något från varje år. Lite, nej mycket, att läsa gamla inlägg.

:)

Det som inte dödar...

Kategori: Diverse

Jag börjar så smått hitta tillbaka. Hitta tillbaka till mitt "jag" som jag så helhjärtat kastade in ett "vi". Det är fortfarande lite sisådär med koncentrationen, men det kanske beror på andra saker än ett uppochnervänt liv. Vad vet jag.

Men det känns bättre och bättre. Annorlunda, men bra. Annorlunda, men rätt. Två människor som bevisligen verkar vara på väg åt olika håll får svårt att hålla ihop på samma väg. Rätt logiskt egentligen.

Men allt har förändrats. Ingen tvekan om den saken. Just nu är det nog dock vi två, som faktiskt är de som på riktigt är inblandande i förändringen, som har lättast att förhålla oss till den.

Det blir en intressant höst. På väldigt många olika vis. Det kommer med största sannolikhet att komma dippar, utbrott, ilska, tårar. Om det inte skulle göra det så blir jag uppriktigt förvånad. Men då vet jag att jag har många fantastiska vänner som lyssnar och ställer upp, alldeles oavsett vad som hänt mellan mig och mr x.

Men jag vet också att jag har mig själv. För årtusendets klyscha stämmer faktiskt:
What doesn't kill us, makes us stronger.

Nostalgi

Kategori: Diverse

Hade utrensning modell större igår. En hurts tömdes och fick flytta upp på vinden. Men allt innehåll i den där hurtsen var jag ju tvungen att gå igenom. Och herrejösses vilka fynd. En filofax från 99-00 som mer fungerade som en analog gästbok. Ett baltal. Små brev som jag och tjejerna skrivit under mindre roande lektioner. Skolkataloger. Foton. Årsböcker.

Ja, många saker blev det.
Och som en självklart följd blev ju nattens drömmar heeeelt absurda.
Med andra ord är jag lite trött i ögat idag. Som alltid när drömmarna liksom hänger kvar i huvudet även in i den vakna tiden.

I eftermiddag hämtas i alla fall skrivbordet. Mycket trevligt. Sen ska det möbleras om och fiffas och piffas in das sovrum.

Så alla som vill att den här dagen ska gå fort räcker upp en hand!

:)

Listigt

Kategori: Diverse

Det är en seg måndag.
Hittade en lista hos Petra som jag helt fräckt lånar:

Du heter: Sara Rebecca Marie
Smeknamn: Loppan, Sassa (när jag har intagit min lite clownigare personlighet)

Låt som när du är ledsen sörjer till: Oj, svårt. Lasse W funkar alltid och Kom ihåg mig då i den lugna livevarianten är riktigt bra.

Beroende av: Kramar

Vad tror folk om dig? Svårt att säga. Jag tror nog att många tror att jag alltid är glad. Eller så är det just bara så att det är det jag tror att folk tror... Men kreativ kan det nog finnas ett par stycken som tror och tycker att jag är.
Stämmer det? Alltid glad stämmer förstås inte, men jag är oftast glad. Kreativ stämmer bra.
Vad får du oftast komplimanger för? Att jag är snäll och på senaste tiden även att jag är klok. Jag gillar att vara klok så jag väljer att ta det som en fin komplimang.
Hur imponerar man på dig? Man har mål och planer med sitt liv. Är full av liv och initiativ.
Brukar du skratta för dig själv? Ooo ja.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:  "Ha ha ha"

Var bor du? Karlskrona

Trivs du där? Väldigt bra, det här är hemma!

Hur svarar du i mobilen? Det beror lite på vem det är, men när det är någon jag känner: "Hallå".

Vem ringde du senast? Mig själv, telefoniproblemens mysterium gör att man får ringa till sig själv och kolla läget ibland. Fast den senaste jag pratade med var systeryster.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att hon och de finaste barnen kommer och hälsar på imorgon. Woho!
Antal timmar sömn inatt: Alldeles för få. Det är tydligen svårt att somna på kvällen om man sovit mer än man varit vaken på dagen. Tänka sig. :)

Sov du ensam: Japp, på diagonalen.

Brukar du komma i tid: Ja nästan alltid, tycker inte om att komma försent eftersom jag vet själv hur kul det är att så och vänta...
Hur känner du dig nu: Trött, glad, förväntansfull

Vanligaste färg på dina kläder: Oj vad kallas den...cerise/korall.

Vad tycker du om fötter: Trevliga när de är rena och fina.

Vad saknar du: Godnattpussar

Hade du en bra kväll igår: Film, gotte och soffläge. Men jo, det var en bra söndagskväll.

Favorit dryck på morgonen: Juice
När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt elvasnåret.

Är du blyg? Det varierar lite. Väldigt mycket mindre nu, men i vissa situationer så tittar den gamla blygheten fram.
Sysslar du med någon idrott: Att vara åskådare på fotbollsmatcher borde kunna räknas som en idrott - riktigt jobbigt. Men snart ska det bli träna av, det "nya livet" ligger och lurar runt knuten.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Javisst gör jag det.
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: En klassiker; stå upp och kissa.

Är du nöjd med ditt liv: Det har ju hänt lite i livet på sistone, men ja det kommer bli bra det här också så på det stora hela får man väl säga att jag är nöjd. Herregud, jag har ju världens finaste vänner, mat på bordet, pengar på kontot, tak över huvudet...

Är du bortskämd: Nej, det tycker jag inte.
Vad gör du i morgon: Imorgon är det tisdag så då tänker jag först jobba hela dagen och på eftermiddagskvisten kommer systern och systerbarnen hit och hälsar på. 
Vad är det värsta du vet? Lögner

Har du bra vänner och äkta vänskap? Jag tror att jag eventuellt har de finaste vännerna i hela världen.
Vad är det finaste du fått? Kärlek
En speciell dag du minns: Svårt att bara välja en dag. Men gulddagen i september förra året ligger högt upp på listan.
Du samlar på: Ingenting just nu, men var en riktig samlare när jag var liten.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Ann, Syster och MammaMu
När grät du senast: Förra lördagen, grät en skvätt av ren chock över hur det var att vara ute på transfermarknaden igen.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Resa, shoppa, betala av billån
Vill du gifta dig: Ja det vill jag. Dessutom är det giftasepedemi på jobbet just nu så man kan ju hoppas att det smittar.
Vill du ha barn: Ja, absolut.

Är du musikalisk? Hyfsat i alla fall.

Vad dricker du helst när du är törstig: Juice eller bubbelvatten.

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja, de firar visst 34-årig bröllopsdag i år.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja, det har hänt ett par gånger.

Biter du på naglarna: Bara om det liksom är vasst i något hörn.

I am Janne

Kategori: Diverse

Jag ser ut som Janne Schaffer idag.Not a tiopoängare med andra ord.

:)

Den sista

Kategori: Diverse

Sista dagen på semestern.
Jag är trött som ett djur. Men det var en riktigt härligt bra kväll igår, så det är det ju värt. Vilka fina vänner jag har. Härliga tider.

Har haft en superbra sista semestervecka. Avslutade den på bästa sätt med ett besök i den finaste delen av Skåne hos bästAnn och Andreas. Mycket snack blev det. Vi hade som vanligt en hel del att ta igen, denna gången hade det ju verkligen hunnit hända en del så det blev tjejsnack deluxe. Underbart.

Nej, man kanske skulle ta tag i sin sista semesterdag och lämna ryggläget. Eller så får det bli lite mer kik på simhopp. Börjar ana att man kan få en simhoppsöverdos...

:)

Tänka sig

Kategori: Diverse

Hade en riktigt bra helg!
Mammaochpappa-besök på lördagen. Följde upp familjehäng med ett sjuuuukt bra tjejfest. Grill, spel, sång, dans, skål, lek, spel, mer dans, mer sång. Ja, jag hade träningsvärk i söndags.

En lite lagom seg söndag blev det. Gjorde nog förmodligen inte historiens bästa liveblogg vid matchen, det gör man tydligen inte när man är lite trött i hatten.

Och tänka sig. Följde upp en bra helg med en fin måndag hos fina T-familjen. Och så en kalashärlig spelarfrustisdag. Jajamen, det ÄR en bra vecka det här. Jag känner det.

Semester är lovely och faktiskt precis vad jag behövde!
Tänka sig.

:)

Bra

Kategori: Diverse

Yes! Skrivbordet är sålt.
Very, very bra.

Imorgon väntar tjejfest, danseskor på.
Och på söndag är det derbydags.

Javisst. Jag tror bestämt det blir en bra helg det här.

Semestertid

Kategori: Diverse

Fredag och en veckas semester ligger framför mig. Inte fel alls.
Inleder helgen och semestern med lite kioskjobb och fotbollstitt på fina IP.

Träffade mannen i mitt liv i onsdags. Världens bästa lille bobbe (den fyraårige systersonen). Och fick en så fin present, i helt rätt färg dessutom.

Känslan

Kategori: Diverse

Oj.
Snart två veckor har gått. Två arbetsveckor som jag var lite smått tveksam till om jag skulle klara av. Men det har gått. Det har gått bra. Mycket tack vare en härlig kollega och sommarlugnt på hela jobberiet. Med andra ord är det dags för semester nästa vecka. Inte fel alls. Ska äntligen åka till finaste Ann och Andreas och hälsa på. Längtar massa.

Ikväll har jag pysslat och piffat här hemma. För att liksom få in den där rätta känslan och inte ha känslan av att någon har flyttat ut så fort man vandrar runt med blicken... Så nu känns det som hemma igen. Nästan.

Det blir inte alltid som man tänkt sig, men tänk jag tror det blir bra ändå.
Så småningom.

Skrivbord säljes

Kategori: Diverse

Dagarna går. Det går framåt.
Men jag ska ju inte sticka under stol med att det var lite konstigt att komma hem igår. Det är ju inte varje dag, som tur väl är, som någon flyttar ut ur lägenheten medan jag är på jobbet.

Lägenheten ser något skev ut. Det ser ut som att jag också ska flytta. Men icke. Ett skrivbord ska jag dock sälja, någon som är sugen på det här fin fina glas(s)iga bordet:Små steg framåt

Kategori: Diverse

Det blev en fin helg. Fira farmor och träffa kusin med kusinbarn och syster med syskonbarn i lördags. Vidare till spelkväll med fina vänner på kvällskvisten. Bra och härligt. Skratt som förlänger livet.

Men söndagskvällar är ju alltid söndagskvällar. Är det någon gång man saknar en nacke att snuffa i, en kram att värmas i, ett leende att smittas av, så är det ju då.

Men med popcorn och film i högsta hugg så kunde jag ändå knuffa bort grubbel och saknad en bit bort.

Små steg framåt.

Musik

Kategori: Diverse

Klyschigt kanske.
Fjantigt kanske.
Vanligt kanske.

Men varför känns det plötsligt som att varenda jäkla låt jag lyssnar på liksom passar in på allt som snurrar i huvudet? Ja det är säkert en fråga om tolkning, vad man väljer att tolka in i orden, men ändå...

Lasse W till exempel:

den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvet

och det blod som jag trodde var stilla
det fick du att rinna
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna

...

och den jävligaste stunden i livet var den när du gick
och allt var förlorat
där satt jag med mina grön-bruna ögon och såg med blåögd blick
allt jag hade förstorat