mellan vakna & somna

Favorit

Kategori: Diverse

Just nu är den här kompisen på uteplatsen min favorit. Doftar helt fantastiskt!

Gris

Kategori: Diverse

Vi har siktet inställt på hus. Någon gång. Förhoppningsvis nästa år.
Så nu börjar det stora sparandet. Hurra. Typ.
Planen är "normalt" sparande nu och sedan toksparande i några höstmånader och några vårmånader, för att liksom få lite fart på det hela. Otålig är ju visst mitt andranamn.

Jag tror ändå att det är bra att vi i och med detta hinner landa lite i lägenheten på Björkis. Även om jag förstås inte hade tackat nej till ett hus nästa månad, så känns det bra att tvingas ta det här i "rätt" takt.

När det gäller lägenhetsrenoveringen så går det låååångsamt framåt. Den som sätter kakel i badrummet måste slå någon slags rekord med den här långsamheten. Ungefär 75% är klart, nu även med fogar, men när resten ska göras är högst oklart. Några luckor till skåpen i köket har vi inte heller sett än, min gissning är att vi får dem den dagen vi själva åker till Ikea och fixar det.

Kanske är det inte så konstigt att den där huslängtan växer lite...
Spargrisen ska bli vår bästa vän!

:)

Snabbt

Kategori: Diverse

Herrejistanes vad fort tiden går.
Imorgon är det alltså midsommar. Igen. Var det inte alldeles nyss?

Imorgon är det även 8 månader sedan jag träffade min stora kärlek. 8 månader. Helt tossigt. Fast samtidigt känns det som att det lika gärna kunde varit 8 år. Det känns liksom som att det alltid varit vi. Får fortfarande glädjefnatt varje dag över att jag får ha en så fantastisk person i mitt liv. Kärlek i hela systemet.

Tiden går fort, ett år bara swoschar förbi. Men det hinner ju också hända en hel massa saker på ett år.

För min del kan tiden få gå fort i ungefär fyra veckor till. Sedan önskar jag mig kraftig inbromsning så att semestern inte bara swoschar förbi.

Fyra veckor alltså. 20 arbetsdagar.
Nästan ingenting.
Nästan.

Glad midsommar till er alla!

Kort

Kategori: Diverse

För att väga upp extremt tråkiga utgifter den här veckan (nytt däck till bilen och tandläkarbesök) så slog jag till på lite piff också. Ringde en frisör igår och var beredd på den klassiska alldeles för långa väntetiden. Men vips så fanns det visst en tid redan samma eftermiddag.

Och vips så hade jag visst klippt av kalufsen.
Så det kan gå. :)Är väldigt nöjd, men lite ovant är det allt.

Punkt

Kategori: Diverse

Lördag. Lite lätt regn. På väg mot Spjutsbygd för att titta på fotboll. Enfiligt (varför alltid enfiligt vid tillfällen som dessa). Hastighet 90 km/h. Plötsligt.

Tjonkelidonkelitjonk.
Ungefär.

När bilen börjar låta tjonkelidonk så är det liksom läge att stanna. Även om bilarna kör swoschande fort och vägen består av en fil med vajerräcke till nästa sida. Placerar min blåa lilla pärla så långt utåt kanten utan att känna på diket. Min fina medpassargerare hoppar ut och konstaterar utan vidare omsvep: punktering på höger framdäck.

Pfffsssst. Lät det och på en liten sekund var däcket tomt på luft.

Upp med varningstriangel. På med regnjacka och fram med telefonen. Byta däck kan jag nämligen bara i praktiken. Min domkraftsskräck gör att jag bara skulle ge mig på det om inga andra alternativ fanns (det vill säga: ensam, öde område och utan täckning på mobilen).

I stunder som dessa är det fint med en stor grönvit extrafamilj. Finaste mallanbrallan plockar upp däckbytarkungen Uffe och kommer susande till vår undsättning. Halleluja. På mindre än fem minuter var däcket bytt och sisådär en kvart försent anläder vi till IP.

Hurra!
Så idag blir det kärlekens lilla blåa pärla till väst för att fira min stora bästa systerdotter.
Hurra igen!
Och imorgon blir det däckdoktorn för uljen. Däckdoktor och tandläkare på samma vecka.
Inte hurra.

:)

Lite mycket

Kategori: Diverse

Det är lite mycket nu.
Lagom kaosartat i det ideella arbetet och lagom uppstressat inför kollegornas semestrar på det betalda jobbet. Puh.


Men jag siktar friskt på att klara mig från magkatarr innan, under och efter semestern.
Så nu blir det ett djupt andetag, lägga papper i en hög, lägga jobbtankar långt bak i hjärnan och alldeles strax susa hemåt för lite helgledigt.

Vecka 30, kom fort.

Sommar

Kategori: Diverse

I helgen tog vi oss en utflykt längs kustvägen.
Otroligt vackert och något jag verkligen rekommenderar.
Via Torhamn och upp till Kristianopel där vi åt mat och fikade.
Härligt!

Min kärlek på fina fiket Sött & Salt! 

För övrigt vill jag ha sommarlov.
Kan någon ordna det åt mig?

:)

The kök

Kategori: Diverse

Igår gick vi från det här:Via det här:

   

Till det här:Halleluja! Att man kan känna sån lycka över fyra skåp och en bänkskiva. Jag orkar inte ens bry mig över att hyresvärden köpt fel storlek på luckorna, det är så fantastiskt att ha två meter bänk och noll flyttlådor i köket.

Hurra!

Det tar sig

Kategori: Diverse

Det har börjat hända lite saker på hemmafronten. Kryss i taket. Delarna till vårt kök står just nu i förrådet och kommer - enligt uppgift - att sättas in i helgen. Galet! Dessutom står även kakel till våra badrumsväggar nu i förrådet och väntar på att få hjälp upp på väggen.

Och som om det inte vore nog. Hyresvärden har äntligen hämtat det gamla slitna torkskåpet som stått på någon slags mellanförvaring på uteplatsen. Så nu har vi det så här mysigt där:Hoppas innerligt att jag kan återkomma med en bild på det kompletta, färdiga och fantastiska köket inom en snar, snar framtid.

:)

Underbara sommar

Kategori: Diverse

Igår var det en helt magisk sommarkväll här i Karlskrona. Osannolikt varmt och dessutom vindstilla - det händer typ två dagar per år. Så jag och kärleken packade middagen i picknickkorgen, tog grillen under armen och begav oss till klipporna på Saltö.

Det var så vackert så att det nästan kändes som en kuliss.