mellan vakna & somna

Smultronuppskattning

Kategori: Diverse

Igår fick jag en fin smultronplanta som tack för hjälpen. Jag blev så glad att jag mest satt och flinade hela eftermiddagen. Så nu blir jag glad varje gång jag tittar på mina fina smultron. Tänk, det krävs inte så mycket egentligen.

Ikväll ska jag klä ut mig till oigenkännlighet och försöka locka massa härliga barn till vårt braiga trionläger i sommar. Clownnäsa är inköpt, kläderna är piffade. Jag kommer bli hur fin som helst. Nästan.

:)

Ingen skjuten hare

Kategori: Diverse

Som så många gånger förr var det nära. Men nära skjuter som bekant ingen hare. Inte heller är ett skott i stolpen ett mål. Tyvärr. Lite medgång hade behövts. Det börjar bli en nödvändighet. Men en regel är ju att lag i medgång har den där lilla extra turen, turen som innebär stolpe in. För lag i motgång blir det istället stolpe ut. Dum regel som jag gärna avskaffar.

Det blev alltså förlust igår för den som inte räknat ut det ännu.
Inga mål gjorde jag, men Natta gjorde ett och att vi äntligen gjorde vårt första spelmål får ju ses som ett steg i rätt riktining i alla fall. Att ha ledningen är ju inte riktigt vad vi är vana vid den här säsongen och det var nog både en och två smulor nervositet som gjorde att det där andra laget både kunde kvittera och ta ledningen.

Men, det är ruskigt många matcher kvar. Faktiskt.
Ikväll ska jag och mitt stackars sönderköttade högerben försöka träna lite. Svullen fot + lårkaka = smärtsam träning.

Tänk att man kan ha -22 i målskillnad, inte en enda poäng och så är det ändå kul med fotboll. Visst är det fantastiskt.

Matchdag

Kategori: Diverse

Helg är härligt. Som vanligt är den fylld av fotboll. Vad annars?
Igår var vi i metropolen Backaryd och såg grabbarna hämta hem tre poäng.
Ikväll är det vår tur att spela och baske mig om det inte är dags för tre poäng för oss nu. Lite jobbigt att gå och vänta en hel dag på att få spela, men jag ska ladda så jag nästa spricker så jag kan göra massa mål och på så sätt ge oss vår första vinst. Det ÄR dags.

Håll tummar vid 18-snåret ikväll. Det är då det är dags.

:)

Egenskaper

Kategori: Diverse

Jag har blivit utmanad av Malin för ett tag sedan och nu när de sista texterna är skickade tänkte jag ta en liten paus och istället fundera över mina egenskaper...

Två bra egenskaper:

1. Jag är ofta glad och skrattig. Eftersom ett gott skratt förlänger livet så måste detta ju vara en bra egenskap, helst om man får andra att skratta också...

2. Jag är bra på att lyssna. Det är skillnad på att lyssna och höra. Man hör det man vill höra, men att lyssna kräver lite aktivitet av den som är mottagare och det är jag oftast bra på.

Två lite sämre egenskaper:

1. Jag har dålig självdisciplin. Det krävs en piska alternativt ett gigantiskt dåligt samvete ibland för att jag ska komma loss och göra saker som att träna eller städa.

2. Jag är dålig på att berätta. På samma sätt, fast tvärtom då, som jag är bra på att lyssna är jag dålig på att vara den som berättar. Helst om jag skulle vara lite ledsen. Då går jag och samlar på mig massa ledsamhet tills det plötsligt brister och bubblar upp när man minst anar det.

Jag utmanar alla som känner sig manade. :)

Ojämn fördelning

Kategori: Diverse

Det var ju rätt lagom dött på vägarna idag när man cyklade till jobbet... Det är bara jag och cheifen på plats här, superkul. Hon cheifar och jag ska jobba för alla som är lediga, har alltså tre olika tjänster just för dagen. Visst låter det som en jämn och bra fördelning?! :)

Men jag hoppas den här måndagsfredagen går fort så det blir helg igen snart.
Nej, nu ska jag ta på mig presshatten och försöka lösa lite problem...

:)

Söndagstorsdag i solen

Kategori: Diverse

Då var det söndag, fast torsdag och igår var det fredag, fast onsdag. Om jag inte dragit nitlotten deluxe så hade det varit lördag för mig idag. Men någon måste ju jobba och det blev visst jag den här gången...

Igår var det träning. Knasade till min fot på något vis, men det ska nog bli bra igen rätt snart. Tog oss en liten fest på kvällskvisten, ja efter att vi haft en nära-älg-upplevelse på infartsleden förstås. Älgen skuttade över vägen en bit framför oss och man kan väl säga att vi blev rätt paffa. Konstigt nog är det första gången jag ser en älg så där i frihet livs levande, så nu har jag väl inte direkt vara med om det igen... :)

Idag har långöhäng stått på schemat så jag är tröttelitrötttrött både av all sol och alldeles för lite sömn. Som det ska vara på sommaren när det är söndagstorsdag.

:)

Tröttheten

Kategori: Diverse

Undra när den här tröttheten från helgens bravader ska ge med sig. Är det ett sånt där gammaltecken när man är sliten i tre dagar efter en fest? :)

Nåväl. Kom vid lunchen på att hurra vi jobbar halvdag imorgon. Synd att jag inte kom på det redan igår, innan jag bokade in en viktig intervju klockan tre... Men det ser fint ut på flextidssaldot och jag överlever säkert ändå. Ikväll är det matchdags för grabbarna och jag ska ännu en gång kombinera livebloggning med kioskförsäljning. Ingen jättelyckad kombo men det funkar.

För övrigt har jag vid ett flertal tillfällen sett en person i helrosa kläder idag. Den variant av rosa färg där man inte kan vara säker på om byxorna och tröjan en gång varit vita, men hamnat i fel sällskap i tvättmaskinen.

:)

Bildbevisen

Kategori: Diverse

Världens bästa födelsedag

Kategori: Diverse

Ja. Rubriken är verkligen ingen överdrift. Gårdagen var en alldeles underbart perfekt dag. Precis så som det ska vara när man fyller år.

Fick skönsång, frukost på sängen och finaste berlocken i present från darling på morgonen. Hade kalas för familjen på eftermiddag och fick så otroooligt många bra och fina presenter så man blir lycklig i magen bara man tänker på det.

Lite vila efter kalaset och sedan en hejdundrans fest. Massa fina vänner kom med ännu fler perfekta presenter och fina blommor. Så bra så det finns inte. Lekar och sång och grimasfotografering. Dans, dans och ännu mer dans på Olearys och hemgång lagom tills det börjat ljusna så smått.

Bättre än såhär kan jag inte föreställa mig att det kan bli.
Tack alla som gjorde min födelsedag till världens bästa födelsedag!

Snart blir 25 26

Kategori: Diverse

Idag är det min sista dag som 25-åring. Hjälp.
Inte för att jag har någon direkt åldersnoja att prata om, men 25 känns som en bättre siffra än 26... på något vis. För att få ut så mycket som möjligt av den här dagen tänkte jag köra på i full fart. Så det blir jobb, lite shopping, titta på fotboll i Kallinge och heja på Trion, baka tårta och förbereda inför morgondagen. Efter detta race tänkte jag somna sött som en prinsessa och vakna till skönsång från darling imorgon.

Känns som en bra plan.

:)

Nattliga tårtor

Kategori: Diverse

Jag är tröööött. Riktigt sömnig.
Drömde till och med att jag försov mig till klockan ett på dagen.

Har liksom inte lyckats komma i säng i tid någon dag denna veckan och det lär nog fortsätta i samma fina stil. Tur att man i alla fall är kvällsmänniska annars hade det inte blivit någon tårta på lördag. Dubbel tur att tårtan jag ska göra nattetid är av den frysta sorten så att man kan förbereda den ett par nätter innan... :)

Men ikväll är det först matchdags och jag har bestämt mig för att nu är det dags för antingen tre poäng, ett poäng eller i värsta fall i alla fall ett spelmål. Lite olika nivå på målsättningen kan nog vara bra. Jag vill göra mål idag. Vill vill vill. Så det håller vi tummarna för.

:)

Tändernas morgon

Kategori: Diverse

Inleder veckan med ett besök hos tandläkare. Finns kanske roligare saker att göra en måndagsmorgon, men eftersom det inte fanns ett enda hål så blev det ju rätt smärtfritt ändå. Har hittat en riktigt bra tandläkare så egentligen är det aldrig jobbigt att gå dit. Känner mig dock lite sönderköttad i munnen nu och så råkade hon blästra min tunga så den surrar en smula.

Härliga måndag. En hel fin vecka ligger framför oss och för min del toppas den med födelsedag på lördag. Lovely. Då blir det först kalas för alla i familjen och sedan blir det party för alla vänner som är partysugna. Woho.

:)

Premiär

Kategori: Diverse

Nu är första maskinen disk igång. Det är stort. Kanske lite småudda att vara så exalterad över en diskmaskin och kanske ännu lite mer udda att köra premiärrundan kvart över elva en lördagkväll. Men nu var jag ju så nyfiken och, som sagt, exalterad, så jag var tvungen.

Det känns mycket lovande just nu i alla fall.
Nu ska jag bara komma på något bra att göra med all överbliven handdisktid... :)

Uppdatering:


Det gick precis hur bra som helst.

Lugna lördagen

Kategori: Diverse

Hoppade upp tidigt idag för att äta frulle i Spjutan tillsammans med tjejerna i laget. Väldigt mysigt och det borde varit den ultimata uppladdningen för matchen. Tyvärr gick det inte riktigt lika bra i matchen som frukosten var god. Men vi gjorde i alla fall vårt första mål och man kan väl säga att jag kan ta en assist på målet eftersom det var jag som fixade straffen.

Är dock en smula blåslagen nu, men det hör ju till... tydligen. Blåmärken på hela benen hela sommaren, ja det är så det ska vara helt enkelt. Har varit helt slut hela dagen efter matchen och därför är det riktigt klockrent med en härlig lugn lördagskväll. Precis vad jag (och min något stressade mage) behöver. Fin fint.

Funderar på att ta första provdiskningen i diskmaskinen nu, ska bara se om de där datornördarna i sovrummet kanske kan tänka sig att assistera lite...

:)

Fobier

Kategori: Diverse

Jag har en fobi. Jag upptäckte det idag när jag var på utflykt i jobbet.
Fobi att lägga till listan:
Högstadieskolor.

Hu! Läskiga små kaxiga barn. De skulle få betala mig dyrt för att få mig att (av okänd anledning) gå om högstadiet.

:)

Dagens största chock

Kategori: Diverse

Jag är i chock. Sitter med uppspärrade ögon och hakan vid knäna.

På måndag gör rörmokaren entré i lägenheten för att installera den där diskmaskinen. Bara det är ju värt att chockeras en smula över. Men det som är det mesta sensationella av allt: Hyresvärden betalar, rubbet.

Ni förstår ju. Man slutar verkligen aldrig att förundras och förvånas!


(till saken hör, om jag inte berättat det, att hyresvärden bokade in en rörmokare utan att prata med mig först. Jag blev lite småsur, för om jag skulle stått för kostnaden så vill man kanske gärna veta kostnaden innan. Det hjälpte tydligen att bli lite småsur...)

Lite lite tid

Kategori: Diverse

Det blir inte så värst mycket bloggat nuförtiden. Det beror till absolut största delen på att det inte finns så värst mycket tid till det. Denna veckan har varit helt galen jobbmässigt och för att på alla vis i världen undvika den där magkatarren har jag försökt ta det lugnt när jag kommit hem på kvällen. Visst är jag vis?! :)

All övrig tid läggs på den andra, fenomenalt roliga, bloggen. Det är i och för sig mig spelarfrukollega som drar det tyngsta lasset just nu, men snart hoppas jag att det lugnat ner sig lite här så att jag också kan orka/hinna bidra lite mer.

Ikväll blir det i varje fall liverapportering från herrarnas match och imorgon hoppas jag att kropp och knopp är redo för att springa som en tok på fotbollsplanen. Då är det dags för match för oss och en seger hade varit fin fint.

Så ja, mycket fotboll blir det...

Min mage är en basketboll

Kategori: Diverse

Det började i lördag. Lite knip i magen.
I söndags vaknade jag med en mage stor som en basketboll och ont ont ont. Inte så lyckat när det var match som stod på schemat. Det gick med andra ord inte speciellt bra för mig på matchen. Gick tyvärr inte så bra för laget heller så årets tredje förlust inkasserades...

Idag är magen fortfarande en stor, öm klump. Hur länge ska detta hålla i sig tro? Jag anklagar just nu en sallad från Max i lördags för det här magonda. Oklart om det är korrekt eller inte, men någon måste ju vara det svarta fåret...

:)

Underbara långledighet

Kategori: Diverse

Det borde vara lag på fyra dagars ledighet jämt! Det är ju underbart.
I torsdags styrdes uljen mot Öland för valborgsfirande med darlingsfamilj. Massa god mat, rolig sjukamp och härliga människor gjorde det till en klockren valborgsmässoafton.

Igår var det dags för fotboll och heja heja på triongrabbarna. Mycket bloggande blev det också, såklart. Varmt och gött i solen. Lite väl soligt tycker min vänsterarm idag, men det är smällar man får ta. Festligt värre på kvällen. Massa dans fast det var allt annat än massa folk ute. Men det går alldeles utmärkt bra att roa sig ordentligt ändå.

Idag slog jag och brallan till på en shoppingrunda på stan. Vi shoppade loss massa bra saker. Det största av allt är ju att vi båda genomled bikiniprovning och köpte varsin. Jag behövde i och för sig bara prova en enda... tack och lov.
Efter shopping lite sol och häng på långö. Och nu ska vi mingla loss lite. Jag ska chaufföra mig för gissa vem som ska spela från start imorgon?! Just det. Heja oss!

:)