mellan vakna & somna

Lampjakt

Kategori:

Det finns få saker med inredning som jag tycker är så svårt som lampor. Just nu är vi på jakt efter en taklampa till allrumsdelen på ovanvåningen. Det får gärna vara lite större och jag har även kommit fram till att jag vill att den ska vara sluten, alltså ingen över-bordet-taklampa. Det är en djungel.

Men i väntan på att hitta den perfekta lampan där så hittade vi i varje fall en taklampa till Agnes blivande rum. Lilla bönan älskar att vara där uppe och sträckte armarna i luften och jublade när lampan tändes. :)


Det blev en klassisk rislampa,  med rosa prickar. Nu ska vi bara ordna lite med den där spaljén också så att man inte behöver ha konstant trapptrillarångest... :)

I onsdags lämnade jag också min Schaffer-frisyr bakom mig och kapade av kalufsen. Kort i nacken och lite längre fram. Häärligt. 


Ikväll har vi tänt säsongens första brasa, mysigt värre. Men förstås konstant vakt på den nyfikna lilla fisen innan hon somnade. :)

Min höstfina unge

Kategori:

Igår hade tjejligan och föräldrarna äntligen lyckats synka kalendrar och det blev nästan en heldag på stan till slut. 

Först lek i lekparken, sedan fika på favorithaket och så lite promenad på stan efter det. Himla mysigt och kul. Agnes hostar ju sig igenom nätterna just nu, så hon var inte i toppform för den planerade gruppfotograferingen... :) Men efter ett lass mat och en liten sovstund var livet gött och vi kunde i alla fall ta några höstiga bilder på bönis. Som för övrigt nu går, på riktigt!! :)
Haddock

Kategori:

Så länge jag kan minnas har jag älskat att klä ut mig. Det är definitivt inget som försvinner med åren och därför blir jag ju lite extra pepp när det ordnas maskerad. :) Igår var det dags för fest med föräldrakooperativet och maskerad med filmtema stod på schemat. 

Efter en del ångestladdat googlande så bestämde jag mig för att hoppa över tajt, kortkort eller pushup och istället förvandla mig till en skäggig man. Varför inte liksom. ;) (min kära mamma kom annars med de vänliga förslagen barbamamma eller ringaren i notre dame... Tack? ;))

Så min hälft förvandlade sig, med enkla medel, till Tintin och jag intog rollen som kapten haddock.
 

Skrattade tills jag fick kramp i magmusklerna och hade en riktigt bra kväll med härliga människor :)


Full fart

Kategori: Diverse

Livet. Full fart framåt!
Tiden går så fort och bloggen hinns bara med lite ibland, men jag tror ni har överseende. :)
 
Sedan sist har ju den här mamman hunnit med en tur till Göteborg med ett gäng andra härliga mammor. Det var supergött att bara vara, strosa runt, fika lite, äta gott, shoppa en del och så där. Helt perfekt. :)
 
 
Agnes var ju förtsås hemma med sin pappa och hade det också hur bra som helst.
 
 
En ny favoritgren hos det lilla livet är att stå på pallen vid diskhon och plaska med vattnet. Då kan hon vara nöjd och på samma plats hur länge som helst. Det är ganska unikt för den här lilla sprallisen. ;)
 
 
Det där med att gå börjar också ta sig. Mer och mer. Hon är ju stenstabil, vänder, småspringer, skuttar, reser sig upp utan hjälp. Men riktigt över gränsen så att hon går hela tiden har hon inte kommit än. Älskade lilla envisa unge.
 
 
I helgen vankas det festligheter på föräldrakooperativet. Maskerad står på schemat och vi har piffat till våra kostymer nu i veckan. Temat är film och Morgan är sjukt lik sin karaktär - med väldigt liten ansträngning. Det är lite värre för mig, men det kan ju också hänga ihop med att jag ska vara en skäggig man... ;)
 
Kul ska det bli i alla fall och bildbevis lär dyka upp lite här och var.
 

Händelserikt

Kategori: Diverse

Det händer grejer den här veckan!
I tisdags möts jag av en i personalen på förskolan som visar mig en film när bönis går. Helt själv, långt och stabilt. ÄNTLIGEN! Och sen fick jag förstås se det med egna ögon när vår stora lilla tjej kom gåendes mot mig. Hon har ju gått innan också, men inte alls så här målinriktat eller långt. Och sedan hon reste sig upp i början av januari har jag ju trott att stegen lurat runt knuten, men det är en envis liten tjej vi har och hon har nog inte varit redo förrän nu. För nu tror jag faktiskt på riktigt att det släpper. Hemma går hon inte så mycket än, men det beror nog mycket på att hon är rätt så trött på kvällarna.
 
 
Så i onsdags åkte vi iväg med jobbet från lunch, över natten och kom hem igen igår. Vi var på planeringsdagar på ett helt fantastiskt ställe utanför Kristianstad. Tomarp gårdshotell kan jag verkligen rekommendera. Goood mat och supermysig miljö.
 
 
Myste massa med lillfis igår när jag kom hem och tänker göra detsamma ikväll - för imorgon är det dags för ny utflykt för den här mamman. Göteborg står på schemat tillsammans med tre andra tjejer. Det ska bli kanonroligt, men visst känns det lite märkligt att vara iväg på egen hand så här mycket. Det är tur att min böna har världens bästa pappa. :)