mellan vakna & somna

En extra helg

Kategori: Diverse

Det är ju faktiskt inte alls fel med lite helg mitt i veckan. Slutade tidigt igår och hann med både träning och bus med min böna innan vi susade till IP för en iskall fotbollskväll. Grill efter matchen och vips så var det natten. Härligt med en så mysig föreningsfamilj.

Den sena kvällen gjorde att bönis tog sovmorgon ända till halv nio imorse. Det har inte hänt på lääänge och oj så skönt det var! Men trots sovmorgon så måste ju små tjejer vila lite på dagen också så då passade vi på att ägna lite tid åt den något rufsiga och ruffiga trädgården. Dock var maskinerna inte riktigt på vår sida och det blev väl inte helt färdigt innan tålamodet tog slut. Förbaskade grunkor att vara svårjobbade! Men det är ju en himla tur att det kommer fler dagar. :)

På eftermiddagen var det så dags för årets metartävling vid sjön. För ovanlighetens skull var det riktigt skönt väder, om än rätt varierande temperatur, och något slags publikrekord måste det varit. :) Agnes höll sig mest på filten där fina kompisen Isabell visade hur man leker bäst med hink och spade. :)

Och så är det fredag imorgon. Hur gött som helst. För mig blir det jobb och för Morgan och Agnes blir det till att agera flyttfirma då svärmor ska flytta från huset till lägenhet. På eftermiddagen anläder stugägarna, alltså mina föräldrar, för att börja sätta lite färg på den där stugan. Fin fint!

Mammors dag

Kategori: Diverse

Egentligen tycker jag ju att min mamma och alla andra mammor är värdefulla varje dag, hela året. Men visst är det ändå fint med en dag där det finns plats för extra uppskattning och omtanke.

Jag fick sovmorgon idag och sedan fixad frukost. Det är precis vad jag begär. Det och ett par extra pussar och kramar. Och tänk, det fick jag också! :) Hemma hos min mamma fick vi goood mat och mumsig fika. Och lilla bönan var lika go och busig som alltid.

Tittut

Kategori: Diverse

Vår lilla böna älskar verkligen när man jagar henne. Hon skrattar så hon tjuter. Helst om man kryper efter henne in under matbordet. Så det har vi gjort en del ikväll. :)Älskade busunge!
Igår fick jag äntligen se henne stå upp på golvet, alldeles själv utan att hålla i sig. Kan ju meddela att hon blev sjukt stor där i ett ögonblick. Igår hade hon även rest sig upp till stående helt själv från golvet. Det är nära nu! :)

Idag är första dagen som hennes mage är nästan bra och aptiten verkar vara på gång igen. Halleluja!

I övrigt i livet så går tiden sjukt fort. Som alltid. Jobbet rullar på och är dessutom både kreativt och kul. Här hemma är den nya stugan på tomten nästan klar. Så snart väntar målning och insidesfix. Woho! Och här inne hos oss är det dags att ta ett ryck en trappa upp igen och färdigställa där. Men energin och lusten har inte riktigt funnits på sistone och då är det ju så. Inte hela världen. Faktiskt inte ens halva. :)

Att fylla år

Kategori: Diverse

Ett år äldre. Ett år klokare. :)
Att fylla år är härligt tycker jag. Ett tillfälle att få baka massa gott och samla familjen på kalas! Hur kan det vara annat än härligt?

Hade en lugn och skön födelsedag i fredags och ordnade kalas för familjen i lördags när sommaren visst var på besök. Vi kunde sitta ute och njuta och det var verkligen ett kalas i helt min smak. Goda kakor, solsken och så väl förberett så att vi kunde sitta ner och bara vara. Yej!Lilla bönan har varit lite gnällig och lite risig i kistan till och från. Två tänder är på väg igenom i överkäken så vår gissning är att det är de som är boven i dramat. Förbaskat trist att det ska bli haveri så fort tänderna ska fram bara. Men om det är som de andra gångerna så är det bara sisådär fem dagar kvar nu innan det vänder och vår glada unge kommer tillbaka. Yej igen. ;)

Fotbollstjej

Kategori: Diverse

Igår fick bönan följa med mig på styrelsemöte då båda föräldrarna lyckats boka in möten på samma kväll. Men det lilla barnet är ju van vid att hänga med på både det ena och andra, och känner sig som hemma på IP, så det gick förstås utmärkt. :)Efteråt hade damlaget träning, så då fick Agnes också prova på fotbollslivet. Eller ja, vi gick runt lite på planen och de där bollarna var väldigt spännande. Och när vi gick mot dem så liksom puttade hon på bollen med fötterna. Värsta supertalangen! ;)Blodomlopp

Kategori: Diverse

Igår var det dags. 5 km löpning på Blodomloppet stod på menyn. Hade ganska ordentlig ångest hela dagen. Springa är ju inte riktigt min grej.

Men att ha ett gäng tjejer att hänga med, springa med 4000 andra och sen få fika på en gräsplätt. Ja, det var ju faktiskt riktigt kul. Även fast det var trångt som tusan, backigt och jobbigt. :) Min tid blev inte speciellt bra, men jag tog mig runt och är riktigt nöjd med det! Stolt till och med.

Idag värker benen och kroppen, men ändå så planerar nu Team Activa Zoo för nästa stopp på löparturnén. Tänk vad lite gemenskap kan göra för motivationen! :)

Stolt

Kategori: Diverse

Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv. Så det så. :)
Jag har tagit mig igenom den här veckan som kändes som ett berg som inte gick att bestiga innan den ens hade börjat. Energinivån är visserligen ganska låg nu, men nu är det ju fredag.
 
Och lite energipåfyllning blev det allt på lunchen när jag slog till på dubbelpass och blev så svettig så att jag såg nyduschad ut...innan jag duschat. :) 
 
I helgen väntar rensning i svärmors hus, fotboll (derby!!) och födelsedagskalas för pappa. Blir förhoppningsvis en väldigt mycket bättre helg än förra helgen. 
 
Förresten. Jag har ju lite nyheter på utvecklingsfronten för bönan också. Hon har äntligen upptäckt vad den där lära-gå-vagnen som jag släpat hem ska vara bra till. Innan har hon mest bara varit arg på den, och lite rädd för den, så den har liksom fått stå i ett hörn och bo in sig lite. Så plötsligt i söndags började hon krypa runt med den och när vi då introducerade att man ju kan gå med den, ja då verkar det faktiskt som att hon fattade galoppen.
 
Några rundor varje dag blir det nu, och igår jagade hon Morgan genom halva huset med vagnen och sin mest fokuserade blick. :) Vi tänker inte pressa henne till att gå, det lär hon lista ut, men om hon själv vill och är intresserad så hjälper vi förstås till. När hon reste sig upp där i början av januari trodde jag inte det skulle dröja länge innan första steget kom. Tji fick jag. (och egentligen gör det mig ingenting alls, desto stadigare och mognare hinner hon bli tänker jag)
 
 
 
 

Inte världens bästa tid

Kategori: Diverse

Man kan väl säga att den senaste tiden varit något påfrestande. Det är väl knappast ingen som missat det fruktansvärda som hänt i den här stan. Det är ofattbart och faktiskt helt sjukt. Och eftersom jag jobbar med det jag gör så har det även inneburit krisarbete, vilket tar en del extra energi.

I helgen fick jag fortsätta lite i samma anda fast för föreningens del, då en match fick en del tråkigt efterspel. Det tog otroligt mycket energi och att vara på plats på jobbet klockan 07 imorse för fortsatt krisjobb krävde minst sagt en kraftansträngning. Samtidigt är det på något vis lite skönt att få hjälpa till, lotsa rätt och stödja. Det blir nog en slags bearbetning.

Så det är en himla tur att det faktiskt finns saker runt mig som ger energi också. Min lilla böna och äppelblom. Till exempel. :)