mellan vakna & somna

Jul i bilder

Kategori: Diverse

Lyckades, efter ungefär 1000 försök, få mig och min fina storasyster att fastna på samma bild på julafton. Det händer ungefär vartannat skottår om månen är full och vädret är precis rätt att vi kan se något så när normala ut på samma bild...


Försökte också få de älskade syskonbarnen att fastna med "normal" look. Gick sådär. Så det blev grimas-looken till slut. Tomten kom och även om ingen officiellt trodde på tomten i år så lyste det i ögonen på barnen. Hunden satt och låg lugnt vid bordet hela kvällen, där julmaten stod framdukad. Han hoppades troligtvis på att både köttbullar och prinskorvar och ostar skulle ta sig i kragen och hoppa ner till honom...


I bilder så (klicka på dem så blir de större):

Det är himla fint med jul och familj och tomte och alltihopa.
Men att barnen är så stora att de inte riktigt tror på mannen med skägg, det känns ju helt osannolikt!

2006 - 2011

Kategori: Diverse

Det nästan bästa med att ha en blogg är att man kan se tillbaka på alla knasigheter som hänt genom åren. Den här bloggen har ju faktiskt en del år på nacken nu och varje år har jag avslutat med en sammanfattning. Himla ambitiöst måste jag säga. Och himla kul att jämföra de olika sammanfattningarna (tycker jag då alltså...)

2006

2007

2008

2009

2010

2011

Sex sammanfattningar av sex år. Det är ju inte klokt!

Det närmar sig slutet

Kategori: Diverse

2011 går mot sitt slut.
Och jag säger förmodligen detta varje år, men hur fort kan ett himla år gå egentligen? Sjukt! Men det är väl som vanligt så när man har roligt så går tiden fort.

Eftersom jag tycker det är lite roligt att slänga ett öga i backspegeln så kommer här en liten sammanfattning av året som gått:

Januari
Det nya året firades in med nya vänner och kärleken. I Sölvesborg oväntat nog. Vi halkade hem till föräldrarna på morgonkvisten och sov in det nya året med en brun vovve som sällskap i knävecken.

 

I övrigt handlade januari väldigt mycket om flytt och flyttplanering. Tömde kärlekens lägenhet under årets första dagar och levde sedan med två soffor i vardagsrummet lite för länge. Så där länge så att vi nästan vande oss.Januari blev tyvärr också en månad med väldigt många tårar när världens finaste farfar förlorade kampen mot cancern. Jag saknar, saknar, saknar min farfar. Varje dag. Och börjar bevisligen gråta så fort jag bara skriver om det här... Insåg inte förut hur viktig han var och hur stor del han faktiskt varit av livet.
Februari
Inledde februari med en fin begravning för finaste farfaren. Jobbade sedan vidare mot inflyttning i lägenheten på Björkholmen där planerna för ombyggnaden fick ändras en smula när hyresvärden inte riktigt hade koll på det där med bärande väggar. Det skulle ju också visa sig att det kanske inte var det enda han inte har riktigt koll på...Februari präglades väldigt mycket av den stundande flytten. Det rensades i varenda hörn, lådor packades och kördes till nya lägenheten, möbler såldes (och köptes) på löpande band och till slut - efter fantastisk hjälp från min bästa familj - så var vi faktiskt på plats på Pukesgatan. Jag lovade att aldrig flytta igen... det gick ju jättebra... ;)

   

Mars
Vi bodde in oss i lägenheten. Levde utan tv, men med miljoner flyttlådor att packa upp. Rensade lite till och ångrade att vi inte gjort det innan alla prylar förflyttades... Snödroppar kikade äntligen upp i rabatten efter århundradets snöigaste vinter. Vi köpte bord och fick ett hål i taket när grannarnas genialiska tvättmaskinslösning inte höll måttet och vatten letade sig ner till oss.

   

Vann 5000 kronor på Bingolotto och insåg att jag slarvat bort vinstlotten i flyttkaoset. Succé! Såg filmen Eat, Pray, Love, två gånger på samma dag = riktigt bra film. Började röja på uteplatsen och fortsatte livet utan tv...

April
Njöt av fint vårväder, besökte IKEA för mer möbelshopping och försökte baka fina cupcakes. Skrev ett långt, argt, blogginlägg till vår internet- och tv-leverantör. Det visade sig vara helt rätt taktik och inom en kort liten stund så hade vårt ärende högsta prio - efter 7 veckor utan tv och internet...

Njöt också av mer fritid när vår spelarfrusblogg lagts på hyllan. Firade påsk med bland annat en öl i solen på uteservering. Fint det. Cyklade på utflykt och bokade en resa till Rom.

     

Maj
Inledde maj med att hitta vår enda toalett i trapphuset en dag när jag kom hem. Mycket spännande. Precis som det mesta var med den där badrumsrenoveringen...

Firade födelsedag i stora lass, drömde lite om hus och sydde ett fantastiskt täcke till en liten Olivia som såg dagens ljus i mitten av månaden.

Avslutade årets bästa månad med att åka på skåneutflykt med kärleken. Först ett stopp hos våra favoriter i Hjärup och sedan vidare till Ystad för fantastiskt god mat och rätt så märkligt boende på Herrestads gästis.

     

   

Juni
Mys på klippor en magisk sommarkväll. Rosor i full blom på uteplatsen. Juni blev verkligen en riktig sommarmånad. I lägenheten fick vi äntligen skåp och bänkskiva i köket. Vi flyttade alltså in i mars och skåpen fixade hyresvärden i juni. Lagom lång väntetid?

Körde punktering på väg till Spjutan och fick se fixar-Uffe byta däck på någon slags rekordtid. Klippte av mig håret och firade midsommar med the Federleys och ett gäng nya bekantskaper.

Började så smått spara till hus och fick nöjet att vara med om historiens mest långdragna badrumsrenovering där ungefär fyra kakelplattor om dagen sattes.

   

   

Juli
Månaden inleddes med en fantastiskt Trionläger för ett gäng fotbollssugna barn. Kärleken och jag sov i ett av tälten tillsammans med barnen, vilket innebar väldigt lite sömn och ganska mycket mer av att hålla koll på barn som ville spela fotboll innan solen ens gått upp...

Vårt geni till badrumsrenoverare valde att limma upp tvättstället. Det gick som förväntat. Tvättstället trillade ner. Vi längtade vansinnigt mycket efter semester och när månaden närmade sig slutet så kom den efterlängtade ledigheten äntligen.

I byn bjöds det upp till grisfest och vi, som trodde att det skulle vara något av ett bottennapp, var de som öppnade och stängde kasedansgolvet.

Hyresvärden bytte dörr till toaletten och lyckades med det osannolika. Låset hamnade på utsidan av dörren... Under semestern åkte jag och mallanbrallan till Sölvan för att fika, fortsatte dagen med att använda min födelsedagspresent - räkfrossa i skärgården.

Under månadens sista dag fyllde fina farmorn magiska 90 år!

   

   

Augusti
Semestern fortsatte i rasktakt. Jag saftade och syltade på jordgubbar i mängder. Blev dunderförkyld, fikade med favoritskåningarna i Sölvan och åkte sedan äntligen till härliga Rom.

Rom var fantastiskt på så väldigt många vis. Vatikanen och muséerna där var helt otroliga, Colosseum storartat och maten strålande god. Jag åker gärna dit igen, och igen, och igen.

Avslutade både semestern och månaden med att spela fotboll, fastna i gräset och ta sönder knät. Läkaren på akuten tyckte det kändes stabilt och starkt. Men i efterhand skulle det visa sig att korsbandet är trasigt och fotbollskarriären är för evigt lagd på hyllan.

     

   

September
Förlängde sommaren en aning med en solig utflykt till Helsingör tillsammans med mamman och pappan. Bakade äppelkaka i stora lass på äpplen från pappas träd. Gjorde även debut hos sjukgymnasten och fick min korsbandsdom.

Fick ett fint träningsprogram för att försöka bygga upp knät igen och på så vis slippa operation. Lättare sagt än gjort, för det där med rehabträning är ju bevisat dödstrist. Så tråkigt att jag till och med fick mitt livs första migränliknande huvudvärk en söndag i slutet av månaden efter en utflykt till gymmet.

Mallanbrallan och jag pysslade fina inbjudningar till den numera återkommande rosa festen. Vi gjorde också en utflykt till fantastiska fiken Mandeltårtan i Ronneby.

Avslutade månaden med att köpa en fin fin leksak - en iPad!

   

Oktober
Höstmånad som bjöd på riktigt fint höstväder. Så pass att vi till och med kunde sitta utomhus i vackra Kristianopel och fika. Fint.

För övrigt så innehöll månaden också en liten dispyt med delar av föreningen (som försökte påstå att vi inte hade någon föreningskänsla - pyttsan.)

Vi gick också på vår första husvisning där köket var fantastiskt fint, men där taket nog behövt investeringen bättre än köket.

Gjorde ett spontanbesök på ikea, firade ett år tillsammans med kärleken och så började min lille ulj att strejka - igen. Precis som varje år vid den här tiden. Oktober innehöll också en rosa aktivitet som i år innebar smyckespyssel med ett gäng fina tjejer. Mot slutet av månaden bjöd vi in våra fina byvänner till middag och party och iPaden fick stå för bras-myset.

image description  image description   

November
I november åkte jag och kollegan på otroligt inspirerande utflykt till Stockholm. Det var även dags att fira föreningens 75-årsjubileum och jag och kompanjon Malin gjorde smarriga tårtor.

I samma veva dök det dessutom upp ett hus. Mitt i skogen. Mitt i tystnaden. Ett hus som vi ganska så omgående bestämde oss för att köpa av farbror johnny.

Lägenheten fylldes dessutom av jul och julpyssel med ett gäng tjejer.

   

image description  image description    image description

December
Gick till banken och fick lånelöfte. Planerade vidare inför stundande husköp och fick till både skogsmöte och elektrikermöte under december. Bubbetorps julmarknad genomfördes som vanligt av föreningen under andra advent.

Dessutom var det dags för årsmöte i föreningen där jag valdes till ordförande. Äldste medlemmen var inte helt nöjd med det och slängde in ett "Gud bevare oss" när jag klubbades igenom som ordförande. Succé!

Julveckan kom i en hast.  Granen höggs i skenet från helljuset på bilen. Julafton firades för min del i Sölvan med familjen. Kärleken åkte hem till sin familj på julafton och så slog vi till på julmys i form av bio på juldagen. Annandagen innebar, som alltid, en heldag i idrottshallen där KM stod på menyn. Sedan var det dags att jobba mellandagar och så vips är det snart dags att fira in 2012.

  image description  image description

2012
Så vad tror jag då om det kommande året.
Jo, händelserikt och riktigt, riktigt bra är min kvalificerade gissning.

Tack 2011 och välkommen 2012!

Pannkaka

Kategori: Diverse

Igår, efter en heldag i idrottshallen (på läktaren såklart), så invigde vi en av våra fina julklappar. Pannkaksjärnet i gjutjärn provades och OJ OJ OJ vad bra det är! Rekommenderar det varmt till alla som gillar tunna pannkakor (och som kanske inte gillar att stå vid spisen och grädda pannkakor i en evighet - det går fooort med det här järnet).

Tack mamman och pappan! :)

image description

Dopparedan

Kategori: Diverse

Den stora dagen är här.
Självaste julafton.
Ikväll kommer tomten på besök, men redan igår firades jul med klappöppning tillsammans med kärleken som åkt hem till öst idag. Så redan innan tomten ens kommit kan vi steka härliga pannkakor på vår nya gjutjärnspanna, göra mustiga grytor i nya gjutjärnsgrytan, väga upp rätt mängd på nya köksvågen och kärleken kan klä sig fint i nya kläder.

Imorse innan vi brummade till tågstationen öppnade kärleken och jag våra julklappar vi gav till varandra. I min klapp låg en häääärlig morgonrock jag önskat mig. I Morgans klappar fanns snickarbrallor och skyddsglasögon - snart är han helt kittad och klar för renoveringslivet på landet. :)

Ikväll blir det julfirande med syskonbarn och syster med man. Den största frågan av dem alla är hur mötet mellan 5-åringen och tomten ska gå? Han, systersonen alltså, har ju genomskådat det här med tomteriet. Alldeles för smart för att vara 5 år... :)

God jul på er alla!
Ta hand om varandra!

Julledigt

Kategori: Diverse

Torsdagskväll. Fast det känns mer som fredag för imorgon är vi leeeeediga! Åh hallelujamoment på den! Ska bli riktigt skönt med ett par långhelger - som är det som mina tre fina semesterdagar räckte till. Men jag ska njuta av ledigheten som om den vore flera mil lång ;) julfirande och mys med familjen är det som står på schemat. Kan knappast bli bättre!

God jul på er trollungar!

Jul hos oss

Kategori: Diverse

Nu har julen flyttat in på riktigt! Granen högg vi igår i det som blir vår skog till våren - intill grusvägen så vi hade god hjälp av helljuset på bilen... :)

Idag har granen klätts, julklapparna slagits in och tomtarna plockats fram. Välkommen julen, jag är redo för dig!

Julvecka

Kategori: Diverse

Jösses!
Nu är det julvecka. På lördag är det julafton.
Hur gick detta till?

Jag är som vanligt inte i fas riktigt och undrar, precis som alltid, vad som hände med hela hösten egentligen. Jag är lite kvar i september fortfarande, men lagom till våren brukar jag vara ikapp.

Det kan vara så att det händer så väldigt mycket roligt just nu och det är därför tiden går så fort. Ordförandeskapet är förstås otroligt stort och pirrigt. Husköpet är lite ännu större och pirrigare. Och väntan på gängets nya medlem, mallanbrallans bebis, är ju det största av allt.

Men ja, tillbaka till det här med julen.
I veckan ska en gran hämtas i den skog som om några månader är vår egen. Kan bli intressant på så väldigt många vis. Är det någon som vet ungefär hur mörkt det är vid 17-snåret när vi slutat jobbet? Mörkt a la mitt i skogen då alltså, inte fuskmörkt som i stan. Det leder oss raskt vidare in på nästa fråga; är det någon som huggt gran med pannlampa som enda ljuskälla någon gång? Hur gick det?

:)

Ordförande

Kategori: Diverse

Kvällens möte går förmodligen till historien. Och jag skulle nog kunna bli både rå-feminist och författare efter den här otroligt intressanta upplevelsen.

Men efter alla om och alla men (dock inga män...) så har vi nu en sprillans ny styrelse i föreningen. Enbart härliga tjejer på de ordinarie posterna och jag har fått äran att vara ordförande för min favoritförening under 2012. Otroligt stort! Och eftersom tävlingsinstinkten vaknade till liv någonstans halvvägs igenom mötet så ska vi dessutom göra 2012 till ett historiskt bra år! :)

Bloggtorka

Kategori: Diverse

Den lilla bloggtorkan har visst slagit till.
Det är lite mycket just nu. Valberedningsarbete, husköp och så ska det visst bli jul också mitt i allt det här. Men jag kommer tillbaka, snart. Ska bara överleva ett årsmöte, planera för husköpet och slå in lite klappar. Sen så.

:)

Bankmöte - check

Kategori: Diverse

Uppdatering i husköparvärlden: Idag tog vi oss till banken och gick därifrån med trevliga papper med ordet lånelöfte som rubrik. Känns rackarns bra!! Lite mer möten, lite fler papper... Sen så! :)