mellan vakna & somna

Bilder

Kategori: Diverse

För att ladda upp inför den kommande helgen tänkte jag nu dela med mig av lite bilder från förra helgen, som ju innehöll värsta bästa festen.

Bildbevis

Imorgon är det fredag. Veckorna går fort these days.

=)

Vattnigt

Kategori: Diverse

Idag har jag fått känna på hur det är att jobba på en informationsavdelning på riktigt. Puh. Hyfsat körig förmiddag. Men roligt också. Lite kortvarig stress är bara upplyftande.

Vattnet går inte att dricka och det är väl nästan tveksamt till om man någonsin är så sugen på vatten som när det inte är drickbart. Typ samma lag som att det alltid kliar på näsan när man har famnen full av prylar...

Och första utkastet på personaltidningen har kommit idag. Spännande värre. Det känns ju väldigt mycket mer seriöst med en tryckt variant. Coolt.

Vinnarhelg

Kategori: Diverse

Det blev vinst i fredags. Yeah. 2-0 till oss och Malins förbannelse att hon måste göra mål för att vi ska vinna är nu bruten. Att det krävdes att hon skulle skada knät och bäras ut på bår var ju dock inte riktigt enligt planerna... Damn it!

I lördags var det glassprovning hos Malin inför bröllopet. Smarrigt värre. Glassprovare är ett yrke för mig, helt klart. Efter det styrdes uljen till IP där värsta festen väntade. Grillning, lekar och party i kvadrat. Riktigt riktigt roligt. Lekdelen avslutades med klassikern klädstrecket. Undra om den där oblygheten gäller överlag för folk som håller på med lagsport och jämt ser varandra nakna i duschen.... =)

Jag var rätt pigg igår ändå. Värre var det för darling. Aj aj. Men jag tog mig en tur till västligare breddgrader för att fira mammas dag och pappas födelsedag. Vilken tråkig väg det är att köra. Uäck. Och hur kommer det sig att jag alltid lyckas hamna bakom bilen med maxfart 80 km/h?

Nu är det måndag och om ganska precis fyra timmar ska jag klippa mig.
Yeah.

=)

Matchdag

Kategori: Diverse

Fredag och matchdags.
Kallinge kommer på besök till skogen. Är pirrig i magen och ruskigt spelsugen. Så nu tänkte jag be er hålla tummarna för att min rygg håller. Om ni inte vill hålla tumme så får ni gärna tippa på hur länge ryggen är hel i denna matchen.

=)

Fredag är ljuvligt.
Heja heja IF Trion!

Tand

Kategori: Diverse

Jag vill bara stolt meddela att jag inte hade ett enda hål och att jag dessutom fick beröm för mina rena tänder. Tänk att samma taktik fungerar varje år. Borsta lite extra och tandtråda lite extra precis innan tandläkarbesöket.

Fick även tänderna blästrade och förkylningsblåsorna laserbehandlade.
Typ hightech eller nåt.

För övrigt är jag galet sömnig idag.
Jäkla Champions League som skulle hålla på halva natten...

=)

Dumtrögt

Kategori: Diverse

Tänk att det finns puckon överallt. Riktigt dumtröga individer har jag svårt för har jag märkt. Det går mig helt klart på nerverna något djävulskt. Allra helst när dumtröga individer ändå på något vis tror att de är lite lite bättre.

En dumtrög individ kan man i och för sig överleva när det finns ett stort gäng väldigt vettiga personer. Allra helst när just denna dumtröga individ som för tillfället gör mig två smulor irriterad jobbar sin sista vecka nästa vecka.

Så egentligen är det bara en liten liten del i en annars väldigt bra tillvaro.

=)

Brudigt

Kategori: Diverse

Igår åkte jag och Mallanbrallan till världens ände... förlåt, Backaryd. Där finns det, ganska otippat, en liten butik i ett stort hus och i den lilla butiken finns helt sjukt många klänningar. Balklänningar och brudklänningar. Mallanbrallan ska ju gå och bli fru i augusti, så det är liksom läge att hitta outfiten för detta.

Det var rätt roligt att hon kom dit med föreställningen att hon ville ha en kort klänning, inga krusiduller och dragkedja i ryggen. Vi ska dit nästa torsdag igen och prova en klänning som är lång, har draperingar och som har snörning i ryggen. Den är fantastiskt fin, på bild, och jag tror verkligen det kommer bli hur bra som helst på den blivande bruden också.

För övrigt var det ett väldigt gött sätt att tillbringa en ledig tisdagskväll. Sitta i en soffa och titta på klänningar. Prinsessklänningar. Hur bra som helst.

Nu är det dags att ta tag i dagens skrivande. 3 artiklar och en herrans massa notiser. Två artiklar som är enkla och en där jag måste tänka till lite. En bra dag helt enkelt.

=)

Glad

Kategori: Diverse

Ungefär såhär glad är man när man fyller 25:

image321

Vinst

Kategori: Diverse

Ja. Hurra. Fanken vad gött med vinst. 12-0 blev det till slut. Och gissa vilken mittback som fick göra mål?! Jodå, i krysset till och med. Jag är väldigt nöjd. Det är nämligen inte direkt varje vecka som jag får göra mål... =)

I övrigt har jag nu återhämtat mig efter födelsedagen och känner mig nöjd som 25. Det blev en ganska lugn dag igår. Vinkade av fina vännerna och styrde sedan kosan mot Kristianopel där våra herrar spelade match. På kvällen blev det nyktert häng på Pantarholmen, jag var död och somnade till en sväng i något slags tv-spel...

Nu blir det hockey och mat ett kvarter bort.
Woho!

Festrapport

Kategori: Diverse

Jaha, då var man 25.
Födelsedagen var verkligen fantastiskt bra!

Kollegorna sjöng och gav mig blommor. Vid 18-snåret började gästerna trilla in. Mamma, pappa, moster, kusiner, syster, barn, svåger, fina karlskronavänner, fina malmövänner. Det var fullt ös. Massa god mat och smarriga tårtor. Fick otroligt många bra och fina paket! Av darling fick jag bland annat Buzz till mitt Playstation. Så det blev lite frågesport under kvällen. Klockrent.

Tjuvtittade lite på hockeyn. Svängde till Nivå en sväng och tjuvtittade lite till på hockeyn. Prat, öl och titt på massa märkliga människor. Hemåt och i säng någon gång framåt fyra. Överallt och hullerombuller sov det folk.

Morgonen började bra idag. Ingen verkade direkt bakis och Buzz var igång redan strax efter tio. Men så plötsligt slog en kollektiv bakfylla till. Jag har dock klarat mig än så länge. Yeah.

Tack alla som var med på min fina födelsedag.

=)


Makaroner

Kategori: Diverse

Jag fick lära mig ett nytt uttryck på lunchen.
Hitresta vännen att jag har "Alla makaronerna i durkslaget".
Ett underbart uttryck i klass med "Alla indianerna i kanoten", "Alla hästar hemma" osv

=)

År

Kategori: Diverse

Vet ni vad som är det bästa med att fylla år den 16 maj?
Just detta året är det att solen skiner, doften av nyutslagen syrén ligger tung i luften och den gröna färgen på trädens blad gör nästan ont i ögonen.

Väcktes med en födelsedagspuss. Somnade om och väcktes igen av att telefonen ringde, pappa höll på traditionen och sjöng i luren (det är en upplevelse eftersom just sång inte är min pappas starkaste sida direkt...) Har fått massa grattissms, grattismejl och grattis överlag.

25 år.
Det är coolt.

=)

Nära

Kategori: Diverse

Det är mycket nu.
Veckorna går så galet fort så jag vet knappt vad som händer.
Två roliga träningar har klarats av. På söndag är det matchdags och det svåraste denna gång blir att inte underskatta laget som förlorade med 27-0 för ett par veckor sedan...

Imorgon blir det storkalas. Jag blir gammal. Eller ja, åldersångesten har inte riktigt gjort entré än. Det ska bli rätt gött att fylla 25 till och med. Dessutom kommer massa fina vänner till min fina stad och får träffa mina fina vänner här. Det kan knappast bli bättre.

Men ikväll blir det städa och handla i stora lass.
Kanske eventuellt lite mindre kul.

Matte

Kategori: Diverse

Darling är på intervju/heldag på den där utbildningen han förhoppningsvis ska gå till hösten. Dagen började dock lite mindre bra med att han låste ute sig. Så jag fick spurta hem och låsa upp. Hyfsad tur att jag just idag tog bilen till jobbet så att jag slapp en löprunda såhär på morgonen.

Hur som helst så stod det i hans inbjudan att han skulle ta med miniräknare. Vilket ju kan få en att ana att det kan bli lite räkna under dagen. Så igår övade vi på matte. Gick ut hårt med ekvationer ur matte B. Jag hade för mig att jag en gång i tiden var lite halvvass på matte. Om jag var det så är jag definitivt inte det längre. Det är helt enkelt tur att det inte är jag som antagligen ska räkna matte idag...

Nu ska jag vara lite detektiv här.
Mycket spännande.
Varje dag är sannerligen ett äventyr.

Helgen

Kategori: Diverse

Plockade hem en poäng i fredagens skogsderby, inte orättvist även om två av deras mål var riktiga skitmål. Mat och sömn efter det, en lugn fredagskväll med andra ord.

Lördag, fem månader - galet vad fort tiden går. Begav mig västerut, intog päronens gräsmatta, läste bok och brände mig - såklart. 25-årsfest för Kate på kvällskvisten tillsammans med en massa fina vänner. Härligt.

Vaknade med ett tungt rödvinshuvud på söndagen, men tänkte att lite grisrosa färg är ju inte tillräckligt. Så jag flyttade ut på gräsmattan under några timmar och konkurrerar nu med brandbilarna om vilken röd färg som syns bäst.

Åkte till Kallinge för att titta på på damsjuan och passa världens sötaste lille Tristan. Det måste väl ses som ett gott betyg när man får bebisen att somna en liten stund? =) Hem till mys med en kanottrött darling (det är okej att vara helt slut om man paddlat i sex timmar...)

Nu är det andra veckan på nya jobbet och nyss ringde gamla chefen och berättade om min löneförhöjning som jag ska få retroaktivt nu. Ingen dålig höjning får man väl säga. Synd att de inte kunde fått fram den lite tidigare bara...

=)

Fikigt

Kategori: Diverse

Ikväll blev det mysig fika med Mallanbrallan och Johanna, ja och världens sötaste Tristan också såklart. Muffins, kanelisar och smarrigaste blåbärskaktårtan.

Darling spelar match långt bort i väst ikväll. Heja heja IF Trion.
Imorgon är det vår tur. Då ska vi till andra sidan skogen och möta det andra skogslaget. Vi behöver vinna. Allra mest behöver vi det för att det är så jäkla roligt att vinna. 

För övrigt var det ett lag i vår serie som vann över ett annat med 27-0. Hur är det ens möjligt? Är det något slags rekord? Behöver man inte göra mål var tredje minut ungefär för att det ska gå? Hade det andra laget överhuvudtaget någon målvakt? Frågorna är oändligt många.

=)

Fort

Kategori: Diverse

Tiden går fort när man har roligt. Det är så sant som det är sagt. Och roligt har jag. Efter två dagar känns det klockrent på nya jobbet. Massa nytt, massa nya utmaningar och massa spännande. Men alla kollegorna är bra och har lovat att inte lämna mig åt mitt öde... =)

Fast jag är ju helt slut när jag kommer hem. Det tar på krafterna att börja om på ett nytt ställe. Så just nu är jag riktigt nöjd med att ha orkat diska, laga mat, tvätta OCH handla idag. Yeah. Ett par vuxenpoints där ja. Fast att byta från ett fast jobb till ett annat fast jobb är visst vuxenpoängernas vuxenpoäng. =)

Nu ska jag äta polly och gosa lite med han här bredvid.

Förresten, massa massa grattis till Kate som blir 25 idag.

Och just det, för den som är intresserad så kommer här en länk till en knasig artikel. Förtroendet för journalisten är väl inte direkt skyhögt efter det där...

=)

Majmåndag

Kategori: Diverse

Saker att bli glad i magen av en måndag i maj:

- Blommande träd och buskar och blommor och jag vet inte allt vars dofter ger sommarkänslor och pirr i magen.

- Första dagen på nya jobbet och det känns så jäkla bra. Informatör på Karlskrona kommun is the shit.

- Vinst i damsjuan och Evelina fick göra sitt livs första mål.

- Så varmt innan åtta på morgonen att kortärmat är lagom under den öppna sommarjackan.

- Promenadavstånd till jobbet är hur gött som helst.

- Maten är färdig ett kvarter bort, det kan nästan inte bli bättre.

Grattis

Kategori: Diverse

Det är jäkligt gött med långhelg. Mer av det tack!

Hade en lugn valborg. Grillade på nyfunna plätten och grabbarna spelade, inte helt otippat, Nintendo. Igår var det gemensam frukost här på våning fyra. Efter det träning. Sedan herrmatch och till sist inventering. What a day. Hur kan det för övrigt komma sig att jag fick räkna gratulationskorten i år igen? Det borde vara en livstidsgräns på det där. En gång, sedan aldrig mer.

Idag vaknade jag nog uppochner eller något och glömde nog pigghet och gladhumöret i drömmen. Men man kanske skulle ta en sväng med Nintendo nu för att muntra upp sig. Eller inte. =)

Nej, jag tror att ett par nya skor är rätt medicin. Och blommor.
Mm mm mm.
Så får det bli.