mellan vakna & somna

Mitt 2009

Kategori: Diverse

Ännu ett år snart passerat har,
nästan inga månader, dagar eller timmar finns kvar.
Men minnen finns det i massor, den som spar han har.

Januari
Firade in det nya året på idrottsplatsen i Spjutan med middag och vänner. Inledde sedan det nya året på sämst tänkbara vis. Nämligen med magsjuka. Fick ligga ensam i karantän hemma och hoppas på snabbt tillfrisknande.

Men lite annat trevligt fick jag faktiskt in i januari också. Köpte nytt soffbord, tog några första stapplande löpsteg, tränade på Friskis, var på bio och en hel massa annat.

Världen: Barack Obama svors in som USAs president.


Februari
Längtade efter darlingen som åkte till Österrike för att leka i snön, bakade semlor, fortsatte med det där springandet och inledde sedan februari på ett liknande sätt som januari. Låg däckad i den fruktade influensan i en hel massa dagar.

Kikade på första träningsmatchen med den obligatoriska fikakorgen redo. Redan här hade faktiskt begreppet Spelarfruarna fötts, men bloggen var fortfarande knappt påtänkt.

Pulkaåkning, storbrand i staden, spa med världens bästa syster, var på slottskonferens och fick årets värsta besked när det stod klart att farfar har lungcancer. I samma samtal fick jag även veta att pappa blivit av med jobbet.

Världen: Kronprinsessan Victoria berättar att hon tänker gifta sig med den där Daniel.


Mars
Såg Män som hatar kvinnor på bio, tog mig igenom första träningspasset efter influensan och hade siktet inställt på att orka springa en mil i augusti. Hade alfapetturnering, gosade bebis, partajade och dansade, grillade för första gången detta år, började bygga lite på spelarfrubloggen, firade systersonens och systerns födelsedag.

Vi hälsade också på bästa Ann & Andreas, överraskade darlingens syster på födelsedagen och fixade mat på träningsläger.

Världen: Vi börjar hitta glasbitar i kycklingfiléer och melodifestivalen vanns av en operasångerska.


April
Shoppade vårjacka, blomlådor till balkongen, satt i kortärmat vid sidan av en fotbollsplan. Ja, nu hade våren kommit på riktigt. Partaj, isshow, firat påsk i solen vid en fotbollsplan (med röd bränna som resultat), årets första utflyktsgrillning och lansering av världens bästa spelarfrublogg.

Missade darlingens premiärmatch och gjorde själv comeback på fotbollsplanen. Releaseparty för bloggen, gjorde min första fotbollsmatch på sju månader, hade sommarkänslor och träningsvärk mest hela tiden.

Världen: Svininfluensan skapar stora rubriker för första gången och ipredlagen träder i kraft.


Maj
Firade långledighet och valborgsmässoafton på Öland, bloggade en himla massa vid diverse fotbollsmatcher, shoppade bikini, fick en diskmaskin installerad och därmed plötsligt en massa tid över som man kanske skulle kunna använda till en massa bra saker...

Firade födelsedag med världens bästa människor på världens bästa sätt (var sliten i flera dagar efteråt). Solade på långö, fortsatte åka länet runt och titta på fotboll, inkasserade ännu en förlust med tjejerna och konstaterade att vi nu hade - 22 i målskillnad.

Fick en fin smultronplanta i uppskattningspresent på jobbet och klädde även ut mig till Clownen Sassa för första gången (dock inte på jobbet utan för att locka barn till vårt trionläger).

Världen: Zlatan vinner ligan med Inter och Barcelona vinner Champions league (eller svampligan om man vill översätta lite fritt...)


Juni
Damerna fortsatte ha stolpe ut, men darlingen och hans lag bara fortsatte vinna. Vi var även på vår första (och hittills enda) lägenhetsvisning. Det lät bra, var i verkligheten inte alls lika bra och vi fick stanna kvar i hyresrätten ett tag till. Hade heldag/kväll/natt på IP, gjorde tre mål i damsjuan när jag var bakfull som ett troll, grattade fina studenter och planerade en massa mat till det där trionlägret.

Höll i en spexig golfturnering, firade midsommar med fina vänner på Öland och fick dela in livet i före och efter trionlägret. Gjorde köttfärssås till hungriga barn på 14 kilo köttfärs, stekte sjukt många pannkakor och lyckades vara med och ordna ett succéläger för 65 tokiga små barn.

Världen: Michael Jackson dör och Saab får en köpare.


Juli
Semester semester och semester. Efterlängtat och välbehövligt. Inledde semestern med beachfotboll i Åhus, vann lite och hade riktigt kul. Fick dock ett blått svullet ben på köpet (det är fortfarande ont om känsel där jag fick smällen). Spelade även skojig fotbollsturnering i Söderåkra med darlingen och hans bror och lite annat löst folk. Semestrade vidare till Öland och tog oss därefter en tur till bion hemma i staden innan kosan styrdes mot stugan och Ann & Andreas.

Sista semesterveckan var fullspäckad med utflykter. Mys med mamman, pappan och darling i Helsingör. Bus och kul på Skara sommarland med vännerna. Fantastiskt roligt trivselläger på Öland med världens bästa förening.

Återfick lite kontakt med barndomsbästisen via sms. Otroligt oväntat och galet kul.

Världen: Pandemivarning, Zlatan till Barca och sim-guld till en 15-åring.


Augusti
Mera träning och uppladdning inför denna månads träningsbegivenhet. Tjejmilen. Vem kunde tro att jag skulle orka springa en hel mil? Men det gjorde jag och var (är fortfarande) så stolt över min egen prestation så det är inte klokt.

Farmor trillade och bröt lårbenet, aj aj aj, fick stopp i avloppet i badrummet och konstaterade då för femtielfte gången att vår hyresvärd är värdelös. Tog sommarens fjärde semestervecka, åkte till Stockholm med darling för att titta på Coldplay och den helgen får nog klassas som årets mysigaste. Hilton, frukostbuffé, Coldplay, mys. Det kan inte bli bättre.

Brottades med psyket en vecka senare och stoltserade med tiden 1:13:14 efter att tjejmilen avverkats. Blev alltså äventyr i huvudstaden två helger i rad och är fortfarande imponerad över Malins körning i storstaden i kombination med min kartläsning.

Världen: Usain Bolt är kung och Fuglesang åker norrut, mot rymden.


September
Mysig kick-off med jobbet, mer fotboll och fler förluster för oss, lägeråterträff och sassa-clowneri igen. Kändes skönt när vår säsong äntligen tog slut, 0 poäng på väldigt många matcher är sådär.

Gjorde om vardagsrummet en smula, laddad för bussresa med underbara trionsupportrar till metropolen Märserum där allt skulle avgöras.

Och det avgjordes. Och det blev serieseger för våra grabbar. Och det blev en hejdundrans guldfest. Och det var skumpa, sång och glädje. Och det avslutades med en upphämtning på akuten.

Världen: Spektakulärt helikopterrån och svensk man dör i svininfluensa.

Oktober
Projekt simning påbörjades och vi var tre flitiga tjejer som simmade en massa fredagar i rad. 1500 meter blev rekordet. Vi försökte även simma bort mastig träningsvärk som kommit till oss efter att grisig styrketräning satt igång.

Shoppade loss på Ikea och Mediamarkt och kom hem med både ny tv och byrå. Ommöblering hamnade högst upp på att-göra-listan.

Mamma och pappa skaffade en lillebror till mig. En lurvig, brun liten vovve som fortfarande är alldeles underbar. (Han är dock inte så liten längre, men fortfarande så pass att det går att brotta ner honom i snön).

Plockade golv i arenan för att tjäna pengar till föreningen, vaccinspruta och därmed även vaccinbiverkningar fick avsluta månaden.

Världen: Sverige missar fotbolls-VM, Lagerbäck avgår (äntligen) och Obama får märkligt nog fredspriset.


November
Årsfest med världens bästa förening. En helt underbar kväll. Så mycket uppskattning, så många fina människor. Och jag vann båda skytteligorna (med typ 4 och 5 mål...)

Systersonen sov över för första gången. Killarna överraskade och förvånade nog alla litegrann genom att briljera i DM-gruppspelet. Flytthjälp till husägarna i Lyckeby. Kolabak, kolabak och ännu mer kolabak. Lilla Nea såg dagens ljus. Tokigaste, roligaste utekvällen med mer dans än någonsin. Vi stod på dansgolvet konstant i flera timmar.

Världen: Rusning efter vaccin, Saab har inte längre någon köpare och AIK blir svenska mästare.


December
Spelarfruarna gjorde debut som marknadsknallar på Bubbetorps julmarknad. Jag ordnade en julkonsert, firade två underbara år med världens bästa darling och så åkte vi på besök till finaste Ann & Andreas i skåneland.

Julkortsproduktion, klappjakt, rimstuga och så en gran på plats i hörnet. Den snyggaste granen dessutom. Och så kom snön några dagar innan jul. I massor. Bilen fick ett platt däck som tack och lov bara var en trasig ventil. Julen firades i väst med min fina familj. Snön smälte nästan bort, men vi hann ändå bygga en snygg snöhund.

Nu är det slutet av månaden, slutet av året och det slår mig ännu en gång hur mycket man hinner med på ett år. Och framför allt hur mycket roligt som hinns med på ett år. Det är såhär livet ska vara. Fullt av underbara människor och händelser. Lycka i magen.

Nu laddar vi för en storslagen fest imorgon då det nya året ska firas in med buller och bång.

Tack för 2009.
Gott nytt 2010.


Kommentarer

  • Makkan säger:

    Kul att du nämner Gnagets SM-guld i den här årskrönikan.En väldigt viktig händelse.

    Kom några glädjetårar den där söndagen.

    Härmed stiger du enormt i popularitet på min lista. Jajamän.

    Gott Nytt 2Lax10 på dig.

    Take care.

    //Makkan

    2009-12-30 | 15:17:43
    Bloggadress: http://mcdee.blogg.se/
  • Malin säger:

    Ja det är underbart! Och du är underbar! Hoppas 2010 blir lika bra!



    Kram vännen

    2009-12-30 | 16:15:59
  • Svärmor säger:

    En Jättestor Gott Slut på 2009 Kram och en ännu Större Gott Nytt År Kram till Världens Bästa SARA.

    2009-12-31 | 13:27:26
    Bloggadress: http://tankarombilder.blogg.se/

Kommentera inlägget här: