mellan vakna & somna

Törneros

Kategori: Diverse

Har fastnat för denna. Ge den ett par lyssningar, den blir bättre och bättre och bättre... :)

Lite gnälligt

Kategori: Diverse

Frös halvt ihjäl i fel hejarklack igår. Vi fick smygheja lite när Mjällby gjorde mål och tog sedan ut allt jubel i bilen istället. Djurgårdsklacken lyckades i alla fall lära oss både ett och annat nytt skällsord. Spännande. Men roligt med utflykt var det.

Har för övrigt bitit mig i kinden. Längst bak vid visdomstanderiet, alltså där där det inte riktigt går att kontrollera vad som händer. Alltid när jag biter mig så blir det förkylningsblåsa och aj aj. Denna gång är inget undantag. Men eftersom det är värsta bulan där bak så kan jag inte bita ihop alls just nu. Vilket i sin tur resulterar i trött käke. Märkligt. Gnälligt. Men så är det ju tisdag också.

I afton blir det spinning. Ryggen har återhämtat sig väl och jag är fit for fight igen.
Great!

:)

Finaste vänner

Kategori: Diverse

Jag funderar mycket över vänner och kompisar så här års. Jag funderar också mycket på energislukare och energigivare. Det tar tydligen ganska mycket energi att få rätsida på livet igen. Energislukare göre sig därför icke besvär just nu, om ens någonsin.

Mina vänner. Mina underbara fina vänner.
Jag känner att jag kanske är dålig på att berätta hur mycket ni betyder. Fast jag tror att ni vet. Mina vänner är av den energigivande sorten. Den sortens vänner som under ett samtal, på telefon eller i verkliga livet, har en förmåga att ge energi och sprida glädje oavsett hur de själva har det just för stunden.

Vänskap för mig handlar om att man ibland ger, ger och ger och ibland tar, tar och tar, men att det där jämnar ut sig i slutändan. Det spelar ingen roll hur ofta, eller sällan, man träffas. Kvalitet, inte kvantitet. Även om jag förstås till exempel önskar att ett visst hus i Hjärup egentligen låg på cykelavstånd...

När livet förändras så blir det extra tydligt vilka som är vänner och vilka som är kompisar. Och det har jag verkligen förstått de här senaste månaderna.

Jag ville egentligen bara säga att jag känner mig så otroligt lyckligt lottad. Tänk om alla hade lika fina vänner som jag, det vore en fin värld det.

:)

Ryggen förvånar aldrig

Kategori: Diverse

Det var ju dumt att vara förvånad igår.
Idag vaknade jag med den välbekanta "hur fan ska jag ta mig upp ur sängen"-känslan. Ryggen tycker bevisligen att det blev lite väääl mycket fotboll igår.

Så ryggen får vila från träning idag.
Blir en utflykt till väst för att kika lite på allsvensk fotboll istället.
Nice!

Fotbollssöndag

Kategori: Diverse

Wohoo. Första spelpoängen för det tappraste damlaget idag. 0-0 blev det och om vi bara hade haft liiite lite tur till med oss så hade det nog till och med blivit tre poäng. Men, bättre sent än aldrig blev det i alla fall säsongens första poäng. I säsongens sista match.

Ryggen känns lite lätt stel. Men det gör faktiskt inte så ont som förväntat med tanke på att jag ändå spelade ganska mycket mer idag.

Åkte vidare från match till nästa match, fast då som åskådare. Lite lätt köldskadad efter en heldag utomhus. Men härligt var det och alldeles underbart att tillbringa tid med fina trionfamiljen. Som alltid.

Och nu sitter jag här med färg i håret och hoppas på att jag inte ska hamna i onåd med min ordinarie frisör...

Fotbollsdags

Kategori: Diverse

Fredag är alltid trevligt.
Allra helst när man är lite trött i ögat. Som jag är idag. Var långt bort i väst och bloggade från sista matchen igår. Passade på att åka på snabbvisit hos föräldrarna också och det tar visst en timme att köra hem därifrån, så sent blev det (helst eftersom jag inte letade upp kudden direkt när jag kom hem...). Högst självförvållat alltså.

Idag har jag försökt göra mig till facebookexpert. Puh. Det är en del att sätta sig in i... :)

I helgen är det bland annat dags att snöra på skorna igen. Sista matchen för säsongen och jag är ombedd att komma dit. Ska till och med bli riktigt kul. Jag har försökt vara väldigt tydlig mot coachen att jag absolut inte vill ta någons plats. De som tränat och slitigt heeela säsongen ska självklart spela sista matchen också. Så förhoppningsvis behöver jag bara sitta där med skorna på och heja. Bra för ryggen inte minst. Mindre bra för nerverna - jag känner mina nerver och vet hur de blir av att sitta ombytt vid sidan... :)

Men om man känner för att heja, vuvuzelor och hejarramsor tycker jag att vi kan vara värda, så är det bara att ta plats på läktaren klockan 11 på söndag.

:) 

Gillar

Kategori: Diverse

Jag gillar när man liksom kommit över den där första träningströskeln. Då när det slutar vara smått plågsamt och kräva mycket övertalning för att vinna över latmasken. Då när det liksom blivit en naturlig del av vardagen att studsa iväg och träna på kvällskvisten.

Träna och baka. Det är ungefär det jag sysselsätter mig med om kvällarna. Bakningen beror på ett visst överskott av hallonsylt och smör efter säsongens våffleri på IP. Hallongrottor och wienerstänger har det blivit hittills, men tips på kakor med mycket smör och hallonsylt/jordgubbssylt i tas tacksamt emot.

Ikväll blir det dock träning.
Spin Puls. Hjälp. Kollegorna har sagt att det nog inte är något för mig och min tävlingshjärna eftersom jag förmodligen kommer börja tävla med allt och alla... Ska bli mycket spännande.

:)

Måndagsmåndag

Kategori: Diverse

Jäklar vilken måndag.
Det är mest bara blä på hela den här dagen.

Så nu styr jag kosan mot Friskis för att göra av med lite överskottskänslor (nytt ord?).
Svett och vikter here I come.

Bra där - skämskudde i fyra år

Kategori: Diverse

Bra jobbat Sverige. (obs, läses med ironi)
Man kan väl minst sagt säga att det kommer bli fyra intressanta år.

Var tionde person i staden där jag bor har röstat på partiet jag tycker minst om av alla partier. Känns helt sjukt. Var tionde person. Jag blir så trött. Kan dessutom konstatera via den här sidan att det är ännu fler i den delen av kommunen där jag spenderar mycket av min fritid. Och det värsta av allt är att jag inte ens är förvånad.

Men jag önskar att fler hade vågat vända på perspektivet. Vågat tänka tanken hur det hade varit om Sverige inte varit ett så tryggt land. Hade inte vi då velat komma till ett nytt land, bli behandlade med respekt, få sjukvård om vi behöver, få fira midsommar om vi vill... Jag kan hålla på i en evighet och göra den här utläggningen längre än längst. Men faktum kvarstår, det blir skämskudde i fyra år nu.

Bra jobbat Sverige, verkligen...

Komprimerad tid

Kategori: Diverse

Jag har en princip. Eller ja, egentligen har jag väl flera, men just nu ska vi beröra en.
Jag är bortskämd med att ha nära till jobbet. Dessutom har jag efter flera års övning komprimerat mina mornar. Det vill säga valt bort allt som inte är livsnödvändigt. Allt detta har jag självklart jobbat på eftersom just morgontiden inte är min bästa tid.

Nu till principen.
Jag kan inte ställa klockan på 05...något. Det går inte. Det borde vara förbjudet. I vanliga fall trillar jag ur sängen runt sjusnåret och studsar in på jobbet någon gång mellan halv och kvart i åtta. Komprimerat som sagt. Idag stod spinning på schemar. 06.30. Alltså till och med tidigare än vad jag vanligtvis stiger upp. För en sekund trodde jag att jag skulle behöva frångå principen och ställa klockan på 05...nåt. Hjälp.

Komprimering av morgontid verkar dock vara min grej. 11 minuter från det att klockan ringde tills jag satt i bilen (som nästan var parkerad på annan ort på grund av att några nybörjarfickparkerare i kvarteret inte lärt sig hur man ska parkera) får ju anses som klart godkänt.

Själva spinningen var en enda lång svettig timme. Konditionen fick träning, det behövdes. Nu känns det lite tröttigt i ögonen, det är lite jobbigt att sitta upp och jag känner träningsvärken komma smygande. Men jävlar vad duktig jag känner mig!

Älskar det här nya livet och i helgen väntar vägning och mätning igen. Mycket spännande.

:)

The back

Kategori: Diverse

Ja jag känner ju en skyldighet att hålla er uppdaterade i hur det går i duellen fotboll vs ryggont.
Vaknade upp imorse och kände mig stel. I hela kroppen. Inte specifikt i ryggen.
Nu har nästan hela dagen gått och ryggen känns precis som vanligt. Vilken chock. Hade ju mer eller mindre ställt in mig på ryggskottsläge.

Men det verkar som att ett halvårs uppehåll och två minuters-inhopp är det som möjligen kan funka för ryggen. Spännande.

:)

Ett mål

Kategori: Diverse

Tänka sig. Jag överlevde lite fotboll OCH gjorde ett mål.
Att göra mål är aldrig fel, kunde dessutom gjort ett till om jag hade haft foten inställd åt rätt håll. Men för att inte ha rört en boll på ett halvår så är jag förvånad över hur bra det ändå gick. Orken var under all kritik, men lite snabbhet fanns det allt kvar - eller så var deras back jäkligt slow.

Nåja.
Det viktigaste testet kommer imorgon när jag vaknar.
Vad kommer ryggen säga om den här fotbollsaktiviteten?
Rafflande.

:)

Att överleva

Kategori: Diverse

Håll i hatten!
Imorgon snörar jag på mig fotbollsskorna igen.
Det är väldigt mycket en engångsföreteelse i kristider och min förhoppning är att jag inte ska behöva spela alls.

Har ju nämligen kört Skivstång Kondition, 75 minuter, som uppvärmning idag. Kanske inte helt genomtänkt, men livet nuförtiden rättar ju sig väldigt lite efter fotboll jämfört med hur det har varit... :)

Det var riktigt gött att svettas loss idag och det ska minst sagt bli intressant att se om jag överlever morgondagen.

Återkommer med uppdatering.

:)

Fantastisk

Kategori: Diverse

Det blev en underbar helg. Sannerligen. Men den gick så fort och nu sitter jag vid skrivbordet igen, ungefär lika inspirerad som en sten. Typiskt.

Lite bra musik i lurarna kanske piffar upp tillvaron lite. Om ni inte visste det så är det här en helt fantastisk låt:

Underbara helg

Kategori: Diverse

Det är helg och det är alldeles underbart.
Har på känn att det kommer bli en alldeles underbar helg nämligen. Ho ho.

Träningsvärken är total. Har ont mest överallt faktiskt. Men för att jag inte ska känna mig alltför vältränad så fick jag ju lov att smaka lite av muffinssmeten, och äta några chokladbitar, och kanske en liten nöt eller två. Det är ju ändå fredag.

Har för övrigt förlorat även rond 3 mot diskmaskinen. Fick kapitulera och diska allt som var i den för hand. Det verkar dock som att den på högst okänt sätt lyckats diska alla skålar rent. Selektiv diskmaskin. Obra.

Nu är det fredagsmyyyys.

:)

Helt slut - i kvadrat

Kategori: Diverse

Har avverkat mitt första friskispass.
Jävlar.
75 minuter Skivstång Kondition kan man väl kalla chockstart.

Har nog utan att överdriva aldrig någonsin svettats så mycket på ett friskispass, det är närmast ett under att jag inte drunknade. Sjukaste.

Så nu ska jag bara fundera över alternativa sätt att ta mig ner för trapporna imorgon. Det lär bli intressant. Haha.

För övrigt så har jag nog förlorat kampen mot diskmaskinen. Den verkar kaputt och det gör mig ruskigt deprimerad. Men jag tror det blir en rond 3 imorgon. Skam den som ger sig.

:)

Adjö jante

Kategori: Diverse

Man kan väl sammanfatta den här sensommaren med att vissa dagar är bättre än andra. Och så är det ju alltid oavsett om man blir dumpad mitt i sommaren eller inte. Men jag är ändå förvånad, och väldigt glad - tro inte annat, att inte är fler sämre dagar.

Jag väljer att ta det som ett tecken, bland flera, på att allt som hänt är helt rätt. Och det känns så väldigt skönt. Jag känner mig så jäkla stolt. Stolt över mig själv att jag fixat detta. På ett klokt och sansat sätt dessutom.

Så adjö jante:
Fan vad jag är bra!

:)

Sökes

Kategori: Diverse

Inspiration tack.
Kreativitet tack.

Går in i en sån där jobbperiod nu när det är fullt ös och mötesmarathon mest hela tiden. Roligt och inspirerande för det är än så länge bara roliga saker det ska mötas om. Men för att liksom hinna med och för att komma vidare så hade det ju varit fint om inspirationen och kreativiteten slutade lysa med sin frånvaro.

Får nog tvinga mig själv till att skriva bokstäver, ord och meningar nu. Annars kommer jag ha sjuttielva texter och broschyrer att göra på ungefär en timme om jag inte ser upp.

Alltid också. Alltid likadant. Kan inte hjärnan bara lära sig att det här "jobbar bäst under press" är en bluff. Egentligen.

:)

Finaste

Kategori: Diverse

Finaste lille Alvin, 4 dagar, var på sin första fotbollsmatch igår. Han är verkligen helt fantastisk och om han bara visste hur nyfikna och glada hela föreningen är så skulle han nog få scenskräck... :)

Blev en alldeles perfekt lördag. Fotboll och blogg, grillat och pyssel. En lördag helt i min smak. Dessutom är det ju riktigt skönt att vakna totalt osliten idag.

Woho.

Så nu är det snart dags att snöra på träningsskorna och ta sig en tur istället. Ja, för igår var det dags för andra vägningen och mätningen. Och eftersom det gått så bra nästan utan träning så är man ju riktigt nyfiken på vad lite träning kan göra...

:)

Sötnos

Kategori: Diverse

Kan konstatera efter att ha sett bilder på världens finaste LillPrins att så söta bebisar lockar fram min absolut blödigaste sida. Jag kommer gosa, gosa och gosa på den där sötnosen så fort det ges tillfälle.

Ett litet, underbart mirakel.
Grattis Ninni & Björn.

Must have

Kategori: Diverse

En sån här måste jag ju bara ha!


Från CoolStuff

Historiens sjukaste dröm

Kategori: Diverse

Skulle verkligen behöva drömtydning på nattens drömmar.
Del 1:
Kommer inte riktigt ihåg alla delar, men det jag minns är att mamma och pappa är hemma hos mig. Det är natt och de sover i min säng. Plötsligt börjar pappa gasta om näsblod. Han kunde ju inte gå upp och hämta papper själv utan skickar oss. Vi bråkar om något också, men jag minns inte vad.

Till saken hör att jag sedan när jag vaknar mycket riktigt har näsblod. Bra där kroppen.

Del 2:
En kompis mamma ska passa hennes lurvige lille hund. En valp som inte är så liten, men väldigt söt. Mamman tar med sig hunden ut, vi är nu utanför mitt hus, och precis innan de ska hoppa in i bilen tar hon tag i hundens svans och börjar svinga den runt, runt, runt över huvudet. Dänger sedan den lille vovven i marken en massa gånger och skrattar bara rått, och väldigt läskigt, när vi försöker stoppa henne och undrar vad hon håller på med. Grannarna ringer polisen och ungefär här vaknar jag.

Just den här delen av drömmen kvalar utan tvekan in på min topp 3-lista över sjuka drömmar. Tyda den någon?


Update: hittade lite info om just drömmar om hundar...
" Att drömma om hundar symboliserar ofta våra omedvetna instinkter. 'Drömhunden' visar oss antingen tillgivenhet eller fientlighet. Har man en trofast hund som sällskap, är man säkerligen i harmoni med sig själv. Går hunden däremot till anfall mot en tyder det på inre obalans, och det skulle nog inte skada med en smula självrannsakan."

Då återstår det bara att fundera över vad som menas med en hund som svingas runt, runt, runt...