mellan vakna & somna

3360

Kategori:

Ny invägning på bvc idag och nu pekar form- och viktkurvan fint uppåt i rätt riktning. 3360 gram vägde lillfis in på idag. Att jämföra med 3140 gram i torsdags. Yej för ersättning! :)Grilltajm

Kategori:

Efter en natt med magknip tog hela familjen det väldigt lugnt på förmiddagen. Agnes sov gott på mage på sin pappas mage och jag intog pappans arm. Himla mysigt.

På eftermiddagen stod utflykt till sjön på schemat och grillmys med fina vänner. Riktigt skönt när solen sken, lite mer svinkallt när vinden tog fart. Det lilla bäret fick ännu fler fina presenter (bortskämd vid två veckors ålder ;)) och sov sen som en sten i vagnen i flera timmar. En riktigt härlig stund vid vår fina sjö.Efter det har vi hunnit med en matstund, en kaskadspya över både mor och barn och nu är det mysdags hos pappan. Bra söndag!

Familj

Kategori:

Tänk att vi är en egen liten familj nu. Så konstigt och härligt och fint och fantastiskt!2

Kategori:

Tjoho! Idag fyller jag två veckor!Natten

Kategori:

Håll i hatten! I natt har det bara blivit matning två gånger. Klockan 02 och klockan 05. Men det stora hände ju däremellan. Det lilla livet sov!! Matkoman var total efter en stunds amning följt av en slurk ersättning!

Vägen till nattsömn i det här huset:Kärlek

Kategori:

Nätterna må vara uppochnervända. Amningen kanske gör rätt ont. Bajsblöjorna är i det närmaste oräkneliga.

Men så får man en stund som denna. En mysig stund med en mätt och nöjd bäbis. Det är då energiförrådet fylls på!Premiär

Kategori:

Igår blev det premiärtur i vagnen. Färden gick ner till fotbollsplanen där det var match. Fantastiskt härligt att säsongen är igång. Det är något speciellt med dofterna, ljuden och känslan när man sitter vid sidan av en gräsplan.

Det lilla grynet sov sig igenom hela matchen. När vi kom hem blev det mer mat och så sov både hon och jag gott på soffan från elva till två. Då satte den stora piggheten in, men utan skrik. Vi ger ju henne ersättning också nu efter varje mål, eftersom hon inte gått upp i vikt, och än så länge känns det helt klart som en mer nöjd bebis!

Idag väntar nya utflykter. Besök på familjerätten för att se till så att Morgan blir pappa även på pappret står först på scemat och därefter ska vi på höftledsscreening.Vikt

Kategori:

Idag har bvc varit här och hälsat på. Vägning och samtal stod på schemat. Tyvärr hade vikten gått ner istället för upp, så det blir ny invägning på måndag för lillfis!Sömn

Kategori:

Ännu en natt med lite svajig sömn har passerat. Lillfisen var tokarg fram till typ halv tolv när jag kastade in amningshandduken och en flaska ersättning svängdes ihop. Som vanligt däckade hon totalt av ersättningen och sov fram till strax efter 01 någon gång. Då var hon tokarg igen fram till 2-tiden när jag maratonammade henne till sömn.

Jag vaknade sedan med ett ryck vid 5-snåret och var helt säker på att den nya djupsömnen gjort att jag helt missat en skrikande bebis. Men icke. Håll i hatten. Hon sov! Detta fortsatte hon med till strax efter 06.

Om man bortser från de tokarga perioderna så var det här nog egentligen en ganska bra natt... :)

Men det är i alla fall väääldigt skönt att vara två som delar på skrikbördan där på nattkvisten. Hur det ska gå när Morgan börjar jobba igen är lite mer oklart, men då kanske sovvanorna har stabiliserats lite. :)

Mina kärlekar


Vaggad

Kategori:

Den senaste natten gick något bättre. Mer mat, mindre skrik. Och faktiskt även mer sömn!

Dagarna går sjuuukt fort. Vila, sova, äta, vara. Ungefär. Fast imorgon får vi besök från bvc på eftermiddagen, så då får vi hålla oss vakna.

Idag har lillfisen provat vaggan för första gången och sov där som en liten prinsessa en lång stund.Overkligt

Kategori: Diverse

Det är fortfarande väldigt overkligt att lilla grynet faktiskt är här. Jag kan inte riktigt förstå att hon legat där inne i magen. Samtidigt som det känns väldigt avlägset med mage, så har jag absolut inte vant mig vid att den inte är där längre. Jag tror att lite av overklighetskänslan kan hänga ihop med att hon faktiskt kom 8 dagar tidigare än beräknat. Jag hade ju dessutom räknat med att gå över två veckor och hinna bli riktigt less på det. Så blev det ju inte alls. :)
 
Nu finns det värdefulla innehållet istället här hos oss. På utsidan. Jag skulle kunna ligga och titta på henne i elva evigheter och bara förundras över livet. Även om man bara sovit någon timme på natten så är tröttheten som bortblåst när munnen formas till ett leende och det lilla hjärtegrynet bara ser så där otroligt nöjd ut med tillvaron. Innan bebislivt hade jag högst troligt inte fungerat efter såhär lite sömn, men nu känns det ändå i allra högsta gad okej. Den där kroppen alltså. Fascinerande.
 

Nattsömn

Kategori:

Från att ha varit en bebis som sovit gott och bara vaknat var tredje timme på natten har Agnes nu bestämt att det där med nattsömn är ju överskattat. De senaste två nätterna har istället bjudit på en härlig skrik- och sprattelorgie. Men det är väl säkert helt som det ska. :)

Imorse somnade både jag och det lilla grynet i amningen och sov på soffan mellan halv fem och sju. Alltid nåt.

Fotodags

Kategori:

Natten som gick blev vår första vakennatt med det lilla grynet som mest ville vara arg - inte sova. Vi gissar på lite ont i magen. Men det här nya livet är rätt mycket just gissningar.

Nåväl, till slut somnade hon och vi också. Idag var det dags för fotografering till tidningen. Perfekt efter en sömnlös natt. ;) Så Agnes tog på sig en av alla nya fiiina tröjor hon fått och blev såhär snygg:


Utskrivna

Kategori:

Hurra! Det nya gulsotsprovet såg bra ut så nu är vi utskrivna från neo och på väg hem! Äntligen!Blommor

Kategori:

Tack fina kollegor för de fiiiina blommorna till prinsessan Agnes och oss!


Matkoma

Kategori:

Såhär trött kan man bli av att äta. :)Hemma

Kategori:

Igår fick vi då äntligen åka hem från sjukhuset med vårt lilla pyre. Vi ska tillbaka till neo på söndag för kontroll av gulsotsvärdena och om de ser bra ut då får vi åka hem på riktigt. ;) Så nu hänger lillfisen så mycket det bara går i dagsljus för att den gula nyansen ska hållas nere.
Den första natten hemma är precis avklarad och det gick riktgt bra! Vem blir förresten förvånad om jag säger att mjölkfabriken verkar börja komma igång och att det uppskattas av prinsessan?! :)

Sond

Kategori:

Jippie! Nu är sonden borta och matningen med flaska och liiite amning flyter på fint. Så nu håller vi tummarna! :)Att bli förälder

Kategori: Diverse

Långt inlägg kan nog vara på gång här. Men för att komma ihåg hur det var så vill jag gärna skriva ner hur det var när vår prinsessa kom till världen - innan detaljerna är bortglömda. :)
 
Torsdag 11 april
Stiger upp som vanligt på morgonkvisten för att göra mig redo för näst sista dagen på jobbet innan en semestervecka väntar. Kommer dock inte så där väldigt långt innan det börjar rinna längs benen. Eftersom jag inte direkt varit med om det här innan så är det först lite svårt att förstå vad som händer (dessutom var det ju inte dags än) men till slut får jag ändå inse att det faktiskt är vattnet som gått. Vi ringer till förlossningen och får en tid för undersökning på fömiddagen.
 
Undersökningen bekräftar att det verkligen är vattnet som gått. Faktiskt till och med med ett fint litet splasch över barnmorskans fötter. Efter en stund med ctg-uppkoppling för att se så att allt är bra med bebisen blir vi hemskickade igen, med en ny kontrolltid på fredagen. Innan hemfärd passar vi på att äta lunch ute och handla lite nödvändigheter. Spagetti och köttfärssås på menyn på kvällen och så väntan, väntan och väntan. Det hände dock inte så mycket mer än några små små känningar och torsdag blev till fredag.
 
Fredag 12 april
Tid för ny kontroll klockan 10.30. Låg uppkopplade till ctgn i en lagom lång evighet (en timme) med små och oregelbundna värkar. Hjärtljuden var lite höga, så vi blev inte godkända utan fick åka iväg och äta lunch. Efter lunch gjordes en ny kurva och då blev det äntligen godkänt. Framåt eftermiddagen fick vi åka hem igen och fortsätta med väntandet.
 
Något avsnitt av Downton Abbey avverkades och en värkklockapp laddades ner. Mammas piroger blev uppladdningsmaten och värkarna började nu bli något mer kännbara och även mer regelbundna. Dock var det fortfarande ungefär 10-20 minuter mellan värkarna, så jag var ganska säker på att tiden för igångsättning klockan 8.30 dagen efter skulle bli det vi fick sikta in oss på.
 
Går och lägger mig och hinner i princip bara lägga huvudet på kudden innan värkarna drar igång ordentligt. Att ligga ner under värken är inte att tänka på så det blir ganska precis ingen sömn att tänka på. Morgan får bli förste klockare och när vi passerat midnatt börjar vi känna att det nog är dags att packa ihop en matsäck till den blivande pappan. Vid 2-tiden är det tre minuter mellan värkarna, som börjar bli riktigt jobbiga, och vi ringer in till förlossningen. Får rådet att äta något och sedan åka in om vi vill. Och det vill vi. Efter en tallrik fil tar vi oss ut till bilen och börjar färden mot stan. Den guppiga grusvägen är inte helt optimalt i ett värkarbete kan jag säga, men det går.
 
02.45 blir vi inskrivna på förlossningen. Barnmorskan som tog emot oss då var samma som ägnade väldigt mycket tid åt mitt BMI i början av graviditeten. Det var ganska skönt att hon hann gå av sitt skift innan det var dags på riktigt om jag säger så... Även nu är fosterljuden något snabba. Jag är öppen tre centimeter och det beslutas att jag ska få antibiotika för att se om det är min infektion som påverkar bebisen. Jag hade alltså ganska precis ingen röst och lite andra rester av den elaka förkylningen. Vi får byta rum till det där själva förlossningen kommer att ske. Jag får värkstimulerande dropp och det blir nu jobbigare och jobbigare att ligga ner. Jag var före förlossningen inställd på att först prova lite alternativa smärtlindringar och lustgas och att ryggbedövningen skulle vara den sista utvägen.
 
Lördag 13 april
Barnmorskan Gun-Marie gör entré och både gåbord och pilatesboll plockas fram. Att ligga på rygg är otroligt oskönt, det som funkar bäst är att sitta på sängkanten, lutad mot gåbordet och krama världens bäste coach Morgan under värkarna. Lustgasen funkar lite sisådär eftersom jag är rätt så täppt i luftvägarna, men den tillsammans med akupunktur och kvaddlar i ryggen gör ändå att värkarna är hanterbara. Efter ett tag börjar bebisen visa tecken på trötthet, så en läkare kallas in för att ta prover på bebis. Allt lugnt än så länge och det absolut jobbigaste med den undersökningen var att ligga still på rygg under tiden...
 
Morgan serverar vatten och nyponsoppa, håller handen och hjälper till precis så som jag vill. Kaffe dricker han också, ingen sömn alls under natten börjar ta ut sin rätt även på den blivande pappan. ;) Från klockan 10.30 har jag krystvärkar. En väldigt märklig upplevelse. Det går inte att föreställa sig innan, alls.
 
Bebisen börjar återigen visa tecken på trötthet, en ny läkare gör en ny undersökning och nu börjar man prata om sugklocka. Tack vare bra kommunikation från barnmorskan kände vi ett stort förtroende för henne och vi hann aldrig riktigt bli nervösa eller stressade. Det kändes hur tryggt som helst att lägga sig själv i deras händer - bokstavligen. Men hotet om sugklocka får ändå fart på oss alla. Under tiden som läkaren är iväg tycker barnmorskan att vi kan väl göra ett försök att se om bebis ändå inte vill komma ut av sig själv. En extra barnmorska är i rummet och hon får till uppgift att trycka på magen samtidigt som jag tar i så det känns som jag ska sprängas (blodkärl i ögonen var det enda som sprängdes),
 
Morgan hjälper till genom att trycka mig framåt och barnmorskan lirkar med alla knep hon kan för att bebisen ska komma ut av sig själv. Jag tar i, huvudet kommer ut en bit, jag hämtar andan och huvudet åker in igen. Så där håller det på ett tag, men det går ändå framåt och när läkaren kommer tillbaka bestämmer man att avvakta med sugklockan. Hej och hå. Krafter hämtas från nedre källarplan och äntligen så rör det sig framåt utan att gå tillbaka. Ett litet klipp blir det för att göra det lättare för bebis att komma ut.
 
Den svidande känslan berättar att det är nära och då finns ytterligare lite krafter. Och så med ett slurp kommer hon ut klockan 11.35. Alldeles vit av fosterfett. Skriker direkt. Och känslan är helt overklig. Det där om att smärtan helt försvinner när man får upp barnet på bröstet stämmer verkligen. Mycket märkligt. Okej helt kanske smärtan inte försvann. En moderkaka skulle ju också krystas ut, det skulle sys och undersökan. Men jämförelsevis med timmarna innan så var det ingenting.
 
Lilla Agnes vägde 3265 gram och var 47 cm lång när hon kom till världen. Och det var ingen tvekan om att det var en Agnes som kom ut. Fikan var fantastiskt mumsig och efterlängtad. Men duschen. Ååå duschen. Efter flera toksvettiga timmar var duschen helt underbar. Vi tar bild till webbisar och flyttas sedan upp till BB. Första natten innebär mycket snutt och gos, samtidigt som tröttheten är total efter maratonloppet. BB är en himla mysig plats och jag tror aldrig vi ätit så mycket som under tiden där.
 
Söndag 14 april - torsdag 18 april
Nu är det dags att få igång amningen och det funkar sådär kan man säga. Mjölken har inte riktigt runnit till och det resulterar i en mycket arg och frusterad Agnes. Hon blir godkänd i alla tester som doktorn gör och annars så är det mest vila på menyn för hela familjen. Amningen vill inte sätta fart och för att lillfisen ska få i sig något får hon nu även ersättning med sked. Hon är väldigt trött och på måndagen konstateras att hon är gul. Efter lite tester får hon hoppa ner i en säng med ljus underifrån som ska ta bort det gula.
 
Efter ett dygn i den har värdet gått upp istället för ner och på tisdagen flyttas vi därför till neonatalavdelningen där hon kan få ligga i en säng med ljus både ovanifrån och underifrån. Många tårar gräts denna dag. Hormonerna löpte runt i kroppen och spädde på känslan av "varför blev det såhär". Allt jag ville var att åka hem med en frisk liten bebis. Hur skrämmande neonatalavdelningen än känns, så är det fantastiskt kunnig och bra personal här. För att hon ska få i sig ordentligt med mat så att det gula kan komma ut sätts en sond som vi matar henne igenom. Bara det innebar ett mindre sammanbrott för mig. Sond gör ju att de ser så väldigt sjuka ut. Men det var ju ändå för Agnes bästa. Såklart.
 
Matning i sonden var tredje timme i kombination med dagsljusljust i rummet gjorde att det inte direkt blev mycket sömn för föräldrarna den här natten. Det tog ungefär en timme från början till slut att genomföra matning och pumpning. Och två timmar senare var det ju då alltså dags för samma procedur igen. Efter ett dygn i dubbelsolsängen såg värdena bättre ut och på onsdagen slapp hon ligga stilla med ögonbindel i solsängen. Hurra! Även de nya testerna på natten till torsdag var bra och nu är det bara matfrågan som ska lösas.
 
Fantastiska personalen förstår att jag tycker amningen är jobbig och här är det inget krav, mer en känsla av att om det känns bra så kan jag prova, men tvången utgår. Efter att inte ha varit utanför sjukhusets väggar sedan tidig lördagsmorgon skickar sköterskan Marita ut mig i kvällsvårsolen på onsdagen - det gör susen för humöret och energin! Amningen är fortfarande inte riktigt igång, men på torsdagen får vi äntligen prova flaskmatning. Jag pumpar ut mat som ges i flaska och som kompletteras med lite ersättning. En bra omgång blir det även några lyckade minuters amning.
 
Nu på kvällskvisten togs dessutom sonden ut efter tre lyckade matningar helt utan sond. Verkligen hurra! Nu håller vi tummarna för att det kanske, kanske, kanske kan bli hemgång med vår lilla ljuvliga bebis under fredagen.
 
 
Ja det blev ju en roman det här. Men detta är verkligen en upplevelse att spara i hjärtat resten av livet och då är det skönt att kunna påminna sig om hur jäkla stark kroppen kan vara, hur skör knoppen kan bli och hur viktigt det är att ha stöd av sin kärlek när marken svajar.

Neo

Kategori:

Vi är kvar på neo men lillfisen har i alla fall sluppit solsängen nu. Vilket inte minst innebär mer gosmöjligheter med det lilla grynet. Värdena ser alltså stabila och bra ut!

Nästa steg, innan vi får åka hem, är att få maten att fungera. Hittills har vi ju matat henne via sond, men från och med idag får vi prova flaskmatning i kombination med försök till amning. Första flaskmatningen gick galant och det blev en nöjd liten Agnes.

Sedan vägningen igår har det lilla livet dessutom gått upp drygt 100 gram! Heja!
Dubbelsol

Kategori:

Lillfisens gulhet vill inte riktigt ge med sig. Så nu är vi flyttade till neonatalavdelningen där det finns solsäng med ljus från två håll. Så nu ligger lilla hönan Agnes på plats och solar sig allt vad hon kan!Gul

Kategori:

Lillfisen har blivit gul och har nu fått ta plats i den spännande solsängen. Det i kombination med mat var tredje timme ska förhoppningsvis ge nya fina värden.

Maten har det äntligen börjat bli fart på. Tack vare en grymt bra barnsköterska som dissade pumpen totalt och kom med riktigt bra andra tips istället. Synd bara att hon inte jobbar dygnet runt...alternativt att det inte skulle funnits ett nytt tips per anställd. Såhär mitt i natten är det ganska frustrerande när man bara vill ha hjälp att få det som funkar att funka...inte ha nya tips som inte funkar.

Nåväl. Nya tag om tre timmar. Tur att min Morgan är världens bästa coach och pappa i alla fall!

2 dygn

Kategori:

Den där mjölkfabriken vill inte riktigt komma igång. Tills dess serveras maten ur en liten kopp och då kan ju även pappan fixa käket.

Lillfisen har även blivit lite gul, men förhoppningsvis kommer mer mat göra att det vänder så hon får tillbaka sin fina rosa färg.

Nyss togs hörseltestet som hon klarade galant!

Söndagsmys

Kategori:God morgon

Kategori:

Lillfisen har skött sig fint under natten. Visserligen helst i position nära sin mamma, men det känns helt klart överlevnadsbart. :) Nästa steg blir nu att få igång amningen, men det går säkert utmärkt när allt väl kommer igång!Agnes

Kategori:

Nu är hon här!!

11.35 såg vår Agnes dagens ljus!Agnes

Kategori:

Idag klockan 11.35 såg vår lilla prinsessa dagens ljus!

Här är hon, alldeles ny och underbar!Fredagsmys

Kategori:

Idag ser fredagsmyset liiite annorlunda ut. Annorlunda, men bra! Mammas mumsiga piroger har sällskap av värkklockappen på telefonen. Succékombination! :)Dagens mage

Kategori:

Att vänta... :) Såhär ser dagens mage ut!Väntan

Kategori: Diverse

Vecka 38 + 4 idag. Lite oväntat så gick vattnet redan igår på morgonen, så nu kan man verkligen säga att vi går i väntans tider.
 
Kontroll igår för att dels försäkra att det verkligen var vattnet som gått (det blev bekräftat med ett splasch) och att bebis mår bra där inne. Allt bra igår och ny tid för kontroll idag om det inte hänt något mer. Eftersom inget mer hann hända innan 10.30 idag så blev det en ny tur till förlossningen. Först en timme med ctg, men resultaten blev inte riktigt godkända då så det blev lunchpaus och nytt försök. Efter en halvtimme såg fosterljuden bättre ut och vi blev godkända. Värkarna är där med inte så kraftiga, täta eller regelbundna. Med andra ord fick vi åka hem igen.
 
Nu har bebisen fram till 8.30 imorgon på sig att komma igång på egen hand annars kommer den få hjälp på traven.
 
Den som väntar på nåt gott... ;)

Senaste nytt

Kategori: Diverse

 Idag var det bebiskoll-dags igen. Faktiskt den sista inbokade tiden innan beräknat datum. Vilket känns heeelt galet! Så besöket avslutades med tumhållning av vi inte skulle ses igen förrän efterkontrollen. Verkligheten börjar komma ifatt kan man säga.
 
Dagens tester visade på lite högt blodtryck. Så pass att det till och med blev ett äggvitetest också. Det är ett lite intressant system de har på mvc här. Först träffar man en sköterska som tar alla prover, skriver ner resultaten på en lapp som man sedan tar med sig till barnmorskan som för in siffrorna i datorn. Saken är bara den att sköterskan på station 1 har en förmåga att lite skrämma upp en. När man sedan kommer till barnmorskan på station 2 så har i alla fall jag hittills alltid fått svaret "äsch, det här är ju helt normalt - inga konstigheter". En viss utveckling där hade ju kunnat vara att föredra.
 
Nåväl. Godkända resultat för mig till slut. Det tredje blodtrycket såg bättre ut. Och min lilla trevliga infektion som jag dras med kunde mycket väl påverka de andra resultaten.
 
Lilla bebisens hjärta slog, som vanligt, med 152 slag/minut. Det har varit 152 slag alla gånger utom två då det legat på 148. Magen hade sjunkt ner en del, men hade ändå bullat till sig med en centimeter till. När barnmorskan sedan kände på huvudet så kunde hon också konstatera att den tagit sig än längre ner och nu även var fixerat.
 
Och ungefär där insåg jag att nu kan det verkligen bli bebis vilken dag som helst.
Yej!!
 
 
Så nu är jag ordinerad att vila så mycket det går för att försöka hinna bli så frisk jag bara kan innan det sätter igång. Spännande är liksom bara förnamnet nu.

Tupplur - ja tack

Kategori: Diverse

Nästan 1,5 vecka på hemmaplan.
Jag tror bestämt jag hunnit vänja mig vid en tupplur eller två.
Gäsp.
Puh.
 
Fyra arbetsdagar kvar.
Helsjukt!
 
;)

Förevigade

Kategori: Diverse

För ett par veckor sedan slog vi till på fotosession här hemma. För att verkligen se till att jag och bullmagen finns förevigade. :) Jag tycker ju betydligt mycket mer om att stå på andra sidan kameran, men i just det här fallet fanns det ju liksom inte så många val. Ett urval:
 
 
Den där bebisen. Så efterlängtad. Så välkommen. Och så lyckligt ovetande om vilken heeelt normal familj den kommer till...
 
:)

Vänja

Kategori: Diverse

Jag börjar ana att kroppen börjat vänja sig vid det här livet där flera timmars sömn i sträck varje natt är lite som en dröm... Men jag vet i sjuttsingen varför den ska envisas med att göra det genom att ge mig halsbrännan från helvetet.
 
Eftersom det inte går att ligga ner med den här brännan och varken knep eller medicin hjälper så sitter jag väl här ett tag då. I soffan. Med en överkelig katt bredvid. Det funkar ju det också. (Fast jag gör det egentligen hellre på dagtid än kl 02...)

Näst sista

Kategori: Diverse

Så har då den näst sista arbetsveckan innan föräldraledigheten passerat. Gick ju inte lysande för mig direkt eftersom jag fått spendera den som sjukling på hemmaplan...
 
Men men, nya tag nästa vecka. På måndag är jag dock ledig, vilket känns lite knäppt nu när jag varit hemma en hel vecka. Fast det är ju lite annorlunda att vara ledig jämfört med att vara sjuk... :)
 
Så med andra ord återstår nu bara fyra små arbetsdagar. Hur overkligt som helst!!
 
Först är det dock dags för helg. Tänkte försöka lära mig prata igen, kan ju vara kul. Å så blir det nog lite vänhäng om orken räcker, besök från mamman och pappan och brunch med föräldragruppen. Och vila förstås. Den här sjukan vill jag nämligen helst inte trilla tillbaka till...
 
Trevlig helg alla fina!

Fas 2

Kategori: Diverse

Det känns lite som att den här djävulsförkylningen gått över till någon slags fas 2. Alltid nåt. Självklart har den inte på något vis gett vika, men den har ändrat karaktär lite i alla fall.
 
Hostan är fortfarande sinnessjuk, men den nya lilla twisten är ingen röst. Helt borta. Det blir bara ett väs, eller ett krax om man har riktig tur. Och fast jag är tyst nästan hela dagarna så blir det inte bättre. Läste i och för sig att hosta är dåligt när man tappat rösten, och just det har jag ju lite svårt att undvika just nu.
 
Nåväl. Förhoppningsvis hittar den mig snart igen. 
I natt fick jag i varje fall sova något lite mer än en kvart. Hurra i stora lass för det. Så idag känner jag mig i alla fall något piggare. Ännu mer hurra! Hoppas det vänder nu!!
 

Lovefilm

Kategori:

Vi hyr rätt så mycket film i det här hemmet. Och "rätt så mycket" är nästan en underdrift. :)

Kollegan har pratat väl om Lovefilm så det blev vi sugna på att prova. När samma kollega dessutom levererade ett fint gratiserbjudande så slog vi till.

Och tajmingen på första leveransen till sjukstugan kunde knappast varit bättre. Så imorgon blir det Downton Abbey-maraton för mig! Yej!Veckans

Kategori:

Tänka sig. Nu är vi inne i vecka 38. Eller 37 + 2 om man vill räkna som barnmorskorna.

Planen är att jobba denna och nästa vecka och sedan gå hem och vila och vänta. Nu har det ju inte blivit sådär vansinnigt mycket jobb hittills den här veckan, så antalet jobbdagar minskar i rask takt. Ofattbart.

Det mesta är faktiskt fixat. Vaggan har hämtats hem från syster, kläder till bebis är tvättade och nerpackade. Det som återstår är att fixa klart skötbordet, packa min och Morgans del av bb-väskan och lista ut monteringen av babyskyddet i bilen. Å så en bebis då. :)

Så här ser magen ut nuförtiden:Sittande

Kategori:

45 graders vinkel. Alltså sittande. Så är jag ordinerad att sova nu när den här förkylningen från helvetet intagit min kropp. Inte helt lätt att sova sittande. Kan man säga. Det är visserligen inte så lätt att sova för någon i det här huset eftersom ingen ännu uppfunnit ett tyst sätt att hosta upp sina lungor på...

Å så tänker jag förstås på lille bebben i magen. Kan ju inte vara någon drömplats att bo på just nu. Men jag hoppas verkligen den kan tänka sig att stanna där ett tag till. Tills jag kan andas normalt igen i alla fall. Har hört att just andning kan vara bra under förlossningen... :)

Inte riktigt enligt plan

Kategori: Diverse

Jo, ibland blir det ju inte riktigt som man tänkt sig. Vi har till stora delar ägnat påskledigheten åt att hosta och vara krassliga. Först Morgan och sedan jag.
 
Min variant av förkylningen har verkligen satt sig på andningen. När man vaknar av sin egen rossliga och väsande andning så känns det ju sådär... Jag hostar tills strax innan lungorna kommer upp. Verkligen en höjdare när man är gravid i vecka 38. Så igår, när jag fått andnöd för femtielfte gången tyckte min älskade sambo att det fick vara nog. Mot farbror doktorn bar det.
 
Eftersom graviditeten är så långt gången så skickade de oss till förlossningen. Så nu har vi trots allt fått se hur det ser ut på insidan där. Alltid nåt. ;) Fick ligga uppkopplad i drygt en timme för att kolla hur bebisen hade det. Lite snabba hjärtljud, men det visade sig hänga ihop med att jag visst hade lite feber. Så allt bra med lilla bebis.
 
Väntade i sisådär en timme på läkaren. Som, när han kom, kunde konstatera att detta var lite utanför hans specialistområde... Han lyssnade i alla fall på lungorna, som lät bra, och gissade sedan på att det nog rör sig om ett virus. Bara att vänta ut med andra ord. Så hostmedicin, vila och kontakt med vårdcentralen om ett par dagar om det inte blivit någon förbättring.
 
Så istället för att skutta iväg och jobba dag 1 av återstående 8 har jag intagit soffläge.
För övrigt, det där med att sova med huvudet högt... väldigt bekvämt. Not. :)