mellan vakna & somna

Sim

Kategori: Diverse

Idag har vi haft en riktigt härligt fullspäckad dag. Först var det premiär för babysimmet och det gick verkligen över förväntan. Var lite orolig att bönbebisen inte alls skulle gilla det, men hon var så lugn och verkade verkligen trivas. Sånger och olika simgrepp övade vi på idag. Blir spännande att se vad som händer de kommande gångerna.

Efter badet blev det en kort tur på stan innan det var dags att åka till Tving och heja på pappan som skulle spela match. Agnes förvandlades till en liten söt vargunge i nya gosjackan! Inte alltid fel med lite höstigare luft alltså... :)



Fot

Kategori: Diverse

Nätterna har helt klart slutat vara varma och ikväll invigs nya pyjamasen med fot. Den satt som en smäck! Tack mormor!



Tror att det lilla barnet kommer sova som en prinsessa. Faktum är att hon redan sover som en påse hos sin pappa som försöker få i henne kvällsmaten. En intressant kamp att följa från andra soffan. ;)

Idag har vi varit på Dragsö med bästa mallanbrallan och tillhörande yrväder. Fika i skuggan, full fart på lekplatsen och så ett spännande skådespel i äkta sällskapsresananda. Man och kvinna i Volvo skulle försöka få sin husvagn till rätt plats. Det tog en stund. En lång lång lång stund. Och det var mycket gestikulerande och justering av backspeglar. Verkligen intressant att följa. :)



Brända bollar och utflykt

Kategori: Diverse

I helgen hann vi med en hel massa kul grejer. I lördags, efter en liten shoppingtur, var det dags för den årliga brännbollsfesten. Den har ordnats av samma familj i en massa år, men i år var det premiär för oss att vara med. Riktigt roligt att spela brännboll var det. Och svettigt. Och träningsvärkigt dagen efter.



Efter en lugn söndagsförmiddag var det dags för Morgan att åka iväg på kickoff med jobbet och jag packade då in mig själv och bönan och åkte till föräldrarna i väst. En mysig söndagseftermiddag fick vi, även om den store lille hunden skrämde Agnes så att ledsna läppen kom fram. ;) Och eftersom det ändå var öde hemma på Sjölycke så passade vi på att sova över i väst. Innan vi packade in oss i bilen igen igår blev det god lunch på mysiga Blå regn tillsammans med mamma, pappa och syster.



Efter en kort mellanlandning hemma på torpet var det dags att åka till fina ip och stå i kiosken. Alla äventyr tog nog på bebis krafter. Hon somnade som en sten i kvällsmaten. :) Att hon sen vaknade strax innan fem imorse behöver vi inte prata mer om. Helst inte eftersom hon faktiskt somnade om efter ett blöjbyte och vaknade inte förrän vid nio. Älskade bönbebis!




Vardag

Kategori: Diverse

Semestern är över för pappan i familjen och vardagen är här igen. Det var allt lite märkligt i måndags, tyckte både jag och bönbebisen. Men nu börjar vi komma in i det. Igår blev det foto av Annas bebismage tillsammans med den blivande storasystern, som dock inte var så sugen att vara med på bild just då. Så klart. :)


Idag har det blivit en mysig runda på stan med mammorna och Agnes höstgarderob har blivit lite uppdaterad!

Har nog förresten glömt visa lite av semestershoppingen som gjort att det äntligen känns lite mysigt. och färdigt i sovrummet!



I övrigt så rullar livet på i rask takt här. I helgen hann vi med både fotboll och festligheter. Och så blir det ju en hel del gos med dottern också. Det är ju helt omöjligt att låta bli. :)





Och så ett filmtips också. Se den! Man blir både arg och ledsen och berörd, så den år verkligen sevärd!



Bebiskompisar

Kategori: Diverse

Den senaste veckan har vi hängt lite med våra vänner med bebisar. I tisdags var jag och Agnes i stan och långfikade med fina mammorna och tjejligan. Lika roligt och härligt som alltid.



I onsdags träffade vi bb-kompisen Alice och hennes fina familj. Alice föddes dagen innan Agnes och tjejerna följdes sedan åt genom både gulsot och neonatalavdelning. Så det var extra härligt att äntligen träffas utanför sjukhuset! :)



Annars funderar jag just nu en del på mat. Frågade om smakportioner på bvc i måndags och då säger de att man ska vänta till 6 månader. På ett annat bvc, här i samma kommun, säger de 5 månader och vänner som inte bor här har börjat från lite drygt 4 månader. Läste lite på livsmedelsverket också och de rekommenderar ungefär från fyra månader. Känns helt enkelt som att man får göra lite som man vill. Jag tänker att bönbebisen nog ska få prova lite kryddmåttsstora smakisar snart och så om någon vecka eller så kanske vi provar en slurk gröt eller något. Lär bli lite googling till. ;)



5650

Kategori: Diverse

Igår stannade vågen på 5650 gram och det lilla livet är nu 60 cm lång. Hon följer sina kurvor fint! Heja!

Idag fyller hon 4 månader! Det är helt sjukt vad fort tiden går. Vi 4 månaders ålder är Agnes en bebis som älskar att sova och gör det hela nätterna i sin egen säng. Hon börjar få in lite rutiner och sover oftast ett lite längre pass på förmiddagen. Ganska ofta blir det en längre lur på eftermiddagen också, fast när den blir brukar variera. Agnes tycker bäst om att sitta upp och vara med. Att ligga ner när man är vaken är inte speciellt poppis, möjligen i gymmet då.

Det är också en liten dam som verkligen visar när hon inte är nöjd med något. Humör har hon helt klart, helst när hon är hungrig!

Hon börjar mer och mer upptäcka att hon kan ta tag i saker med händerna. Till och med nappen har varit på väg in på rätt håll nån gång! :) Babblarna på Youtube är en annan favorit som hon gärna diggar en stund till. De senaste dagarna har vi märkt att andra människor, förutom mamma och pappa, är lite läskiga. Blir intressant att se hur det utvecklas!

Det går nu rätt bra att ligga på mage en stund och det har ju blivit två rullningar från mage till rygg. Igår var det väldigt nära att hon tog sig från rygg till mage också.

Det är oftast en nöjd liten dotter vi har som nästan alltid charmar någon okänd när vi är iväg någonstans. :)

Hipp hurra på fyra månadersdagen!







Sista veckan

Kategori: Diverse

Vilken sommar det varit och är. Nu njuter vi här av pappans sista semestervecka innan det är dags att återvända till verkligheten igen.

I fredags lämnade vi lillfisen hos hennes farmor och farfar och tog oss en tur på stan. Mat och bio blev det! Riktigt mysigt!



Natten till lördag sov Agnes dåligt för första gången på typ två månader... så vi var minst sagt lite mosiga i bollen i lördags. Men god fika hos fina vänner hann vi med och fikan blev till en spontanutflykt till ett matställe i Lyckeby. Mums! :)

Igår var det kalasdags för svåger Roger så då styrde vi västerut. Hos min syster finns det himla mycket resurser för bebisar. Så Agnes provade på att sitta själv i en stol vid bordet och hade då och ett gäng spännande leksaker att kika på. :)


Idag väntar bvc-besök i eftermiddag, men först ska jag ringa bilverkstaden och vara lite arg. Det tar ju aldrig slut det här, så nu har vi ett mindre fotbad i bilen också. Kul!

Snurr

Kategori: Diverse

Igår tog sig bönan en liten tur på egen hand. Från mage till rygg snurrade hon och det sa bara swooosh. :) Jag hade turen att lyckas få henne att göra det två gånger så att jag kunde filma äventyret!



Igår blev det annars mest en lugn och skön dag som avslutades med grillning med fina vänner. Det blev också klart att vi fått plats på babysim med start i slutet av augusti tillsammans med resten av bästa fgruppen. Ska bli riktigt kul!



Blocket

Kategori: Diverse

Att köpa och sälja soffor har blivit lite av vår grej de senaste åren. Först flyttade vi ju ihop och hade då en soffa för mycket. Sen flyttade vi till Björkholmen och hade då en för stor soffa. Ett år senare flyttade vi ttill huset och den lilla soffan kändes plötsligt lite för liten. Men att köpa ännu en ny soffa kändes lite galet. Så jag har under en längre tid toksurfat lite på blocket. Och så plötsligt var de bara där. Två fina soffor, precis sådana som vi ville ha. Så i fredags hämtades de hem och den tredje soffan baxades upp på ovanvåningen så länge. Och nu när de nya sofforna är på plats blev vardagsrummet helt annorlunda. Vi är riktigt nöjda och äntligen finns det gott om plats för häng! :)



Skärgårdsfest

Kategori: Diverse

I helgen har det bjudits på skårgårdsfest i vår stad. Verkade som att det blev riktigt lyckat och uppskattat! Vi tog oss en liten tur in i fredags tillsammans med familjen F. Mycket folk och väldigt varmt. Men kul att knata runt där en liten stund. Det blev en tur på stan för mig igår också när jag hjälpte till med lite försäljning på torget. Electric Banana Band stod för underhållningen först och lite senare kom Eva Dahlgren. Även Darin stod på scen igår, men då var jag hemma i sängen och sussade. :)



Igår var det också en riktigt härlig sommardag. Den spenderades till stor del vid en närliggande sjö tillsammans med Malin och Tuva. Det var så mysigt och skönt att bara hänga där i flera timmar, bada, äta och busa.





Roadtrip

Kategori: Diverse

I onsdags gav sig familjen så iväg på roadtrip. Först styrde vi kosan mot Hässleholm där Morgans bror med familj bor. Kusinmys och massa prat blev det där i några timmar.








Därefter susade vi till Sölvesborg och hem till mina föräldrar. Mumsig mat, häng på terrassen och övernattning blev det där.





När bönbebisen väl sedan vaknat på torsdagsmorgonen (vilken sjusovarbebis vi har just nu!) så packade vi in oss i bilen och brummade till det nya stooora Ikeavaruhuset i Älmhult.





Det blev en heldag där med en hel del shopping. Genom skogarna for vi sedan hemåt. Fast med ett stopp hos vänner i byn som bjöd in till grillkalas. Det råkade vara så trevligt och mumsigt så vi blev kvar där ända tills klockan blivit ny dag! :)