mellan vakna & somna

Vinterland

Kategori:

Snö. Här var det snö. 
All snön som kom i förra rundan hade inte hunnit försvinna och igår fick vi lite påfyllning. Agnes har än så länge varit lite skeptisk mot att vara ute och leka i det här vita. Men igår fick jag rapport från förskolan om att hon för första gången lekt, kastat snöboll och faktiskt inte bara varit ett enda stort NEJ när de var ute. :) Jag förstår hennes tveksamhet. De är ju små michelingubbar i overall och kängor.

Men eftersom utelivet blivit lite mer intressant, så passade vi på att gå ut en stund idag på förmiddagen. 


Utdöende

Kategori: Diverse

Alltså, jag vill ju inte egentligen. Men det känns ändå som att den här bloggen mer och mer håller på och självdör. Har varken tid eller inspiration längre och det känns som att det blir längre och längre mellan inläggen. Nåja, vi får se hur det blir. :)
 
Sen sist:
 
Agnes och Morgan har snickrat ihop en dörr till det lilla utrymmet under trappan. Det blev till slut så här fint:
 

Jag råkade köpa en fin gungställning. Ett år gammal och finns ett stenkast bort. Nu ska vi bara invänta lite bättre väglag så att vi kan åka dit och hämta den. :)
 

För väglaget ja. Snö har det kommit. Ganska mycket faktiskt. Tror att det var strax över decimetern igår på morgonen. Mysigt på sitt sätt och lite smådrygt på ett annat sätt. ;)
 
Annars är det full fart i livet. Jag provar ju just nu på livet som ställföreträdande kommunikationschef. Inte jättestor skillnad än, men det är helt klart spännande ändå. Agnes trivs som fisken på Stubben och skuttar glatt in varje dag, efter puss och kram i hallen. Söta unge.
 
 
 

Min böna

Kategori: Diverse

1 år och 9 månader. Snart två år. Håll i hatten. Vår lilla böna börjar bli stor. ;)
Det är full fart mest hela tiden på den lilla ungen, men hon är också en väldigt mysig liten filur som gärna kommer och gosar, pussas och kramas.

Favoritlek:
Laga mat (både på riktigt och i leksaksköket)
Jaga varandra, gärna inklusive lite kurragömma
Bollar i alla storlekar är superskoj

Favoritmat:
Potatismos och falukorv
Förut, för sisådär ett år sedan, var det ju en evig kamp att få Agnes att äta. Så är det inte riktigt längre, väldigt skönt.

Favoritord:
Mamma och nej
Hon pratar inte så värst mycket begripligt än, men ganska många enstaka ord slår hon till på. Kise, mamma, nej, sitta, god natt, hej, här, där, aj, ute. Mest är det mamma och nej som sagt. Allt är nej, även om hon egentligen menar ja. Inte jätteenkelt att kommunicera. ;) Men man kan väl säga att även om hon inte pratar så mycket så kommunicerar hon massor och gör sig förstådd för det mesta. Det lilla pekfingret är väldigt användbart.

Favoritdjur:
Alltså katterna är ju otroligt spännande. Men även hundar är en favorit. Hon kan en hel del djurläten, men de mest använda är mjauuu, vhowvhow och bääää.

Favorithyss:
Agnes vill gärna testa gränserna, men är faktiskt också duktig på att lyssna och faktiskt göra som vi säger. Att banka och slå på tv:n eller rymma upp för trappan är dock två favoriter.

 

Utöver detta tycker hon det är väldigt roligt att prata i telefon. Vatten är kul att leka med men att duscha eller bada är fruktansvärt hemskt. Klänning är skönt när den väl är på, men hon får gärna ett vansinnesutbrott under påklädningen. Att spilla är inte okej, det måste torkas upp direkt, och att gå och slänga skräp är också kul. Agnes tycker ofta om tanken på att gå ut, men när man väl är ute är det inte riktigt lika kul om det inte händer något konstant.

Hon är rätt så blyg av sig och håller gärna i handen om vi är någonstans där det är mycket folk. Hon sover numera gott i sovlådorna en gång om dagen på förskolan och somnar framåt halv åtta på kvällen. Oftast sover hon gott hela natten. Att dansa och hoppa är superroligt, musik är det bästa som finns nästan och hon går omkring och sjunger väldigt ofta (luciasången går fortfarande varm).

Livet på landet

Kategori: Diverse

Stormen Egon kom. Vi trodde först att han skulle ta en lite annan väg, men i lördags kväll vid tio var det som att trycka på en vindknapp. Blåste något helt galet och ganska många gånger var jag säker på att taket skulle lämna huset.
 
Allt stod dock kvar, alla byggnader klarade sig. Vid midnatt försvann strömmen, men tack vare ett fin fint litet elverk som vi fick i julklapp 2013 så kunde vi leva lite mer modernt liv med både lampor och kylskåp. :)
 
Lite smågrejer fick samlas in från gräsmattan och vår lilla utegran har vi fortfarande inte hittat. Den har nog återvänt till skogen. Senaste stora stormen hade vi ju 11 stora granar över vägen, så vi var väldigt tacksamma att det denna gången bara var en grantopp över vägen.
 
Vi väntar fortfarande på ström igen, men hoppas att prognosen om att den ska vara tillbaka vid 16 idag stämmer. Agnes har helt klart tyckt att det varit lite konstigt. Mörkt i stora delar av huset, ingen tv igång och såna där ljus lite överallt  (som hon gärna vill försöka blåsa ut). Roligast har nog absolut varit den lilla radion som vi plockat in från stugan. Hon sätter igång den själv och dansar sedan loss framför. TVn har hon bara undrat över litegrann egentligen och hon var helt nöjd med att underhållas av paddan ett tag.
 
Och som sagt. Ett elverk är verkligen GULD! När man bor som vi gör så får man liksom räkna med att det blir såhär ibland.
 

 
 
 

2015

Kategori:


Gott nytt år!
Tänk att det är 2015 nu. Det är ju inte riktigt klokt. Firade in det nya året med fina vänner här hemma på torpet. Agnes sov sig igenom både tolvslag och raketer, men vaknade efteråt och ville inte somna om själv i egen säng. Så när gästerna brummat hem kröp vi ner hela familjen tillsammans och lyxsov ända till halv nio idag.

Idag blir det en lugn pyjamasdag. Morgan är dock igång och sätter lister i köket.. :) Och så får vi ta och fundera på vad vi ska göra med det här året. Tänk, ett helt oanvänt år fullt av möjligheter som ligger framför oss. Det är ju superspännande!  :)