mellan vakna & somna

Piff

Kategori: Diverse

Det roliga med renovering är ju, tycker jag, piffet och fiffet när man är klar. Dit har vi inte riktigt kommit på så många ställen i huset än och därför är det väldigt roligt med minsta lilla piff och fiff.

Igår sprang jag på dynor till himla fint reapris och slog till. Våra nyfyndade trädgårdsmöbler från helgen behöver ju lite sköna dynor på sig. Dessutom fick jag ju en fiiiin lyktmojäng av moster med familj i försenad födelsedagspresent i helgen. Så den har också fått flytta in, eller ut beroende på hur man ser det. Altanen är i varje fall lite piffad och fiffad nu. Yej!

Beep beep

Kategori: Diverse

Inledde onsdagsmorgonen med test nummer två av tre i det här rafflande kom-igång-programmet vi deltar i. Beep-test står på menyn när det är dags för test och det är inte så lite ångest som finns som tillbehör. Beep-test går kortfattat ut på att du springer mellan två punkter (15 m) och när det säger beep från högtalarna så måste du vara framme vid strecket och vända. I början joggar man och sedan går det fortare och fortare. Hinner man inte fram till strecket i tid så är man ute.

Efter det första testet var jag nu lite mer medveten om hur jobbigt det är. Hela poängen är ju att man ska ta ut sig så mycket det bara går. Därav en stor härlig portion ångest i bakhuvudet de senaste dagarna.

Men tänk. Jag överlevde. Ja, jag förbättrade till och med mitt resultat. Den där träningen verkar ha gett något i alla fall. Om inte annat så har den ju gett oss det att vi vågar ta ut oss lite till...

Bilden nedan är tagen några minuter efter att jag åkt ut. Är ganska bra återhämtad här, men ansiktsfärgen påminner ändå väldigt mycket om när jag tog en bild på mig själv vid 8 km på tjejmilen...:)

Livet på landet

Kategori: Diverse

Det finns vissa delar av att bo på landet som tar längre tid än andra att vänja sig vid. Möss är en sådan sak som jag har ruskigt svårt att vänja mig vid. Helst när de bestämmer sig för att knata omkring i väggen bakom mitt huvud när jag ska sova. 4 möss har hittills fastnat i fällan i källaren. Sedan i tisdags. Det vore ju fint om ryktet nu kunde sprida sig i familjen mus att det är bättre att de stannar i skogen, eller i stallet, eller egentligen var som helst utom i vårt hus.

Vecka 31 flyttar i alla fall två små kattbebisar hem till oss som förhoppningsvis ska kunna utvecklas till riktigt vassa jägare. Det blir två syskon, en pojke och en flicka, som blir våra nya familjemedlemmar. Just att det är en pojke och en flicka är ju lite speciellt och vi vill helst inte vara med om att de två syskonen kommer på tanken att skaffa kattbebisar ihop. Så det ska självklart lösas. Övriga katterfarenheter mottages tacksamt!

:)

Midsommar

Kategori: DiverseDet blev en riktigt härlig och väldigt rolig midsommar. Att det regnade lite kändes inte jätteoväntat, och vi roade oss bra med yatzy och annat kul istället.

En krans hann göras innan regnet kom. Lilla Tuvans pappa fixade en krans till det sockersöta lilla barnet.Kransen var dock inte jättepopulär...


...så då passade jag på att låna den och fixa årets kransbild. :)Midsommartårta blev det, förstås. Mumsig var den också! Chokladbottnarna skulle varit hembakta, men jag var visst lite trött i hatten på midsommaraftons morgon och experimenterade sönder receptet. Men det funkade lika bra med köpta bottnar tillsammans med Malins citronkräm och jordgubbsguff.En fin midsommar som sagt!
Och dessutom var vi så pass pigga dagen efter att vi orkade med ett litet inköp av trädgårdsmöbler. Återkommer med bilder på dessa en dag när himlen har stängt igen regnhålet igen.

:)

12-åring

Kategori: Diverse

Hipp hurra för världens bästa Felicia som fyller 12 år idag!

Hur galet är det inte att jag har en systerdotter som är 12 då? Var jag inte 12 själv typ i förrgår. Eller var jag i alla fall inte 17 ganska nyss och stod på en veranda och fick beskedet att jag blivit moster för första gången...

Hon har ju kommit i den där åldern då de plötsligt blir extremt svåra att få att vilja vara med på bild. Men en liten paparazzibild som är sisådär året gammal hittade jag i alla fall.Hurra, hurra, hurra, HURRA!

Morgonstund

Kategori: Diverse

Klockan ringer tidigare än vanligt. Det är dags för veckans morgonträning. Dagens träning kan nog faktiskt kvala in som den jobbigaste vi gjort. Uppvärmningsprogrammet fick som vanligt inleda. Uppvärmningsprogrammet är på inget vis lite lufsande låtsasuppvärmning. Det är snarare ett komplett träningspass, egentligen.

När vi var varmare än varmast så var det dags för intervall och styrka i en härlig kombination.
1. Intervallöpning i tre minuter
2. Armhävningar i statisk form, alltså stå still på jobbiga läget - göra några armhävningar - stå still på jobbiga läget - göra några armhävningar - osv.
3. Situps med samma upplägg som armhävningarna
4. Stå/sitta i 90 graders vinkel, först stilla sen med lite gung och så stilla igen, osv. Avslutas med valfri mängd upphopp för den som råkar ha kraft kvar.
5. Grodhopp, jogga - hoppa - jogga
6. Hoppa på ett ben, foten på hoppbenet ska komma så nära rumpan som möjligt när man hoppar. Inte helt lätt.

Och så alltihop i två varv.
Trött nu. Ja. Men skönt.

:)

Mersmak

Kategori: Diverse

Helgen som passerade var av sorten som ger mersmak på ledighet. Hinna umgås med vänner i flera omgångar, hinna göra massa nyttigheter i renoveringsobjektet, hinna bara vara... En viss längtan efter semester har med andra ord kikat förbi. Vecka 30 är det dags så det är en stund kvar.

I fredags hejade vi på Sverige allt vad vi kunde, inte för att hejandet hjälpte, men trevligt var det i alla fall. Härligt sällskap och smarrig mat serverades på finaste IP. Sisådär 40 personer valde att titta på matchen i klubbstugan. Himla kul när det liksom blir gensvar på det man arrangerar.

I lördags väntade lite städning, lite semesterplanering och så dagens stora händelse; Biggest Loser Spjutsbygd skulle avgöras. Vinnaren hade lyckats gå ner 17,9% av invägningsvikten. Mycket imponerande!Lilla Tuvan hejade förstås på pappa, som kom på en fin tredjeplats!Lördagen fortsatte med fika vid sjön och lite slapp på hemmaplan. Igår blev det mer fix i huset och vårt sopberg på framsidan är nu äntligen, verkligen ÄNTLIGEN, borta. Det återstår en del som ligger bakom huset, men det är väldigt skönt att det inte är det första man ser när man kommer hem. Grillmys med fina vännerna efter det och så fick en skräckis avsluta en härlig helg.

Idag ska det färdigmålade skåpet fyllas med prylar. Också väldigt mycket äntligen. Är väldigt nöjd med slutresultatet på skåpet, återkommer med bildbevis när några flyttlådor till packats upp.

I övrigt på renoveringsfronten så planerar vi just nu en del större grejer. Vattnet har varit på analys och lite diverse vattenreningssystem ska nu till för att vi ska vara säkra på att ha ett bra vatten. Vi klurar också lite på hur vi ska se till att ha det varmt och skönt i vinter. Två spisar och en luft-luft-grunka ska det bli totalt, så nu ska vi bara bestämma oss för i vilken ände vi ska börja.

Fast först ska vi ju förhoppningsvis ha sommar och då hade ju lite möbler till altanen varit fint så att våra gäster slipper trilla av vingliga pallar eller klämma baken i trasiga pinnstolar...

:)

EM-tårta

Kategori: Diverse

Igår slog vi ihop tre pyssliga hjärnor och resultatet, som ska avnjutas ikväll, blev en smått sensationellt snygg fotbollstårta... :) Kärleksmums med kokosgräs. På bild två syns även vår tolkning av EM-bollen.Full fart

Kategori: Diverse

Det är sannerligen full fart just nu och det hade varit fint med ett par extra timmar på det där dygnet. Denna veckan var ganska obokad, men så dimper det ner massa trevligheter och vips var det något nästan varje kväll. Fast det är ju roliga och pyssliga grejer, så jag klagar inte det minsta.

Igår hade jag i alla fall en kväll hemma. Förgyllde den med bakning av kaka med sjukt mycket av allt i och målning av skåp.

Tycker det tar sig på förvandlingen mot vit.Och häromkvällen satt jag på en klippa med fantastisk utsikt, åt mumsiga ostar och kex och hade det allmänt bra.Som sagt, mycket roligt och full fart!

:)

Brunt ska bli vitt

Kategori: Diverse

Alla som har en förkärlek till att bevara gamla möbler så som gamla möbler alltid sett ut, bör sluta läsa nu.

Igår påbörjades nämligen förvandlingen av skåp nummer ett. Den stora bruna pjäsen ska bli vit, och då förhoppningsvis smälta in lite bättre i vårt kök än den gjorde när dess brunhet tornade upp sig vid väggen.

Först inleddes detta projekt med att, i lördags, fundera en del över hur vi skulle kunna få ner det det himla skåpet från vår ovanvåning. Reglar och filtar blev lösningen som provades igår. Och tänk, det gick. Med en hel del pust och stånk. Stora äldre skåp har ju en tendens att vara lite småtunga...

Grundmålning är genomförd och idag ska det köpas täckfärg! Eventuellt kommer jag bli dum i huvudet på alla vinklar och vrår, men jag hoppas på det bästa. :)


Kli

Kategori: Diverse

Mygg och knott har vi väldigt, väldigt gott om uppe i skogen där vi bor. Det är helt sjukt. De där djuren är inte ens begränsade till att bara vara framme på kvällstid eller så där, som jag är van vid, utan alltid, överallt och oavsett väderlek.

Igår tog jag ett ryck i sopberget. Packade ett antar säckar fulla och slogs med knotten som försökte komma in i hårbottnen. Tänkte då att det var ovanligt lite mygg. Vaknade inatt av att jag kliade mig på benet. Myggen var visst där i alla fall, fast de höll sig på lite lägre höjd. Det fanns tydligen en liten, liten bit av huden där byxan och stöveln inte riktigt klaffade. Det resulterade i ett fint radband av kliande bett. Himla fint. Jag får ju så små och diskreta bett också, not. Kan även räkna in ett antal i ansiktet också. Väldigt tjusigt faktiskt.

Men jag tänker att jag kanske blir immun snart, om jag överdoserar deras gift.
Man kan ju hoppas i alla fall.

:)

Föreningsliv

Kategori: Diverse

Att vara aktiv i en förening är speciellt. På väldigt många vis. Den grönvita förening som jag har äran att vara ordförande för är speciell. På väldigt många vis. På väldigt många bra vis. Den är liksom som en stor familj.

En vanlig måndag i juni kan det vara full fart på idrottsplatsen. Herrlaget tränar på ena planen, damlaget på den andra. Några barn springer mellan den lilla lekplatsen utanför klubbstugan och gräsplanen där mamma eller pappa tränar. Inne i klubbstugan pratas det både om framtid, dåtid och nutid på månadens styrelsemöte. Kreativt precis som vanligt, lite bebiskräk landar på ett protokoll, arbetsuppgifter delas ut, frågetecken blir till utropstecken och när klockan är åtta är både möte och träningar slut.

Att det är roligt, kreativt och inspirerande är lite av nyckelfaktorn för att man ska orka. Det är trots allt ett helt ideellt arbete som utförs på fritiden. Vi är en förening med många otroligt engagerade och duktiga medlemmar, och utan deras jobb hade varken gräsmattan blivit klippt, godiset sålt, korven grillad, tvätten tvättad, lotterna sålda, linjerna målade, träningar genomförda, festligheter ordnade, läger planerade, kakor bakade, beslut fattade, omklädningsrum städade...eller något av allt annat vi gör...

Fastnade lite i denna fascinerande tankevärld idag när jag funderade lite över hur mycket tid som går till föreningsarbete varje vecka. Det blir några timmar, skulle man kunna säga. Men som sagt; roligt, kreativt och inspirerande. Det är värt det.

:)

Älskade Ikea

Kategori: Diverse

Att köpa kök från Ikea är sannerligen en utmaning. Lite mer än önskvärt när man bara vill bli klar någon himla gång.

Hur svårt kan det vara att få rätt saker med sig hem? Helst när man ber om hjälp och dessutom har koll på vilket skåp man vill köpa saker till.

Hyllplanen vi köpte passade sådär, kan man säga. De har varit på bytesrunda med familjen F idag.

Lådorna vi köpte till skafferiet passade också sådär, kan man säga. Förutsatt att vi inte bygger om skåpet lite på bakstyckesfronten. En av lådorna,som vi fick med i första leveransen, passar dock i nuvarande bakstyckesvariant... Men passar dessa tre lådor ihop? Det är den stora, och lite frustrerande, frågan.

Som sagt, man vill ju liksom bara bli klar någon himla gång. Eller ja, klar är ju en definitionsfråga förstås. Men att ha alla skåp på plats är ju en definition...

:)

Ljuvt

Kategori: Diverse

Ljuva fredag. Inte för att veckan bara ska vara en transportsträcka till helgen, men det är alltid lika skönt när fredagen är här. Har inlett dagen med ett tandläkarbesök. Inga hål. Hurra. Och så fick jag små presenter, känns som jag är sju år igen och har valt klistermärke ur en låda...

Imorgon är det rallylördag. Då förvandlas vår grusplan på idrottsplatsen till servicedepå till det pågående rallyt i skogarna runt omkring. Så igår genomfördes en del förberedelser som bland annat innehöll shopping av 300 grillkorvar, 120 burgare, 200 läsk... och lite sånt. Ett helt absurt besök på Maxi alltså. Så nu hoppas vi på en strid ström besökare som kan äta upp alla korvar vi släpat dit.

Det ska förstås säljas hembakat också. Den bakande husmorsföreningen har fixat och donat. Jag bidrar med rabarbermuffins med smak av kanel, toppat med crumble, a la Leila!Det ska även bli skräpslängning i stora lass. Berget av jox utanför vårt hus ska förhoppningsvis krympa, ja kanske till och med förintas. Himla spännande! Det där är verkligen en sån grej som är sjukt tråkig att genomföra, men som ändå blir rolig för att slutresultatet är så efterlängtat.

Igår fick vi förresten en sovrumsdörr på plats också! Yej!:)