mellan vakna & somna

Biverkningarnas afton

Kategori: Diverse

Ninni och jag trillade ner i bassängen för att förhoppningsvis bota lite av den där jäkla träningsvärken. Att det tog 25 minuter att gå hem talar sitt eget språk. Det gick inte att simma bort den här smärtan.

Har ett par smulor ont i armen efter vaccineringen. Och nu verkar det också som att lite feber har gjort entré. Men det är lite svårt att avgöra. Som en del av fredagsmyset tog vi några minuter i solariet, så det är nog snarare de minuterna som gör att kinderna blossar. Men frossan och huvudvärken skyller jag nog på sprutan ändå.

Man skulle ju kunna tycka att en enkel koll med febertermometern kunde vara en lösning. Men se så enkelt är det inte. Min febertermometer visar nämligen 36,7 grader oavsett om jag är halvt död eller fullt frisk. Spännande med andra ord.

:)

Sprutad

Kategori: Diverse

Då var det klart. Vaccinerad mot den där nöffnöff-influensan.
Gott.

Och så är det fredag. Hjälp. Hur fort får veckorna gå egentligen.

Och så är det avkortad dag idag. Helt underbart bra.

Och så har jag så ont i mina ben så jag vill döda någon varje gång jag behöver resa mig upp, gå i nedförsbacke eller ta mig upp/ner i trappor.

Nedförsbacke och verklighet

Kategori: Diverse

Torsdag imorgon, man skulle kunna säga att nedförsbacken är här nu. Fint det. Allra helst eftersom fredagen är en lite lite kortare arbetsdag. Mm, mm, mm.

Idag var det tillbaka till verkligheten för min förslöade kropp. Fysträning i lite drygt en timme. Aj, aj och AJ i musklerna nu. Men attans vad skönt det är att träna. Morgondagens hopp och studs nedför trappan kommer bli... intressant.

Nu är det sovdags.
nu lilla humla, nu ska du sova. alla små ungar i sina sängar. och deras mammor, och deras pappor. alla ska sova för nu är det natt. sova ska också vareviga katt.

:)

Skor

Kategori: Diverse

Innan vintertid

Kategori: Diverse

För sisådär en vecka sedan, innan vintertiden gjorde entré, såg det ut såhär när jag cyklade till jobbet. Rätt okej kan jag tycka.

Konstig känsla i kroppen

Kategori: Diverse

Det kliar och sticks lite i halsen. Näsan är täppt. Ögonen rinner. Kroppen är trött utan ansträngning. Jag har tänkt försöka behandla det hela med total förnekelse. Återstår att se hur länge det håller.

Trött tisdag. Inte helt ovanligt. Tisdagar är ju som bekant inte riktigt min favoritdag. Och det här med att skruva på klockan kan ju göra vilken sömntörstande kropp som helst förvirrad. Det är riktigt trevligt med lite ljus på morgonen och minst lika otrevligt med det där mörkret som lagt sig över staden redan innan hemfärd igår.

Well, well, med ljus i mängder ska mörkret besegras. :)

11 dagar till världens bästa fest. 100 personer anmälda. Det kommer bli en kalas av sällan skådat slag och jag läääängtar.

Hundodds

Kategori: Diverse

Vilka är oddsen för att en bror till mamma och pappas hundbebis bor hemma hos Hanna.
Hanna hade sett bilder på vår bebis och tyckte han var ruskigt lik deras lille Messi. Och ja, är de födda på samma ställe på samma dag så är det liksom inget snack om saken. Bröder var det ja.

Coolt.
En liten värld.

Fredagsmys bland mattorna

Kategori: Diverse

Oh. Vilken fredag.
Först betalt, helt vanligt, kontorsjobb. Precis som vanligt. Inga konstigheter. Tid: ca 8 timmar.

Sedan ideellt, helt ovanligt, slitjobb. Inte som vanligt. Massa konstigheter. Tid: ca 3,5 timmar.

Vi har alltså dragit ett par strån till föreningen idag genom att plocka upp det golv som våra vänner så fint la ut i onsdags. Ungefär 3000 kvadrat (ingen överdrift) så nu är det rätt så mycket godnatt för rygg, händer och ja. Hela jag.

Men visst är det värt det. Så klart. Det är ju världens bästa förening vi gör det för. Och så var det ju ett ruskigt snyggt och bra gäng som tog fredagsmys bland mattorna i tennishallen istället. Fint det.

:)

Gentlemännen finns på Willys

Kategori: Diverse

Fick en trevlig överraskning i kön på Willys. Mannen framför tittar ner på min överlastade lilla korg, böjer sig ner och lyfter upp den på den lilla bänken bredvid rullbandet med orden: "Du är ju så ung och ska inte behöva slita på din rygg". En ovanlig och trevlig gest tycker jag.

Samlar kraft ikväll genom att titta på Arga snickaren och upptäcka hur blödig jag blivit - ännu en gång. Till snickarprogram passar mörk choklad med mintsmak bäst. Så det mumsar jag i mig.

En fin onsdag.

:)

Hösttrötthet och granövertalning

Kategori: Diverse

Hösttröttheten har kommit ifatt mig. Damn it. Jag är trött, trött, trött. Utom ungefär lagom tills jag ska gå och lägga mig. Typiskt.

Och tänk. Snart är oktober också över och förbi. Sa vi att tiden gick fort? Hjälp. Fast i november händer så galet många roliga saker, så egentligen har jag inga problem alls att oktober tar slut. Födelsedagar, årsfest, utflykter och så blir det ju faktiskt advent också där på slutet.

Fast jag måste instämma i Svärmors inlägg det går inte för sig att ha julpynt uppe redan. Stopp, stopp. Man måste ju längta lite också. Jag för min del har påbörjat operation granövertalning. Det går sådär.

:)

Hundbebis

Kategori: Diverse

Den sötaste?
Ja. :)



Världens sötaste

Kategori: Diverse

Igår fick jag träffa världens sötaste hundbebis. Mmm, mmm, mmm. Jag skulle kunna gosat ihjäl mig på honom. Nu ska bara ett namn spikas. Basse är det hetaste alternativet just nu.

Efter hundgos blev det filmmys, lite vin och lite fotbollstitt på det. Vilken fin lördag!

Nu är det kalassöndag och sedan spelarfrumöte.
Fin fint det.

Och sen kommer bilder på den där sötnosen jag träffade igår. :)

En lillebror

Kategori: Diverse

Jag har fått en lillebror.
Han är brun, mjuk och heter Ivanhoe.
Imorgon kommer han hem till mamma och pappa.

Han ser ut ungefär såhär:


(bild lånad från blocket)

Gissa om jag ska gosa.

1500

Kategori: Diverse

Yeah! 1500 meter simmade jag och tjejerna idag. Sjukt bra. Och sjukt trött i kroppen är jag nu. 1500 meter på ungefär 50 minuter. Precis hur bra som helst.

Fredagslugn med smarrig kycklingsallad, lite gotte och så en smula pyssel här i hemmet. Jag har för övrigt världens bästa darling, om ni nu inte visste det. Idag när jag kom hem hade jag förväntat mig att komma hem till samma kaos som lägenheten befann sig i när jag åkte imorse, men icke. Byrån var ihopsatt och sovrummet ommöblerat. TVn på plats och allt skräp borta. Helt underbart.

Dessutom. Det blev riktigt, riktigt bra.

Ja, och så det där fredspriset. Till Obama. Que, vad hände?
Lite otippat skulle man väl kunna säga.

Trevlig helg på er!

:)

Det där ikeat

Kategori: Diverse

Igår åkte vi på utflykt till Kalmar. Spenderarbyxorna var på och det handlades friskt. Ett besök på Mediamarkt innebar en ny tv, som planerat. Ett besök på det där ikeat innebar en ny byrå och lite annat smått och gott, som planerat.

Så nu ska det med andra ord byggas och monteras. Synd att man inte kan ta en ledig dag för att ta hand om sitt hem, det hade varit fint. VAH - vård av hem.

Men nej, det är väl dags att pallra sig iväg då. På den där cykeln som låter så mycket att jag inte behövt använda ringklockan på år och dar. Det sköter liksom det pangande ljudet alldeles utmärkt bra. Jag trodde den hade självläkt häromdagen, men nej. Igår pangade jag runt igen.

:)

Nu händer det igen

Kategori: Diverse

Har haft en kalasbra helg! Shopping i ruskväder i lördag. Hittade allt jag behövde utom skor. Mat och mys hos mamman och pappan efter det och sedan vidare hem. Hade några små planer på att gå ut på kvällen. Men när gatulampan utanför svajar likt en klen liten kvist och regnet smattrar mot rutan så känns det lite, bara precis lite, skönare att stanna under filten.

Söndagsmys med Spelarfruarna och kreativitet som liksom aldrig sinar. Det är helt fantastiskt.

Och så har det hänt igen. Jag har hittat en sån där lägenhet som gör att man önskar med hela sin kropp att det plötsligt fanns 1,3 miljoner pengar på kontot. Eller i alla fall en bank som var villig att låna oss pengarna...

Såhär vill jag bo. Någon gång i alla fall.

:)

Utflykt och kanelbullar

Kategori: Diverse

Så var det plötsligt helg igen. Jösses. Tiden måste väl snart vara uppe i sin topphastighet va? Det har varit en mysvecka, helt klart. Måndagsmys, onsdagsmys och fredagsmys. Igår slog vi dessutom till på lite simning innan det blev aktuellt för soffa, druvor och gotte.

Idag är det tänkt att jag och darlingen ska åka på utflykt till de västra delarna, med en avstickare till Kristianstad först. Planen var att vi skulle åka ganska precis nu. Men någon sover väldigt gott här och låtsas som han inte förstår nånting när jag knuffar och puffar och säger att jag vill åka på utflykt snart. "I drömmarnas värld då eller?" var svaret jag fick... :)

Imorgon är det kanelbullens dag. Missa inte det. Det måste ju nästan vara årets smarrigaste dag. Jag tänkte fira den med spelarfrusmöte och *trumvirvel* KANELBULLAR!

:)