mellan vakna & somna

Snart är det 2009

Kategori: Diverse

Det känns rätt ofattbart att det faktiskt ikväll är dags att fira in det nya året.
2008 går helt klart till historien som mitt livs snabbaste år. Men, ett uttjatat uttryck, tiden går ju fort när man har roligt och det har sannerligen hänt en hel del under året som gått.

Nu är det dock dags att ladda för kvällen. Efterrätter ska bakas, dekorationer läggas på plats. Det kommer bli en alldeles underbar kväll, det är jag helt säker på.

Gott nytt år till er alla!

Långdraget

Kategori: Diverse

Är det här världens längsta dag?
Det är inte omöjligt att jag är den enda som jobbar, för här är ta mig tusan stendött och då går ju tiden så lååångsamt.

Jag hittade i alla fall en nyårsklänning igår den ser ut ungefär såhär:



Det bästa av allt är att jag faktiskt kan andas i den här klänningen - andning har varit ett minne blott i mina tre senast inköpta klänningar... I verkligheten ser den lite mindre ut som en sopsäck, har lite draperingar och annat smått och gott. Mest nöjd är jag nästan med den rosa blomman, ja i verkligheten alltså.

:)

Silverhand

Kategori: Diverse

Det finns ungefär 30 snygga anledningar till att mina händer är lätt silverfärgade idag.
Förberedelserna inför nyårsfirandet började igår och en hel massa kottar fick byta färg. Idag går piffandet vidare med dukning och matlagning.

Hade helt sjuka drömmar inatt - ovanligt...
Jag, chefen och en kollega satt hemma vid mitt köksbord och drack glögg en hel natt. Vi gick direkt till jobbet vid halvsju, eller ja vi åkte till och med buss där en medpassagerare försökte byta något med ett kvitto. Hon var dock tvungen att ha sitt tankkort också så det gick inte. Väl på jobbet upptäcker jag att jag har värsta sunkiga mysbrallorna på mig.

Så kan man ju inte ha det, så jag ringer darling som ska komma och hämta mig. På väg till mötesplatsen går vi förbi färjorna (som även i verkliga livet går här utanför) och ser att de för dagen kör ovanligt fort. Plötsligt ändrar färjan riktning och kör tillbaka i hög fart mot kajen. Farten är lite väl hög så färjan kraschar rakt in i en bro som vi precis går under. Bron kollapsar men vi lyckas ta oss ut. Möter upp darling som tagit en bäddsoffa med sig. Jag hade ju druckit glögg hela natten, så istället för att åka hem och byta byxor bäddar vi ner oss i soffan på parkeringen och sover en stund...



Ibland blir jag rädd för mina egna drömmar.

:)

Mellandag

Kategori: Diverse

Oh well. Tillbaka på jobbet.
Det var lite småsegt att stiga upp imorse, lite småkallt att skrapa rutorna och jättelugnt på jobbet. Jag trodde att jag skulle sitta här ensam och glo, vilket kan vara det tråkigaste som finns, så jag blev rackarns glad när det började trilla in lite fina människor även på min avdelning.

Det bästa är ändå att det är bara idag och imorgon, sedan är jag ledig i en vecka till. Ruskigt vad bra den dära julen inföll i år.

Ikväll blir det kottplockning och allmänt pyssel. Helt klart något att se fram emot.
Hade behövt hitta en nyårsklänning också, men jag är verkligen helt ur form för nyårsklänningar.
Julgodis + ingen träning = oform.

:)

Armbågsjävel

Kategori: Diverse

Om någon hade tänkt testa det här med att ha ett lite lagom svårläkt sår på armbågen så kan jag nu komma med ett par tips:

- Lägg ingen tyngd på armbågen eller böj den för mycket eftersom såret då tenderar att gå upp och börja blöda - igen.

- Ha helst svart skinnsoffa eftersom det är ruskigt mycket enklare att rengöra jämfört med beige tygsoffa.

- Om du ändå har en beige eller ljus tygsoffa se då till att ha varfritt dunderbra rengöringsmedel nära till hands.

Jag och min beiga soffa umgås just nu med Vanish.
Woho.

:)

Dageneftertrött

Kategori: Diverse

Idag stod egentligen pyssel på schemat, men eftersom hela pysselföreningen (det vill säga jag o mallan) kände oss lite slitna och oinspirerade så skjuter vi upp pysslet till imorgon. Denna gång är det dekorationer inför nyårsfesten som står på agendan. Så imorgon tar vi på pannlamporna och ger oss ut i skogen för att hitta fin fina dekorationsattiraljer.

Så istället firar jag söndag så det står härliga till. Det vill säga tittar på härliga repriser på tv, går i pyjamas och äter rostade mackor till frukost. Ska gå och hämta bilen snart, då när jag tröttnat på det slappa lediga livet i soffan...

:)

Julbilder

Kategori: Diverse

   
Darling och jag gjorde typ världens finaste pepparkakshus :)

   
Granigt och Darling i nötkorgen :)

   
Tomten på besök. Systersonen till Tomten: "Men du får inte äta upp mig.."

   
Glada föräldrar. Dubbelt upp. Klockren klapp till mina konstiga funderingar.

   
Ljus och juligt. Mina fina sötnosar - den minste i självlysande pyjamas.

Juligt

Kategori: Diverse

Det är mysigt med jul. Riktigt mysigt.
Har varit hos mamman och pappan i flera dagar nu och blivit ompysslad. Och så har jag ju fått fira lite jul med darling. Bättre än så blir det faktiskt nästan inte.

Igår fick jag träffa världens snyggaste tomte. Moster hade uppgraderat sin tomteoutfit något och vi skrattade så tårarna rann. Som vanligt.

Roligaste julklappen var helt klart gashandtaget från moster. Fick bara massa bra och fina julklappar. Tänk att man lyckas vara snäll varje år. Ikväll ska jag träffa några av de där tjejerna som jag inte sett sen.... typ solen sken och det var sommar.

Och imorgon bär det av hemåt igen. Minst lika mysigt det.
Men nu ska vi väl vänta på snön då.
Snöööön, hallåååå.

:)

Dan för dan före dopparedan

Kategori: Diverse

Blev det rätt antal dan där nu? Svårt det där med att räkna.
Julafton närmar sig i alla fall med stormsteg.

Status för dagen är:
- ännu en julgodiskorg har anlänt, vi drunknar snart i godis
- min armbåge kan vara äckligast i stan, det där med att trilla på Statt är inget jag behöver göra om
- jag har haft den inte alltför trevliga låten Mer jul på hjärnan sedan jag vaknade, den driver mig till vansinne.

Och så ska jag snart ta julledigt och åka hem till mammi och pappi.
Ja ja ja. Jag längtar.

:)

Vilket fall

Kategori: Diverse

Det blev en rackarns trevlig lördagskväll. Förfest hemma hos nya bekantskaperna Annie och David, galet bra. Vidare till Nivå, fick Cosmo i glasen och en minst sagt udda komplimang. Tog oss in på Statt och dansade loss ett par steg. Tog ett lite för litet steg på väg bort från dansgolvet och föll som en fura. Aj. Kommer få blåmärke och bula på högerbenet som påminner om hur benet jämt såg ut när jag vara 15 år och kickade igång moppen... På armbågen finns redan ett snyggt sår. Och fallet, ja om man frågar de som såg det så kan det ha varit höjdpunkten för deras kväll...

Söndag idag, men nästan fredag. Ska jobba en sväng imorgon och sedan blir det julledighet för fulla muggar.
Nu ska en liten klapp slås in och etiketter tillverkas.

Jul är fina grejer.

:)

Girls just want to have fun

Kategori: Diverse

Jag har precis ägnat en del av fredagskvällen till att titta på en riktig 80-talsklassiker.
Girls just want to have fun är sannerligen en klassiker. I alla fall för mig och min syster. Det var den tillsammans med Dirty Dancing som var filmerna vi tittade på när vi var yngre. Kommer du ihåg syster?

Den här filmen är verkligen en kavalkad av fluffiga frisyrer, korta tröjor, axelvaddar, benvärmare och underbara dancemoves. Har man sett en film många gånger när man fortfarande, trots att det var en massa år sedan jag såg den, kan nästan alla repliker och även minns ansiktsuttryck och danssteg.

Lovely.

:)

Lagen om...

Kategori: Diverse

Är det någon slags lag på att allt ska krångla lite extra på fredagar innan en lite längre ledighet?
Nu ska jag förvisso jobba på måndag också, men många är lediga och det verkar som den där lagen om all tings jävlighet visst också kommit på det.

Jag vill inte göra fler annonser och framförallt vill jag inte behöva ringa och be om att få ändra i redan inskickade annonser... Puh!

Nu är jag trött på den här dagen.
Nu vill jag ha jul och helg och ledighet.

Nu!

Klappnytt

Kategori: Diverse

Hade värsta bra flytet igår och hittade en hel massa julklappar. Hela 45 minuters shoppande resulterade i fem fina klappar.

Vidare upp till skogen för inslagning. Inga lackskador direkt, men det dära ljuset spottade ofint nog stearin på hela min tumme. Aj aj. Men oj vad roligt att lacka. Och oj vilka fina klappar jag fick till. Mycket nöjd.

Idag är det värsta julafton här på jobbet. Choklad och fruktkorgar anländer och alldeles nyss fick jag en sprillans ny fin bärbar dator. Wohoo. It's christmas time!

:)

Det lackar mot jul

Kategori: Diverse

Så för att komma i stämning ska jag och Mallan idag debutera som lackare. Det kan bli brännskador. Det kan bli brinnande julklappar. Men förhoppningsvis blir det bara juligt och fina paket.

Jag har i runda slängar.... en, två, tre.... sju julklappar kvar att köpa. Av dessa sju är två inte ens påhittade än. Men den välbekanta julstressen lyser med sin frånvaro tack och lov. I alla fall på julklappsfronten. På jobbfronten var det igår som att alla kommit på att det visst bara var en vecka kvar till jul.... Hur kan det komma som en överraskning varje år?

För övrigt fick knappt ens ner alla julkorten i den där påsen och sedan var det ju nästintill omöjligt att få ner påsen i lådan. Men efter lite mosande gick det och enligt rapporter från brevbäraren har i alla fall några av korten överlevt.

Jag återkommer med rapport om eventuella lackskador...

:)

Mamma kan vara stolt

Kategori: Diverse

Jullunch. Mycket smarrigt.
Nu är man mätt som en plätt och skulle helst ligga raklång på en soffa under en filt.

Mamma hade varit stolt, och förmodligen chockad, om hon sett att jag minsann åt upp all sill på tallriken. Det var sillpremiärår för mig förra året så utvecklingen går snabbt framåt. Om det nu är något att sträva efter att kunna äta sill...

Och så fick vi en ätbar julklapp också. Ho ho ho.

:)

Söndag - så mycket söndag

Kategori: Diverse

Tröttdag.
Var ju på partaj igår så tröttheten var ganska förväntad.

Har ändå aktiverat mig lite idag. Tittat på hästinspirerat luciafirande - vi hade dock inte riktigt räknat med att det skulle vara i två timmar... Men små barn som sjunger så lungorna nästan sprängs är roligt. Och pållar är fina. På avstånd.

Nu pysslar jag det sista med julkorten. Knåpar och knopar. Är snarast ett under om det går att få upp kortet, men förhoppningsvis hänger alla delarna med hela vägen.

Och så kollar jag lite med ett halvt öga på den där hjältegalan. Mest för att få se fina Cookies 'n beans med skönsjungande Charlotte som en av medlemmarna. Har ni inte upptäckt dem än så gör det nu innan de är med i melodifestivalen....

:)

Vi och pensionärerna

Kategori: Diverse

Fikade och tittade på stans lucia idag. Det var vi och pensionärerna.
Men mysigt och väldigt fint.

Vaknade med aj i halsen och täppt näsa. Inte kul alls. Skulle vila lite nu på eftermiddagen men somnade som en sten istället. Har inte riktigt tid, lust eller ork med någon dryg förkylning nu. Får nog ta det lite lugnt på kvällens partaj.

Nej, man kanske skulle gå upp på vinden och hämta darlings värste konkurrent nu. Det är dags för honom att göra entré. Tomten, nu kommer jag.

:)

Lusselelle

Kategori: Diverse

Jodå. Visst var det sådana här det skulle bli:

     

Smarrigt!

Lusselelle, lusselelle... elva nääääätter före jul.

:)

Fredagsaktivitet

Kategori: Diverse

Kvällens aktivitet är:



Jaaa, vad tror ni att det ska bli?

:)

90 minuter

Kategori: Diverse

Skivstång. 90 minuter. Pulshöjning sista 20 minuterna.
Kan någon kolla om min kropp är mörbultad idag?
Puh!

Fast det var ruskigt skönt efteråt. Jag hade nästan glömt hur gött det känns att vara totalt utmattad.
Veckans friskispass är nu avklarade. På söndag står promenad på schemat och när den är fixad så har jag genomfört första veckans träningsschema så bra att jag nästan förtjänar en guldstjärna.

Och idag är det fredag.
Om någon missat det...

:)

22 augusti

Kategori: Diverse



Där, på sektion E - rad 5, kommer vi befinna oss den 22 augusti nästa år.
Det ska bli så tokroligt så det finns inte!

För övrigt verkar det som att det tack och lov bara beställdes två biljetter från mitt kort. Än så länge i alla fall. Väldigt skönt. Lite småtrist bara att det är megalänge till den 22 augusti... Men det lär det vara värt när vi får rysningar och hönsaskinn av alla underbara låtar.

Och vilken födelsedag för darling. Jösses.

:)

Coldplay

Kategori: Diverse

För vi har biljetter till Coldplay
För vi har biljetter till Coldplay
För vi har biljetter till Coldplay
För vi har biljetter till Coldplay

Wohoo!

Vi har antingen två eller fyra biljetter... Lite trubbel i bokningen. Jag har fått bokningsbekräftelse på två biljetter men på ticnets sida står det att jag beställt fyra.

Får undersöka hur mycket pengar som dragits från kortet. Mycket spännande aktivitet att jaga biljetter.
Men det kan alltså vara så att vi har två biljetter över.
Någon som är intresserad i så fall?

:)

Världens bästa ettårsdag

Kategori: Diverse

Utan tvekan den bästa dagen på evigheter igår.
Lagade smarrig mat (en egen variant av favoriten burgerkebab från Gran Canaria) och hade det allmänt mysigt.

Men det absolut roligaste var när jag skulle få paket.
Börjar med att jag får en tuggummipåse med en lapp i. Den första ledtråden.
Den leder mig vidare till nästa, som leder mig vidare till nästa, som leder mig till ett påskägg i strumplådan, som i sin tur leder mig vidare. Jag hittade ledtrådar i en hatt, i ett fodral till ett tennisracket, i diskmaskinen, bland handdukarna, i en kudde, i datorn..... Ja ni förstår ju hur roligt jag hade.

Den sista ledtråden var tre siffror. Efter mycket klurande förstod jag att det var kombinationen till darlings resväska. Där låg ett paket. En fint litet rektangulärt paket. När jag öppnar så visar det sig att det ligger världens finaste blåa iPod Nano i. Helt sjukt. Jag blev överlycklig.

Jag har verkligen världens bästa darling!
Vi fortsatte kvällen med ananaskaka, sunes jul och prison break.
Det kan helt enkelt inte bli bättre!

:)

Kallt spel

Kategori: Diverse

Jag vet vilken sida jag ska vakta på imorgon...



:)

365 underbara dagar

Kategori: Diverse

1 år.
Ett helt år.

Det är fantastiskt och alldeles, alldeles underbart.

För ett år sedan lagade darling sin specialare till mig för första gången. Så för att fira den här dagen är det självklart en specialare som står på menyn. Till detta visas Prison Break som vi toktittade på då för ett år sen.

Det här året har gått så himla fort. Men det är visst så att tiden går fort när man pussas.

Undra om darling har sett hemlisen som ligger väldigt dåligt gömd hemma...

:)

Träningsvärk

Kategori: Diverse

Visst blev det träning. Gött som tusan var det och träningsvärken idag är faktiskt ganska skön.
Men det kändes ju att det var ett tag sedan kroppen var igång. Jag har verkligen blivit toksvag. Man blir tydligen det av att ligga på soffan och titta på film... :)

Imorgon är det dags igen. Då står styrketräning på schemat.
Hjälp.

:)

Otränad

Kategori: Diverse

Ett tokstort tecken på att man är otränad är när man har träningsvärk i triceps efter att ha skurit chokladkola... Det kan också ha varit en väldigt extrem kola, men om sanningen ska fram så borde det nog ändå inte framkalla träningsvärk.

Jag har även lite känning i vänster vad efter att ha lekt leken där man drar ett kort som det står två kroppsdelar på och laget ska då hålla fast kortet mellan dessa kroppsdelar. Mitt knä + Annas rumpa = träningsvärk.

Otränad?
Jajamensan!

Risk för enorm smärta efter träningen imorgon?
Jajamensan!

:)

I love you ryggdoktorn

Kategori: Diverse

Har precis varit hos världens bästa ryggdoktor.
Diagnos: ryggskott

Hon var verkligen förundrad över hur spänt det var. Med andra ord var inte alls konstigt att jag hade ont. Hon har knådat och dragit och knäckt. Skönt på något konstigt vis. Känner mig avslappnad och mörbultad nu.

Jag får inte sitta still för länge, måste upp och röra på mig minst en gång i timmen och med promenader och träning kommer det här bli hur bra som helst. Känns skönt att veta.

Med andra ord så står träningsschemat fast. Världens bästa ryggdoktor sa nämligen att det inte var farligt att träna även om det gjorde lite ont. Så - Friskis here I come.

:)

Skäggigt

Kategori: Diverse

Vaknade pigg imorse. När hände det en måndagsmorgon klockan sju senast?
Det kan hänga ihop med att jag somnade som en sten på soffan strax innan 22 igår.
Det kan i sin tur bero på att lördagskvällen varade hela vägen fram till söndagsmorgonen. Men det var en väldigt lyckad lördagskväll, så då gör det liksom inte så mycket. Kalas och lekar. Dans och ännu mer dans.

Hela gårdagen blev en spontan julbaksdag med Mallan eftersom vi båda kommit på att nästa helgs planerade storbak blir svårt att hinna med. Så nu är kylen full av kola och knäck. Mumma.

Hela lördagen tillbringades på Bubbetorps julmarknad klädd i röda kläder, kudde på magen och skägg. Efter åtta timmars tomtande var jag rätt mör. Men vi sålde många paket, barnen var glada och julstämningen infann sig faktiskt en smula...

Nu är det en timme kvar till jag får träffa ryggdoktorn.
Längta, längta.

:)

Idol

Kategori: Diverse

Jag har inte sett många sekunder på årets Idol. Anledningen är att det var så många dåliga knasbollar i början. Nu är det tre personer kvar - snart två - och det är fortfarande så dåligt.

Jag har bara sett en snabbgenomgång idag och de är så dåliga.
Tokdåliga.

Vad hände?

Träningsschema

Kategori: Diverse

Nu jäklar.
Slut på tjockelatedagar.

Nu har jag gjort upp träningsschema för de kommande två veckorna. Friskis here I come. Börjar dock lugnt med promenad på måndag. Känner att efter ett besök hos ryggdoktorn kan nog en dags lugn vara bra. Men på tisdag ska jag och Bosu-bollen återförenas. Härligt.

Sen kommer det i och för sig en liten jul mitt i. Men lite soffhäng, kolaätning och allmänt snaskande ska väl kunna gå att kombinera med lite träning.

Jag tänker såhär. Att om jag skriver det här så ger jag mig själv lite press att faktiskt komma igång.

Så det är med andra ord fritt fram att mobba mig om jag inte rapporterar ett Friskisbesök på tisdag.

Nu tar vi helg va.

:)

Grattis ULJ:en

Kategori: Diverse

Utan problem gled min ULJ igenom besiktningen.
Såklart.

Hittade dock inte varningstriangeln och var tillräckligt paranoid för att stanna på Preem och köpa en. Hade jag inte haft någon så hade de frågat efter den. Nu när jag hade en, ja ni kan säkert gissa att varningstriangeln aldrig kom på tal.

Skönt att ha det gjort i alla fall.
Slutspurt nu, sen helg.

:)

Freitag

Kategori: Diverse

Denna veckan kan vara årets långsammaste. Jösses. Det känns som det varit tisdag i tre dagar. Hu!
Men nu så. Äntligen fredag.
Ikväll ska jag heja på favoritlaget som spelar DM. Heja Trion. Har vi länets snyggaste herrlag?

Ryggen mår lite bättre idag.
Fast nyss råkade jag börja jonglera lite med kamerablixten och för att förhindra ett möte mellan golv och blixt var jag tvungen att göra en hoppvridmanöver. Återstår att se om det var bra eller dåligt för ryggen.

Snart ska jag köra till bilprovningen. Heja Ulj:en.
Måste bara hitta varningstriangeln först. Hur tusan kan en varningstriangel försvinna? Det är ju inte direkt något som man känner för att använda i andra sammanhang än tillsammans med bilen...

:)

Ryggdoktorn

Kategori: Diverse

Yes!
Tid hos ryggdoktorn på måndag morgon.
Visserligen ett par dagar dit, men helt klart bättre än inget.

Och med tanke på att jag visst skulle vara tomte i tio timmar på lördag kan jag nog behöva lite rygghjälp på måndag...

Åh. Jag längtar.
Till ryggdoktorn alltså. Inte riktigt lika mycket till tomteskägget...

:)

Ryggont maximus

Kategori: Diverse

Så ont i ryggen som jag hade igår och som jag har idag har jag aldrig någonsin haft. Det kom smygandes igår kväll när jag var hos mallan och pysslade. När jag skulle åka hem tog jag mig knappt in i bilen. Krånglade mig upp för trapporna och landade i soffan. Där fick jag sitta. Helt omöjligt att komma upp.

Darling fick dra upp mig när det var dags att sova. Vi lyckades på andra försöket. De få stegen in till sovrummet gjorde så ont så jag grät. Det var som att någon högg med knivar rakt in i nedre delen av ryggen. Efter typ fyra evigheter låg jag äntligen i sängen. Då var det bara att försöka hitta den position som gjorde minst ont. Tydligen har jag lyckats vända mig i sömnen eftersom jag vaknade på andra hållet. Men det var en kamp att ta sig upp...

Puh. Nu har jag satt mig ner här vid datorn, så jag lär väl få sitta här...

Ryggjävel.

Druvigt

Kategori: Diverse

Dags för ännu en fundering. Denna gång vet jag att det finns ett svar, men jag har ingen aning...

Hur gör man för att få fram kärnfria vindruvor?
Vad händer om folk slutar köpa vindruvor med kärnor i? Förr eller senare lär det ju hända, vem vill egentligen sitta och spotta kärnor alternativt tugga i sig de beska små kornen? Om de inte säljs kommer de då enbart att fungera som avelsdruvor?

Viktiga funderingar en dag som denna...

:)

Före och efter

Kategori: Diverse

Måndag och första dagen efter semestern. Det skulle kunna vara näst intill dödsjobbigt. Men än så länge har det gått bra. Jag ska nog vara glad att jag inte kom tillbaka förra veckan då alla utom en var sjuka...

Nu ska jag bara få ordning på vad det egentligen är som ska göras. Livet var liksom planerat fram till semestern och allt därefter var som ett svart hål. Jag är med andra ord i det svarta hålet nu.

Chefens rum är för övrigt så pyntat så jag fnissar varenda gång jag tittar ditåt. Helt hysteriskt.
Lyssnade en sväng på julkalendern på radion innan (då när jag försökte komma på vad som skulle göras...) och jag hoppas att det bara var det här första avsnittet som var så här fjöppligt. Jösses. Inte för att jag på något vis skulle lida av att den var dålig, men alla barn...

Darling och jag ska titta på Sunes jul som julkalender i år.
Jag tror nog inte det kan bli bättre än så.

Och för den som har sjuk humor:
http://www.oioioi.se/

:)