mellan vakna & somna

Hängiga hattar

Kategori:

Det blev en långhelg till minsann. Stängd förskola i fredags och ledigt för mig tillsammans med bönis. Det blev en väldigt lugn och skön dag med vila, bus och mys i massor. Kanske var det en försmak av krassligheten som sedan slog till igår. Jag kände mig hängig större delen av dagen, men det är ju inte helt lätt att veta anledningen när så mycket händer i kroppen med den jazzande bebisen i magen. 

Agnes var pigg hela dagen, somnade som en sten och vaknade sen lagom till Måns framträdande med rödrosiga kinder och rinnig näsa. Feber och mycket aj aj aj i kroppen en stund där innan hon kom till ro.

Men barn är ju helt makalösa, så idag vaknade hon utan feber. Dock fortfarande med rinnande näsa och lite extra kelen. Så det har blivit lite extra mycket mys idag. Men också bus på rummet och en lång stund ute i det fina vädret. Det blir dock en dag hemma imorgon så att hon får kurera sig ordentligt. 

En liten bildkavalkad då :)


Halvvägs

Kategori: Diverse

Hur gick det här till då?
 
 
Halvvägs med pyret. Redan. Jag hinner inte riktigt med. Det där om att andra graviditeten går fortare är verkligen inget hittepå. :)
 
Förutom ryggont och halsbränna så mår jag bra. Behöver nog bara bli lite bättre på att lyssna på kroppen och sänka tempot lite ibland, men jag övar. Och blir bättre. :)
 
 
 
Långhelg har det varit. Eller ja, både jag och Morgan jobbade i fredags. Men det känns ändå som att man fått vara lite bonusledig. Inte minst eftersom Agnes fick vara ledig i fredags och då stanna hemma och busa med mormor och morfar hela dagen. Lyx, för alla.
 
 
Men i torsdags hann vi också med att hänga en stund med vår fina föräldragrupp - Tummeuppklubben. Alla i tjejligan (+ lilla nytillskottet) fick coola hattar som en av mammorna sytt. Agnes har använt sin flitigt hela helgen. Det var en himla härlig eftermiddag och som vanligt gick tiden rasande fort.
 
 
 

Bli ett helt år visare har jag visst också hunnit med. I lördags bytte jag från 31 till 32, fikakalasade med familjen, hyrde film och hade en alldeles perfekt lugn födelsedag med fina presenter, fint väder och mumsig tårta.
 

Och igår fortsatte kalastemat då det var dags för konfirmation för äldsta systerdottern. Jösses, när blev hos så stor då? 1,5 timme i kyrkan är ju lite av en utmaning med en tvååring, men vår duktiga böna roade sig hur bra som helst med mjuka saker i medhavda väskan, pippi på ljudlöst på telefonen och sen en liten promenad ut med pappa. Jag är mycket imponerad. :) Efter det bjöds vi på mycket och god mat och smarrig tårta. Känner mig fortfarande mätt såhär dagen efter.
 
 
 

Produktiv myslördag

Kategori:


Lördag med familjen. Agnes startade dagen några minuter före 06 och jag var ganska nöjd med att lördagar är min sovmorgonsdag.

Därefter har vi hunnit med gräsklippning både här hemma och på Stubben. Mest pappan i familjen dock, men jag och Agnes kom med glada tillrop och skötte lite räfsning. Men vi passade också på att vila lääänge i stugan. Supermysigt, som synes på bilden ovan :)

Igår var det sånt där sommarförsmaksväder på kvällen. Så det blev både grill och sitta ute och äta. Som jag älskar denna tiden på året!!Valborg

Kategori:


En kall och regnig valborg blev det. Men härligt häng med vänner, god mat och mumsigheter väger ju upp allt regn i världen. Majbrasan kikade jag dock bara på vid bilder. Regnrusk lockade inte alls, så vi var två som spelade ut våra gravidkort och stannade inomhus istället. Rätt så nöjd med det ja. :) Agnes och pappan hängde med bort till brasan, väldigt spännande med eld. 


Igår åkte vi runt och fixade och donade med lite av varje. Pappan var och klippte sig och då drog Agnes högsta vinsten och fick en mumsig klubba. Under övervakning fick hon smaka på den och hon var väldigt nöjd.


Och eftersom sambon lovat att vi skulle fixa nya hörnflaggor till idrottsplatsen så blev det kvällens aktivitet... Morgan hade inte använt en symaskin sedan femman, så jag fick assistera. :)