mellan vakna & somna

Sött

Kategori:

Idag är det dags för glukosbelastning. Det får alla mammor här göra, förra gången fick jag till och med göra det två gånger...Så jag är rätt tacksam att det bara blev en gång nu. :) På fastande mage dricker man 200 ml sockerlösning. Det sägs att den har apelsinsmak, jag är tveksam. Men det är bara att göra, dricka och inte tänka så mycket. 


Sen får man sitta i ett litet rum och vänta. Skoj! ;) Lite som att åka hiss med människor man inte känner, i två timmar.  

Men ett besök hos barnmorskan hinns också med. Jag har precis lyssnat på bebisens hjärta. Det tickade på fint med 156 slag. Magen växer som den ska med ungefär en cm i veckan. Nu är alla resterande tider inbokade, även en i början av oktober. Overkligt! 

Vaaaarmt

Kategori: Diverse

Alltså det finns ju någon slags oskriven lag att man inte får klaga på värmen när det äntligen blir sommar. Men ja, jäklar vad mycket sommar det blev i helgen. I lördags visade en solig termometer 36 grader. Minsta lilla ansträngning ledde till svettattack, så vi höll oss i skuggan och även inomhus i vårt svala hus.
 
 
Med mormor och morfar på plats kunde vi sedan ge oss iväg till sommarfest på eftermiddagskvisten. Svettigt med massa roliga lekar. Skrattade så att bebisen i magen liksom började undra lite vad som stod på. ;) En väldigt härlig kväll med goa människor!
 
Söndagen var ju inte mycket svalare, men skugghäng, glassätning och tupplur inne i skuggdelen av huset gjorde ändå att vi överlevde. ;) På eftermiddagskvisten tog jag och Agnes oss en tur ner till sjön där det fläktade fantastiskt skönt. Och lilla bönan som innan inte alls tyckt det varit speciellt kul att bada plaskade runt som en tok. Superhärligt!

En varm, härlig, helg. Och nu kör jag sista veckan innan semester! Morgan och Agnes har inlett ledigheten och njuter för fullt på hemmaplan.