mellan vakna & somna

På väg ner

Kategori: Diverse

Imorgon är det fredag. Konstigt.
Konstigt att en hel helt vanlig arbetsvecka snart passerat. Helt vanlig, fast ändå så väldigt ovanlig. Det tar tid att anpassa sig, försöka få hjärnan att förstå, acceptera.

Det känns lite som att jag, när allt vändes uppochner, kastades upp i luften. Förlorade fotfästet. Nu är jag på väg ner igen. Långsamt. På väg ner för att hitta ett nytt ställe att sätta mina fötter. Just nu ser jag inte marken. Men jag hoppas att den blir tydlig när den närmar sig. Kraschlandning är inte önskvärt.

Det går

Kategori: Diverse

Jodå. Med små steg går det faktiskt lite framåt. Så länge jag ser till att sysselsätta mig så går det bra. Bilkörning är dock ingen hit, då om någon gång börjar jag grubbla järnet och risken för påkörda medtrafikanter är överhängande.

Igår blev den grubbelmotverkande aktiviteten att piffa till köket en smula. Om jag ska fortsätta på det här viset så kommer jag ha en sönderpiffad lägenhet inom kort (och inga pengar på kontot...)

Jag kan konstatera att det är en väldigt tur att det ändå var jobb som stod på schemat denna veckan. Det har helt klart hjälpt till att hålla lite styr på tankarna. Dessutom har kollegan visat sig vara en riktigt bra amatörpsykolog, så vi börjar varje dag med en snabb psykologisk koll och lite visa tips.

Det är skönt att vi bara är två som jobbar och att sommarlugnet är rätt så kompakt över hela arbetsplatsen. Full fart hade jag nog inte riktigt fixat just nu...

Officiellt

Kategori: Diverse

Jo, det blir väl nästan inte mer officiellt än när man ändrar relationship status på Facebook nuförtiden. Men så är det. Singellivet är här igen.

Jag ska inte påstå att det är ett gemensamt beslut, för riktigt så är det inte. Men nu är det som det är och jag jobbar med att acceptera och titta framåt. Varken jag eller någon annan tjänar på att titta för mycket bakåt. Nu ska vi sätta punkt för en underbar period i livet och så småningom gå vidare.

Det är inte lätt. Men det ska det heller inte vara.
Med små små steg ska jag gå framåt. Med blickar bakåt ska jag minnas allt fint med ett leende. Jag är otroligt glad att jag inte är arg. Jag är bara ledsen, vilket i och för sig inte är så bara. Men att inte vara arg gör det lättare att se framåt.

Ja, livet är en bergochdalbana just nu. Jag tar en dag i taget. Lyssnar på alla kloka ord från fina människor i min närhet och tar mig igenom dalarna också.

Det ska gå. Det ska bli bra.

Anledningen

Kategori: Diverse

Livet är verkligen en bergochdalbana just nu. Och jag tror nog att det är bara att vänja sig. Hej och hå, välkommen bergochdalbanelivet.

Men någonstans inom mig så finns ändå det där att allt händer av en anledning. Jag lever ju efter det. Alltid. Problemet är bara att jag inte riktigt kommit fram till anledningen i det här fallet. Ännu.

Så ja.
Då tar vi väl en tur i bergochdalbanan.

Tävling

Kategori: Diverse

Vem behöver inte en bok att fördriva tiden med?
Därför är jag med och tävlar om just en sådan hos Petra.

Fel

Kategori: Diverse

Första dagen på jobbet efter semestern.
Känns ändå på något vis skönt. Skönt att ha något annat än sina egna tankar att fokusera på för en stund.

Just nu är allt uppochner och bakochfram. Allt går alldeles för fort. Jag hinner inte med att förstå utan får mer finna mig i att livet förändras. Oavsett om jag vill det eller inte.

Allt känns bara konstigt.
Och fel.
Så förbannat jävla fel.

Sortering

Kategori: Diverse

Nej min blogg vill inte sova. Den vill lyssna på mig.

Just nu är det svårt att sortera tankarna. Det jag kan konstatera är att livet blir inte alltid som man tänkt sig. Inte ens nästan just nu. Det känns åt helvete fel.

Och jag kan inte göra ett skvatt åt saken.

Vilande

Kategori: Diverse

Bloggen får vila lite.
Sova en stund.

Semestertider

Kategori: Diverse

Åh hej och hå vilken underbar sommar det är!
Varmt så det bara dånar och att då bo i lägenhet är väl kanske inte riktigt lika underbart. Men som tur väl är finns det ju hav och strand bara några cykeltramp bort.

Det har hittills blivit mycket sömn och mycket bad på semestern. Med andra ord ganska precis så som jag tycker en semester ska vara.

Jag vill absolut inte klaga på värmen, jag älskar att det är en sådan fantastisk sommar, men ett uppfriskande åskväder skulle inte sitta fel nu. Syre i luften är ju ändå trots allt ganska trevligt.

:)

Trötta familjen

Kategori: Diverse

En intensiv och rolig helg har det varit. Trionläger med nästa 80 barn i strålande solsken. Allt flöt på bra, barnen var glada, varma och trötta när de lämnade idrottsplatsen igår. Precis som det ska vara.

Vi var också trötta, dundertrötta. Vi sov över på idrottsplatsen och så värst mycket sömn blev det inte den natten. Efter rekordsnabb städning åkte vi äntligen hemåt. Väl hemma skulle vi bara kika lite på en film och ta det lugnt innan vi ordnade lite mat. Men hoppsan. Strax innan halv åtta sov vi båda två som grisar. Jag vaknade till vid 21, men det gick visst inte att hålla ögonen öppna. Vid 23 vaknade jag igen, stängde av tvn och fortsatte sova. Inte jättelustigt att jag vaknade pigg och utvilad klockan 7 imorse.

Men eftersom semestern börjat idag så behövde jag ju inte direkt stressa upp. Det var molnigt och otrevligt ute så jag stannade i sängen en stund. Men så vips så var solen där och jag hoppade upp på cykeln och tog en tur till stranden.

Fyra timmar senare är jag rätt så mör. Har tagit årets första havsdopp och ska nu ägna lite tid åt den där gigantiska tvätthögen. Mot tvättstugan!

:)

16 KILO

Kategori: Diverse

Igår stektes det minsann så att svetten lackade. Ungefär 16 kilo köttfärs gjordes till köttfärssås och ungefär 40 pannkakor lagades också. Det var lite småsvettigt, både på grund av värmen och att försöka blogga och laga mat samtidigt. Men eftersom vi var tre kvinnor så gick det ju alldeles utmärkt ändå.

Nu är det the very last day innan the semester.
Vi tar det igen.
SISTA dagen innan SEMESTER!

Fint!

:)

The katarr

Kategori: Diverse

Har en otrevlig känsla i magen. Ja, inte en otrevlig magkänsla utan just en otrevlig känsla i magen. Det känns som att den där oerhört ovälkomne magkatarren är på väg att vakna till liv. Det är antingen det eller så är jag konstant hungrig.

Egentligen är inte inte alls konstigt. Tossiga dagar på jobbet, onödigt uppstressande av mig själv när jag inte är på jobbet och så lite lägerplanering på det. Om det nu skulle vara så att det är katarren som vaknat alltså. Om det är så att jag är konstant hungrig är det ju faktiskt nästan lite konstigare...

Men. Stort MEN.
Jag jobbar bara imorgon också sen är det semester. S-E-M-E-S-T-E-R.
Så en dag till tänker jag att jag nog ska klara med de där hungerskatarrkänslorna. Sen stänger jag av och varvar ner...med ett fotbollsläger...

:)