mellan vakna & somna

Läger

Kategori: Diverse

I helgen har min fina förening ordnat fotbollsläger. Precis som vanligt helgen efter midsommar. I år var det ett 50-tal barn som har spelat fotboll, lekt med kompisar, varit på disco, handlat i kiosken, tävlat, sovit i tält och haft en härlig helg i regnvädret på ip.



Fröken Morgan var som vanligt ledare för ett lag. Jag och Agnes har också hängt där en hel del, hjälpt till i köket och fixat och donat. Agnes har visserligen mest sovit, men det passade ju utmärkt när morotsstavar, äppelbitar, bananer och gurka skulle skäras.



De goda sömnvanorna har förresten hängt i i tre nätter nu. Igår vaknade hon inte förrän halv tio efter att ha sovit hela natten. Idag blev det uppstigning strax efter sju, men vi fick även idag sova hela natten. Lyx!!



Malmö

Kategori: Diverse

Igår satte Agnes och jag oss på tåget och åkte hela vägen till Malmö. Där spenderade vi dagen med mina gamla vänner från Sölvesborg och alla våra fantastiska barn! Det var flera år sen vi sågs så det var mycket uppdateringar som behövdes. Tiden gick förstås alldeles för fort fram till kvällen när tåget gick hem igen.



Agnes sov ner till Hässleholm på nervägen och kikade sig sen förvånat omkring. På hemvägen var det lite mer gnäll. Men det var typ tio bebisar på samma lilla yta då och de turades om att sjunga... men när det blev lugnare somnade hon som en sten.



Och ja, på tal om sova. Agnes åt när vi kom hem igår, somnade vid elva och har sen sovit hela natten utan ett enda avbrott! Overkligt! Jag tog över henne till mig vid halv åtta för lite vaknamys. Men då somnar fisen om och steg upp vrålhungrig strax innan tio. :)



Ljuvlig tisdag

Kategori: Diverse

Har haft en riktigt härlig dag. Visserligen inleddes den redan vid fyra när bebis ville ha mat och ren blöja. Men eftersom vi sen fick somna om till åtta så räknas det knappt. Dessutom tog Agnes sig en liten morgontupplur efter maten så att jag kunde äta en härlig frukost ute i solen.



Framåt lunch bar det av till Brunnsparken där vi mötte upp syster och barnen. Vi slog till på picknick på en filt, en härlig promenad i parken och sen en alldeles otroligt god fika på Café Mandeltårtan. Riktigt fin eftermiddag!





Och eftersom Agnes knappt sovit något på dagen idag blev kvällen väldigt lugn fpr föräldrarna då det lilla barnet mest vilat ögonen. Vi har det bra vi. :)

Mys

Kategori: Diverse

Idag har jag och det lilla grynet haft en riktigt lugn och mysig dag på hemmaplan. Agnes har sovit en lång stund på eftermiddagen och då passade jag på att både fixa lite inför helgens fotbollsläger, slappa i solen och sträckläsa en bok.



Imorgon bär det av lite västerut för mys med systern och barnen i Brunnsparken. Och på torsdag åker ju jag och bönbebisen på lång utflykt till storstaden i söder. Rackarns bra vecka det här! :)



Midsommar 2013

Kategori: Diverse

En riktigt härlig midsommar har vi haft tillsammans med fina vänner.

Inledde dagen med åskoväder med strömavbrott som följd. När ljushuvena här efter en stund kikade lite i propphörnan såg vi att åskan gjort så att jordfelsbrytaren löst ut. Så då var det ganska lätt att få tillbaka strömmen. Det var tur det eftersom potatisgrytan stod på spisen och sillunchen väntade.

Efter att ha mumsat i oss lunch bar det av till Torsås för dans kring stången. Blev väldigt positivt överraskad av firandet där, riktigt mysigt!



Fika och vinst i chokladhjulet blev det också innan vi susade hem igen till grill och jordgubbstårta hos vännerna.

Gym

Kategori: Diverse

Igår på kalaset fick Agnes prova kusinernas gym som hämtats ner från vinden. Oj så kul det va! Succé helt enkelt!



Grattis!

Kategori: Diverse

Igår hann vi med så mycket kul! Fika i wämöparken med fina mammorna och tjejligan. Lite glassätning och häng i stan efter det. Och så förstås kalas på kvällen.

För idag fyller nämligen min fantastiska äldsta systerdotter 13! Tonåring! Det är helt tossigt vad fort tiden går. Är det alltså 13 år sen jag stod på sgifs veranda och fick det underbara beskedet att en liten tjej var född?! Otroligt! Det känns som nyss.

Grattis på födelsedagen världens bästa Felicia!

Solig sovdag

Kategori: Diverse

Agnes har haft världens sovdag idag. Återstår att se hur mycket hon sover i natt... Jag passade på att vila lite jag också på morgonen när hon tog sig en tupplur. När hon sov i eftermiddag passade jag istället på att fika och hänga i det härliga sommarvädret med Anna och hennes Olivia.

Efter en matslurk vid femtiden var snuttan vaken en ganska bra stund innan hon somnade igen. Nu tänkte jag snart väcka henne och sen hålla tumme för att hon är sugen på att sova en lång stund även i natt.

Imorgon väntar prisfix till trionlägret på morgonen, sen mammafika med alla småtjejerna och så kalas för en stor systerdotter på kvällen! :)



Sömn

Kategori: Diverse

Har ett litet projekt just nu som går ut på att försöka flytta Agnes långa sovpass från kvällen till natten. Hon har sovit riktigt gott mellan 20 till 02 innan och den goda sömnen skulle man ju gärna vilja knuffa fram lite.

Så de senaste två kvällarna har jag väckt det lilla barnet vid 23 (när det ändå varit dags för mat egentligen), matat och sen kommit i säng vid halv tolv. Bönan har sen sovit hela natten och vaknat framåt morgonkvisten, men inte varit hungrig förrän efter 06!! Känns som en succé! Så nu hoppas vi bara det håller i sig ett tag till. :)

Godkänd

Kategori: Diverse

Igår var det dags för tvåmånaderskontroll för Agnes. Läkaren kollade så att hon var med, så att nacken var stark och så lite lyssna och titta i allmänhet. Agnes fick godkänt på alla tester och charmade som vanligt alla med sina fina stora ögon och leenden.

Det var också dags för vägning och mätning. Vågen stannade på 4320 gram och Lilla bönan hade växt till hela 55 cm. 8 cm sedan födseln med andra ord, och den som räknar lite på det kommer snart fram till att hon ju då växer en cm i veckan. Vår stora lilla tjej!

På eftermiddagen gick jag och Agnes först en runda i olika butiker för att se om någon ville skänka priser till vårt fotbollsläger. Det gick rätt så bra faktiskt. Efter det fick vi rycka ut och hämta liten Tuva på dagis. Jag fick med andra ord prova på livet som tvåbarnsmamma i en liten stund. Lite svettigt blev det när Agnes plötsligt tröttnade på att ligga i vagnen samtidigt som Tuva ville byta gunga, gräva och springa runt runt runt. Men det gick ändå rätt bra och när mamma Malin kom slog vi till på både glass och promenad. Himla fint!



Underhållande

Kategori: Diverse

Den bästa underhållningen är helt klart när pappa pratar bibbedibibbo med mig... :)



Båt

Kategori: Diverse

Ååå helgen har som vanligt gått alldeles för fort! Men nu väntar en vecka med massa kul inplanerat. Mammafika, kalas för en 13-åring (hur overkligt som helst att systerdottern fyller tonår!), mer fika och midsommar.

Igår åkte Agnes båt för första gången när vi styrde kosan mot Aspö för att se världens bästa Trion spela match! Blåsigt men mysigt! Och förstås tre nya fina poäng till laget som nu har 11 raka segrar!!





Idag har vi mest bara myst hemma. Fikat lite och hängt i soffan, övat på att sitta lite och sånt. :)


Bilfix

Kategori: Diverse

Idag har jag och Agnes spenderat eftermiddagen i Sölvan där bilen fått sig en tvätt och en ordentlig städning. Pappa stod för tvättandet och jag ordnade städningen. Mycket bra fördelning. Agnes hängde i vagnen och när morfar gungat loss med vagnen så sov hon gott. Gick en kort promenad runt kvarteret och jösses vad det hänt grejer i mina barndomshoods. Trillingträdet - som var det bästa klätterträdet - var nersågat och vår lilla skola hade växt till dubbla storleken.





Agnes morfar tyckte det var lite för få nallar i hennes liv, så han hade tagit sig en shoppingtur i gosedjursavdelningen. Många nya kompisar som skulle få plats i sängen ikväll blev det ;)




Grattis

Kategori: Diverse

Idag fyller vår lilla älskling hela två månader! Det är helt galet vad fort tiden går och hur mycket som hänt på två månader. Jag känner mig som en annan människa, fast ändå som mig själv förstås. Svårt att förklara det där. Men livet har verkligen förändrats. Prioriteringarna är helt annorlunda. Vad jag gör om dagarna ser ut på ett helt annat sätt. Och så det där fantastiska att vi faktiskt är en familj nu. Så mycket kärlek. Till min älskade dotter och till hennes pappa. Den bästa pappan för övrigt. Så mycket nytt, men ändå redan så naturligt och självklart!

Agnes Siv Elin Andersson - grattis på två-månadersdagen! :)



Sömnrekord

Kategori: Diverse

Vågar nästan inte berätta om natten som gick... :) Agnes sov förbi sin kvällsmat med ett par timmar. Så vi sov fram till halv två och tog maten då. Efter det somnade hon om i sin säng och sov där fram till halv fem när hon började låta som en gammal dörr. De senaste nätterna har jag provat med att inte gå upp och mata utan satsa på gos istället. Och det funkar fin fint. Alltså fick hon sov på/hos mig då och jag blev riktigt förvånad när vi vaknar på riktigt sen och klockan har passerat nio. Vilken sovmorgon! :)


Väs

Kategori: Diverse

Satt ute på altanen en stund medan bönan vilade. Hör plötsligt ett väääässs under altanen. Och mycket riktigt. Maja hade fångat en orm. Fick i uppdrag att försöka se om det var en huggorm eller inte. Jag dog nästan, men fick i alla fall fram den så jag kunde fota.


Nu är det ju inte helt optimalt att ha en liten bebis med lite halvdåligt tålamod när man ska hålla koll på en orm också... Så jag tappade visst bort den lite. Obra.

Agnes höll sig nöjd ganska länge i gymmet ändå ;)



Kärlek

Kategori: Diverse

Så att hjärtat svämmar över. Mina älsklingar.


Magläge

Kategori: Diverse

Idag har vi hunnit med en hel massa mysigt. Föräldragrupp på förmiddagen var trevligt. Sen var en tur till sjön inplanerad, men lite från ingenstans kom mörka moln, så fikastunden fick flytta inomhus. Det gjorde ingenting alls och Hannahs nybakade kladdmuffins var farligt goda! :)

När vi kom hem provade vi den hemlånade bouncern. Helt klart en spännande grej tyckte bönan.



Och så blev det lite magträning också. För första gången verkade Agnes ganska nöjd med magläget. Även om huvudlyften uteblev... :)




Skutt

Kategori:

Halleluja för ersättning! Lilla bönbebisen hade skuttat upp rejält i vikt, passerat fyra kilo och väger nu hela 4280 gram. Heja!

Att hon är en annan bebis nu råder det ingen tvekan om. Mer vaken och mer med. Även lite mer ilsk när hon blir trött, men hellre det än att hon är trött mest hela tiden.



Idag har vi hunnit med att ha samtal på bvc, shoppa lite (bland annat bikini - väääldigt okul) och åka på fotboll. För första gången var Agnes vaken nästan hela matchen. Och eftersom hon fortfarande har de stora blå öppna så hoppas jag på mirakelmycket sömn i natt. Natten som gick sov jag så hårt att jag inte vaknade när Agnes berättade att det var matdags. Himla tur att hon har en pappa också ;)



Tofs

Kategori:

Igår provade lilla bönan att ha rosett i håret för första gången. Himla tjusig blev hon. ;)



Ledigt

Kategori:

Helt ljuvligt med långhelg för hela lilla familjen! Igår hängde vi under parasollet, lite vid sjön och till sist en runda vid fotbollsplanen. Älska sommar!



Frukosten äts på altanen och det känns ändå som ett rätt angenämt problem att vara lite för varm snarare än lite frusen!

Idag har vi varit på utflykt nästan hela dagen! Fixat med försenade doppresenter, ätit lunch i stan, shoppat lite och handlat. Lilla bönan behövde en solhatt, så en sådan fick det bli.



Löv

Kategori:

Igår var vi då på föräldragrupp på bvc. Första besöket gav inte jättemycket eftersom det vi gjorde var att titta på en film som redan visats i min andra föräldragrupp. Men det kan säkert bli bra. :)

Därefter susade vi vidare till himla trevliga jobbaktiviteter. God mat och kubbturnering stod på schemat. Väldigt trevlig kväll. Bönan skötte sig exemplariskt som vanligt och när hon hittade de små löven i ett träd som rörde på sig tror jag att hennes kväll var fulländad. ;)



Idag har vi hunnit med efterkontroll på mvc och sen fin fika med mammorna och nästan hela tjejligan. Riktigt bra onsdag.

Imorgon säger vi grattis till Sverige och njuter av en ledig dag. Och eftersom Morgan blev ledig på fredag också så har den här familjen faktiskt helg nu. Yej!

Glad

Kategori:

Idag är det dags för BVC-föräldragrupp och bönan har laddat upp med mycket sömn och passat på att både "prata" och le när hon varit vaken. Vår sötnos!



Multi

Kategori:

Det har visst varit en riktigt varm måndag. Jag satt ute en kort stund på seneftermiddagen när människobebisen sov och kattbebisen bortfintad. Imorgon är planen att kise ska få gå ut igen. Halleluja! Imorgon står äcen bvc-föräldragrupp och jobbtrevligheter på schemat. Bra tisdag tror jag bestämt!

Måndagskvällen spenderades på Lyckåvallen där vi kunde sen min snygga förenings herrlag ta sin nionde raka seger. Härlig sommarkväll och en härlig stund på läktaren. Hela lilla familjen var förstås med.



Dotterns nattamat blev lite tidigare idag, så nu hoppas jag på mirakel och kanske sömn till morgonen. Det hade varit fint. Sambon kom precis upp, yrvaken och kisande. En läskig dröm visst, där både ukrainska utpressare och Harald Treutiger ingick. Hu ja. ;)

För övrigt kanske man skulle skriva en bok om multitasking och hur mycket man lärt sig göra med en hand sen Agnes kom. Mobilblogga mitt i natten och somna matat barn till exempel. :)

Succé

Kategori:

Nattens matning innehöll både kaskadspya och bajsblöja. Faktiskt ganska precis vad man önskar sig såhär vid tre på natten... men det är ändå väldigt skönt att bönans mage kommit igång. Viss skillnad om man jämför med innan. På väg hem från handlingen fick vi ta ett blöjbytestopp när det blev en hysterisk dotter i baksätet med en ganska bra bit kvar hem.



Helgen har annars varit väldigt lugn med mycket vila. Och så smarrig fika hos fina vännerna idag. Den som varit mest aktiv är nog Agnes som hittat tjusningen med babygymmet på riktigt!



Leende

Kategori:

Just nu pågår projekt få bönans leende att fastna på bild. Inte helt lätt, men idag kom vi ganska nära ändå. :)



Juni

Kategori:

Jösses. Juni! Vad hände där? Tiden går så himla fort. Tänk att det snart är två månader sen lillfisen kom. Hjälp.

Det funkar fint med flaskmatning. Någon direkt utfasning av amningen behövdes knappt. En miniliten pumpning på två dygn. Kan ju också kännas som ett tecken på att det inte varit så värst mycket käk...

Det är spännande att märka hur vi faktiskt får en annan bebis nu när hon är mätt och nöjd. Inte för att hon var direkt missnöjd innan, men nu är hon mer harmonisk på nåt vis. Redan! Igår var hon vaken långa stunder och sov ännu längre stunder. Och det nästan bästa av allt med flaskmatning. I natt tog Morgan matningen när hon vaknade vid 03 (efter att ha sovit sen typ halv tio). Vilket hallelujamoment att inte behöva upp och fixa!

Just nu har Agnes intagit frukost och nu verkar det vara dags för en tupplur. Fint!