mellan vakna & somna

Tapetdjungeln

Kategori: Diverse

Igår gjorde vi en utflykt till butiken Ton-i-ton här i Karlskrona. Mest för att kontrollera så att golvslipen vi ska hämta där på fredag får plats i bilen, men också för att kika på vad vi ska behandla vårt golv med och vad våra väggar ska kläs med.

Golvet ska få någon slag vaxolja på sig. Det kan mycket väl ha hetat något annat, men poängen är oljat utseende och vaxat skydd. Så det får det bli.

Vi kunde sedan konstatera att det finns tossigt många tapeter att välja mellan. Vi hade en bild av en ljus variant, kanske blommig, men inte för kontrastrik utan liksom mild i tonerna. Mönster får det gärna vara, fast inte för stort eftersom väggarna inte är så magnifikt stora. Solklart eller hur? Efter att ha tittat i femtielva tapetkataloger hade vi hittat en som vi tror kan passa i hallen. Bra förvisso, men det är ju sovrummet som är i fokus just nu.

Men ja, till slut fastnade mina ögon på den här varianten här nedanför. Den ligger högst upp på listan nu. Tror den skulle kunna passa fint ihop med vit råspont och andra vita detaljer...Vår tur i tapetdjungeln är inte på något vis över. Men det är en början.

:)

Riva

Kategori: Diverse

Renoveringslivet har fortsatt så smått i helgen.
Just nu är det sovrummet, eller ja det blivande sovrummet, som vi lägger allt fokus på. Den kommande helgen ska trägolvet slipas och därför har det förberetts på alla möjliga vis.

Men man kan ju inte bara kräla omkring på golvet. Så därför gav vi oss på väggarna också och hittade lager efter lager med spännande tapeter. Och underst på ena väggen en smått fantastisk träkonstruktion. Vi hade inte riktigt tänkt riva så djupt, men nyfikenheten tog lite överhand. 

Det är en lång väg kvar, men fint ska det bli.

:)

Ljuva fredag

Kategori: Diverse

Denna ljuvliga dag. Fredag.
Har hunnit vårshoppa lite på lunchen. Himla mycket bra med fina presentkort så man kan shoppa lite även i dessa husköpartider som annars lämnar väldigt lite utrymme till shoppingutsvävningar.

Ikväll ska vi dock unna oss lite nöje och gå och kika på Hamilton. Har hittills inte hört någon som sett den som inte tycker den är jättebra, så ja förväntningarna är ganska höga.

I övrigt i helgen ska det bli lite föreningsarbete och även lite förberedelser inför nästa veckas golvslipning i vårt (nåja, snart vårt) Sjölycke.

Och så borde vi väl börja packa lite också. Flyttlådor. Hu. Det känns alldeles för tidigt att återgå till flyttlådestadiet redan. Fast det blir ju bra. När det blir klart. Och sen ska det ju förhoppningsvis dröja lite längre än ett år innan vi flyttar igen...

:)

Änglar

Kategori: Diverse

Igår satt jag och sambon i varsitt hörn av soffan och toksnyftade i ungefär en timme. På tvn visades Sofias Änglar och vanligtvis är ju sambon solklart den blödigaste i familjen, men nu kunde inte jag heller hålla tårarna borta.

Ett litet tips alltså. (om man vill snyfta lite...) :)

Inspiration - sovrum

Kategori: Diverse

Det är mycket fokus på hus nu och mycket längtan. Nu vill vi bara komma igång, komma dit, riva, röja, renovera. Men snart så. Det kommer gå fort till 1 mars hoppas jag. Vi behöver ju börja packa ner vår lägenhet också, det längtar jag inte det minsta efter. Känns lite, lite tidigt att börja flyttlådepacka redan. Men så värt det ändå.

Det rum som ligger rätt så tidigt i renoveringsplaneringen är sovrummet. Vi har bestämt oss för att spara det gamla trägolvet, utan att plocka upp och isolera under och helt enkelt hoppas på att det funkar skitbra. Som fondvägg bakom sängen ska det bli liggande vit panel/råspont. Tapeterna blir någon slags mönstrad/blommig variant och så är det tänkt att jag ska snickra ihop en egen sänggavel (kanske kan locka systern - som ju är rutinerad på detta - att vara min hjälpande hand?).

Pyssel

Kategori: Diverse

Så blev det då äntligen klart.
Täcket till lilla ljuva Tuva.
Måste säga att jag till slut blev rätt så nöjd med även det här pysslet. Men det var ruskigt svårt att inte avslöja något för Tuvans mamma, som ju vanligtvis är pysselkompanjon nummer ett.


Fick gosa en lång stund med det lilla livet idag. Så fantastiskt söt! Sussade så sött medan vi andra åt smarrig grillad korv och mumsig kaka. Fint det!

För övrigt är det mycket intressant hur vädret skiljer sig mellan staden där jag bor och skogen där gosig bebis och fina vänner bor. I stan: knappt snö, mer år is. + 2 grader ungefär. 3 mil bort såg det ut såhär:
Lite skillnad. :)

Ett år

Kategori: Diverse

Ett år går så väldigt fort.
Det blir extra tydligt en dag som denna.

Farfar. Jag saknar dig.

1880

Kategori: Diverse

I lördags hittade vi vårt hus i en gammal, gammal bok. Där fick vi lära oss att huset byggdes 1880 och inte 1909 som vi trott innan. Bilden visade också att den del som vi ska ha som hall tidigare hade fler små fönster och var lite glasveranda-aktig. Inte alls omöjligt att vi förvandlar tillbaka huset till det utseendet.

I helgen har det också röjts en del i huset. Men det känns lite som att det är tveksamt om det någonsin tar slut... Puh, vad mycket grejer det finns i ett gammalt hus där det aldrig någonsin rensats. Men kärleken och svärfar hade med gemensamma krafter i alla fall lyckats baxa ner en frysbox och en väldigt gammal spis från ovanvåningen. Närmast en hjälteinsats!

Ovanvåningen är nu den del av huset som vi planerar att tömma och vi är på ganska god väg. Har bland annat hittat två gamla fåtöljer som jag skulle vilja spara och klä om. Någon som har någon uppfattning av vad det kostar att klä om en fåtölj?

På bilderna skymtar fåtöljerna, och typ två ton andra grejer där det mesta faktiskt burits ner under helgen. Heja!

Två fiiiina stora skåp står också på ovanvåningen. Men de får flytta ner när vi tagit över huset, så de syns ordentligt.

I eftermiddag blir det ett besök till bankens jurist för att fixa och dona lite innan huset blir vårt på riktigt! Sjuk känsla. En väldigt bra känsla alltså, men också lite konstig.

:)

Känslor

Kategori: Diverse

Igår var livet lite som en Gessle-låt. Alla känslorna kom verkligen på en och samma gång. Förväntan, nyfikenhet, glädjerus, lycka, rädsla, omtanke, frustration, skratt... Och så avslutade jag dagen med att dratta omkull på en isfläck som en jäkla seriefigur så då fick jag in lite smärta också. Oh what a day.

Längtan

Kategori: Diverse

06.07 imorse föddes världens sötaste lilla tjej, Malin och Patriks dotter.
Blir alltid så förundrad över det storslagna och hur överväldigad man blir när ett nytt litet liv ser dagens ljus. Det är så fantastiskt. (så där fantastiskt så att tårkanalerna fylls på med jämna mellanrum idag).

Lite svårt att fokusera idag om man säger så.
Och det nästan bästa med nya små liv är ju att man får en anledning att shoppa söta små kläder - check!

Nu längtar jag bara tills jag får snusa på det lilla livet.

Stort grattis till familjen!

:)

Väntan

Kategori: Diverse

Inget är som väntans tider heter det ju.
Och oj vad vi väntar nu.
Igår blev det bebbe-vaka istället för lusse-vaka i facebookversion.
Mallans bebis har äntligen bestämt sig för att börja sin väg ut i vida världen och nu väntar, väntar och väntar vi. Och längtar, längtar, längtar.

Kom nu dååå bebis!!

:)

Sovrum

Kategori: Diverse

Här har vi så det blivande sovrummet:Efter lite knixande med att få ut garderoben utan att behöva montera isär elledningen som man valt att dra igenom (?!) garderoben så kunde vi dra bort heltäckningsmattan. Under läskig heltäckningsmatta gömde sig en läskig plastmatta. Men sen. Sen kom det fina trägolvet fram. Nästan som förväntat faktiskt.Men ja, nu till det svåra. Det blåser friska vindar - inte av den varma sorten - upp genom golvet så någon form av isolering behöver det bli. Plocka upp bräda för bräda känns väldigt meckigt och tidskrävande... men det är ju väldigt fint med gammalt trägolv också... Svåra val!

:)

Riva och renovera

Kategori: Diverse

Projekt riva och renovera har påbörjats av kärleken i helgen. Mest i form av riva dock. Ut med gamla garderober och läskiga heltäckningsmattor.

Det är lång väg kvar, men det är kul när det börjar hända saker. Igår fick även mamman och pappan se vårt Sjölycke för första gången. Viss chock över hur långt ut i skogen det faktiskt är tror jag infann sig hos föräldrarna. Men jag tror också att de, precis som vi, faktiskt kunde se charmen och hur bra det kommer bli när vi fått sätta vår renoveringsprägel på det lilla huset.Det första rummet som får känna på kofoten är det innersta rummet. Det som ska rymma garderober och lilla datorn i framtiden.

Eller ja, framtid och framtid. Från 1 april är lägenheten uthyrd så då lär det ju vara nutid i allra högsta grad.

Men visst måste man bara ÄLSKA tapeterna? ;)

Magiskt

Kategori: Diverse

Måste ju bara visa hur magiskt vackert det var här utanför på eftermiddagen på nyårsafton:
Just detta är väl möjligen det jag kan komma att sakna när vi flyttar till skogen till våren. Men, jobbet ligger ju precis intill havet så någon havsdoftsnöd ska det nog inte gå på mig.
Såhär tjusiga var jag och kärleken strax efter tolvslaget på den stora aftonen:
Kärlek ja - det är också rätt så magiskt.
:)

Nytt år - ny röst

Kategori: Diverse

2012.
Känns fint.

Nyårsafton firades med vännerna i skogen. 3-rätters, raketer, skumpa och himla trevligt.
Det nya året inleds annars utan röst. Var väldigt glad att jag och ickerösten var lediga igår. Idag är rösten lite mer på plats, men jag låter fortfarande som en whiskeyöverdosande kvinna i målbrottet. Ungefär.

Ni förstår ju hur spännande det är!

I övrigt så tror jag att 2012 kommer bli ett helt fantastiskt år! Massor av roliga grejer ska ju hända så det kan ju liksom inte bli dåligt tänker jag.

:)