mellan vakna & somna

Nu ska jag börja träna magen också...

Kategori: Diverse

Ryggen är lagad. Eller i varje fall nästan. För er som inte har hört mina smärtfyllda vrål ska jag nu berätta vad som varit aktuellt den senaste veckan.

Ryggen. Aktuell i allra högsta grad. Har haft ont till och från i flera veckor. I lördags blev det värre. Gick på stan innan matchen och plötsligt kunde jag inte flytta benen. Det gjorde fruktansvärt ont. Efter ett par sekunder släppte det och jag kunde gå vidare. Det blev en ganska ryckig tur på stan.
Hade ont ont ont. Men spelade ändå match. Den var ju så viktig. Första halvlek gick ganska bra. I paus trodde jag att jag skulle svimma av smärta. Klarade en kvart i andra halvlek. Sen gick det inte längre och jag kunde inte ens gå av planen. Gick inte att flytta benen.

Sen dess har jag haft helt sjukt ont. Igår var det som värst. Då mådde jag illa till slut för att jag hade så ont. Kunde inte sitta, inte ligga, inte gå och inte stå. Det är ganska svårt att existera då.
Men idag har jag varit hos en ryggspecialist. Hon knådade och knäckte. Jag tror det ska bli bra nu.

Hon ska ge mig ett träningsprogram. Jag ska visst börja träna magen nu också. Hujedamig. Men det behövs. Jag hade tydligen lite otur med mina gener också, så jag har lite extra belastning på ryggen. puh. Men lite pilates ska det bli.
Magträning. oj. oj. oj.

Kanin eller Anka?

Kategori: Diverse

Har precis gjort ännu ett "Val-test". Försöker på alla vis i världen ta reda på vilket parti jag egentligen vill rösta på. Nu har det gått så långt att jag tar till Aftonbladets test. Det är för långt. Back to basics. Vad det nu är.

Resultaten av testen visar nämligen att jag är precis så spretig och svårt som väljare som jag känner mig. Tycker ganska lika med alla partier. Hur är det möjligt? Jag har nog bara inte hittat det ultimata testet än. Eller det ultimata partiet.

Vi gör personlighetstest på jobbet. Fantastiskt kul. Har träffat en psykolog vid två tillfällen och på tisdag är det dags för sista träffen, tillsammans med hela avdelningen. Då ska vi få veta allas personligheter och hur vi fungerar i grupp. Jag är mycket nyfiken. Var inne på nån sida och läste lite om min personlighet ESFJ. Där fanns bland annat fiktiva figurer med samma personlighet. Haleh i Cityakuten kändes helt okej. Kanin i Nalle Puh och Kalle Anka knäckte nästan mig. haha. Kanin är ju otroligt enerverande. Störig. Mina kollegor intygade dock att det inte kunde stämma. Chefen är för övrigt som åsnan i Shrek. haha.

Nu får man snart gå hem. Var så effektiv igår att hela min att-göra-lista (del av min personlighet) tog slut. Så idag har det varit lugnt. =)

Ska väl gå hem snart och se om jag fått några parti-folders i brevlådan. hoppas hoppas. =) Hittills har det bara kommit från socialdemokraterna och - ve och fasa - sverigedemokraterna. hu.

Och så var det höst?

Kategori: Diverse

Satt i soffan igår. Lagom utmattad efter dagens aktiviteter. Kände hur jag frös om tårna. Stängde alla fönster utom ett. Det här har inte inträffat en enda gång de senaste sju veckorna ungefär.

Kände plötsligt också ett starkt behov av att krypa längre ner under filten. Tända hejdundrans många ljus. Dricka te och mysa. Det var en bra känsla. Det var en riktig höstkänsla. Jag känner mig klar med sommaren för den här gången. Känner mig ganska redo för hösten, dock inte för vintern...Men det här med bra höstkänslor, jösses, det har jag nog inte haft sen mellanstadiet. Eller nåt ditåt. En massa år med andra ord.

Fast jag hoppas det blir en fin höst. En sån som jag hörde talas om förra året när jag var i värmen på andra sidan klotet. Oj, tänk att det snart är ett år sen jag åkte. Oj igen.

Idag har det varit stressigt på jobbet. Lite konstigt. Helt plötsligt bara och utan förvarning. Jag har ju gått omkring i slow motion de senaste veckorna. Ett mycket bryskt uppvaknande det här.
Men nu ska jag nog ta och gå hem ändå. Handla lite. Äta lite. Träna lite.

Adios

utmattad lekledare!

Kategori: Diverse

Mina syskonbarn är världens bästa. Har lekt hela dagen. Är utmattad nu. Jag har varit häst. Jag har varit en studsande soffa. Jag har varit cykelledare. Puh. haha.

I fredags var det match. Vi vann!! Nu är vi bara tre poäng ifrån serieledningen. Spännande! Det var en ruskigt spännande match. Spelade på ny position. Gick så bra!!

I går var det filmkväll med tjejerna. Mysigt.

Imorse kom systerdottern in och tittade på mig och undrade hur länge jag egentligen skulle sova...så då var det bara att stiga upp.

Nu tittar jag på Maria full of grace. En ruskig, men ruskigt bra, film! Och spanska, så vackert! Längtar tillbaka! =)

Adios

först svart sen rött

Kategori: Diverse

Förra veckan var galen. Men bra. Har lyckats vara galen så att det räcker för hela året. Jag kan alltså nu bara luta mig tillbaka och låta andra stå för galenskaperna en tid. Som om det skulle gå. haha.

I helgen har vi fiskat kräftor. Det var första gången för mig. Märkligt men kul. De där djuren är ju riktigt konstiga. På gränsen till obehagliga. Det fullkomligt kryllade av dem dessutom. Roligt. Lägga ner burarna, vänta, ta upp och tömma och rensa ut de minsta krabaterna. Men det fanns några bjässar också, som säkert knipsat av fingret om man inte sett upp. puh. Blir lite nervös av djur med klor tror jag. haha.

Massmord i grytan sedan. Kokande vatten. Ploff i med kräftan, trycka ner och vips var den röd och död. Så sjukt egentligen. Både att de ändrar färg och att man står där och faktiskt dränker dem...Var inte jättesugen på att provsmaka dem sen, väntar tills det riktiga kräftkalaset går av stapeln. Kul var det i alla fall och många kräftor blev det.

Nu är det en helt ny vecka. Med helt nya äventyr. Nu lyssnar jag på vännen Björns härliga stämma. Så bra! Lyssna! http://www.kleinhenz.se/

Adios amigos

cornelis och en rackarns massa fotboll

Kategori: Diverse

vilken vecka. det är redan fredag. helt osannolikt. eller i varje fall nästan. tiden går fort när man har roligt. det har varit fotboll varje dag utom igår. det har varit cornelis i öronen och i bilen. det har varit skyfall och blixtar. det har varit jobb. det har varit trevligt.

ögonen är trötta idag. somnade sent. men det var det värt.
vaknade dessutom tidigt. eller tvingade mig själv att stiga upp då i varje fall. lite lätt panikstädning på morgonkvisten. föräldrarna kommer hit idag. blir lite middag. mer hinner vi nog inte med. ikväll drar serien igång igen. jag är laddad. dricker vatten och springer på toa.

imorgon ska vi vara friluftsmänniskor. åka ut i skog och mark. dricka vin. fiska kräftor. sova i tält. kan nog inte bli en bättre avslutning på den här veckan.

Märk hur vår skugga, märk Movitz mon frère ...
bra musik det.