mellan vakna & somna

Lite exalterade

Kategori: Diverse

Vi är i smått extas över det här husköpet. Aldrig har jag googlat så mycket på så väldigt viktiga saker som våtrumsmatta, golv, kök, tapeter, vattenprover, skogsavverkning...

Det snurrar mycket i huvudet och OJ vad roligt det är.
Vi längtar så vi nästan spricker efter att få sätta igång och röja och förändra.
På lördag tar vi med oss snickarkompisen Mats för en lite grundligare översyn av huset. Ska bli väldigt intressant.


Stormen Berit susade ju fram även genom vår skog och knuffade ner träd över ledningar. Så just den här helgen var det faktiskt lite småskönt att fortfarande bo i stan...

:)

Julpysslad svamp

Kategori: Diverse

Filtad svamp... Inget jag direkt kan rekommendera.

Pyssel

Kategori: Diverse

Ikväll var det julpysseldags. Och herregud, helt enkelt var det verkligen inte... Svampar har filtats, små små pärlor har trätts på tråd och minitomtar har målats.

Pilligt med väldigt kul! Tror vi förlängt livet med minst 25 år. :)

Julmys

Kategori: Diverse

Advent, advent!
Det är inte helt fel att få mysa till det lite extra såhär års när mörkret liksom ligger som en säck runt oss... :)

Ett hus i skogen

Kategori: Diverse

Ja som det kanske framgår av det förra inlägget så har vi faktiskt bestämt oss för att satsa på det lilla röda huset i skogen. Ett annorlunda liv är vi väldigt medvetna om att det kommer bli, inte minst sett till renoveringarna som ska göras. Men oj vad vi längtar.

Inget är skrivet eller klart än, så det är väl bäst att inte ropa världens största hej. Banken ska kanske få vara med och säga sitt också...

Men längtar gör vi! Både till skogslivet och till huslivet.
Friskt vågat, hälften vunnet ungefär. Och vad sjutton, man måste ju prova för att veta.

Det är inte omöjligt att det dyker upp en länk till en renodlad husblogg inom kort.

:)

1,93

Kategori: Diverse

I tider av tankar på renovering är det lätt att man fastnar i inspirationssnurren på olika bloggar, hemnet och så vidare. Nu har jag bara en liten efterlysning. Kök med typ 3,70 i takhöjd är ju förstås väldigt tjusiga och inspirerande på sitt sätt. Men 3,70 är det inte tal om i det röda lilla huset i skogen. Cirka 1,93 i takhöjd i köket är på fullt allvar. Mycket spännande. Inte minst när man försöker tänka köksinredning och snabbt kan konstatera att vanliga överskåp skulle göra att det blir mastiga 30 cm mellan diskbänk och skåp...

Våra tvåmetersvänner kommer alltså att få komma in via altandörren och stanna i vardagsrummet där det nästan börjar närma sig någon slags normalhöjd.

Så ja, inspiration i miniatyrform tack.
:)

Ps. lågt i tak är inte bara av ondo. Tänk hur varmt och gott det blir i köket med den takhöjden när vi eldar loss i vedspisen på vintern. I will sleep in the kökssoffa.

Husligt

Kategori: Diverse

Jo, det är ju såhär då va.
Vi har hittat ett hus. Eller ja, snarare kanske det är ett hus som har hittat oss om vi ska vara helt ärliga. Sjölycke, som huset heter, har varit Morgans farmors och nu bor hans farbror där. Ett rött hus med vita knutar. I skogen, inte cykelavstånd till affären direkt. Så tyst när man är där så att det nästan slår lock för öronen. Renoveringsbehov modell större inuti. Men det kan man ju också välja att se som att vi får chansen att sätta vår prägel på det hela. Två bilar är nästan ett måste. Lite mer planering i livet är nu är nästan också ett måste.

Ja vi velar lite. Fast egentligen har vi nog nästan bestämt oss.
Det är konstigt. För bara några månader sedan sa jag att nej, där uppe kan jag nog inte bo. Bussar som kan ta mig någonstans vill jag allt ha. Och nu. Nu sitter jag här och överväger faktiskt att flytta till ett hus dit det inte är säkert att man tar sig med bil när snöfallet slår till. Fast det är å andra sidan same same här i stan, så på den fronten intet nytt.

Men ja. Att bestämma sig för något såhär stort är liksom inte gjort i en handvändning direkt. Så mycket att fundera på och inte minst, mycket att räkna på.

Skogsmulle kan det alltså bli, och i så fall blir det här:

Lövbiffstips

Kategori: Diverse

Det är inte varje måndag som middagen blir så där MUMS-god.
Men igår hände det faktiskt. Så därför tänkte jag passa på att dela med mig av det extremt enkla receptet.

Lövbiffrulladerna kommer här i stora lass

Synd bara att jag förlorade kampen om den enda lövbiffsmatlådan. Jag får hålla tillgodo med delikatessen Fryst klump av okänd art istället.

:)

Jubileum

Kategori: Diverse

I helgen firades föreningens 75e födelsedag.
Den firades som sig bör med tal, mat, presenter och dans i stora lass. Och när vår föreningen ordnar fest så brukar det sällan bli annat än riktigt bra. Så även i år.

Jag och Mallan slog till på det stora tårtbaket och se så fint det blev:

Elfte i elfte tjugohundraelva

Kategori: Diverse

11-11-11
Det är lite småcoolt med såna här datum ändå!

Jag har spenderat den här dagen med full fart på jobbet, börjat nysta i bilmysteriet, varit på 8årskalas hos min fina systerdotter och nu gör jag tårtfyllningar till morgondagens årsfest.

Hur normalt det är att börja göra blåbärsfyllning klockan elva en fredagskväll kan ju kanske diskuteras...

:)

Hotellrum

Kategori: Diverse

Såhär mysigt har vi det:

Huvudstaden

Kategori: Diverse

Har förflyttat mig en bit norrut till vår fina huvudstad. Kurs i ett par dagar står på schemat! Ska bli väldigt intressant.

Vårt hotell i Gamla stan är lite båt/sjömansinspirerat. Jag och kollegan delar rum, men får vräka ut oss i varsin säng. Så här ska vi nog kunna sova gott i ett par nätter.